Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך להכין את הקיר להתקנה יפה של מסך שטוח, עוד לפני שהוא בנוי.

רציתי לדעת מה הדרך הכי יעילה לעשות את זה.

עד כמה שהבנתי, צריך לחצוב תעלה\תעלות שמתחילות בגובה של 40 ס"מ ויוצאות בגובה של 120 ס"מ.

המטרה כמובן היא שלא ייראו חוטים.

כדי להשיג את המטרה יש לחצוב מספר תעלות בקיר, יש מספר לא מבוטל של כבלים שאמורים לעבור שם.

שאלה מס' אחת.

לאיזה כבלים אני צריך להתארגן ? או מה צריך להעביר בשביל לראות באיכות טובה :

• טלוויזיה דרך ממיר
  • טלוויזיה דרך מחשב (SVIDEO אני מניח או משהו כזה)
  • וטלוויזיה דרך DVD
    את אות האודיו שייצא מהמחשב או מה DVD אני אעביר ישירות למערכת.

בנוסף, צריך לעבור כבל מתח בין הטלוויזיה לשקעים למטה אבל עד כמה זו צריכה להיות תעלה נפרדת.

שאלה מס' שתיים:

• באיזה עובי צריכה להיות תעלה שיהיה אפשר להעביר בה בקלות חוטים עם קונקטורים גדולים יחסית ?
  • האם צינור בקוטר של 5 ס"מ מספיק ?
  • האם אפשר לפרק את הקונקטורים הגדולים (SCART נראה לי) ולהרכיב לאחר שמעבירים את החוט ?
  • מישהו יודע מה גודל הקונקטורים האלה ?

שאלה מס' שלוש

• בנושא הכנה לרמקולים, האם יש צורך ביותר מ 4 יציאות, שניים בקיר של הטלוויזיה, שניים בקיר שממול.

תודה מראש לעונים, אל תפנו אותי לאתר אחר (אני מכיר מה יש שם), אני רוצה לשמוע חוות דעת של אנשים מכאן.

פורסם

לפני שנה עברתי דירה ושיפצתי לפני הכניסה אליה.

התלבטתי באותן שאלות בדיוק.

מבחינת גודל/קוטר הצינור, השיפוצניק שתל לי בקיר צינור 3 צול (נדמה לי שבמקור הוא משמש לביוב ביתי) בתוך הקיר והכל עובר שם בקלות ועם הרכה עודף.

לא הפרדתי בין כבלי מידע וחשמל ואני לא חש בירידת איכות כלשהיא.

אצלי כל האודיו והוידאו מנותבים אל הרסיבר ואני יוצא בכבל מוניטור אחד אל המסך.

בנוסף, עובר שם כבל מתח של המסך וכבל RGB של המחשב (ראש די גדול). יש שם מספיק מקום להעביר בנוחות עוד 30 כבלים כאלה.

המלצה שלי, לטובת מראה נקי יותר, בקש מהשיפוצניק להתקין לך בפתחים שנותרים בקיר (למעלה ולמטה) כוסית עם שפה כדוגמת אלו שתמצא בתיבה של סאבוופר על פתח יציאת האויר של התיבה.

זה גם נראה טוב יותר מאשר חור בקיר (אפילו אם הוא מוסתר מאחורי הטלוויזיה והמזנון) וגם שומר על קצוות החור מהתפוררות כאשר אתה מושך כבלים דרך התעלה. (אם אתה זקוק לתמונה להמחשה אני יצלם את שלי ואעלה לך.

באופן אישי לא הכנתי תעלות לרמקולים מאחר והרמקולים שלי עומדים על סטנדים יעודיים.

אם אתה מחליט לעשות תעלות, תכנון עתידי היא מילת המפתח!

תחשוב טוב איפה אתה ממקם את הרמקולים ביחס למקום הישיבה שלך, ביחס לטלוויזיה, וביחס לרמקול הסנטר.

