Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לפני כשבוע פתחתי שרשור בנוגע לבעייה שהרכב מתכבה בהורדת הילוך כשלוקחים סיבוב.

לקחתי את הרכב למכון הזרקת דלק שם נאמר לי בסופו של דבר כי יש להחליף את מחשב ניהול המנוע.

לאחר שהוא הוחלף וביצעו נסיעת מבחן נאמר שהכל תקין ושלא נדלקת יותר נורת מנוע ושאין תקלות.

נסעתי עם הרכב ולאחר 5 דקות נדלקה הנורה.

קבעתי לחזור למוסך.

היום בבוקר נסעתי עם הרכב, ושוב הבעיות הקבועות:

הסל"ד סרק לא יציב ,הנורה נדלקת והואטו שוב מתכבה, אבל הפעם הוא נכבה לי בקו ישר.

חזרתי למוסך, התחברו למחשב ועכשיו "גילו" שהחיישן מהירות לא תקין וכי יש להחליפו.

מדוע לא ראו את התקלה הזו בהתחלה?

מדוע בעצם שילמתי על החלפת מחשב , ושום דבר לא השתנה?

האם עליי לשלם גם את מחיר החלפת החיישן התקול כביכול?

פורסם

מה זה חיישן מהירות ואיך הוא קשור למחשב?

עד כמה שזכור לי ברכב הנ"ל מה שבעיקר מדליק את הנורה זה מגעים מלוכלכים בשסתום ה EGR או שסתום עצמו תקול.

מנוע צעדים זה בעיה ברכב הזה אבל מאוד קל לניקוי , מפרקים אותו משרים בספרי קרבורטור ויספיק לכמה חודשים.

אולי יש בעיה בחיישן נקישות שגם הוא מדליק נורה אצלי היה איזה פחית רופפת מעל סעפת פליטה וכל הזמן נדלקה הנורית הזרקה עד שחיזקתי ונעלם הרעש וגם נורה הפסיקה להדלק כי החיישן די רגיש.

אם הבעיה לא נעלמה נראה שלא היתה מהמחשב אבל לך תוכיח את זה.

פורסם

לא נראה לי שהייתה לך בעיה במחשב.

אוטו מיוחד ונדיר כמו פונטו 90, שיש לו בכלל מנוע של טמפרה - לוקחים למוסך מורשה פיאט גם אם אתה מרגיש פראייר.

כנראה שוב מקרה של זול שיוצא יקר.

לחבר הייתה פונטו 90 כמו שלך, עם אותה הבעיה.

בד"כ זה קורה כשהרדיאטור חימום פנימי דולף. ממש מתחתיו יש חיישן ספידומטר.

בזמן שעושים ניתוק של הרדיאטור, גם דואגים לעשות קיצור היכן שנמצא החיישן, כדי שיהיה לך ספידומטר.

כנראה שיש לך גם נורה כזו של מזרק דולקת, אם אני לא טועה.

אחת התופעות היא רכב שנכבה פתאום משום מקום.

החלפה של החיישן באחד דנדש מהשקית, שעלה 500 ש"ח בערך - פתרה את הבעיה.

פורסם

הרדיאטור חימום מבוטל מזה שנים עקב נזילה.

אם כך ,עליי לבקש שיחברו בחזרה את המחשב הישן ויחליפו רק את החיישן התקול?

פורסם

אני הייתי מציע שלא תשלם אגורה על המחשב הזה, או משהו סמלי עבור העבודה של פירוק והרכבה.

תיגש לכל מוסך מורשה פיאט ותבקש חיבור למחשב! זה יעלה לך 300 ש"ח, אבל כנראה שיוותרו לך על המחיר הזה אם תתקין אצלם את החיישן.

אני כמעט בטוח במאה אחוז שהבעיה מגיעה משם כי זה בדיוק מה שקרה אצל חבר שלי.

הרדיאטור נוזל ישר מעל החיישן, ועד שאתה מבין שיש נזילה החיישן כבר מת ולך אין ספידומטר. אח"כ אתה או מישהו מקצר את המגעים כדי שהספידומטר יחזור אבל המנוע חייב את החיישן - אחרת הוא לא היה שם מלכתחילה.

