Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות בספורט מוטורי - HANS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלון

אתה מתעצבן סתם - ספורט מוטורי הוא ספורט יקר ולהוזיל אותו בענייני בטיחות מוכיח בדיוק את מה שאני טוען .

כלוב ברגים, איך שלא תעמיד אותו, עדיין יהיה פחות בטיחותי מכלוב מרותך , ולא צריך להיות מהנדס בכדי להבין את זה, אבל זו לא הנקודה.

אני טוען , שוב ושוב , שאנחנו עושים את ההקלות בנושאים הלא-נכונים, קרי בטיחות ובסוף זה יהיה בדמנו.

זה הכול .

שבת שלום

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם

אני לא יודע מה יותר חזק כלוב 4 ברגים בכול נקודה בעובי שFIA הוציאה הנחיות ותרשימים, או כלוב מרותך וגם אני לא מהנדס. דובי מה שכן צריך לנסות לעשות זה להתמקד בדברים היותר חשובים למשל ראיתי בארץ חלק מהמכוניות שישנה אפשרות הזזה של הכסאות!!!! פה המקום לעשות סדר ומהר, לא יעזור לך כלוב מרותך, או ברגים כשתעוף דרך החלון הקידמי עם הכסא, ואני מתחיל לראות שהשרשור הזה לא ממש מתמקד במערכת ההבטחה לראש אלא מגיע לדברים היותר חשובים לדעתי לפחות, אז אם מחפשים היכן להתחיל בואו ונתחיל בדברים היותר חשובים בשביל הבטיחות של האנשים באוטו עצמו.

שבת שלום המטיףף

פורסם

זלמן בוקר טוב

ושוב זה מוכיח את הטענה שלי שהחיסכון נמצא בבטיחות . יש אישור של ה-FIA להרכיב כסאות מתכווננים למכוניות מרוץ, בתנאי כמובן שהם מעוגנים עם מסילות מסודרות וקיבועים מתאימים . לכל דבר יש פיתרון .

ה-FIA בנו תקנונים שמתאימים לרמת אליפות עולם וגם לרמת מועדונים . השאלה לאיפה מכוונים ? אם מכוונים נמוך, מגיעים נמוך זה הכול, אבל כאשר מדובר בבטיחות זה עשוי להסתיים לא טוב...

דובי

פורסם

דובי

לא חוכמה לבוא ולהחמיר בבטיחות ולהצהיר צריך לכוון גבוה !

צריך לשקול נכונה כל תוספת חדשה בתחום .

אני אומר לך בוודאות ,לאחר שראיתי את הכלוב ברגים של אלון, שהכלוב יוכל לשרוד יותר מאשר כלובים מרותכים ! עובי הדופן של הצינורות במקרה זה עבה ופרטי החיבור בריאים מאוד וחזקים יות מריתוך,וזה נותן לו קשיחות שאין להשוותה לכלובים מרותכים שראיתי !

אין סוף בשיפורים בנושא בטיחות , אולם צריך להתאים את רמת הבטיחות לסוג האירועים כשהמהירות היא תכתיב את הגדלת רמת הבטיחות או לא !!

אלך למקרה קיצוני - מה דעתך שיחייבו את אנשי הספורט העממי (ג'ימקאנה) בכלוב בטיחות ??

מאידך - נאפשר השתתפות בראלי ללא קשתות !!

וודאי ש-2 הדוגמאות הנ'ל לא הגיוניים ולא יעלה על הדעת לאשר אותן , נכון ?

לכן צריך מידתיות בכל דבר, ז"א להתאים את התקנונים בהתאם לצורך ולא להגזים ללא הבחנה ולאמר "לכוון גבוה" זה לא רציני !!

חוצמזה, דובי תנסה להיות במקום בעל הרכב שכל יום שני וחמישי יחייבו אותו להכנס להוצאות בלתי אפשריות !!

שבת שלום

מישל

פורסם

הטעות הגדולה ביותר היא לחשוב שהמהירות תכתיב בטיחות

צר לי

התדרדרות והתהפכות במדרון כפי שחווה לאטבאלה בפורטוגל, או אחרים (אני בירדן) מוכיחה שאם לא היינו מוגנים כראוי

אז אלוהים ישמור.המהירות היתה מאד איטית.

הדיעות הנשמעות לכאן ולשם רק מחזקות את הרושם שכמו שבאף מקום בעולם נהגים לא קובעים גם כך בסופו של עניין יקרה.

אגב אפשר להוזיל לפחות את נושא צליפת השוט (חוליות צואר) ע"י מגן צואר כפי שיש בקרטינג.

את זה לפחות הייתי מחייב באותם אירועים שלא מחייבים FIA .

