Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, קוראים לי גיל ואני חדש פה ובאמת התרשמתי לטובה מהפורום ועכשיו הסיפור: בזמן חיפושיי אחר רכב ביד 2 , נתקלתי בפיאסטה דינאמיק 1300 נסעה 147K,מאובזרת בהגה כוח ,וכ"א. עכשיו מה שמרתיע אותי הוא שרכב יד4,טסט עד יוני, ובשיחה ראשונית עם המוכרת היה נשמע שהיא ניסתה בעקיפין לגרום לי לא לקחת את הרכב לבדיקה והיא טוענת שהרכב במצב מצוין ללא תאונות ורוצה עליו 9000 אך אמרתי לה שבכל זאת אני אקח לבדיקה והיא אמרה שאין בעיה... אני עובד עצות ולא יודע אם בכלל כדאי לי לקנות רכב יד 4 כי אני אהיה יד 5 ואחרי זה למכור אותו יהווה בעיה לפי דעתי...הרצתי חיפוש על הרכב וקראתי על בעיה בפיאסטות שהרכב נכבה באמצע נסיעה וזה מאוד מפחיד אותי כי אני נהג חדש ולא מבין בדברים האלה.

אפשר דעתם הכללית על הרכב ועל הבעיה שציינתי? ד"א הכי חשוב לי אמינות,חיסכון בדלק, וחלקים וטיפול לא יקרים, רכב ראשון במשפחה לנהג חדש צעיר.

פורסם

97(חח מהלחץ שכחתי לרשום)

כמו כן האוטו יספק אותי לנסיעות רוב הזמן בעיר, מידי פעם נסיעה מפ"ת ולוד וחזרה, ובקיץ הקרב פעם בשבוע-שבועיים תל אביב.

פורסם

ברוך הבא לפורום!

התייחס לדברים שרשמת:

1 ממוצע ק"מ שנתי הוא 20k בערך - במקרה שלך הרכב נסע 12.5k .זה טוב.

2 אנשים מחליפים רכב לפעמים (כל שנתיים שלוש)- במקרה שלך הרכב שלך יכל להיות יד 6.

3 הרכב יהיה מושלם עבורך מבחינת אחזקה ותצרוכת דלק-אידיאלי לצעירים.

4 מוכרים נרתעים למסור רכב לבדיקה (רכב ישן) כי אז שניכם תבהלו,אין מה לעשות יש חלקים שצריך להחליף וטיפולים לעשות ,הזמן עושה את שלו כמו שאומרים. אתה צריך להיות ערוך נפשית וכלכלית לעיניין הרכישה.

פעם אחת הרכב יכבה באמצע נסיעה,פעם אחרת יתפוצץ צינור כל שהוא והלאה.זה מחיר שמשלמים.

לגבי הרכב הספציפי הזה -קח אותו לפחח שיעריך באם היו תאונות. ולמוסך שאתה מכיר שיתן לך הערכה לפני קנייה +דגשים לפני הטסט הממשמש ומגיע,לאחר מכן תתקזז עם המוכר במידת הצורך.כל העסק יעלה מאות שקלים בודדים.

דוגמא אישית: רכב שהיה בבעלותי יד 5 + 240k מכרתי ב1500 מעל המחירון- כי היה שמור ומטופל.

Gn'f'R

פורסם

אתה קונה רכב ב9000 ש"ח, זה לא באמת משנה איזה יד אתה.

או במילים אחרות - הלוואי שהיד תיהיה הבעיה היחידה של הרכב הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
ברוך הבא לפורום!

לגבי הרכב הספציפי הזה -קח אותו לפחח שיעריך באם היו תאונות. ולמוסך שאתה מכיר שיתן לך הערכה לפני קנייה +דגשים לפני הטסט הממשמש ומגיע,לאחר מכן תתקזז עם המוכר במידת הצורך.כל העסק יעלה מאות שקלים בודדים.

אוקיי קודם כל תודה על ההתייחסות וזמנך. אוקיי תראה אני גר בפ"ת ואני לא מכיר מוסכים ופחחים.

בקשר לבדיקה לפני הקנייה, לקחת למוסך ולבקש שיבצע בדיקה ברכב?( חבר שלי קנה רכב שבוע שעבר ואמר לי שעלתה לו הבדיקה 450...)או שיש מכונים מיוחדים שעושים את זה?

ד"א דיברתי עם המוכרת והיא אמרה שהיא גמישה והיא לא ראש בקיר אז...

פורסם

האופציה שהבאתי לך היא השנייה .

הראשונה היא לקחת למכון בדיקה- מה שלא מקובל כל כך ברכבים בגילאים האלו-בגלל שהרכב עלול לצאת עם מלא ריג'קטים שעלולים להבריח אותך כקונה אבל זה לא אומר שהרכב לא ראוי לנסיעה,אתה מבין?..מה שכן אפשר במכון הבדיקה זה לבקש בדיקה של גיר,מנוע ושלדה בלבד-זה הכי חשוב בתכלס.

האופציה השלישית ברכבים מהגיל הזה היא לקחת איתך מכר מסויים שמכיר ומתמצא ברכבים ולסמוך על דעתו.

בצע חיפוש לגבי מכונים\מוסכים בקרבת מגורייך. אני ממש לא גר לידך...

היות וזה רכב ראשון שלך ,אני מציע להמנע מהאופציה השלישית.

מאחל לך המון בהצלחה,תעדכן!

Gn'f'R

פורסם
האופציה שהבאתי לך היא השנייה .