לדעתי זה אמור לפתור את הצרה שלך. מקווה שתצליח ושגם תפסיק להיות חאפר ולהבין שאין דרך אחרת ברכב כזה מיוחד חוץ ממוסך מורשה. זאת לא פיאט פונטו רגילה. אפילו הצינורות שלה, מצינור פילטר אוויר ועד לצינורות הרדיאטור - שונים בתכלית מאלה של פונטו 1300.

פורסם

אני לא חאפר ,אני לקחתי את הרכב למקום מאוד מומלץ פה בפורום שלא אגלה את שמו כעת.

כן טיפלתי בעבר במוסך המורשה, אך הרגשתי שדי רימו אותי ולקחו מחיר מופרז.

פורסם

אוקיי עוד שאלה ברשותך.

האם מחשב לא תקין יכול להראות בעיות שכביכול אינן קיימות?

אני שואל משום שבבדיקת המחשב הישן, נמצאו תקלות שלא מופיעות על המחשב החדש.

המחשב הישן אפילו לא ראה הראה את התקלה של החיישן מהירות.

פורסם

זה כבר גדול עלי 8) מתנצל, אבל הידע שלי על האוטו די מוגבל. כל מה שאני יודע זה רק מתקופה קצרה של שנה שהייתה לחבר שלי מכונית כזו.

פורסם
אוקיי עוד שאלה ברשותך.

האם מחשב לא תקין יכול להראות בעיות שכביכול אינן קיימות?

אני שואל משום שבבדיקת המחשב הישן, נמצאו תקלות שלא מופיעות על המחשב החדש.

המחשב הישן אפילו לא ראה הראה את התקלה של החיישן מהירות.

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

כן המחשב בפיאט הוא בעל זיכרון צרוב - (פלאש) ולכן התקלות לא נמחקות גם כאשר המחשב מנותק מהמתח ויש למחוק ולקרוא תקלות בעזרת סורק התקלות , כך שיכול להיות שנשארו תקלות עבר בזיכרון המחשב.

לגבי חיישן המהירות - בין אם חיישן סל"ד ובין אם חיישן מהירות רכב - לא תמיד המחשב מבין מייד שיישנה בעייה בחיישן \מעגל זה או אחר ולעיטים זה לוקח מעט יותר זמן או נסיעה בתווך זה או אחר - הכל תלוי בטכנולוגייה של המחשב ובטולרנסים שלו.

אל תתלהם או תיתן לאחרים בשלב זה "לחממם " אותך נגד המוסך המטפל אנו רק בני אדם ולא חפים מטעויות.

חזור אליו ותן לו צ"אנס להתמודד שוב עם הבעייה גם אם זה אומר להחזיר שוב לניסיון את המחשב הישן.

אינני יודע באיזה מוסך ההית אך כך ההיתי רוצה שיתנהגו עימי , ורק לאחר שהמוסך ירים ידיים תסתדרו על החיוב שבוצע עד כה וחפש מקום אחר שיוכל להתמודד בהצלחה רבה יותר עם הבעייה .

לא רק במורשים ניתן למצוא פיתרונות הולמים\מקצועיים לבעיות ולראייה ראה את מוסך רון ושאר חבריי, בעלי המקצוע בפורום מכובד זה .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אוקיי אז אני אעשה קצת סדר בדברים:

המוסך החליף לי חיישן מהירות לחדש על חשבונם.

בינתיים הכל בסדר, אני אמור לקבל מהם גם בקרוב מנוע צעדים משומש.

פורסם

עדכון:

נסעתי עם הרכב אתמול ופתאום במהירות של כמעט עצירה הוא פשוט כבה.

גם היום הוא כבה לי באמצע הנסיעה, שוב בקו ישר ללא כל התראה מוקדמת.

בעבר הלא רחוק הוא היה מתכבה תוך כדי סיבוב והורדת הילוך, ועכשיו משום מה הוא כבה לי בנסיעה בקו ישר.

אזכיר שוב שהוחלף המחשב וחיישן המהירות גם כן לחדש.

עוד רעיונות לבעיה המסתורית?

• תוכן חדש...