המוצר זול,יעיל וגם חסין אש.

התבקשתי לתת את דעתי לנושא כלוב ברגים

אם לכלוב יש תקן FIA אין שום מניעה שיורכב.

החיוב לכלוב מרותך הוא לתחרויות ראלי תחת פיקוח FIA

מה שכן, הייתי מציע רק להכין את כל הטופסולוגייה לבוחן טכני שיחתום על בטיחות ובניית הרכב כדי שהרכב יוכל לעמוד לפני רישום ורישוי רכב תחרותי. (לפי התקנות)

מירוצי מכוניות

פורסם

דני, מה לגבי מסילות ברכב מרוץ?

ברכב הקודם שלי היו לי מסילות של ספארקו, בתאונה הרגשתי המון תזוזה של המושב והחלטתי לבנות את הרכב השני בלי המסילות.

מתי מותר ומתי אסור מסילות? אני הבנתי שהם מותרים רק באיזו קטגוריה של ג'יפים ולא בראלי.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

בוודאי שגורם המהירות הוא פונקציה ישירה לרמת הבטיחות הנדרשת !

מה אנו מגיעים ל- 200 קמ'ש ויותר ?

מה יש אצלנו ?

כולה ספרינט קצר או ארוך , בשביל זה צריך HANS וכו'...

תחליטו - או שמחקים את הגויים המנוסים ולומדים מהם מה חובה ומה לא, או שאנו ממציאים גלגל חדש !! :roll:

חאלס , לא צריך להיות מהנדס כדי להבין מה צריך באמת !!

מישל

פורסם

אני מאד מתפלא עליך מר גדג'

האם התהפכות במדרון תלול כפי שתיארתי קודם תלוייה במהירות?

האם החלקה והתנגשות בעץ תלוייה במהירות שקובעת את התפרקות חוליות הצואר?(כוח אנרצייה, הכפלה בריבוע המהירות פיסיקה)

מה הויכוח?

ספרינט קצר או ארוך? מה הקשר?

לא זכור לי שבאירועים הקודמים שערכת נסענו 40 קמ"ש

דווקא זכור לי שהגענו ל150 קמ"ש על עפר שזה משול ל200 על אספלט.

תתמקד בנושא ואל תזלזל.

הויכוח אם צריך או לא "הנס" זה לא פונקצייה של נחיצות רפואית,הויכוח הוא כסף ועל זה בפעם השלישית אני אומר, לא הנהגים יקבעו.

לזלזל ב"הנס"? ממש לא רציני.

נתתי פתרון זמני של טבעות צואר שהן זולות מאות מונים מ"הנס",אני מאמין שכל בר דעת שישב בהתאחדות לפחות את זה יציע.

מירוצי מכוניות

פורסם

נדב

למיטב ידיעתי גם מהחומר הטכני שמונח לפני של הFIA מותר מסילות.(שוב של הFIAׂ )

הבעייה זה הרכבת המסגרת ועיגונה לשלדת הרכב

בבדיקות שערכתי המסגרות בכמה רכבים חוזקו ורותכו בצורה מאד חובבנית,לכן יש נדנוד של המסילות שגורמות לתזוזה של הכסא וחוסר בטחון לנהג.

עקרונית אני בעד קיבוע ישירות למסגרת.

מירוצי מכוניות

פורסם

האם החלקה והתנגשות בעץ תלוייה במהירות שקובעת את התפרקות חוליות הצואר?(כוח אנרצייה, הכפלה בריבוע המהירות פיסיקה)

הנזק החמור בהחלט תלוי במהירות ההתנגשות בעץ !ב-80 קמ'ש הנזק זהה לזה שב-120 קמ'ש !

לא זכור לי שבאירועים הקודמים שערכת נסענו 40 קמ"ש

דווקא אני מכיר כאלה שהיו שמחים מאוד אם זה היה קורה .....

דווקא זכור לי שהגענו ל150 קמ"ש על עפר שזה משול ל200 על אספלט.

לא הבנתי ! הנזק בתאונה ב-150 קמ'ש בעפר זהה לתאונה ב-200 קמ'ש באספלט ?? מה השתנו חוקי הפיסיקה ? המהירות באספלט מעדנת את הנזקים ?

אני חושב שהתבלבלת, השליטה ברכב ב-150 קמ'ש בעפר היא שמשולה ל-200 על אספלט !!! וגם זה לא קשור לעיניין !

תתמקד בנושא ואל תזלזל.

הויכוח אם צריך או לא "הנס" זה לא פונקצייה של נחיצות רפואית,הויכוח הוא כסף ועל זה בפעם השלישית אני אומר, לא הנהגים יקבעו.

