Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות בספורט מוטורי - HANS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות שיחה עם גבי סרוגו אני מחדד משהו:

הכלוב הזה שציינתי (המותקן אצלי ברכב) מופיע כמאושר FIA ל 106 3 דלתות! גבי הבהיר לי שמרגע שפגה ההומולוגציה אין משמעות לאישור (ולטענתו הכלוב מאושר רק למנוע 8 שסתומים - הנושא יבדק על ידי), כי לרכב ממילא אין הומולוגציה בתוקף.

בכל מקרה זה נכון גם לכלוב מרותך המותקן ב 106 - שהריי גם ל 106 מרותכת כבר אין הומולוגציה בתוקף.

בקיצור - יותר בטיחותי, פחות בטיחותי - יש כלוב ברגים מאושר FIA ל 106. אני יכול להסכים אולי שיש כלובים בטיחותיים יותר - אבל זה לא אומר שצריך לחייב את כולם בהתקנתם. יש רף בסיסי - כל אחד יחליט ע"פ שיקוליו כמה מעליו הוא עולה.

ותודה לגבי על ההבהרה,

אלון

נ.ב.

לבקשתו של גבי אני מבהיר - רכב שנבנה היום - יכול וצריך להיבנות לפי ההומולוגציה שהיתה בתוקף בעבר מכאן החשיבות של ההומולוגציה כנקודת המוצא לבדיקת הרכב לאחר מכן. הדבר מבטיח שלא כל אחד יעשה מה שהוא רוצה אלא ע"פ הבסיס שמאושר (במקרה של ה 106 - אושר בעבר).

אלון

נ.נ.ב. - אולי הכי חשוב...

צריך עוד יותר להבהיר שאנו מדברים פה לגביי ראלי בלבד. יש כלובים המאושרים ע"י גופים אחרים מה - FIA לסוגים אחרים של מרוצים ותחרויות במדינות שונות. (ספרינטים שונים, אוטו קרוס, היל-קליימב, אוטו-גראס וכו').

אלון

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלון מה חדש ? אין חדש ! ל ה ת נ ג ח זה כל מה שאתה מסוגל להוסיף לדיון הזה !

איפה אני כתבתי את שמך ? איפה כתבתי OMP ? איפה כתבתי SPARCO ?

הידע שלך כל כך נמוך שאתה לא מבין אפילו מה כתבתי !

תמשיך כך, מעוד יוסיף לרמה הטכנית ורמת הדיון פה בפורום - רק אתה והחברים האחרים מפסידים מכך :idea:

יובל מלמד

פורסם

יובל, באמת שאין לי כוח להגיב. אבל בכל זאת מילה וחצי...

פסלת כלוב ברגים ל 106 - כתבת שמי שעושה זאת מטורף, קמצן ועוד שאר סופרלטיבים...

תבדוק מה כתבת.

אני עשיתי זאת (התקנתי כלוב ברגים) - ציינתי שלפי פירסומיי OMP הכלוב מאושר FIA (בעבר).

גבי חידד שזה רק ל - 8 שסתומים - ב OMP זה לא מצויין כך.

זהו.

שמת תמונה של כלוב - העליתי בתגובה את הכלוב שאצלי עם הקישור ל OMP היכן שמצויין שהכלוב תיקני.

הסברתי - אחרי הסבר של גבי - שזה שההומולוגציה הסתיימה - לא אומר שחיי הרכב נגמרו וצריך לזרוק אותו לזבל.

אף אחד (בטח לא אני) לא מנגח אותך! פשוט מה שכתבת לא מדוייק!

מה אי אפשר לבנות היום 106 באירופה עם כלוב ברגים ולהתחרות? אפשר! מדוע שבארץ זה יהיה אסור?

מדוע מי שעושה זאת בארץ (כמוני) יחשב "מטורף" או "קמצן"?

כרגיל, אני לא רוצה להגיב - נגרר לדיון לא רלוונטי (תודה, באמת תודה, נדב...:wink:) ומשלם את המחיר באופן אישי!

יובל מלמד - אם נפגעת ממשהו שכתבתי - אני מתנצל! לא זו הייתה הכוונה.

אלון

פורסם

אלון ידידי

כל הויכוח הזה היה נמנע לו היית לטעמי מתחיל בבניית הרכב צמוד לבוחן טכני.

זו לא מליצה זו המלצה,אני מלווה היום בנייה של רכב ראלי מתחילתו ועד סופו,אני משוכנע שהרכב הזה יגיע לתקינה הוא יעבור חלק.

אינני רוצה להכנס לויכוח על כלוב ברגים.

סה"כ רציתי להבהיר נקודה.

