Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוראל, לדעתי היצרן יודע קצת יותר טוב מחבר שלך מצ'מפיון והנתונים האלה נבדקו ולא הופלצו.

זה לא עולה ליצרן יותר כסף להדפיס על התווית 34 במקום 30 :)

[כמובן שאם חבר שלך בצ'מפיון נכלל בצוות הניסויים של קונצרן VW ורק עושה חלטורה כיועץ שירות אז שכח ממה שאמרתי]

ממליץ לבצע את כל המילויים באותו מקום וכמובן לרכוש מד לחץ אוויר (קצת יותר יקר מזה של ה15 ש"ח שלא שווה כלום) , כי יכול להיות שתמלא היום בתחנה א' 34PSI ומחר תגלה בתחנה ב' שמילאת בעצם 29.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היצרן קבע ברכב שלי 36 PSI לכל הגלגלים. אני ממלא 39. האחיזה יותר טובה. (בדקתי על יותר וגם על פחות).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני אישית ממלא 36 (במקום 32) מקדימה, ו26 (במקום 32) מאחורה כדי לשפר אחיזה ולהוסיף היגוי יתר.

ד"א לבחור שטוען שמילאו לו 37 PSI לפני 2000 ק"מ, אין מצב שהלחץ נשאר על 37, רוב הסיכויים שהוא חזר ל35

פורסם

זה כימיה ופיזיקה פשוטה.

כמו שתיקח בלון רגיל תנפח בו אוויר,עם הזמן הוא ירד.

לאן האוויר בורח? הוא לא בורח,מהשינוים בטמפ' החלקיקים גדלים/קטנים.

כתוצאה מכך האוויר "יורד".

למה אומרים לנפח אוויר על צמיג שקר ולא על צמיג שחם? כי הניפוח לא יהיה מדויק.

שגומי חם הוא מתרחב...

(מקווה שלא טעיתי....תקנו אותי אם כה)

בצער רב נמכרה לה ה205GTI שלי כולל המנוע MI16.

הרכב הבא יהיה הנעה אחורית/4X4. ממממ

פורסם
זה כימיה ופיזיקה פשוטה.

באמת פשוט. האויר דולף עם הזמן. זה הכל.

צמיג מתחמם בנסיעה, האויר מתפשט והלחץ עולה. כדי לשמור על תנאים אחידים בזמן הניפוח - מנפחים תמיד צמיג קר.

אגב, גודל המולקולות של הגז לא משתנה עם הלחץ.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

אוקי תודה...

צריך לנסח את זה אחרת,המולקולות מתרחבות/מצטופפות.

פורסם
האמת שאתמול היתה לי נסיעה ארוכה עם הרכב והוא היה כמעט מלא, וכולם הרגישו את הנוקשות אך כנראה פחדו לדבר ואני הרגשתי את זה, נלחצתי, והתחלתי לחשוב מה קרה, עד שנזכרתי שמילאתי אוויר ברמה גבוהה מידי וחשדתי שהבעיה נובעת מהטעות שלי. מסתבר שצדקתי.

רגע רגע, זה כבר משהו אחר. כשהרכב מלא יש בו עוד 200-300 קילו מעל למשקל הרגיל, וזה מוביל להנמכה שלו עקב כיווץ גדול יותר של הקפיצים, מה שגם פוגע בנוחות הנסיעה. לא יודע עד כמה זה משפיע בפאביה אבל במכוניות קטנות זה משפיע יותר, למשל בסוויפט החדשה נסיעה של נהג או נהג ונוסע היא נוחה יחסית, אבל תוסיף עוד שני מבוגרים מאחור והמכונית הופכת להיות מאוד לא נוחה. דווקא במצב כזה עדיף לשים לחץ אוויר גבוה יותר בצמיגים - שים לב שרוב הסיכויים שלרכב שלך יש שתי רמות לחץ אוויר מומלצות, אחת לרכב ריק והשניה לרכב עמוס.

בקשר לזה שכולם הרגישו את הנוקשות, פחדו לדבר וזה הלחיץ אותך - נראה לי שכבר אמרתי את זה אבל שוב: עשה לעצמך טובה וצא מההיסטריה.

אני אישית ממלא 36 (במקום 32) מקדימה, ו26 (במקום 32) מאחורה כדי לשפר אחיזה ולהוסיף היגוי יתר.

טעות חמורה. זה רק הופך את ההתנהגות של הרכב שלך ללא צפויה, מגדיל את הבלאי בצמיגים ופוגע באיזון בין הצירים. זה בטוח לא משפר אחיזה...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מצטער שאני מנצל את השרשור, אבל זה נראה לי הכי ראוי.

