Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הלכתי לאסוף היום את המזגן שהזמנתי מסניף של שקם אלקטריק.

במעמד המסירה נציג המכירות נתן לי לדבר עם הפקידה שתתאם את מועד ההתקנה.

בזמן התיאום הפקידה שאלה אותי האם יש משהו מיוחד שצריך לדעת, ואמרתי לה שאין משהו מיוחד חוץ מאשר שמדובר בבניין טרומי.

המשפט הבא שיצא מפיה היה "אה, זה בניין טרומי, תוספת של 180 ש"ח".

:shock:

בטבלה "תוספות מיוחדות" שמגיע בטופס התקנת המזגן רשום כי קדיחת חור בקיר בטון או ממ"ד עד 20 ס"מ מדובר על תוספת של 180 ש"ח.

כנראה שמתקיני המזגנים משוכנעים שהבתים שלנו בנויים מטיט, צואת חמורים או חול אם הם דורשים תוספת על קדיחה בקיר בטון.

על מה ולמה צריך לשלם תוספת של 180 ש"ח על חור שלוקח בדיוק 2 דקות לעשות ושבמילא בעת התקנת מזגן עושים אותו? יש מזגן חדשני שלא מצריך חור בקיר? הוא עובד בבלוטות'? זה כמו שבמוסך יגבו חיוב מיוחד על פתיחת פקק מילוי השמן או על שימוש בליפט. בחיאת דינאק.

לאחר מיקוח, התעקשות ובקשה לבטל את ההתקנה (זה באמת שרף לי את כל הפיוזים) קיבלתי הנחה משמעותית בעלות הקדיחה ולדעתי שווה לשלם קצת יותר ולקבל התקנה של מתקין מוסמך עם אחריות ל 5 שנים.

אז מה אני אומר בשורה התחתונה?

1. חבל שזאת חווית הקנייה ברשת גדולה, ותיקה ומוכרת. איש המכירות היה יכול להתאמץ קצת יותר, להתגמש ולשמור על לקוח מרוצה ולא על לקוח שמצטער שהוא רכש דווקא מהם את המזגן.

2. שימו לב לכל האותיות הקטנות. גם אם נראה לכם שמדובר בהתקנה סטנדרטית - הנה תוספת של 180 ש"ח על כלום.

רק רציתי לשתף אתכם מנסיוני ומקווה שמאחרים זה ימנע את אי הנעימות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיטה ידוע במיוחד בהתקנת מזגנים.

תגיד תודה שאמרו לך מראש, בדרך כלל הם מגיעים להצעת מחיר אומרים מחיר אחד, ובמעמד ההתקנה מתחילים להתווסף כל מיני דברים בשביל לנפח את המחיר, כגון בהתקנה "סטנדרתית" כלולים רק 3 מטר צנרת אצלך צריך 5 מטר אז זה עוד 80 שקל למטר :shock: וכו וכו.

אני לא אומר שכל המתקינים חאפרים אבל ההמלצה לקרוא את האותיות הקטנות לפני החתימה היא מאוד טובה במיוחד במקרה מהסוג הזה (כמובן שחשוב מאוד לעשות את זה בכל מקרה שאתם חותמים על משהו)

פורסם

זו לא תוספת על כלום. קיר בטון אתה צריך לקדוח עם מקדח כוס יהלום וזו עבודה אחרת לגמרי ממקדח כוס פשוט על מקדחה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בטון זה בטון, ברוב הבתים קירות חיצוניים עשויים בטון

לא כולם בונים עם איטונג, חוץ מזה איטונג אפשר לשבור עם פטיש, זה באמת מוגזם

פורסם

ברוב הבתים הקירות הם או בלוקים אפורים או איטונג. קיר בטון יש רק בממ"ד או טרומי.

פורסם
זו לא תוספת על כלום. קיר בטון אתה צריך לקדוח עם מקדח כוס יהלום וזו עבודה אחרת לגמרי ממקדח כוס פשוט על מקדחה.

אותי כלקוח זה לא ממש מעניין. אז במקום מקדח כוס רגיל הוא משתמש ביהלום. זה כמו שמוסך מחזיק סקנר שמתאים רק לסוג רכב אחד, אז מה, זה אומר שאני משלם אקסטרה על דיאגנוסטיקה?