בהצלחה

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

שבוע טוב לכולם

חזרתי הרגע מהאירוע בעיר השכנה שלי אז בואו רגע ונחזור למערכת ההבטחה HANS באירוע השתתפו 115 מכוניות מכול הקבצות, כשהסתובבתי לפני תחילתו ראיתי בסך הכול 2 מכוניות מהקבוצה A WRC שהיו בתוכן כובעים עם מערכת ההגנה!!!! מכיוון שזו תחרות על אליפות נורבגיה פניתי למארגן התחרות שהוא הבן של מרטין סקנקן ודובי יכול להבהיר לכם מי זה? והוא אמר לי מפורשות שהחוק שישנו פה בנורבגיה אם ועד שישנו אותו לא חל על כול הקבוצות חוץ מהמכוניות החדישות שנת יצור 2007 קבוצות WRC וקבוצת N, שאלתה שניה היתה לי אליו והיא בקשר לאפשרות של כסא הזזה, התשובה שלו היתה חדה וקצרה כולם חייבים כיסא קבוע ומקובע עלידי ברגים שקיבלו אישור מFIA כול רכב שנבדק בבדיקות התכניות והתגלה שלכיסא ישנה אפשרות הזזה נפסל על המקום. ועכשיו לחדשות הרעות, בערב יצאתי לארוחת ערב עם חברים ואחד מהם הוא בירגה גודנרסון ( דני לוי יודע ומכיר אותו ), שהוא אלוף נורבגיה 5 פעמיים ברציפות לפני זמנם של האחים סולברג והוא גם היבואן של ספרקו, שאלתי אותו בקשר לHANS הוא אמר לי כשהמערכת הזו יצאה לשוק הגיעה חברה שיצאה עם קייט שיכולים להתאים לכובעים, אחרי תקופה מסויימת FIA הודיעה שהקייט הזה לא מקובל עליהם וכולם חייבים לקנות כובעים עם המערכת אורגינל, התקבלה תלונה לפני שנתיים מאירגון הנהגים באירופה לFIA בקשר לפיסקה הזו כי מצורפים אליה ניירת של מומחים שונים שאמרו שהקייט עונה לדרישות כי אין הבדל בינהם, FIA מצידה החליטה לדון בנושא ועד אז כל אחד יכול לעשות כרצונו. מה שאני מנסה להגיד זה נניח שFIA תחליט ללכת עם ההחלטה הראשונה אז זה אומר שכולם חייבים לקנות כובעים חדשים + מערכת HANS:twisted: אז תתחילו לחסוך כי כובע + מערכת HANS לפי חשבון מהיר הזול ביותר יוצא 20.000 שקלים לאוטו.

אנסה לשלוח לדובי סרטונים מהאירוע והוא יעלה אותם לפה כי אני ממש לא טוב בזה.

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

זלמן

תגיד לגונדרסון שגם מלמד רוצה להרוויח כסף :lol:

אפשר קיט, קיים קיט,זה אושר ע"י הFIA תכנס לאתר ותראה לבד

שים לב

גרופ N חייב "הנס" גם בנורבגייה.

בארה"ב עולה ההנס 650 דולר ליחידה ,תוסיף סט ברגים תגיע ל700 דולר .

מה הסיפור?

חלאס תחליפו נושא

מירוצי מכוניות

פורסם
חלאס תחליפו נושא

בדיוק!

אלון

נ.ב.

דני - הרכב נבנה בליווי יועץ - רק יועץ מחו"ל דרך פורום. יכול להיות שבסוף אצטרך לעשות התאמות - וגם לא מפחיד אותי להחליף כלוב (בכל זאת ברגים...) - יותר קשה היה להחליף כלוב מרותך!

כל מה שאמרתי הוא -

1. אפשר לבנות 106 עם כלוב ברגים - זה פחות טוב, אולי מכלוב מרותך - אבל מותר בוודאי לספרינטים!

2. צריך איזון בין החלטות על כמות המיגון לעלות של המיגון.

3. לגבי HANS - אנחנו לא צריכים להקדים את העולם - בטח לא ברמות הנמוכות יותר של התחרויות.

כמו שאמרת - בסוף יש פה מספר גורמים מעורבים (ביטוח, נהגים, התאחדות, במקרה שלנו - גם מדינה ועוד).

אלון

פורסם

דני ושלום לך גם

היכן הכתובת בארהב אני מתחיל להביא את ההנס לארץ כבר חסכנו לחברה 2500 שקלים:idea: ואתה יודע מה שכולם ירוויחו לבריאות.

בברכב המטיףף

פורסם

לכשיוחלט ,אם יוחלט,בקנייה מרוכזת, תזמין ראשון.:shock:

צריך מדידות ,זה הולך לפי זוית לראש והנווט יותר חופשי.

זלמן אצלך בגילך צריך תמיכה לידית של הבטן:-D

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...