Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בטיחות בספורט מוטורי - HANS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דבר אחד אני מבקש אל תשרבב את שמה של לימור ליבנת לשום נושא של ספורט מוטורי

השרה הזאת בקדנצייה הקודמת עניין אותה הספורט המוטורי כשלג כאשתקד,.

לגבי HANS

דובי אתה בהחלט יכול לרשום בפורום את הצעתי כפי שהעברתי לך בפרטי.

כעקרון לו זה היה תלוי בי בהחלט הייתי מחייב.

מירוצי מכוניות

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
....אבל אני אהיה זהיר נראה לי שמכול החוקים שיש בארץ לימור ליבנת שרת הספורט החדשה תרצה גם להכניס את זה כך שתהיה סיבה לעקב שוב את עניין התחריות :-(

המשך חג שמח לכולם המטיףף

דני

בסך הכול עניתי לזלמן על האזכור שלו....

אני חושב, ממש כמוך, שללא קשר בכלל ללימור לבנת או כל פוליטקאי אחר, זה צריך להיות מיוזמתנו ורצון שלנו לשמור על עצמנו.

אין טעם שנחכה שיקרה משהו ואחרי זה נדאג לזה.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

הי זלמן

אני לא חושבת שזה משנה כמה תחרוית יש בשנה אם זה WRC או אליפות ישראל, מספיקה תחרות אחת שבה תהיה תאונה.

ואני חושבת וחשבתי על זה אחרי כל התהפכות שחוויתי שאני צריכה לקנות איזה שהוא סוג של תומך צוואר......אבל זה לא בוצע עדיין מכמה סיבות.

חג שמח

פורסם
ה-HANS (ר"ת של Head and neck support) לא פותח ב-F1, אלא בארה"ב (נדמה לי שנסקאר, אבל לא בטוח).

לגבי כריות אוויר בראלי, נראה לי קצת בעייתי, כי החיישנים שמזהים מכה (תאוטה חזקה מאוד) ומפעילים את הכרית, עלולים להיות מופעלים מהקפיצות ובורות עמוקים בראלי.

פרטים לגבי ה-HANS אפשר למצוא בקלות ברשת... http://en.wikipedia.org/wiki/HANS

גם לי היה זכור שהאביזר פותח ע"י האמריקאים אבל בליגות הסינגל סיטר ומסתבר שזה לא נכון.

מסתבר שהיו צריכים למות לא מעט נהגים בליגות השונות עד שהוחלט שלמרות שלכמה נהגים לא היה ממש נוח עם זה להפוך את הביזר למנדטורי והיום בכל ליגה סבירה של ספורט מוטורי בו יש מצד אחד החזקה רצינית של הגוף עצמו ומצד שני אפשרות לתאוטה רצינית במקרה של תאונה משתמשים בו.

ההתקן בסופו של דבר מחזיק את הראש מחובר לכתפיים ע"י שתי רצועות ומצריך גם קסדה מתאימה אליה ההתקן יכול להתחבר.

הוא מונע את האפשרות של הראש בעיקר לעוף קדימה בזמן התנגשות ישירה שגורמת לתאוטה משמעותית.

לדעתי האישית ברגע שדואגים להתקן בטיחותי של כיסא מירוץ עם חגורת 5 נקודות שמחזיקה את הגוף מעוגן היטב חייבים לדאוג גם לצואר ולראש ולהתייחס לעלוית כחלק מעלויות הרכב. אגב במקאו נוכחתי לראות שחלק מאישור המכוינות שנעשה כמה ימים לפני המירוץ כולל גם את הציוד של הנהגים ובכללם ה HANS.

פורסם

חג שמח וגם לך כמובן ענבל.

ענבל היום בכמות הרכבים שישנם בארץ שחלק גדול שלהם שווה לא יותר מ30 אלף שקלים שיקול קנית המערכת לדעתי זו החלטת הצוות, אני עברתי בשנותיי כמה התהפכויות ואני יודע מה ההרגשה, וכן גם לנו אין את המערכת, ולכן לדעתי אני לא חושב שצריך לדבר על חוק זה או אחר אלא לתת אפשרות בחירה. ודבר נוסף גם פה בנורבגיה שלדעתי הם מאוד חריפים לא חוקקו חוק עד היום על הרכבים בני שנתיים ולמטה ותאמיני לי שדרכי הראלי הרבההההה יותר מסוכנות פה. אני מעדיף דבר ראשון לשפר את הרכבים והמיגון שלהם ואז במידה ויש לכם 5 נקודות של חגורות בטחון המצב יהיה הרבה יותר בטוח

