Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסבר קטן ומשלים לחברה שמעלי,

סופרצ'ארגר, הינו מגדש המונע ע"י המנוע עצמו אשר מכיל פולי המחובר לרצועת המנוע כמו משאבת מים ואו אנטרנאטור, ז"א כשהמנוע מסתובב הסופר מסתובב הפולי מחובר למצמד חשמלי המחובר לטורבינה שדוחסת אוויר לתוך היניקה, טורבו רגיל מתחבר לסעפת הפליטה שמכיל מה שנקרא בית האש אשר מהווה את המעבר של גזי הפליטה שבתוכנה ישנה טורבינה המסובבת טורבינה אחרת אשר גודשת את האוויר ליניקה, וכך ככל שאתה עולה בסל"ד ככל שלחץ הפליטה גדל ואיתו הדחיסה, הבדל התחלתי ביניהם, שסופר נותן לך גדישה מאפס בגלל שהוא מחובר ישירות לרצועה, אומנם הטורבו מצריך לחץ פליטה מסיום המושפע מכמה אלמנטים כמו נפח המנוע גודל הטורבינה קוטר סעפת היניקה וכו, משמעות זה משתנה מאוטו לאוטו, אבל במקרה הכי טוב רכב עם נפח גדול וטורבו קטן נכנס לגדישה בסל"ד 1.5 עד 2 סלד למשל רכבי ה VAG במצב מיקורי למשל אביזה עם K03, החסרון לרכב דומה שבאזור ה5000 סל"ד הגרף מתחיל אד דרכו מטה, במקרה ומוחלף טורבו יותר גדול הגרף משתנה טורבו יותר גדול מצריך יותר לחץ פליטה כך שמצריך סל"ד יותר גבוה על מנת להתחילח לגדוש. גדישה בסופר צ'ארג'ר שונה קצת מהטורבו כך שהגדישה "הכוח מתקבל מסל"ד 0 אבל הגרף מתחיל דרכו מטה באיזור ה 4 סל"ד וכמובן ההשפעה ברורה היות והסופר מחובר לרצועה אז הוא גם מהווה עומס על המנוע וכל שהסל"ד עולה "שהמנוע מסתובב יותר" העומס גדל.

בימים אלו ישנם כמה סוגי רכבים שמונעים בטורבו וסופר צ'ארג'ר, כלומר הם מנצלים את שיא היתרונות של שניהם כך שהחסרונות נמחקים לגבי הכוח, כלומר המנוע מקבל את הגדישה מאפס סל"ד בעזרת הסופר צ'ארגר נגיד עד שהמנוע מתפס לאיזור ה 4000 סל"ד ישירות שליטה אלקטרונת נותנת פיקוד לסופר "דיי תפסקי" בו זמנית פיקוד לבוסט קונטרול של הטורבו נו בוקר טוב ילה תן בראש :lol: ואז כבר נוצר לחץ די מספיק לסובב את הטורבינה וכך הטורבו הענק מתחיל את דרכו וכך המנוע מתחיל להיזנק בסל"ד.

ד"א אני ראיתי פרויקט דומה לרכב שמונע דרך שניהם וזה היה בשנות השמונים באיזור ה 83 כשחכמולוג רוסי התקין את שניהם על מנוע פורדקוזוורת' שהושתל ברכב מסוג סקודה כמובן למטרת מירוצי הראלי, אנסה לקשר אותכם בסרט אשר מתועד ביוטיוב.

נ"ב, טורבו ואו סופר, בעת שמתקינים אותם ברכב אטמוספירי הם מהווים סקנה גבוהה לסיום עבודתו של המנוע, כמובן ניתן להימנע מהנזק ע"י שיפור כל המערכות הנלוות כמו מערכת היניקה הפליטה, וכמובן מיכלולו של המנוע כמו בוכנות תלתלים קרנק מיסבים משאבות וכו, ואף גיר מצמד, צנרת יניקה פליטה, וכמובן שיפורי בטיחות והתנהגות כמו חיזוקי מנוע שילדה בלמים בולמים מוטות וכו.

ד"א אני עברתי פרויקט דומה עם העגלה שלי אשר היתה רינו 5 מעפנה עם מנוע 1.1 ליטר והוסבה ל 1.4 גודשת.

מקווה שהמסר ברור לך ולכל הגולשים החביבים.

להבנת ערכה של שניה, שאל מישהו ששרד תאונה ויצא ממנה בחיים. תסעו בזהירות ... ובלי מהירות...

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אבל מה עדיף?טורבו או סופר

ועוד שאלה,אפשר להתקין TWINTURBO לסיויק

או עדיף סופר

תדע שתמיד אין כמו טורבו וזאת אחרי ניסיון של שניהם, אם באמת יש לך קיסים מלאים אז הייתי מעדיף לך TWIN TURBO אבל בגדלים שונים ודפקה להונדה סיוויק, למשל GT 25 מעניק לך גדישה מסל"ד 1.5 באיזור ה 4000 מפסיק את עבודה וממשיכים עם GT 35 , אבל לזה אתה צריך ים של כסף ובמיוחד צריך לבנות להם מפת עבודה מיוחד בוסטקונטרול שישלוט ביניהם ואני לא בטוח שיש לנו את זה בארץ אבל, יצא לי לראות פרויקט דומה בחו"ל על הונדה שפיץ, הקמשפטים חמים שסוף הסקאלה של הסלד היה באיזור ה 11 סל"ד, והיא עברה את הפלדמיל ב 7.04 המנוע ייצר רעש של אופנוע מדהים אבל מה עם הנלווים, ואם זה שווה את כל ההשקעה.