אני משלם על התקנה. למתקין יש את כל הציוד הדרוש, למה החור הזה יקר ב 180 ש"ח :roll:?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נוכחתי לראות התקנת מזגן על קיר מקלט בבית פרטי, כאשר הקיר היה בעובי של 30 ס"מ .

רק הקידוח נמשך שעה .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

עובי הקיר שלי הוא 20 ס"מ, אולי פחות.

אני יודע שטרומי הוא קשה לקדיחה, אבל מצד שני אם עם מקדחה שקיבלנו במתנה מהסופר השכונתי לפני 13 שנים + מקדחים של הום-סנטר אני עושה את כל העבודות בבית - מה אגיד על ציוד מקצועי ו "כבד" הרבה יותר?

בשביל הספורט אני מוכן לבקש מהמתקין לעשות חלק מהקידוח במקומו ולראות עד כמה זה קשה ועד כמה זה מצדיק את תוספת הפרמיה.

איתמר.

פורסם

איתמר, ככה זה. גם אני עברתי את זה.

לקח בין שעה לשעתיים של עבודה נון סטופ לקדוח את החור בבניה הטרומית, צריך לעבור הרבה ברזלים ובטון,הבן אדם ממש הזיע שם במשך זמן רב.

התקנה בסיסית גם בדרך כלל לא כוללת את המטראז' שבאמת צריך , ותמיד יהיה צריך להוסיף.

בזמנו דיברו איתי על עלות התקנה של מעל אלפייה (התקנה בסיסית עלתה כ500 ש"ח ללא תוספות) לאחר רכישת המזגן.

זרקתי אותם מכל המדרגות , לקחתי את המזגן באוטו (המזגנים החדשים לא כבדים מאוד, גם לא הקומפרסור) והבאתי מתקין משלי מה שחסך כ500 ש"ח.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מצטרף לדרך של אייל, גם אני הזמנתי מתקין שאני מכיר.

איתמר אם אתה מהצפון שלח ה"פ ואני יקשר בינכם.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

עם ציוד טוב לוקח בין 15 ל 30 דקות לקדוח חור בקיר טרומי, תלוי בעובי הקיר, סוג הבטון והברזלים שאתה נתקל בהם בדרך.

מניסיון, הרכבתי כבר 5 מזגנים כשבכולם נאלצתי לעשות חור בקיר טרומי (!) באמצעות פטישון."סימנתי" באמצעות קידוח של מספר חורים את הפתח שאני רוצה לחצוב - ובאמצעות איזמל שחובר לפטישון חצבתי את החור. כל הסיפור לא לקח יותר מ 30 דקות מקסימום (!). ייתכן ובמקלטים או ממ"דים המצב שונה (עובי הבטון ורשתות הברזל הפנימיות) אבל בקיר טרומי "סטנדרטי" זה לא קשה כמו שעושים את זה.

בעניין החיוב - למיטב ידיעתי כולם גובים תשלום נוסף על קידוח בקיר טרומי.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אותי כלקוח זה לא ממש מעניין. אז במקום מקדח כוס רגיל הוא משתמש ביהלום. זה כמו שמוסך מחזיק סקנר שמתאים רק לסוג רכב אחד, אז מה, זה אומר שאני משלם אקסטרה על דיאגנוסטיקה?

אני משלם על התקנה. למתקין יש את כל הציוד הדרוש, למה החור הזה יקר ב 180 ש"ח :roll:?

איתמר.

אותך כלקוח זה כן מעניין. תקרא את דבריו של איציק ונסה להבין ש 360 ש"ח לשעת עבודה של מתקינים זה ממש לא הרבה.

פורסם

בקירות משתמשים בד"כ בבטון ב-200, ואילו בממ"דים בבטון ב-300 + זיון (ברזלים) רציניים יותר.

מכונה לקידוח יהלום עולה הרבה כסף, וגם המקדחים.

על הציוד וזמן העבודה הנוסף משלמים עוד כסף - לא מבין איפה הבעייה.

פורסם

איתמר.

הרבה מוסכים שרוכשים סקנר חדש ומשוכלל גובים בשלב הראשון יותר כסף על הבדיקה הזאת, אין מה לעשות...הם רוצים ROI מהיר ככל שניתן.

אותו דבר מתקין מזגנים, כדי לקדוח חור בקיר בטון הוא צריך לעבוד קשה יותר ויותר זמן (רוב הקירות בישראל באמת בנויים מבלוקים) ולהחזיק ציוד יקר יותר, לכן אתה משלם יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...