Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני כיום בחיפושים אחר שידרוגים לרכב שלי אבל זה נושא אחר.

בכל אופן ראיתי באיזה שהוא אתר, דבר הנקרא supercharger, והיה רשום "טורבו חשמלי קטן".

התקשרתי לבחור לברר, המחיר אטרקטיבי כ - 700 ש"ח, חדש!

הבחור אמר שזה מוסיף בין 10-15% לכוח המנוע, וזה פועל עם מפסק בתא הנוסעים, כשאר אני מפעיל הוא נכנס לפעולה

וכשאר אני מנתק הוא עובד כפילטר אוויר פתוח רגיל.

רציתי לשאול אם דברים כאלה עוברים טסט? אם בוחן תנועה יכול לעשות לי בעיות על זה בצורה חמורה?

זה באמת מוסיף כוח שמבדילים בו? זה יכול להסתדר עם מנוע בגודל 3100 סמ"ק ( V 6 )?

תודה רבה לכל העונים! אשמח לקבל תשובות.

American style: Chevy corsica

Engine: V6' 3135, 160+HP

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בבקשה אל תכעסו עליי, כי ערכתי חיפוש ובכל נושא שנכנסתי אליו אנשים יצאו על הפותח אשכול ואמרו לו "עצלן, תערוך חיפוש" עברתי על כל הדפים ולא מצאתי תשובה ממש ממש מפורטת.

הדבר היחידי שאמרו זה "עבודה בעיניים" ואחד שהסביר שזה מונע ע"י רצועות או משהו כזה.

סה"כ לא דובר על אם באמת זה נותן כוח מורגש, וכו' וכו'

American style: Chevy corsica

Engine: V6' 3135, 160+HP

• ספונסר פורום
פורסם

זה לא באמת סופרצ'ארגר,זה סופרצ'ארג'ר חשמלי,או טורבו חשמלי,או בשמו האמיתי מאוורר למארז מחשב.

בקיצור,זה לא עובד,זה רק גורע מההספק,המנוע יונק יותר אוויר ממה שהמאוורר יכול לדחוף,אולי בקטנוע 50 סמ"ק זה יעבוד.

אורן

פורסם

סופרצ'ארג'ר בשונה מטורבו מונע ע"י רצועה מהמנוע ולא ע"י גזי הפליטה, הוא לא עבודה בעיניים וודאי שאין קשר בינו לבין הוינטלטור החשמלי הקטן.

צירפתי תמונה של סופרצ'ארג'ר כדי שתבין במה מדובר, קימים קיטים של סופר למנועי 6 ציל' של שברולט ועלותם כ1500-2500$.

fabricatedpopoff2.jpg

פורסם
זה לא באמת סופרצ'ארגר,זה סופרצ'ארג'ר חשמלי,או טורבו חשמלי,או בשמו האמיתי מאוורר למארז מחשב.

בקיצור,זה לא עובד,זה רק גורע מההספק,המנוע יונק יותר אוויר ממה שהמאוורר יכול לדחוף,אולי בקטנוע 50 סמ"ק זה יעבוד.

אורן

כמו לשולחי המכתב הניגרי, מספיק שפרייר אחד ממיליון יאמין ,כדי שיעשו את היומית שלהם. ויש יותר. הם מתפרנסים יפה.

אתה באמת חושב שכל מהנדסי מנועי המטוסים (שם זה התחיל,- עם המסרשמיט) והרכב במשך 80 שנה לא עלו על זה שמנוע חשמלי קטן יכול לתת מספיק ספיקת אויר ולחץ וסתם נכנסו לצרות של 1500000 סל"ד ,500 מעלות,עם סיכה וקירור ?

פורסם

אני רוצה להוסיף שאלה בנושא, ראיתי טכנולוגיה חדשה שהתחילה לפי מה שקראתי בסובארו, וברכב שהרכיבו בו את עד עכשיו היה האמר H3 שזה בעצם סופרצ'רג'ר מונע רצועה על ידי מנוע הרכב, ובגודלו וצורתו לא יותר גדול מאלטרנטור או מדחס מזגן.

לדוגמה:

two-speed-Atonov-supercharger.GIF

Rotrex%20C38%20supercharger,%20hoses%20and%20oil%20reservoir%20small.jpg

img_gmc_supercharger1.jpg

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

זה לא חדש בכלל בלשון המעטה

וקיים בהמון רכבים וקיים לזה אפטרמרקט ענק שלרוב המוכניות כבר יש קיט יעודי להתקנה כזו שנחשבת דיי קלה

סך הכל זה מגדש שמורכב מחלק די דומה לקומפרסור של טורבו רגיל ובמקום שיהיה בצד השני החלק שעוברים בו הגזים מהפלטה יש פולי שמסובב את הטורבינה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אכן, לא חדש. הסופרים מתחלקים לשני תת סוגים

סוג ראשון, סופרים שנראים כמו טורבו (מדחס טורבו רגיל), בגודל של טורבו ממוצע וגם גדולים הרבה יותר ועולים לרוב יותר מטורבו ממוצע.

