Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות השרשור שפתחתי פה לפני חודשיים, החלטנו כנראה סופית (סוף סוף) על רכב חדש.

הדרישות דומות למה שהצבתי אז, אולם אחדד את מה שכתבי אז ואוסיף שכרגע הרכב צריך להיות בעיקר:

-מרווח.

-בטוח.

-אמין, מוסכים טובים, צריכת דלק סבירה ומעלה וכמובן שכל שאר הדברים החשובים כמו סחירות בעתיד וכמה שפחות התעסקויות מיותרות ועוגמות נפש מהרכב (הרכב ככל הנראה ישרת יותר מ4 שנים).

-לא צריך להיות מהנה, אבל לא עגלה, צריך להיות איכותי מבפנים ומורכב טוב, עדיפות כמובן לרכב נוח יחסית.

מחיר- עד 135 זה מספיק.

אז ככה, הC4 צפופה מדי, לא איכותית במיוחד, שמירת ערך וסחירות לא מדהימות הורידו אותה מהרשימה.

יונדאי I30 - איכותית בהחלט ברוב המקומות הנכונים אך אמא שלי לא התלהבה במיוחד מהרכב וצורתו, וגם הוא לצערי נמצא לא כשיר כדי לאכלס אותי במושב האחורי.

בינתיים היחידה שנראתה לנו היא ה308 של פיג'ו, נראית לא רע במפנים (למרות שלא מדובר בדגם עם הפנים הבהיר, שלטענתם הוא לא מומלץ), היחידה שהייתה מספיק מרווחת מאחור. עוד יתרון הוא הטיפולים הארוכים יחסית- כל 30 אלף קילומטר או שנה (באותה הזדמנות רצוי לשאול אם זה אכן מומלץ). לחובתה איכות סבירה + בלבד, למרות שטובה יותר מהC4.

האם ישנם עוד מתמודדות ששוות בדיקה? חשבתי על האוקטביה החדשה, הגולף החדשה והפוקוס 5 דלתות, לכל אחת יתרונות וחסרונות משלה, אבל מה אם אומרים?

הפוקוס נראית לא איכותית מי יודע מה ובעלת תא מתאן מצומק, הגולף יקרה יחסית והיה וגם הסקודה שייכים לצ'מפיון, כלומר רק שנתיים אחריות רצינית וסימן שאלה על רמת המוסכים והשירות באזור.

Insane things comes from insanely people.

פורסם

לפחות לפי כתבי הרכב האיכות והתחושה ב308 היא מעולה ועולה על לא מעט רכבים יקרים ממנה.האוקטביה טובה מאד גם למרות שיש לה רק שנתיים אחריות ומנוע 1.6 מיושן מאד.

פורסם

אין לך מה לחשוב על הפוקוס. שם בטח לא יהיה לך מקום מאחורה. ותא המטען כ"כ קטן...

לטעמי ה- 308 היא הבחירה הטובה ביותר (אגב, אצלי הם דווקא שיבחו את הפנים הבהיר - ככה זה סוכני מכירות ;-) ).

האוקטביה (או הגולף) עשויה לענות על הדרישות גם כן, אבל אני לא יודע מי יכול לחתום לך על 4 שנים ללא צרות, במיוחד כאשר בפיג'ו אפשר לקנות אחריות לשנה רביעית (למכלולים עיקריים) בכ- 500 ש"ח או משהו דומה, וצ'מפיון נותנים רק שנתיים אחריות (ועוד שנת "חסד" חלקית אם בא להם).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כמה מבחני דרכים שאולי יעזרו לך לבצע את ההחלטה:

פוקוס מול 308 מול גולף.

CEED (חשבתם עליה דרך אגב?) מול i30.

דרך אגב, היתה לי פוקוס MK2 למשך כשנה, מאוד אהבתי אותה. למרות כיול המתלים היחסית נינוח ומנוע ה- 1600 העצל, היא כיפיית לנהיגה (ולהגיד את זה על רכב עם 100 כ"ס אומר הרבה על שאר המכלולים). היא גם נוחה מאוד.

מרווח דווקא היה בשפע, לפחות בשביל הצרכים הצנועים שלי.

פורסם
אולי לחכות קצת למאזדה 3 החדשה ולבחון גם אותה?

מתי היא אמורה להגיע? אם מדובר בעניין של חודש + - אז אולי אפשר לשקול את העניין...

לפחות לפי כתבי הרכב האיכות והתחושה ב308 היא מעולה ועולה על לא מעט רכבים יקרים ממנה.האוקטביה טובה מאד גם למרות שיש לה רק שנתיים אחריות ומנוע 1.6 מיושן מאד.

התחושה ב308 בגרסה באולם התצוגה (הפשוטה ביותר כנראה) היא בסדר ולא יותר מזה. הפלסטיק בסדר, חומרים טובים ברוב המקומות ובשאר לא במיוחד. זה למה התחלתי לחשוב על הגולף...

האם מנוע ה1.6 של פולקסוואגן מתדלק 98 חובה? כי אם כן מדובר כבר במינוס רציני.

היתי מנסה אופל אסטרה .

אין סיכוי. שמעתי מספיק על השירות הנפלא של UMI וסחירות גרועה לא עוזרים לה.

כמו שכתבתי כבר ישבתי בI30, לכן אני חושב שבסיד המצב לא יהיה שונה בהרבה מבחינת מרווח מאחורה. מה לעשות, היא מתאימה יותר למשפחה עם תינוקות/ילדים מאשר לנו.

פורסם

מה עם שברולט קרוז? החדשה מנועים 1.6 ליטר ו-1.8 עם 112 ו140 כ"ס בהתאמה עם רמות איבזור מאוד עשירות אוטו אחר לגמרי, עם תיבה בת 6 הילוכים הפלטפורמה שלה היא חדשה לגמרי ואמורה לשמש בעתיד הלא רחוק את האופל אסטרה החדשה.

יניב

פורסם
מתי היא אמורה להגיע? אם מדובר בעניין של חודש + - אז אולי אפשר לשקול את העניין...

חודשיים מקסימום (המאזדה 3). מאי - סוף מאי היא כבר תגיע. לדעתי, מאוד שווה לחכות.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

לא אמורה להיות איזה השקה בחו"ל כבר? יודעים על הרכב כבר יותר חודשים ואף ישראלי לא נהג עליו (על המזדה 3 הכוונה).

• תוכן חדש...