ולך דובי אין קשר לחליפות, חליפה מגנה עליך נגד סריטות פציעות מהברים מסביבך, מאש, אפשרות להוציא אותך מהרכב במהירות האפשרית, ועד 1001 דברים אחרים כך שהדוגמא הזו ממש לא רלונטית וכנל הכובע, לך תנסה להרשם לתחרות כשאין לך חליפה או כובע??? ולכן גם בהרבה מדינות הכניסו את התחתון והגופיה כחוק וזה בשביל להגן על גופך. בוא ניקח דוגמא מצערת הנווט של מרקו נהרג לא בגלל פגיעת ראש אלא פגיעה גופנית, גם הנווט של פטר סולברג בהתהפכות הידועה שלהם האוטו היה מרוסק נפגע גופנית ולא בראש, וגם גיי גאלי היכן הוא נפגע? נכון ברגל ולא נראה שהיתה לו בעיה בראש. בכול הדוגמאות האלו לא היתה מערכת מגינה על הראש. מה שאני מנסה להגיד שאני לא נגד המערכת הזו אבל לדעתי יש הרבה דברים קודם לה.

בברכת המשך חג שמח המטיףף

פורסם

הסתייגות קלה.

אפשר לחיות ללא גפה, אפילו ללא שתיים חו"ח. אלה גם מתחברות אחרי כמה זמן.

צלעות מתחברות להן, בד"כ בלי נזק (כל עוד אתה לא מתעטש), אלא אם הן מחוררות את הריאה על הדרך. גם אגן ירכיים מתחבר, אלא אם אתה מבוגר מאוד (אלה בד"כ לא משתתפים במירוצי ראלי).

ה-HANS לא נועד להגן על הראש (את זה עושה הקסדה) אלא בעיקר על חוליות הצוואר ועמוד השידרה.

פגיעה בחוליות גורמת בד"כ נזק בלתי הפיך, ומשאירה את הנפגע לרוב בכסא גלגלים או מת (מפרקת שבורה).

הפגיעות אמנם נדירות יותר, אבל קשות בהרבה (אגב, דווקא עם ריתמה של 5 נק' - הסיכוי לפגיעת צוואר גדול יותר לדעתי, כי החלק החופשי היחיד בתאונה (שאינו גפיים) הוא מהצוואר ומעלה.

פורסם

אין צורך להכביר במילים על הנחיצות במערכת.

נורבגייה היא מדינה עם כבוד בספורט המוטורי,גם צרפת ואנגליה, תתפלאו גם קפריסין.

לכן דוגמאות לכאן ולשם לא חסר.

מה שכן צריך לקחת בחשבון דווקא מה ששמר הזכיר פה ולא אמר במפורש, "ליפול כנטל על בני המשפחה בזמן חלילה וחס

לאחר פציעת עמוד שדרה עליון".(שיתוק חד וחלק)

דווקא פה במדינתינו שאיננה מתבלטת בתחזוקה בשימור וטיפול בפצועים שאינם מבוטחים ע"י משרד הבטחון יש צורך לשים דגש

ותמיד יהיה שם המשחק כסף.

לכן כבר אמרתי קודם,הכל יהיה תלוי בחברות הבטוח שיבטחו את הספורט המוטורי ב REAL TIME .

וזה לצערי לא יעניין (במידה וכן) כמה כסף קנו או השקיעו ברכב ראלי.

ישנה אפשרות להוזיל עד מאד את מחיר המערכת,ישנם גם קיטים להתאמה לקסדות,וכמו שנהגים לא מהססים לקנות עוד סט צמיגים באלפי שקלים,הם יעשו זאת כהשקעה חד פעמית לבריאותם ושלומם.

חוץ מזה ממתי נהגים קובעים?

תהיה התאחדות יהיה מו"מ עם חברת ביטוח וזה יסגר שם.

מירוצי מכוניות

פורסם

המערכת זמינה כבר כמה שנים טובות.

מי פה בארץ קנה אותה? רמז - אף אחד גם לא מבין המשתתפים בשרשור.

נדב

נ.ב. כמו שנכתב קודם לכן במייל "יש עוד הרבה מה לעשות לפני ההאנס"

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

אף אחד לא קנה אותה כי לא היתה סיבה לקנות אותה

התחרויות בארץ הם ללא שום אישור או תחת פיקוח.

אמרתי כבר נהגים לא קובעים, ברגע שיוכתב ,אם יוכתב, אתה תקנה כמו שכולם יקנו.

מירוצי מכוניות

פורסם

ערב טוב

הדיון פה הולך למספר כיוונים -

1) הכיוון הראשון הוא שזה יקר ולכן לא צריך.

2)הכיוון השני הוא שפשוט זה לא מוכתב בחוק אז לא צריך.

3)הכוון השלישי - זה לא בעדיפות ראשונה, יש עוד דברים (וגם אותם לא עושים...) - כלוב ברגים לא תקני, כסאות ישנים מדי..., לא לובשים ציוד מגן תחתון ....

הבנתם את הכוונה .

אז מתי כן יזוזו דברים בנושא הבטיחות ? לא הגיע הזמן ?

