Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני מתעניין בטרנזיט דיזל שנת 96, ואשמח אם מי שיודע יוכל לענות לי על כמה שאלות.

1. מה צריכת הדלק הממוצעת שלה (בנסיעה משולבת ורגועה, ללא מטען)?

2. עד כמה הרכב אמין?

3. ברכב כזה שראיתי ישנם 11 מקומות. האם מותר לי לנהוג בו עם רשיון 02?

תודה לעוזרים, ואם למישהו יש הערות/הארות נוספות לגבי הרכב, אני אשמח לשמוע.

פורסם

הסיבה שאתה לא מקבל תשובה היא כנראה שאין כאן הרבה אנשים שמבינים במסחריות.

לגבי הרשיון, לפחות, אני כן יכול לעזור: מותר לך לנהוג בכל רכב ששוקל עד 3500 ק"ג (או 4000 ק"ג אם הוצאת רשיון לפני יותר משנתיים, זה צריך להיות מצוין על הרשיון עצמו) ורשום ברשיון כרכב פרטי או מסחרי. כלומר, אם המשקל והרישום ברשיון מתאימים, אתה יכול לנהוג בה, אבל עם רשיון 02 מותר לך להסיע עד שמונה נוסעים (כלומר, לא תוכל למלא את הרכב). שים לב, אם אני לא טועה ניתן לרשום טרנזיט ברשיון כאוטובוס ציבורי זעיר, שבו, למיטב ידיעתי, אסור לך לנהוג עם רשיון 02 (בזה אני לא לגמרי בטוח).

"ai motoare capul doare"

פורסם

1. ברכב מנועי שצוין ברישיונו כרכב נוסעים פרטי, כרכב פרטי דו-שימושי, כרכב מדברי שמשקלו הכולל המותר לפי רישיונו אינו עולה על 4,000 ק"ג וכרכב חשמלי ובלבד שמספר מקומות הישיבה לפי רישיונו אינו עולה על 8 מלבד הנהג;

2. ברכב מנועי מסחרי שמשקלו הכולל המותר לפי רישיונו אינו עולה על 4,000 ק"ג, ואם רכב כאמור מסיע נוסעים לא יעלה מספר הנוסעים, למעט הנוהג, על שמונה;

(2א)* באוטובוס זעיר פרטי ובלבד שמספר הנוסעים בו, למעט הנהג, אינו עולה על 8

ניתן היתר מאת רשות הרישוי לפי תקנה 190-לא יעלה על מספר הנוסעים בו על חמישה עשר מלבד הנהג.

עד 8 מקומות (חייב להיות מצויין ברישיון) אין בעייה, מעל ל-8 אתה צריך אישור משרד התחבורה, קוראים לזה אוטובוס זעיר לדעתי.

טרנזיט 01-02 עושה 1:12 בבמוצע ללא מטען. לגבי אמינות ואני מתייחס לשנים 01-02 מדובר ברכב מסחרי אמין, אם כי אקזמפלר משנת 96 תלוי מאוד ברמת האחזקה שעבר ומספר הק"מ.

בהצלחה :-)

פורסם

למען האמת אני לא מסכים עם הנתון באשר לצריכת הדלק. צריכת דלק כזו מתקבלת אולי עם נהג בודד, ללא נוסעים וללא מטען כלל...

צריכת הדלק נעה יותר לכיוון ה-1:8. שים לב שהרבה רכבי טרנזיט מהשנים האלו הם יוצאי צבא ורכבים ממשלתיים בכללי, שנשחטו ונסעו לעתים למעלה מ-500 אלף ק"מ (הכוונה לאזור שנת 2000; שנת 96, כפי שציינת, צריך להיבדק לעומק... המחיר זול יחסית אבל הסיכון גדול).

באשר לרשיון, קיבלת תגובות נכונות. רשיון נוסעים רגיל מסוג 02 מאפשר להסיע עד 8 נוסעים. מעבר לכך זה אוטובוס זעיר, שזה רישיון נפרד.

פורסם

Chen_av, לבקשת פותח האשכול, התייחסתי לצריכת דלק ללא מטען כלל ולדגם 01-02 עימו יש לי ניסיון רב.

בנוסף, רכב מסחרי קל (עד 4 טון) מהשנים האלו, מעבר לעובדה שעדיף פשוט לחסוף ולקנות חדש יותר, הטרנזיט ייתן מענה טוב מבין ה"מתחרים".

• תוכן חדש...