Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות בספורט מוטורי - HANS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מועדים לשמחה

רובנו לוקחים את הספורט המוטורי כדבר מובן מאליו כארוע של מהירות, כוח, רעש והרבה כייף.

מה שאנחנו לפעמים שוכחים לחלוטין או לפחות מדחיקים אלו הן התאונות שמהוות חלק בלתי נפרד מהספורט הזה שכולנו כל-כך אוהבים.

תאונות שקורות ולעתים נגמרות רק בנזק קל ולעתים גם מסתיימות בפציעה כזו או אחרת .

לאחרונה זכתה מערכת ה-HANS להערכה רבה מצידו של סבסטיאן לואב, אלוף העולם בראלי למי ששכח במקרה. האלוף הצרפתי טען כי מערכת ה-HANS היא הפיתוח החשוב ביותר שנוצר בשנים האחרונות לבטיחות הצוות בתוך הרכב . כמובן שלואב הזכיר גם את השינויים הרבים שנעשו בכלובי הבטיחות של המכוניות או תוספת הקצף הבטיחותי בתוך דלתות מכוניות ה-WRC אבל על זה נדבר בהמשך.

אז מה זה בעצם ה-HANS ?

http://www.youtube.com/watch?v=WsmOadX_njQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשוב לציין כי המערכת הזו לא מתאימה עם חגורות שיש להם מנגנון Anti Sub ןזאת לפי הוראות היצרן משום שבחגורות מסוג זה רצועת הכתף החיצונית אמורה להתארך ולמנוע את ה"צלילה" מתחת לחגורת המותן - וזו אותה חגורה שאמורה לקבע את מתקן ה-HANS.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

לא, נדב

הקצף בדלתות זה כתוצאה משתי התאונות בעונה הקודמת - זו של ג'יג'י גאלי בגרמניה וזו של פרנסואה דובאל שבה נפגע הנווט שלו, פיבטו .

השינויים בכלובים של מכוניות הראלי נעשים מדי פעם, עדכונים שונים כתוצאה מלקחים מתאונות וכבר בתחילת עונת 2008 פורד שינו מעט את מבנה הכלוב שלהם והוסיפו לו עוד חיזוקים צידיים . אני לא רוצה אפילו לחשוב מה היה קורה לולא אותם חיזוקים, בשתי התאונות , ששתיהן אגב קרו בפורד פוקוס WRC .

סיטרואן היו הראשונים שיישמו את עניין הקצף בתוך הדלתות כהגנה לצוות בפנים. ניתן לראות זאת היטב בכך שכל פנים הדלת, כולל מנגנון חלונות החשמל, פורק ונעלם , החלונות השנה עשויים , שוב כמו בשנות ה-80 , בפרספקס עם חלונית קטנה לטובת תקשורת עם "העולם החיצון" .

מעניין שעדיין לא עברו להרכבת כריות אויר בהגה, בדומה לזה שקיים כבר מזה מספר שנים במכוניות ה-DTM בגרמניה.

דובי

פורסם

חג שמח

מערכת הHANS הופיע לאחר שבF1 שינו את צורת הכיסא והוסיפו משענות בשני צידיי הראש והיום אין הרבה משחק לראש של נהגי ה F1 וגם אין הרבה ראיה לצדדים.

ובקשר לכריות אויר דובי אני לא רואה היכן יכניסו אותן? גם בהגהיים הישנים אין מקום, וגם באלו שנשלפים עם מערכת ההליוכים שבתוכו.

המשיכו לבלות המטיףף

פורסם

ה-HANS (ר"ת של Head and neck support) לא פותח ב-F1, אלא בארה"ב (נדמה לי שנסקאר, אבל לא בטוח).

לגבי כריות אוויר בראלי, נראה לי קצת בעייתי, כי החיישנים שמזהים מכה (תאוטה חזקה מאוד) ומפעילים את הכרית, עלולים להיות מופעלים מהקפיצות ובורות עמוקים בראלי.

פורסם

שמר ערב טוב

אין האטות עד כדי כך קריטיות בראלי שיגרמו לפתיחת כריות האויר.

מה שעלול יותר לקרות זה שבמקרה של "תאונות קטנות" שבדך שבשגרה ממשיכים בנסיעה, במקרה כזה עלול להיווצר מצב שה-HANS יפתח ואז...נגמר הראלי ....:lol:

דובי

פורסם

דובי, אני מדבר על מכות אחרי קפיצות, בורות עמוקים וכו'. ברור לי שתאוטה של ברקס (אפילו ברמה של F1 או עם ברקסים של ג'מבו) לא מפעילה חיישן כרית אוויר.

פורסם

ועכשיו נעבור לחלק היותר כייפי והוא הכסף:)

אם אני זוכר נכון HANS אמור לעלות בסביבות ה5000 שח ואף יותר....

בכל אופן זהו דבר חשוב גם אפשר לראות בסרט שהעלת דובי,ויותר מזה בראלי ירדן שנה שעברה אם אני זוכר נכון

מיובל מלמד HANS הוא חובה(אני לא בטוח....)

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם
למרות שהמכשיר עולה הרבה כסף, אני חושבת ובעיקר לאחר ההתהפכות האחרונה :shock::lol: ששווה להשקיע, בסופו של דבר זה הבריאות שלנו.

מסכים איתך בגלל זה רשמתי שזה חשוב...

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם

חג שמח

אמיר וענבל נראה שעברתם חוויה אה? :roll: ועכשיו ברצינות אני ממש לא רואה כרגע סיבה לדון בנשוא הזה כשזה מגיע לתחריות בארץ א. כי זו הוצאה גדולה לפני שיודעים אם בכלל יש מירוצים. ב. החובה שישנה היום בכמה ארצות להכניס את המערכת הזו לא נוגעת למכוניות הישנות יותר, היום מדובר בWRC וגרוף N החדישות, ביתר הקבוצות זו אפשרות בחירה ולכן מי שמרגיש שזה יתן לו משהו בבקשה שישקיע. וג. בכל המקומות שאני הייתי במירוצים בארץ והיו תקלות לא ראיתי תהום אחת ולכן אחוז הנפגעים קטן הוא. ולכן אחזור שוב אני לא רואה שנכנס חוק בארץ שיגיד חובה לעניין, מי שמעוניין להתחרות בארצות אחרות זה ספור אחר.אבל אני אהיה זהיר נראה לי שמכול החוקים שיש בארץ לימור ליבנת שרת הספורט החדשה תרצה גם להכניס את זה כך שתהיה סיבה לעקב שוב את עניין התחריות :-(

המשך חג שמח לכולם המטיףף

פורסם

זלמן חג שמח

מצטער אבל אני חולק עלייך. מה הקשר בין מכוניות חדשות או ישנות לגבי תאונות ובטיחות הצוות ? הרי המטרה של המערכת היא הגנה על הצוואר בזמן תאונה ולא משנה כל כך באיזה רכב אתה נמצא ...

לגבי המרוצים בארץ , תהום או לא , להתהפך תמיד אפשר, גם ללא תהום, לא רק בתהום נגרם נזק . על פי תאוריית התהום גם לא צריך סרבל, אין סכנה שתפרוץ אש...ודווקא אולי כדאי לנהוג עם ביגוד קצר, חם בארץ הקודש...

לטעמי בבטיחות לא משחקים, גם כאשר זה יקר. מה נחכה שיקרה משהו ? אז בטוח שללימור לבנת יהיה מה להגיד...

דובי

• תוכן חדש...