Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולבו 740 אין סטרטר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרכב הוחלף אלטרנטור ומצבר.

כאשר נוסעים עם הרכב כשעה או פחות עם משתשמים במזגן, אזי לא ניתן להניע את הרכב שוב.

צריך להמתין מספר שעות או לחילופין ניתן להניע עם כבלים ומצבר נוסף.

במצב בו לא ניתן להניע את הרכב, בעת פתיחת הסיווץ כל הנוריות נדלקות והכל נראה תקין, אולם הסטרטר לא פועל.

אני רוצה להדגיש כאשר הרכב קר הוא מניע בנגיעה.

מה יכולה להיות הסיבה ?

האם יש רילוי ( RELAY ) בין הסיווץ לסטרטר ?

פורסם

נסה לבדוק את החיבורים של המצבר, ייתכן והכבלים שמתחברים אליהם , רופפים,

(מוזר ,היום בדיוק היתה לי את אותה הבעיה, ואני מתכנן להחליף את הכבלים הללו)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

למיטב ידיעתי לא אמור להיות רילי ביניהם.

הסטרטר מחובר בכבל פלוס ראשי למצבר.

יש כבל מתח נמוך מהסוויץ' כשאתה נותן לו עם המפתח הוא מעביר חשמל לסטרטר והסטרטר לוקח מייד מהכבל העבה שמחובר ישירות למצבר.

תנסה (מאד בעדינות) לתת מכות לסטרטר בזמן שהוא לא מניע, אם הבעיה נפתרה אז הפחמים בסטרטר הלכו. אם לא אז זה לא זה.

אני לא מכיר את הרכב, אבל יש לבדוק גם אימובילייזר.

הסטרטר מקבל כפי שאמרתי שני מקורות פלוס. זה שמגיע מהסוויץ' הוא כבל דק, השני מגיע מהמצבר והוא עבה.

יש לבדוק כבל חשמל ישיר לסטרטר ז"א הכבל העבה לבדוק שהוא מחובר טוב.

יכולה להיות בעיה בכבל הפלוס שמגיע מהסוויץ' ניתן לבדוק אם הוא תקין על ידי חיבור פלוס לסטרטר לנקודת החיבור של הכבל הדק וזה אמור לתת הנעה מייד.

אני מקווה שאתה עוד איתי כי סיימנו...

אם זה לא נתן הנעה אז הבעיה תהיה או הפחמים או החיבור הישיר, העבה.

בהצלחה

פורסם

אתה מציין דברים שקצת קשה להם להסתדר יחד במציאות.

אתה בטוח שכהרכב לא מסוגל להניע חיבור כבלים והרכב מניע מייד?

אם כן הבעיה במצבר, במערכת הטעינה או בחיבורי המצבר.

אם אתה לא בטוח נא דייק בעובדות.

פורסם

בעיה מוכרת לי מאוד!

החלפתי פעמיים סטרטר במשך 3 חודשים.

כשאתה מנסה להתניע ולא נדלק, תנסה לתת מכה עם פטיש קטן מכה בינונית על הסטרטר.

ותנסה שוב להתניע אם אתה רואה שהוא משדר טיפה חיים, עושה רעש ונעצר או פשוט עובד "כמו שצריך" אז אני ממליץ לך בחום

להחליף אותו בהקדם האפשרי אחרת ברגע שהכי תצטרך זה יכה בך.

מה שקורה זאת אחת הסיבות שלפעמים ממשיכים להחזיק את הסוויץ' על מצב התנעה של הסטרטר בזמן שהמנוע כבר נדלק ואז זה פשוט שוחק את כל הסלילים בפנים וזה גורם לו פשוט לא להגיב אחרי כמה זמן.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

גם אני חושב שמדובר במתנע לא תקין, כאשר הוא מתחמם העוגן נתפס על בוקסות שחוקות או בעיה אחרת. אין בעיה לאמת זאת בזמן אמת ע"י בדיקה עם נורת ביקורת אם מגיע זרם להדק 50 של המתנע.

פורסם

חברים, אנו מודע למצב הלא נורמלי הקיים ברכב, בו הרכב מניע כם כבלים או לאחר המתנה של מספר שעות, כאשר המצבר חדש ולחולטין והאלטרנטור עבר שיפוץ יסודי. קיימת טעינה ( 13.5 וולט ).

האם יתכן שהתמנע שלא במיטבו אולם תוספת זרם ממצבר נוסף גורמת לו לעבוד ?

שיטת המכות על גבי התמנע נוסתה מספר פעמים, אולם אין היא משפיעה עליו להתחיל ולפעול ?

לגבי החיבור, אני רוצה להבין שוב : החיבור הדק הוא הפלוס והחיבור העבה הוא המינוס ( כך כתב אחד המגיבים ) ?

ברכב יש אימוביליזר. האם למישהו יש נסיון שאמוביליזר יכול לגרום לתקלה מעין זה וחיבור של מצבר נוסף פותרת את הבעיה ?

פורסם

לא יש לך שני פלוס.

אחד דק מהסוויץ' והשני עבה יותר ישירות מהמצבר

אבל דניאל צודק, הכי פשוט לבדוק האם מגיע חשמל על ידי טסטר עם מגע לכבל הדק.

אם אין לך טסטר אז נסה את מה שאמרתי למעלה

פורסם

הוא אומר שע"י חיבור כבלים הרכב מניע מייד. זה לא מתיישב עם ההשערה של מתנע דפוק, למרות שכל הסיפור המוזר מחשיד במתנע תקול.

הנתון שאתה מציין- טעינה של 13.5V נשמע לי קצת נמוך, אבל לא אמור לגרום לתופעות כאלו. בכל מקרה ממליץ לך לנקות את חיבורי המצבר ולבדוק את תקינותם. כמו כן לבצע את הבדיקה לפיקוד הסטרטר כמו שהציעו.

יתכן ובמדובר בבעיית חיבורים/הארקות שמושפעת מחום. בכל מקרה לא נראה לי שלחשמלאי, ע"י ביצוע כמה בדיקות פשוטות במקום, תהיה בעיה לעלות על הגורם.

פורסם

שלום לך אלטו.

הבעיה שלך היא מפל מתח במערכת ההתנעה כאשר המנוע חם.

הפיתרון הוא הרכבת ממסר הגברה לפיקוד הסטרטר.

כדי לאמת את דבריי , חבר חוט מפלוס המצבר למגע הקטן של הסטרטר כאשר סויטץ פתוח כשהמנוע לא מניע,

במידה והמנוע מניע חבר ממסר כפי שאמרתי, במידה ולא מניע יש בעיה בסטרטר.

יעקב

מנהל מוסך

ממומחה וולוו הונדה

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

• תוכן חדש...