כמו כן, החלט מראש איפה אתה ממקם את הסנטר (בנישה/תלייה על הקיר מעל או מתחת לטלוויזיה או על המזנון).

אם אתה שם אותו על המזנון ובמידה והתקציב מאפשר זאת, הכן תעלה גם עבור הסנטר שתצא גם היא מאחורי הטלוויזיה ע"מ שתהיה לך גמישות בעתיד אם תחליט בכל זאת לתלות את הסנטר.

כל הנ"ל תופס גם לגבי הרמקולים האחוריים. תחשוב טוב האם יש סיכוי שבעתיד תוסיף גם רמקול סראונד מרכזי (סנטר אחורי) והאם כדאי שתכין תעלה גם עבורו.

וכמו שאומרים הרוסים... תמדוד פעמיים, תחתוך פעם אחת.

תכנן תכנן תכנן ובצע אחרי שאתה בטוח שזה עונה על הצרכים הנוכחיים שלך ונסה ככל האפשר לחזות צרכים עתידיים שאולי יתעוררו.

בהצלחה,

רפי.

הנוכחית | אבארט פונטו אבו אסהאסה

אקסית 1 | אלפא רומיאו מיטו תלתן ירוק

אקסית 2 | אלפא רומיאו 164 סופר ידנית (הי"ד)

פורסם

כמה הערות קונסטרוקטיביות להסבר המקיף של האיש עם האלפא:

השיפוצניק שתל לי בקיר צינור 3 צול

למיטב זכרוני, צול זה הגרסה העילגת של אינץ', כלומר מדובר בקוטר של 7.5 ס"מ בקירוב.

המלצה שלי, לטובת מראה נקי יותר, בקש מהשיפוצניק להתקין לך בפתחים שנותרים בקיר (למעלה ולמטה) כוסית עם שפה כדוגמת אלו שתמצא בתיבה של סאבוופר על פתח יציאת האויר של התיבה.

את זה ניתן להשיג ברוב חנויות האלקטרוניקה שמתעסקות ברמקולים, סביר להניח שמרק10 יוכל להפנות אותך למקומות ואנשים ספציפיים בשד' הר ציון. ידוע גם בכינוי "פורט לסאב וופר".

וכמו שאומרים הרוסים... תמדוד פעמיים, תחתוך פעם אחת.

המשפט הרוסי אומר: "7 פעמים תמדוד, פעם אחת תחתוך". והנה, למדתם עוד משהו.

פורסם

צול זה אכן אינץ'. אני בכלל הייתי מבקש מהקבלן לעשות בניית גבס קטנה בתוך הקיר, ולא לעשות שפכטל על פלטת הגבס. ככה יהיו לך 60 ס"מ של מרווח ותוכל להשחיל כל מה שבא לך, כולל אפילו להחביא את האשה בתוך הקיר (או את כל הדולרים שאתה מקבל על קארספורום :-D).

בגמר ההשחלות תוכל לסגור את הפלטה עם שפכטל אמריקאי ולצבוע. היתרון הוא שאם תרצה בעתיד להכניס עוד דברים (את הילדים, לכשייוולדו), עדיין תהיה לך עתודה של מקום. את היציאות מהקיר תוכל לסגור עם מסגרת של GEWISS (כמו בפורום האחר שביקשת לא להפנות אליו). אופציה נוספת טובה לסגירה היא קופסת פלסטיק בקיר עם סגירה של דיקט, אותו תוכל לצבוע בצבע של הקיר.

פורסם

שיטה נוספת.

לשתול תעלה פלסטיק שטוחה (מידות 5 ס"מ על 10ס"מ ) של מזגן.

להכניס את התעלה סגורה רק עם פתחים למטה ולמעלה.

בתוך התעלה להכניס תעלה נוספת של ( 1 ס"מ על 2 ס"מ) את התעלה הקטנה לקבע לתעלה הגדולה

בצורה כזו. [||.........]

ה [ ] זה התעלה הגדולה.

ה | | זו התעלה הקטנה

ה . זה ס"מ אחד!

