Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

צריך את עזרתכם שוב פעם, אני שוקל לרכוש טוויטרים סופרימו פיקולו ויש לי רכב ליסינג ובנייה על קורות וכדומה לא בא בחשבון, כמו כן אני צריך להתקין את זה באזשהי צורה שלא תדרוש לפגוע במקוריות הרכב, השאלה האם יש למישהו רעיון יצירתי או מניסיון אישי איך ניתן להתקין אותם בצורה שלא תהיה מכוערת (לא צריך גם להיות הכי יפה בעולם) ותקציב הוא גם סוגייה ולכן אני צריך גם פתרון שיהיה יישים מצד אחד וגם זול, בעייתי אך זה המצב לצערי.

אשמח לקבל רעיונות.

תודה מראש.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

באיזה רכב מדובר?

וד"א, אם התקציב מאפשר, אתה יכול לקנות זוג קורות מפירוק, לעשות עליהן בנייה ושיגיע מועד החזרת הרכב תחזיר את המקוריות (החלפת קורות לוקחת עניין של 2-3 גם לאדם לא מנוסה).

פורסם

יוסי,

אם אתה הולך ורוכש לך רכיב היי-אנד כגון הסופרימו פיקולו רצוי מאוד שתדאג לו להתקנה ראויה, לכל רכיב יש פוטנציאל גלום, אם אתה לא מנצל אותו מה הטעם ברכישתו?

גם אני נוסע ברכב ליסינג, בימי הראשונים אמרתי לעצמי שאני לא רוצה להיכנס לבניות ושינויים שכן בבוא היום אצטרך להחזיר את הרכב, מאידך אמרתי לעצמי, שכל רכיב, טוב ככל שיהיה ללא התקנה ראויה עלול להישמע רע לעומת רכיב שמותקן נכון ומכוון בהתאם.

סופרימו פיקולו הוא לא טיווטר קטן, אני בספק אם תוכל למצוא מקום התקנה שלא על הקורות, מנסיון ושיקולים שגם אני עשיתי.

אני ממליץ לך לשקול את מה שאני עשיתי, ניגשתי למספר פרוקיות וחיפשתי קורות עד שמצאתי כאלו שהתאימו לי במחיר, מהמצב הפיזי\צבע וכו' לא היה לי אכפת שכן גם ככה יוסי ביצע לי תפירה עליהן ועבודות פיבר שונות אז גם ככה לא רואים כלום.

את הקורות המקוריות פירקתי ושמרתי בצד, בבוא היום אני אשלוף את הקורות שיש לי עם הבניה ואחזיר בחזרה את הקורות המקוריות, הקורות מהפירוקיה סך הכל עלו לי 300 שקלים, שווה את הכסף? בהחלט כן.

לעניין הסופרימו פיקולו, לדעתי, הסופרימו הרגיל טוב מהפיקולו פי כמה ואם כבר אתה מתכנן בניות או שינויים ברכב אני ממליץ לך על הסופרימו הרגיל ולא הפיקולו.

פורסם

קודם כל תודה על התגובות, מדובר ברכב טויוטה קורולה 2008, גם אם אקנה קורות מפירוק לעשות עליהם עוד בנייה דורש תקציב לא מבוטל ואני מחזיר\מחליף את הרכב בעוד שנה וחצי, בכל זאת אני מעוניין לצמצם את ההוצאות של ההתקנה (בנייה) ולנסות למצוא רעיון יצירתי, אולי בנייה של מעין 2 תיבות קטנות מאוד שיישבו על הדשבורד, משהו יצירתי ואולי אפילו יפה.

לא מעוניין להוציא עכשיו K2-2.5K עבור טויטרים ובנייה ובמיוחד משהו שלא יעבור לרכב הבא.

יכול להיות שהמסקנה גם תהיה לוותר על התענוג אם אין בררה.

אשמח לקבל רעיונות יצירתיים.

HU: Skoda Kodiaq OEM | Processor: Helix Ultra | AmpTw/Mid: Genesis S3 | AmpWoofer: Rockford Power1050S | AmpSub: Rockford 1501BD | Tw: GoldenEar Reference HVFR | Mid: HAT X3 | Woofer: CDT Audio ES6+ | Sub: IDMAX 12" X2

פורסם

גם אני מחזק את המחוזק ע"י חיזוק חזק שהגיע איך לא מהמיתחזק.:wink:

קיצור אני מבין לליבך כמובן שעדיף לעשות בנייה אבל אם אין תקציב ורצון אז לא חייב אצלי הייתה תתקופה שהפיקולו עבדו סתם כך על הדש בורד והם ניגנו ממש יפה אולי אפילו יותר יפה מאשר עם הבנייה.

אז אני אישית הייתי חושב אולי אפילו להתקין אותם בהתחלה סתם כך על הדשבורד ולשמוע מה קורה.

אני הייתי משחק עם הזוויות והייתי מנצל את השמשה הקידמית לפיזור הסאונד בצורה הכי מיטבית(בהנחה ואתה לא עושה בנייות)

אולי יש מצב שתוכל לעשות "בנייה" ע"י פלסטלינה שחורה. אתה יודע לעצב לטוויטר מאין "בית" כזה שיוכל לשבת בו.

אולי סתם להרכיב אותם ללא ביית אפילו ע"י דבק דו"צ. או שיש אפשרות להתקין אותם בפתחי אוורור של המפשיר אדים (על הדשבורד) ולקנות זוג כזה חדש לא צריך לעלות הרבה.

ואז גם יש לך בנייה יפה וגם אסטטיקה וגם לא עשית בניות.

אם הייה לך תקציב\ אפשרות אני הייתי הולך על בנייה.

בהצלחה.

פורסם

קודם כל תודה על החיזוקים :-), אני עכשיו מחוזק.

אז להתקין אותם ללא בנייה זה לא כזה נורא.

שאלה נוספת, האם הטוויטרים הללו צריכים מגבר איכותי (כמובן שמומלץ) או מגבר Kicker יעשה את העבודה? או שלא כדאי לרכוש אותם אלא אם יש מגבר איכותי? מישהו שמע אותם על מגברים בינוניים?

פורסם

בינונים מבחינתי הם , KICKER, JBL 75.4 רוקפורד P4004 ועוד.

פורסם

איתם או דומים להם לא יצא לי עדיין לשמוע אבל אני מאמין שישמעו טוב כי אחרי הכול הטוויטר הנ"ל הוא פשוט מעולה.

כמובן שהסופרימו הרגיל טוב יותר אבל גם הפיקולו הוא טוויטר מעולה באמת אין מילים.

אבל אולי לא שווה לך להכנס לזה,כי אין לך מגבר מתאים ואפשרות התקנה אולי אתה יכול להשקיע במשהו אחר שיתן לך תוצאה טובה יותר למחיר.

אחרי הכול יש לך טוויטר לא פרייר בכלל.

פורסם

אולי אתה צודק, נראה לי שקודם אעבור להגברה אקטיבית ואשמע את מלוא יכולת הטויטר הקיים ואז אחליט סופית.

תודה על כל העזרה והייעוץ.

פורסם

אני דווקא מחזק גם את המחזקים וגם את פותח השרשור

אני חושב ש..:

צריך בניה איכותית ואסטטית ! - במקביל אני חושב שצריך אחת כזאת שתוכל להמשיך לרכב הבא.

אני בטוח שאצל המתקינים המנוסים בתחום הנ"ל, תוכל לבצע בניה של כמו שהגדרת תיבות קטנות שיושבות על הדש, ובצורה הזאת תוכל בעתיד להעביר אותם לרכב הבא ביחד איתך

• תוכן חדש...