הראשונה היא לקחת למכון בדיקה- מה שלא מקובל כל כך ברכבים בגילאים האלו-בגלל שהרכב עלול לצאת עם מלא ריג'קטים שעלולים להבריח אותך כקונה אבל זה לא אומר שהרכב לא ראוי לנסיעה,אתה מבין?..מה שכן אפשר במכון הבדיקה זה לבקש בדיקה של גיר,מנוע ושלדה בלבד-זה הכי חשוב בתכלס.

האופציה השלישית ברכבים מהגיל הזה היא לקחת איתך מכר מסויים שמכיר ומתמצא ברכבים ולסמוך על דעתו.

בצע חיפוש לגבי מכונים\מוסכים בקרבת מגורייך. אני ממש לא גר לידך...

היות וזה רכב ראשון שלך ,אני מציע להמנע מהאופציה השלישית.

מאחל לך המון בהצלחה,תעדכן!

שמע באמת תודה רבה לך על העזרה אני ממש מעריך את זה... אוקיי זה כנראה מה שאני אבקש, למרות שמכר של אמא ודודה שלי הוא מוסכניק כנראה אז אני אצור איתו קשר. ובגלל שלאוטו נגמר הטסט עוד חודשיים כמה כדאי לי להוריד ממחירו הנוכחי?

פורסם
ובגלל שלאוטו נגמר הטסט עוד חודשיים כמה כדאי לי להוריד ממחירו הנוכחי?

תבדוק אותו תחילה,לך תדע מה יצא... אמרת שהמוכרת גמישה-לא ראש בקיר... יהיה בסדר!8)

Gn'f'R

פורסם
שמע באמת תודה רבה לך על העזרה אני ממש מעריך את זה... אוקיי זה כנראה מה שאני אבקש, למרות שמכר של אמא ודודה שלי הוא מוסכניק כנראה אז אני אצור איתו קשר. ובגלל שלאוטו נגמר הטסט עוד חודשיים כמה כדאי לי להוריד ממחירו הנוכחי?

אם יש לך מכר שהוא מכונאי במקצועו ואתה "לא מבין בדברים האלה" בהחלט כדאי שתגרור אותו לבדוק ביחד איתך את הרכב לפני שאתה ממשיך הלאה ברכישה.

אל תתלהב יותר מדי מהרכב הראשון שאתה בודק. ברוב המקרים צריך לבדוק לפחות שלושה-ארבעה רכבים עד שמוצאים את הרכב ששווה את הכסף. תבדוק את הכל לפני שאתה קונה כי הקנייה זה החלק הקל, להחזיק את הרכב זה החלק הקשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אל תתלהב יותר מדי מהרכב הראשון שאתה בודק. ברוב המקרים צריך לבדוק לפחות שלושה-ארבעה רכבים עד שמוצאים את הרכב ששווה את הכסף. תבדוק את הכל לפני שאתה קונה כי הקנייה זה החלק הקל, להחזיק את הרכב זה החלק הקשה.

בהחלט! נפלתי נפילה כואבת עם הרכב הראשון בגלל חוסר ידע התלהבות וחיפזון...

השוק עמוס ברכבים מכל המינים והמחירים.

Gn'f'R

פורסם

אחלה תודה לשניכם! היום ראיתי פונטו 95, הבנאדם אשכרה עובד עלי בעיניים, אומר לי הוא יד 2 כשברישיון רשום בעלים קודמים 02, ואני אומר לו על זה והוא מתווכח איתי,חוץ מזה המזגן מת הקלאץ קשה כמו אבן בקושי אפשר ללחוץ והגיר לא משו... הבנאדם מחרטט אותי שהוא לא רוצה לקחת לבדיקה כי האוטו ישן ויריצו לו שם את המנוע ויהרסו לו אותה O.O לאיזה שפל אנשים יגיעו?

חבר'ה, יש לי אליכם עוד שאלה ואני מקווה שלא אכפת לכם: תראו היום דיברתי עם מישהו בקשר לפונטו 98/1100/יד 3 נסעה 110K, באמת שלא הרבה, המוכר הוא חייל לפי טענתו ואומר שהוא לא נוסע כבר חודשיים ברכב, והכל מצויין. הוא מתחייב בבדיקת גיר מנוע שילדה...אבללל לרכב אין ספר טיפולים. כדאי ללכת לראות? ואיך אפשר לגלות האם זה באמת הקילומטרז' האמיתי?

(חפרתי:|)

פורסם

באופן כללי:

נדיר למצוא רכב עם ספר טיפולים בשנתונים האלו.אך נכונותו והתחייבותו של המוכר לביצוע בדיקה מעידה על רצינות .

גם לרכב הישן שלי אין ספר טיפולים,אך יש לי קבלות מסודרות ממוסכים מורשים- בעיניי זה שווה ערך לספר טיפולים.

קילומאטרז ניתן לאמת בבדיקת מכון.

אתה לא חופר-אתה שואל שאלות עיניניות וזה המקום עבורם. עדיף לשמוע ניסיונות מאחרים ולחסוך אותם מעצמך.

Gn'f'R

פורסם

שוב פעם תודה רבה!

דבר שני עכשיו נזכרתי שהוא אמר שיש פגיעה קטנה מאחורה לא מתאונה, שהוא נכנס במשהו בזמן חנייה, אך עדיין התחייב בבדיקה. עדיין לא ראיתי את הרכב אז אני לא יכול להעיד, למרות זאת,אם יש שסי הסיכויים גבוהים שהבדיקה תגלה אותם?

• תוכן חדש...