Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ניסיתה לנקות את המנוע צעדים ברכב שלך פשוט לפרק אותו ולשטוף עם הרבה ספריי קרבורטור?

מה זה חיישן מהירות ואיפה הוא יושב? אני לא זוכר דבר כזה בפונטו 90 שהיתה לי.

מה שאני זוכר שהיה זה:

חיישו נקישות, טמ"פ,סל"ד (מודד על גלגל התנופה),חיישן MAP זה קופסא שחורה שמחובר אליה צינור אויר ומודד כמות אויר באזרת וואקום ולמדא

מה מהם החליפו לך?

פורסם
חיישן חדש מהחברה, שיצא משקית ניילון, או "חדש" ישירות מהפירוק?

מהיכן אתה בארץ?

הוא רק אמר לי חדש.

לא יודע מאיפה בא.

אני מבת ים.

דני- הקטע המצחיק עם המנוע צעדים זה שהוא תקין אבל לא מתאים לדגם הזה של פונטו.

הבעלים הקודם משום מה שם מנוע לא מתאים.

כנראה שהוא משגע את המערכת.

פורסם

האם בטוח שמנוע הצעדים לא תקין הערך בין A-B ובין C-D אמור להיות בין 50-65 אום האם בדקתם וזה לא היה כך .

(שכחתי שיש גם את חיישן טמ"פ אויר וחיישן מצערת-בקשר להודאה הקודמת שלי).

וכן לפי אוטודאטה יש גם חיישן מהירות. אבל חבל שמחליפים לך דברים בשיטת המצליח. יש בדיקות פשוטות שעושים לחיישנים לודדא שהם תקינים או לא.

פורסם

תשמע - אני מציע לך לנסות למזער את הנזקים.

לפעמים צריך צעדים דרסטיים מאוד כדי לפתור בעיה מציקה.

צור איתי קשר בפרטי, אתן לך טלפון של מוסך בעכו, מורשה פיאט. אנשים נהדרים עם נכונות לעזור.

אתה תדבר שם עם עימאד או עבד, שהם המומחים לפיאט וראו כבר הכל.

וכן, אני יודע שזה רחוק. ואני יודע שכבר בזבזת כסף על תיקונים. אבל שם יסדרו את הכל סופית. אח"כ תוכל להיכנס לדיונים עם המוסך הקודם, שרק החליף דברים בשיטה של ניסוי וטעייה.

לטעמי שווה לעשות נסיעה לשם, להשאיר את הרכב ליום יומיים כדי לתקן את הבעיה - ולחזור ברכבת לקחת אותו.

פורסם

תודה על הרעיונות וההצעות אבל אין בכוונתי לשפוך עוד כסף בימים קשים אלו , לאחר שכבר שמתי מספיק כסף אצל מוסך אחר.

בכל מקרה, לאחר בדיקת מחשב במוסך מורשה, נמצאה תקלה אחת והיא: "מנוע מהירות מקוצר או מנותק"

כך לפי המחשב.

להזכירכם, המוסך טוען שהוא שם חדש.

.

פורסם

אוקיי , אז לאחר שהגעתי למוסך "אלי את אלי דושי" "שטיפל" כל העת ברכב והוצג בפניו המסמך שטוען כי החיישן המדובר תקול, הוא פתאום שינה גרסה וטוען שהוא החליף חיישן קראנק או משהו כזה(גלגל תנופה?) ולא את חיישן המהירות שהוא כן טען שהחליף בהתחלה.

עכשיו הוא בכלל טוען שאין לו מושג איך מחליפים את זה (בעל מקצוע להזכירכם) ולא מוכן לשלם על זה , אלא רוצה עוד כסף.

בקיצור, מדובר במוסך חאפר שלא מוכן לקחת אחריות על עבודתו ולוקה במקצועיות ויושר מול הלקוחות.

בכל מקרה, הרכב כרגע בטיפול במוסך מורשה איפה שהיה צריך להיות ככה מלכתחילה.

מה עליי לעשות, האם עליי לבקש את כספי בחזרה ושיחזירו את החלקים הישנים או פשוט לבלוע את זה ולשלם את המחיר?

פורסם

יש לך קבלות על כל הטיפולים האלה?

אם יש לך קבלות תוכל אח"כ ללכת לאיגוד המוסכים ואם הם לא יפתרו את העניין אז לתביעות קטנות.

אם אין לך קבלות אז תבלע את הקנלוני ולך פעם הבאה למוסך מורשה בלבד, איפה שהאוטו צריך להיות.

בכל מקרה אני לא הייתי מטפל אצל בנאדם שקוראים לו דושי :shock::shock::shock:. זה מריח כמו זול שיוצא יקר, דהיינו - חאפר מגעיל שעושה עליך קומבינות.

פורסם

תבקש קבלות על *כל* הטיפולים.

אח"כ, כשהרכב שלך יצא מהמוסך המורשה עם החלפת החיישן ואתה תהייה בטוח שהבעיה הסתדרה - תיגש אליו ותבקש את הכסף בחזרה כי הוא חרטטן.

אם הוא לא יסכים, תתחיל את ההליך של איגוד המוסכים ותביעה קטנה.

תסתכל השרשור שלי בפורום רכב כללי - תראה שבסוף הנוכלים האלה אוכלים אותה.

פורסם

אבל על מה שכביכול שילמתי זה רק המחשב ניהול מנוע.

אם הוא יוציא עוד קבלות אז הוא יוכל לדרוש ממני לשלם על עוד חלקים שהוא החליף.

• תוכן חדש...