בקיצור על פרויקט דומה בארץ שווה לחלום ולא יותר.

להבנת ערכה של שניה, שאל מישהו ששרד תאונה ויצא ממנה בחיים. תסעו בזהירות ... ובלי מהירות...

פורסם

עכשיו באמת מה עדיף, דוגמא מהחיים:

2 רכבים מאותו דגם, אחד עם טורבו ואחד עם סופר, שניהם גודשים אותו דבר על מנוע סגור

לפי הקיטים על הנייר ההפרשים ביניהם כ 10 כוחות סוס לטובת הרכב עם הטורבו

על הכביש הרכב עם הטורבו נותן "רכבת" לרכב עם הסופר מכל מצב ובכל הילוך ולכל מהירות

למה כאלו הבדלים שבפועל זה לא הבדלים שצריכים להיות רק מ 10 כוחות סוס

זה עם הסופר מקבל את שיא הגדישה בשיא הסלד שלו (ליניארי),

זה עם הטורבו מקבל את שיא הגדישה 3000 סלד לפני הקודם ומחזיק אותו יפה עד הסוף

אז למעשה יש ייתרון משמעותי לטורבו ברוב הסלד שבופעל נוסעים בו שאפילו מכפר על זה שאם הם לוחצים בסלד ממש נמוך כמו 1500-2000

אז אני לא מכיר את המפגר שילחץ ב 1000 סלד וזה לא מעניין ש ב 1000 סלד הסופר גודש 0 נקודה משהו באר ו ב 2000 סלד הוא גודש עוד עשירית או שתי עשיריות באר

מבחינת פרקטיקה, סופרים לרוב מגיעים בקיט בולט-און שזה לפרק כמה ברגים ואפילו באותו היום אתה כבר אוטו אחר

טורבו גם יכול להיות בולט און אבל גם בקיט מינימלי תהיה יותר התעסקות עם פירוק והרכבה ומקום והתאמות בתא המנוע וכיוונים שלא תמיד יוצאים טוב

בשורה התחתונה

עדיף 27" אטמוספרי :lol:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אתה יכול לפרט יותר לגבי הדוגמא?

• איזה כלי רכב?
  • איזה מנוע?
  • איזה טורבו?
  • איזה סופר?

ובהחלט עדיף "27 אטמוספרי... אבל שחור.

106GTI - Deus ex machina

פורסם
צחוק צחוק אבל בארץ נוסעת אל קמינו עם מנוע של סירה.

ולפתוח השירשור:אפשרי בהחלט להתקין טווין טורבו על מנוע של סיוויק.

תכין 120K ש"ח.

אין לך 120K? התקציב היתצמצם פתאום ב100K? תרכיב קיט טורבו זול וסטאנדרטי ותאמין לי שזה יספק אותך לפי מה שאתה משדר.

אתה יודע איזה מנוע יש ברוב הסירות החדשות? מנוע של טויוטה (לנדקרוזר).

המנוע של האלקמינו הנ"ל יושב גם ברכבים רגילים (ולא רק בסירות).

פורסם

ידוע, זה היה בשביל להמחיש את הבדיחה.

פורסם

כמה לא מפתיע שאתה תרשום את זה

לפותח השרשור,רק טורבו.

לפותח השרשור, לא רק טורבו אלא חשוב שיהיה גם מנוע.

פורסם

אז אני לא מכיר את המפגר שילחץ ב 1000 סלד וזה לא מעניין ש ב 1000 סלד הסופר גודש 0 נקודה משהו באר ו ב 2000 סלד הוא גודש עוד עשירית או שתי עשיריות באר

אתה הכללת את כל הדראגסטים בעולם, אף פעם לא ראיתי מירוץ דראג שמתחיל מגלגול, זה קים רק אצלנו כי אנחנו עם של תירוצים.

עדיף 27" אטמוספרי :lol:

גם אני מעדיף 27 אטמוספירי ואחד גודש :-)

פורסם

ממה שקראת י נראה ששמושג בנושא לא חסר לך אבל למה אתה מעקם את הדברים

אז אני לא צריך להסביר לך למה ספציפית בדראגסטרים של אלפי כוחות סוס במסלול דראג האפליקציה היותר נפוצה חד משמעית היא SC על מנוע V8

עוד דרך להסתכל על זה:

למה בראלי זנחו את ה SC, הרי בעבר הוא הופיע, היו גם אפליקציות משולבות, ועל מה נוסעים בסופו של דבר

הכוונה היא שאם הולכים לתחרות ספציפית אז משהו ספיציפי יתאים

לבדיקת יכולתינג באיילון או מנחת נטוש ועם תמורת הספקים לכסף והנאה מהרכב עצמו עובדה שנדיר להיתקל במישהו שלא שם טורבו אם הוא כבר משקיע

פורסם

עד כמה שידוע לי יושב שם מנוע מרקרוזר, זה קצת שונה ממנוע של לנדקרוזר.
פורסם

אז אני לא צריך להסביר לך למה ספציפית בדראגסטרים של אלפי כוחות סוס במסלול דראג האפליקציה היותר נפוצה חד משמעית היא SC על מנוע V8

אולי הוא לא צריך הסבר אבל אותי אישית יעניין הסבר :).

TFSI Power

פורסם

א. כי זה אפליקציה פשוטה יחסית.

ב. זו אפליקציה זולה יחסית.

ג. הכל יחסי כמובן לזה שמדובר במגדש בגודל של מנוע של משפחתומטית ממוצעת.

• תוכן חדש...