סוג שני, בעיקר למנועי V אבל לא רק, סופרים מבוססי רוטורים המותקנים על סעפת היניקה בין שני הראשים או מהצד (סטייל קומפרסור במרצדס, EATON בפרייבטים האמריקאיים עם מנועי V6) בגדלים קטנים עד מפלצתיים שדורשים חיזוק המנוע בצורה רצינית.

תמונה של הסוג הראשון אתה צירפת. התמונה של הסופר שצירפתי למעלה הוא מהסוג השני, יעודי למנוע V6 אמריקאי.

בתמונה השלישית קיט יעודי לV8 עם סופרצ'ארג'ר 671 (מעל 15" אורך), סעפת יניקה קומפלט, אדפטר לשני קרבורטורים פולי ורצועה ומותחנים.

פורסם

מה שאמרו לך זה סתם חארטה חשמלי שלא שווה

סופרצ'ארג'ר אמיתי וטוב עולה אלפי שקלים

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

אבל אומרים לך שהוא לא חשמלי, אלא הוא עובד על ידי רצועה מהפולי מנוע, וכנראה הכתבות שמצאתי לא עדכניות עם זה כבר כל-כך מוכר!

אני רוצה להעמיק בנושא, באיזה רכבים בשנים הקודמות זה הותקן? כאילו רכב נפוץ שאפשר למצוא את זה עליו?

וגם איך הנתונים שלו? האם הוא גודש כמו טורבו אמיתי ובאיזה הספקים עמיד?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אכן, לא חדש. הסופרים מתחלקים לשני תת סוגים

סוג ראשון, סופרים שנראים כמו טורבו (מדחס טורבו רגיל), בגודל של טורבו ממוצע וגם גדולים הרבה יותר ועולים לרוב יותר מטורבו ממוצע.

סוג שני, בעיקר למנועי V אבל לא רק, סופרים מבוססי רוטורים המותקנים על סעפת היניקה בין שני הראשים או מהצד (סטייל קומפרסור במרצדס, EATON בפרייבטים האמריקאיים עם מנועי V6) בגדלים קטנים עד מפלצתיים שדורשים חיזוק המנוע בצורה רצינית.

תמונה של הסוג הראשון אתה צירפת. התמונה של הסופר שצירפתי למעלה הוא מהסוג השני, יעודי למנוע V6 אמריקאי.

בתמונה השלישית קיט יעודי לV8 עם סופרצ'ארג'ר 671 (מעל 15" אורך), סעפת יניקה קומפלט, אדפטר לשני קרבורטורים פולי ורצועה ומותחנים.

הסוג הראשון זה הroot והשני זה screw?

נ.ב וואו אני חלש בסופרצ'ארג'רים :lol:

פורסם

לא הסוג הראשון נקרא centrifugal שכמו טורבו עובד עם אימפלר. רק בצד אחד יש לו מערכת הנעה עלידי רצועה וצד שני יש לו מדחף כמו בטורבינה.

ROOTS ו TWIN SCREWעובדים מאד דומה אחד לשני אבל השיטה בה הגופים הנעים בתוך דוחסים את התערובת שונה, roots מחייב פוזיציה של תערובת (אויר ודלק) מכניסה עליונה ובגלל אופי הפעולה של ההגופי הנעים שלו הוא מוציא את את התערובת הדחוסה כלפי מטה, ה Twin Screw כמו השם שלו הוא בנוי ממש משני "ברגים" ענקיים שהם דוחסים את האויר לכוו אחורה כולמר פתח הפליטה יהיה תמיד בצד האחורי של הסופר,כמו כן יש אפלקציות של twin screw שדוחפות רק אויר ולא תערבות של אויר ודלק בסגנון ה ROOTS ובגלל העובדה הזאת אין חובת מיקום הסופר צארגר על הסעפת יניקה

הבעיות החומורת של הסופרים האלה בניגוד centrifugal שהם מחממים את התערובות.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
אבל אומרים לך שהוא לא חשמלי, אלא הוא עובד על ידי רצועה מהפולי מנוע, וכנראה הכתבות שמצאתי לא עדכניות עם זה כבר כל-כך מוכר!

אני רוצה להעמיק בנושא, באיזה רכבים בשנים הקודמות זה הותקן? כאילו רכב נפוץ שאפשר למצוא את זה עליו?

וגם איך הנתונים שלו? האם הוא גודש כמו טורבו אמיתי ובאיזה הספקים עמיד?

חיפשתי ועדיין לא הצלחתי למצוא באיזה רכבים מהשנים הקודמות טורבו מסוג זה הותקן! אפשר אולי עוד הכוונה?

פורסם

אם אתה שואל על הטורבו-מונע-רצועה, אני בספק אם הוא בא כסטנדרט ברכב מסוים עד היום, יותר רכיב אפטרמרקט. לפי המעט שידוע לי על הסוג הזה, נמצא בשימוש בעיקר בגדלים ענקיים למנועים ענקיים, נמצא בשימוש יחסית נרחב ברכבי דראג.

פורסם

אבל משתמש בשם gsi16v אמר שזה לא חדש וקיים בהמון רכבים,

ועדיין לא מצאתי שום רמז באיזה רכב לדוגמה זה יצא מהמפעל וגם לא מצאתי קיט אפטרמרקט לזה

• תוכן חדש...