לפעמים אני מרגיש כאילו אני היחיד שצועק בנושא הזה. למה צריך לנסות לשכנע ?

יש מישהו שחושב שהכלוב/כסאות/רתמות/סרבל/ציוד אישי - לא תקני ועשה עם זה משהו לאחרונה ?

דובי

פורסם

דובי, אתה צודק במאה אחוז!

הבעיה היא שצריך למצוא את האיזון. עובדה שיש מקומות שבהם לא משתמשים בהאנס.

אני בטוח שגם במדינות שמחייבים האנס ישנם מרוצים בהם לא מחייבים, כל מיני מרוצי מועדונים. מה לעשות אנחנו אפילו לא ברמת נשיונל.

באוסטרליה למשל מתחרים במכוניות רגילות עם קסדה בכל מיני ראלים קטנים. אפשר אפילו לרכוש מכונית ישנה "מורדת מהכביש" לפני אירוע ולנטוש אותה בסוף היום (לפי דברי חבר שנמצא שם וכתב לי לא מזמן).

בקיצור, ישנן כל מיני רמות של בטיחות וצריך לבדוק לפני שעושים משהו.

פעם שמעתי אמרה שנוגעת לנושא, "בארץ יהיה תקן יותר מחמיר מאשר בכל העולם משתי סיבות: א. כולם פה "חכמים" ב. כל אחד יחפש את הכסת"ח שלו"

בדיוק אותו הסיפור כמו נסיעה על הכביש עם רכבי מרוץ...

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

כמו שדני כתב ברגע שיוכתב כולם בלי יוצא מן הכלל יידרשו..כרגע לא נחוץ !

גם בכוחם של האמרגנים יש את האפשרות לחייב משתתפים בכלוב/כסאות/רתמות/סרבל/ציוד אישי

הרי בתחרות אתה צריך להיות שלם במאה אחוז עם הרכב והמיגון שלו,ולא לחשוש

האם יש מישהו כאן שנוהג כרגע וחושש?? שיתמגן וייעשה משהו בנידון לעצמו,אני כרגע שלם ובטוח בכלוב,חגורות ומרכב הרכב ומשקיע בלבוש נגד אש ועוד.

אותו דבר לגבי הנווטת שלי ענבל אדרי היקרה מפז!כל דבר שהיא תרגיש שהיא צריכה או רוצה כדי להרגיש בטוחה יותר היא תקבל.

נ.ב:

מה הבעיה בכלוב ברגים?

קבוצת ראלי גמליאל GRT

פורסם
...

גם בכוחם של האמרגנים יש את האפשרות לחייב משתתפים בכלוב/כסאות/רתמות/סרבל/ציוד אישי

....

נ.ב:

מה הבעיה בכלוב ברגים?

אמיר

אני מתקן אותך - לאמרגנים אין אפשרות ולא צריכה להיות כזו, לכפות על המתחרים לגבי ציוד בטיחות. דבר זה הוא חלק מתפקידיה של ההתאחדות כשתקום , כמו עצם כתיבת התקנון למרוצים. המארגנים צריכים להיות כפופים גם הם לתקנון, אחרת של מארגן ירצה משהו אחר...

לגבי כלוב ברגים - אתה רציני בשאלה שלך...?

דובי

פורסם

דובי - תעשה לי טובה - ניסיתי לא להתערב פה - אבל אתה מגזים.

מהנדס אתה לא!

יש יותר ממהנדס אחד שקבע שכלוב ברגים מתאים ואין איתו כל בעיות לתחרויות מסויימות (כולל ראלי - ספרינט - היל-קליימב וכו').

ה - FIA אישרו כלוב ברגים לתחרויות מכל הסוגים כמעט. כל שאר המלל בעניין זה הוא שטויות!

נדב צודק בדבר אחד עיקרי - מינון!!!!

בא נחשוב רגע - מחר כולם יחוייבו בכלוב 8000 מטר צינורות מרותכים - כולם עם HANS - כולם עם מערכת כיבוי אש אוטומטית - כולם עם ציוד במיליון דולר - כמה מתחרים יהיו פה בדיוק?

איזו מדינה עושה זאת כיום בעולם?

תשובה - אף לא אחת! אין אף מדינה בעולם שפסלה כלוב ברגים תקני!!! אין אף מדינה בעולם שמחייבת HANS בכל תחרות!!!

חזל כבר אמרו וצדקו - "אין גוזרים גזירה שהציבור אינו יכול לעמוד בה"

אז חבל על כל זי.... השכל.

אלון

פורסם

היי דובי נכון זה תפקידה של ההתאחדות, אבל עד אז האמרגנים יכולים לכפות את המינימום כמו שנעשה עכשיו כשאומרים ...אין סרבל?אין מירוץ.

לגבי כלוב מסכים עם אלון חלווה.

קבוצת ראלי גמליאל GRT

• תוכן חדש...