אני לא מזלזל כלל, לכן אני מבהיר שלא כל המירוצים שווים ברמת הסיכויי לפגיעה חמורה בנפש !

לזלזל ב"הנס"? ממש לא רציני.

נתתי פתרון זמני של טבעות צואר שהן זולות מאות מונים מ"הנס",השימוש במגן (טבעת) צוואר בהחלט יכול לעזור ואותו אפשר לחייב

אני מאמין שכל בר דעת שישב בהתאחדות לפחות את זה יציע.

לכן חשוב שהאיש שיבחר לתפקיד יהיה איש מקצוע וענייני שיודע להבחין בסיכונים הטמונים בספורט המוטורי לסוגיו ולא יוציא הוראות גורפות ומחמירות ללא הבחנה, והדבר חשוב לכולנו !!

אני חושב שזה ויכוח סרק , ואנו יכולים לסמוך ולאמץ את החלטת המדינות הנאורות בתחום שלא מחייבות תקנות בטיחות מחמירות באירועים מהסוג המקביל לשלנו , נקודה ! (עיין במה שכתב זלמן שחי שם ...)

מישל

פורסם
דובי

...אני אומר לך בוודאות ,לאחר שראיתי את הכלוב ברגים של אלון,....

...חוצמזה, דובי תנסה להיות במקום בעל הרכב שכל יום שני וחמישי יחייבו אותו להכנס להוצאות בלתי אפשריות !!

שבת שלום

מישל

מישל

מצטער שלא עניתי קודם וזה מחזיר אותנו מעט אחורה.

לא התייחסתי ולא התכוונתי לרכב ספציפי אלא למצב נתון, לא ראיתי את הרכב של אלון ולכן אני לא מביע דעה לגביו.

ברור שמה שמאושר ב-FIA טוב לגבינו.

לגבי סעיף ההוצאות והבטיחות - צר לי אבל אני שייך לאסכולה (ואולי אני היחיד שחושב ככה...) המחמירה בנושא בטיחות בספורט מוטורי. תמיד חשבתי שכל העניין הוא לבוא, להיכנס לרכב ולתת בגז, עד אותה תאונה בעין-השופט . מה לעשות ? בבטיחות לא "משחקים" .

בשורה התחתונה בנושא זה - לפני שאנחנו רצים קדימה אולי צריך לעצור שנייה, לעשות חושבים ...

ו...אתה באמת רוצה לשמוע את דעתי בנושא הג'ימקאנות (שהפכו בעצם למעין ספרינט קטן...? והיה פה מישהו בפורום שאמר שהוא מגרד את סוף ההילוך השני שזה...? )

שבת שלום

דובי

פורסם

ישנה מדינה מפגרת בספורט המוטורי (ארה"ב)

מצ"ב הנחיות ה"ממסי" שלהם

Rally New York Announcement (revised) regarding Head and

Neck Restraints for 2009 and beyond.

December 1, 2008

Original bulletin published Feb 29, 2008

This bulletin applies exclusively to Rally New York events and competitors while participating in

these events.

The Rally New York organization previously announced that beginning January 1, 2009 all United

States Rally Championship (USRC) national competitors and New York Rally Championship

(NYRC) regional competitors will be required to wear FIA approved head and neck restraints. We

wish to announce that we will now accept SFI 38.1 or FIA 8858 approved Head and Neck

restraints for competition.

Head and Neck restraints must comply with the FIA requirements of Appendix L Chapter 3 that is

current of January 1, 2009, or SFI 38.1. The FIA article requires that only devices listed in the FIA

Technical List n° 36 be used. As of this writing only the HANS® system is listed. SFI approved

restraints are available from multiple manufacturers and some retailers offer rent-to-purchase

programs.

As a point of information, we have in the past and will continue in 2009 to permit SFI 3-2A/5 (or 3-

2/1 when used with approved fireproof underwear) certified and FIA 8856-2000 (or FIA 1986)

approved racing suits, and helmets with SFI 31.1A/31.2A, FIA 8860-2004, Snell SA2000/2005, or

BS 6658-85 type A/FR approvals.

Further information regarding the FIA regulations on head and neck restraints may be found at:

For further information regarding SFI 38.1 approved restraints see:

Walter Clark

Chief Scrutineer

Rally New York

קנדה בהתאם.

הנושא של "הנס" נטחן עד דק, ברור לי דבר אחד, במוקדם או במאוחר בישראל ולישראל יגיעו החוקים האלה

הדגשתי במיוחד את ארה"ב שהיא המדינה הכי ליברלית נגד כפייה ממשלתית אבל שם חברות הביטוח נעמדו על הרגליים האחוריות.

