Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח,

רציתי לדעת מה שם הרצועה עליה אני מצביע באחת התמונות (הוספתי תמונה נוספת כדי שתבינו איפה היא נמצאת פחות או יותר)

לאחרונה, הרצועה הזו (לפעמים) חורקת בשתיים שלוש דקות הראשונות של הנסיעה.. ואז מפסיקה

בקיצור, אשמח לדעת את שמה

מודה מראש

DSC00064.jpg

DSC00067.jpg

פורסם

רצועת אביזרים כמובן.

אחראית על סיבוב פולי אלטרנטור, פולי מדחס מזגן ומשאבת הגה כח. אני לא יודע איך זה בדגם הזה - אבל יכול מאוד להיות שהיא אחראית גם על משאבת המים.

פורסם

קודם כל תודה!!

שנית, יש לך מושג כמה היא עולה?

(למקרה שיהיה צורך להחליפה... מקווה שלא, יש רק את עניין החריקות, ופרט לכך היא דווקא לא ניראת בלוייה)

פורסם

השם הנוסף, שלפעמים משתמשים בו במוסכים הוא "רצועת מנוע"

איך קבעת, שהרעשים מגיעים מהרצועה ?

פורסם
קודם כל תודה!!

שנית, יש לך מושג כמה היא עולה?

(למקרה שיהיה צורך להחליפה... מקווה שלא, יש רק את עניין החריקות, ופרט לכך היא דווקא לא ניראת בלוייה)

על-סמך בדיקה חזותית כפי שביצעת לא ניתן לקבוע מה מצב הבלאי של הרצועה.

יש לפרק את הרצועה ולבדוק אותה לכול אורכה ובמיוחד בחלק הפנימי של הרצועה. יש גם לכופף מעט את הרצועה ולבדוק סימני התייבשות.

בדרך כלל ייצרני הרכב (לא כולם) לא מפרסמים אחרי כמה זמן יש להחליף רצועת אביזרים אבל מניסיון רצועה אחרי 3-4 שנים מראה סימני בלאי ולכן מומלץ להחליפה.

האם ברכב שלך קיים מותחן אוטומטי לרצועה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

אני פתחתי שירשור בנושא רצועת אביזרים ברנו לפני כמה זמן (מרק, אתה בטח זוכר)

בסיכום השירשור, הגענו למסקנה, שהוראות יצרן של רנו דורשות החלפה של רצועת אביזרים, ברגע שהיא פורקה ממקומה, ולא משנה מאיזה סיבה. בשירשור ההוא הועלו הוראות טכניות, שמאשראות זאת.

נהוג להחליף רצועת אביזרים בייחד עם החלפת רצועת טיימינג.

פורסם

רצוי וצריך לתת את דגם המנוע על מנת לקבל עצה מדויקת.

בכל מקרה, מדובר על מנוע 16V 1.4 או 1.6 16V.

במנוע זה, רצועת אביזרים מניעה פולי מנוע, משאבת הגה כוח, מדחס מזגן ופולי אלטרנטור.

מרק, במנוע זה קיים מותחן אוטומטי לרצועת אביזרים.

יתכנו מס' סיבות לרעש שאתה מתאר אבל אינני יכול לאבחן רעש דרך מחשב. בכל מקרה, אם הרצועה לא הוחלפה במהלך 3 השנים האחרונות, אני ממליץ בחום להחליף אותה ועל הדרך להחליף גם את המותחן האוטומטי. העבודה לא אמורה להיות יקרה כי הגישה להחלפה דיי קלה במנוע זה.

Veni Vidi Vici

פורסם

לגבי זיהוי מקור החריקות, פשוט הרמתי את מכסה המנוע בתחילת הנסיעה, כאשר שמעתי אותן... הבחנתי די בקלות שהחריקות הגיעו מאותה רצועה...

אין לי מושג אם יש אצלי מותחן.. מדובר בקליאו B, מנוע 1.4 , דגם RXT 16V שנת 2002

הבנתי שהעבודה אינה אמורה להיות יקרה... מה לגבי עלות הרצועה עצמה ?

(כפי שאתם ודאי יודעים, רצועת טיימינג למשל בקליאו היא עסק די יקר...)

החלפת טיימיניג בוצעה לפני שנה וחצי, על ידי הבעלים הקודמים, במוסך קרסו, (וידאתי זאת).. אין לי מושג האם כלולה בהחלפה זו גם רצועת האביזרים..

תודה למגיבים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי אז ככה יש לי תשובה מדויקת בשבילך היום הייתי במוסך אצלי בעיר לאחר שגם לי התחילו רעשים כמו שאתה

מתאר גם לי יש מנוע 1.4 , דגם RXT 16V שנת אבל שנת 2001 הוחלפה לי רצועת המנוע מחירה 75 ש"ח וכל עבודה לקח עוד 75 ש"ח סה"כ 150 ובאמת עכשיו אין יותר את הרעש הרצועה הישנה הייתה יבשה בגלל זה הרעש

אם אתה רותה יותר פרטים אני במסנגר [email protected]

פורסם

יכול להיות גם פולי מנוע לא תקין, תבקש שיבדקו את זה טוב טוב כי השלב הבא זה התפרקות הפולי, חדירת חלקים לטיימינג והרס קטלני לראש המנוע, תיקון יקר מאוד!

• תוכן חדש...