יוצא שיש לך מצד ימין תעלה קבועה לכבל חשמל.

ואז יש לך את כל השאר לכבלים.

לגבי רמקולים מסביב.

תכין צינורות . ללא שברים. שתוכל להשתיל חוטים. ו/או להחליף להוסיף אם צריך.

תסגור אותם עם מכסיםשל גביס (אמרו כבר). או קופסאות של תקשורת שהכבל יוצא החוצה. או קופסא סגורה. עם ברגים. שאתה יכול לסגור אותה ולצבוע עליה. ולתקן עם שפכטל אחרי.

אני הייתי מכין היום כבר חיבור אינטרנט וכבל רשת צמוד לTV. / רסיבר.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אני צריך להכין את הקיר להתקנה יפה של מסך שטוח, עוד לפני שהוא בנוי.

רציתי לדעת מה הדרך הכי יעילה לעשות את זה.

עד כמה שהבנתי, צריך לחצוב תעלה\תעלות שמתחילות בגובה של 40 ס"מ ויוצאות בגובה של 120 ס"מ.

המטרה כמובן היא שלא ייראו חוטים.

כדי להשיג את המטרה יש לחצוב מספר תעלות בקיר, יש מספר לא מבוטל של כבלים שאמורים לעבור שם.

שאלה מס' אחת.

לאיזה כבלים אני צריך להתארגן ? או מה צריך להעביר בשביל לראות באיכות טובה :

• טלוויזיה דרך ממיר בדרך כלל זה שלישיית RCA אודיו וידאו
  • טלוויזיה דרך מחשב (SVIDEO אני מניח או משהו כזה) VGA או HDMI זה האיכות הכי טובה שאפשר להוציא ממחשב, מנסיון אישי.
  • וטלוויזיה דרך DVD גם נראה לי RCA אבל אתה יכול לשים מתאמים ולשנות סוג כבלים, הכל תלוי לאיזה איכות אתה שואף להגיע
    את אות האודיו שייצא מהמחשב או מה DVD אני אעביר ישירות למערכת.

בנוסף, צריך לעבור כבל מתח בין הטלוויזיה לשקעים למטה אבל עד כמה זו צריכה להיות תעלה נפרדת.

שאלה מס' שתיים:

• באיזה עובי צריכה להיות תעלה שיהיה אפשר להעביר בה בקלות חוטים עם קונקטורים גדולים יחסית ? בלוק זה 20 ס"מ אתה יכול לשים עד 2.5 אינץ', אם זה בטון אתה חופשי עם החציבה ואין סכנה שיתפרק הקיר מהצד השני
  • האם צינור בקוטר של 5 ס"מ מספיק ? לכל החיווט שהזכרת זה לא יספיק
  • האם אפשר לפרק את הקונקטורים הגדולים (SCART נראה לי) ולהרכיב לאחר שמעבירים את החוט ? אתה יכול לקנות בזול כבלים שונים ואתה תעשה הלחמה לאחר השחלות, זה מה שעשיתי אצלי בבית ל-5 מסכי LCD .
  • מישהו יודע מה גודל הקונקטורים האלה ?

שאלה מס' שלוש

• בנושא הכנה לרמקולים, האם יש צורך ביותר מ 4 יציאות, שניים בקיר של הטלוויזיה, שניים בקיר שממול. עוד יציאה לסנטר לא תזיק

תודה מראש לעונים, אל תפנו אותי לאתר אחר (אני מכיר מה יש שם), אני רוצה לשמוע חוות דעת של אנשים מכאן.

בחודשיים שעברו אני עבדתי על הנושא הזה אצלי בבית וזה לא קל. אבל מצד שני הגימור יוצא מושלם אתה לא רואה כבל אחד.

אני מאוד ממליץ לדאוג שהטייח לא ילחץ עם אבנים/חצץ על הצנרת איפה שנחצב על מנת לסגור את זה, אם תעשה בעצמך את הסגירות האלה עדיף

• תוכן חדש...