מירוצי מכוניות

פורסם

a>

a>

כלוב ברגים פיזו 106

זה לא בדיוק נכון שFIA מאפשר היום כלוב כזה , הכלוב הזה לא עומד בחוקי FIA כבר מ 2002 כלל !

היכן הפירצה ? את FIA זה כבר לא מעניין כי ההומלוגציה ל 106 נגמרה מזמן כך שלא ניתן

להתחרות עם הכלוב הזה במרוצי FIA .

Rollbar%25201A-1B%2520rid%2520111105.jpg

כלוב ריתוך אפשר בכלל להשוות !

כמי שבנה כמה מכוניות הסיבה היחידה לבחירה של כלוב ברגים כמו הדוגמא פה זה קמצנות \ חסכנות , חוסר ידע בהתקנה

וחוסר רצון לשלם לבעל מקצוע שיעשה זאת !

רק מטורף יושב היום בשנת 2009 בכלוב ברגים כמו המוצג פה !

יובל מלמד

פורסם

יובל - אתה מדבר על הכלוב של ספארקו 6 נקודות - או על הכלוב של OMP בעל 10 נקודות???

יש לפז'ו 106 לפחות 6 סוגיי כלוביי ברגים שאני מכיר (בטח יש יותר) - לכל אחד דרגת בטיחות שונה משל האחר.

מעניין לדעת (בהקשר לטענה שלך שכלוב כזה אינו תקני) שבפירסומי OMP מחוברת 2007 כלוב הברגים 10 נקודות (המותקן ברכב שלי) מאושר FIA.

מוזר משהו... לא?

כנראה שב OMP לא יודעים על מה הם מדברים...

הוצאתי שוב את החוברת לבדוק... רק בגלל מה שכתבת.

הנה הפרטים של הכלוב: AB105P/182 HOMOLOG.FIA-ALL J

לפחות ב 2007/2008 כלוב הברגים הזה - תיקני!!!

לגבי כלוב ספארקו - אני כאמור לא יודע (לפי דבריך - מזל שלא בחרתי בו) - אבל הכלוב הספציפי הזה נקנה - רק בגלל אישור ה FIA שלו (לפחות ב 2007)!

אלון

נ.ב. יובל,

היום בשנת 2009 אלפי "מטורפים", כדבריך, באירופה יושבים בכלובים כאלו (בטח בספרינטים/ מירוצי מועדונים) ולא זרקו את הרכבים לפח.

אלון

נ.נ.ב. יובל,

למען הסר ספק - כלוב הברגים שהצגת (ככל שניתן להבין מהתמונה הקטנה שצורפה) אינו כלוב הברגים שמותקן אצלי. אז אולי מכאן נובעת הטעות...

בנוסף, בקטלוג האינטרנט שלהם (קובץ PDF באתר OMP) הנושא תאריך שנת 2009 כל המחברים והברגים הקיימים בכלוב שלי מופיעים תחת מספר קטלוגי אליו מצורף הכיתוב:

FIA APPROVED

הנה הלינק: http://www.ompracing.it/prodotti.html?categorycode=GROLLBARS&changelanguage=en

קובץ ה PDF בפינה הימנית העליונה...

אלון

פורסם

דבר נוסף ואחרון...

אין ספק שדני צודק והעולם הזה הולך בכיוון של הכנסת טכנולוגיית בטיחות מתקדמת.

אין ספק שיש משהו בדברי דובי וצריך לתת את דגש עצום לבטיחות.

אבל צודק מכולם, נדב שכתב - צריך מינון נכון!

גם את הרכב הכי מקצועי פה בארץ ניתן למגן עוד! (נכון, יובל?)

זה לא נעשה עד היום מסיבות של קמצנות? חוסר ידע? חוסר רצון לשלם לבעל מקצוע?

ברור שלא מסיבות אלו - אלא מסיבה אחת - מינון!

אני מניח שאם התאחדות כזו או אחרת תחייב אותי ב HANS - אני אתקין HANS ואם תחייב אותי בכלוב 8000 מ' צינורות פלדה - אכניס כלוב כזה - אבל האם זה צורך אמיתי? לא בטוח!

האם יש לכל הנהגים בארץ יכולת לבצע שינויים כאלו? בטוח שלא!

האם זה ידלל את אוכלוסיית הנהגים הדלילה ממילא? בטוח שכן!

רק דעתי הצנועה. היות ואין לי חשק להתנצח - סיימתי.

אלון

נ.ב.

האם לטענתכם (המתנגדים לכלובי ברגים) צריך להשבית את כל הרכבים בעלי כלובי ברגים בעולם? להחליף לכולם את הכלובים???

לא ריאלי.

אלון.

• תוכן חדש...