Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי במוסך ונאמר לי שזה על הגבול העליון וזה בסדר, לא צריך לרוקן. אגב, לרקורד (למקרה שמישהו יפול פה בחיפוש בעתיד) הופיע עכשיו על המסך במקום ה OIL, INSP, שזה INSPECT לדברי המוסך, כלומר ללכת למוסך כי הגיע זמן לטיפול..

פורסם
איפה קראת על זה ? גם רכב עם עודף של 0.5 ליטר לא ינזק ולא בטיח.

כפי שהבטחתי קבל הסבר.

נניח שקיבולת ממוצעת של תכולת השמן באגן ברכבים פרטים נעה בין 4-8 ליטר.

בהנחה שאגן השמן הינו מלבן שמידותיו הם:

140X180X200 מילימטר הווה אומר שנפח האגן הינו 5.04 ליטר מכאן כול סטייה של 2 מילימטר שווה בערך 0.1 ליטר.

עם סטייה של 5 מילימטר לא תגיע בחיים לעודף של 2 ליטר ברכב פרטי. אם מדובר על רכב משא עם אגן בנפח של 20-30 ליטר וצורתו מלבן גדול ובעל גובה קטן אזי אני יכול להסכים.

תבדוק את עצמך חישובית ותראה שאני צודק.

במידה ומה שאתה טוען נכון אזי ייצרני הרכבים צריכים לכתוב בספר הרכב שיש לבדוק את גובה השמן בטמפ' תיקנית של 25 מעלות צלזיוס ולקפוץ למכון התקניים או לטכניון בכדי למצוא משטח מפולס בדיוק רב.

בדיקת גובה השמן בחנייה של הבית או כביש מפולס או בתחנת הדלק לא מספיקים מפולסיים בכדי לבצע בדיקת גובה שמן בסטייה של 2 מילימטר, לכן אני מעריך שייצרני הרכב לוקחים בחשבון שעלול לקרות מצב שבו נהג הרכב ימלא כמות שמן עודפת אפילו של 0.5 ליטר מבלי שהמנוע ינזק.

תפסיק לבלבל את המוח! נראה לך שאני טיפוס משועמם שזורק מספרים כדי להרשים או אחד מיועצי השירות שאתה מכיר?

אני בניגוד אליך לא צריך לקרוא שום דבר, הכל בראש או מנסיון אמיתי של בדיקות הרס למנועים והמון נסיון בתחום. במנוע טורבו דיזל עודף של חצי ליטר עלול לגרום לסיבובי יתר והרס מנוע, כמובן שיש שרגישים יותר ויש פחות אבל בכללי כדאי מאוד להקפיד על כך במילוי השמן והמדיד הוא אינדיקציה מצויינת ולא צריך יותר מכך. סטיות קלות של מיקום (שטח מפולס) או טמפ' השמן יהיו די אפסיות על מדיד וכמעט לא יורגשו (זה מאוד תלוי במיקום והזוית של המדיד באגן השמן שנלקח בחשבון בתכנון), מה גם שכול ליפט במוסך מפולס מספיק כדי להיות מאוד מדוייק מבחינת מילוי וזה רק עניין של רצון המכונאי להיות קפדן.

בהנחה שהאגן שמן מלבני...ברוב המכוניות האיזור שבו השמן נמצא הוא לא מלבני ונמצא בו נפח אחר שתופס מקום כמו משאבת שמן/משמרת, מבנה/חלק אחר כלשהו של המנוע או הבלוק מנוע וכדומה, לכן את כל החישובים שלך זרוק לפח, כי הם לא ראליים. מבנה אגן שמן הוא באופן גס בצורת חרוט כאשר הוא הולך ומתרחב לקראת חיבורו למנוע ולפעמים בעל צורות שונות ומשונות שמאפשרים לקבוע במדוייק מידת חוסר של שמן רק כאשר המפלס בתחום המינ'-מקס' של המדיד, מעבר לכך הסטיות קטנות על מדיד יכולות להיות מאוד משמעותיות בהתאם לתצורת המנוע, אגן השמן או המכלולים השקועים בו בתחתיתו, מיקום המדיד ובמיוחד זווית החדירה לאגן השמן שכמעט לעולם לא בניצב לאופק.

הבהתי לא אחת ובכמה וכמה הזדמנויות שעדיף תמיד להיות עם קצת פחות על המדיד מהמקסימום מאשר מעל, בתכנון מסויים של מנועים עודף, אפילו קטן, עלול להיות קריטי ואם רוצים לדעת לעומק את הסיבה הטכנית לכך ניתן לעשות חיפוש. (ע"ע סיבובי יתר, עודף שמן, נשם מנוע, חדירת שמן למנוע, טורבו וכו').

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...