בתחנת הדלק הקרובה למושבי, ליד המתקן למילוי אויר, ישנו לוח שבו יש רשימה של רכבים ולידיהם רשום כמה PSI צריך להיות בגלגלים הקדמיים, וכמה באחוריים.

שאלותיי הן:

- האם הלוח אמין?

- האם צריך לקבוע את הלחץ אוויר בצמיגים לפי מה שיצרן הרכב קובע או יצרן הצמיג?

- איך ניתן לדעת כמה PSI צריך להיות בצמיג?

תודה רבה, מצטער על הבורות :x

פורסם

עדיף שלא תסתכל בלוח (שהוא לרוב מיושן) ותחפש את הנתון בספר הרכב או במדבקה בסביבת דלת הנהג או פתח התדלוק.

קבע את לחץ האוויר לפי יצרן הרכב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
שלום לכולם

מילאתי לחץ אוויר גבוה מידי בצמיגים בעלי חתך נמוך.

הוראות היצרן מראות על 29PSI מלפנים, ו- 30PSI מאחור.

לא ציינת את מידת הצמיגים, כי ה"כלל היבש" אומר שככל שנפח הצמיג קטן יותר (קרי: חלק מתופעת החתך הנמוך במידות הצמיגים בשנים האחרונות) יש צורך ביותר לחץ אויר.

מידת לחץ האויר בגלגלים היא פשרה בין נוחות לאחיזה. היפאנים מכיילים את הצמיגים שלהם בעיקר לנוחות, לכן לחץ האויר שם כסטנדרט נע באיזור ה 32PSI קדימה וסביבות 28-30 לאחורה. מאחר והמידות ביפאניות "של פעם" הם מידות עם חתך יחסית גבוה, הוספה של 3-4 PSI לגלגלים משפרת משמעותי את התחושה והאחיזה.

הצרפתים, במיוחד בשנים האחרונות, מכיילים את הצמיגים ללחץ אויר של 35PSI מקדימה ו 33PSI מאחורה - כמו אצלי בקסארה על מידות צמיגים של 195/55R15. אם תוכל לפרט את מידות הצמיגים והלחצים עליהם ממליץ היצרן, זה יכול להיות מצויין.

בשביל הרקורד, הנה כל הלחצים שיש בקסארה (שים לב למידות הצמיגים והלחצים).

מדבקה במספר 6 היא זו שקיימת אצלי - למרות שמדבר ב 5 דלתות ולא 3 דלתות כפי שנראה בתמונה, אבל הצמיגים והסוג במידה זהה (ההבדל בין הקדמי לאחורי הוא 0,1 באר, שזה כ 1.5 PSI, קרי: כ 33+ מאחורה ו 34.8PSI מקדימה. היצרן "מעגל" את המספרים קצת אחרת ).

איציק

pressure1.JPG

pressure2.JPG

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קודם כל עוד לא יצא לי לרוקן אוויר או לעשות משהו בנדון, כי אתמול הסעתי ברכב אנשים ולא היה נעים לעצור ולייבש אותם בתחנת דלק בזמן שאני ממלא אוויר.

הצמיגים הם במידה 205/45R16 מתוצרת "קונטיננטל".

לפי המדבקה על מכסה של הדלק היצרן ממליץ על 20.0 באר מלפנים, ו- 21.0 באר מאחור (מקווה שאני זוכר את הנתונים כמו שצריך, פשוט הרכב עכשיו מכוסה אי אפשר לראות..)

פורסם

2.5 באר זה 36 PSI בערך.

אין מצב שאתה מדבר על 20 באר

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אתה בטח מתכוון למשהו כמו 2,1באר מלפנים ו 2,0באר מאחור (כל באר = כ 14,5PSI). זה הגיוני בהתחשב בעובדה שלא מדובר ברכב כבד ובייעוד של הרכב (להסיע נוסעים - בנוחות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב הוא 205 GTI

צמיגים של יוקוהומה C דרייב מידה 185/60/14

עד היום אני מנפח אותם ב33 מקדימה ו33 מאחורה

האם הלחץ הוא בסדר ?

אתמול ניפחתי על 35 בכולם והרגשתי שהאוטו אוחז קצת יותר טוב אפילו.

אם הלחץ נמוך יותר אז האוטו לא צריך לאחוז יותר טוב? כי יותר שטח מגע נוגע.

• תוכן חדש...