Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי 306 1800 אוטומט.

היום בערב כשהנעתי את הרכב כבר בהתנעה שמעתי מן פיצוץ מעומעם שכזה.

הטורים קפצו ל 5000סל"ד ולאחר 5 שניות ירדו לאיזה ה 1500.

ששילבתי ל D הרכב התחיל לטוס כאילו מישהו לוחץ לי על דוושת הגז.

ב N הטורים קופצים מ 1700 ל 2500.

כאשר אני לוחץ על הגז הבעיה כאילו מסתדרת אבל כל נגיעה קטנה בגז מאיצה את הרכב בטירוף וכל הרכב מקבל זעזוע מהנגיעה בדוושה.

לפעמים בעמידה ברמזור אפשר לשמוע את האגזוז עושה קולות.

מה זה יכול להיות לפני שאני זורק את האוטו הזה לפח כבר!?

פורסם

נשמע כמו מצערת תפוסה מלכלוך, כבל גז תפוס או משהו בסגנון (אני מקווה שהפיצוץ לא נבע מסעפת היניקה - הסימפטומים שתיארת לא מתאימים לכך).

לא צריך להיבהל כ"כ - פתח מכסה מנוע ובדוק שהמצערת חוזרת למקומה בכל פעם. אם לא - גש למוסך (בזהירות עם הגז).

פורסם

עכשיו לגמרי נדפקתי.

החלטתי לנתק את המצבר לשעה - ניתקתי נעלתי את הדלתות כי הרכב מחנה ברחוב וחזרתי אחרי שעה.

מה שקורה זה שהמפתחות שיש לי לא פותחות את הדלתות ולא את הבגאז'!

הרכב נעול לגמרי

אין לי אפשרות לעשות איתו כלום כרגע.

למישהו יש רעיון מפתיע?

פורסם
עכשיו לגמרי נדפקתי.

החלטתי לנתק את המצבר לשעה - ניתקתי נעלתי את הדלתות כי הרכב מחנה ברחוב וחזרתי אחרי שעה.

מה שקורה זה שהמפתחות שיש לי לא פותחות את הדלתות ולא את הבגאז'!

הרכב נעול לגמרי

אין לי אפשרות לעשות איתו כלום כרגע.

למישהו יש רעיון מפתיע?

אולי תנסה לפתוח את הדלתות עם מפתח במקום לנסות עם שלט?

בכל מקרה מה שאתה מתאר לא נשמע כל כך קריטי זה קורה כשכבל גז נתפס ,כמו שייעץ לך קודמי תבדוק שהמצערת חוזרת למקום

פורסם

הוא כתב שהמפתחות לא פותחים. סיכוי לא רע שהחליפו סוויץ' במרוצת השנים, אבל מישהו חכם העלים את המפתח הישן כי סמך על הפתיחה עם השלט.

איזה מודל הרכב? הגריל כזה:

redpeugeot306_n.jpg

או כזה?

c9a29d24005371517eb775a68607719b.jpg

הרעיון שלי הוא לפתוח את מכסה המנוע איכשהו, ולחבר מצבר חזרה.

פורסם

טוב שמר,לבינתיים הצלחתי לפרוץ את הרכב ולהחזיר את המצבר בחזרה..

כמו שאמרת כנראה החליפו סוויץ והעלימו את המפתח.

הדגם הוא הדגם השני - שנת 98 אחרי המתיחת פנים.

בדקתי את הכבל גז והוא חוזר למקום - שהנעתי שוב הטורים ישר עלו ל 5000-6000 וחבר ניסה לשחרר את הכבל אבל הטורים לא ירדו הם רק עלו.

פורסם

נשמע תמוה ומוזר, בכל אופן יש לבדוק שאין דליפת אוויר מאחד מצינורות הואקום, יש לבדוק שהמצערת בתוך בית המצערת אינה משוחררת מציר כבל הגז, בכל אופן, בתקלה כזו של מצערת משוחררת, לא נתקלתי, אולם, יש להבין את היסוד לתקלה כזו, שהרי, אין "הוקוס פוקוס", אם כך, נראה שמתאפשר מעבר אוויר לסעפת היניקה דרך המצערת עצמה, או בכל נקודה שלאחריה, אשר אפשרי בדכ דרך אחד מצינורות הואקום (או יחידות המחוברות להן) או דרך פרפר המצערת, או סדק בסעפת היניקה עצמה, ועוד.

בנוסף, כדאי לבדוק שמייצב הסיבובים מחוזק למקומו.

כל זאת ובתנאי שהרכב ללא מצערת אלקטרונית, אין לי בתקופה זו תרשימים כלשהם, על כן, אני משער שמדובר במערכות ההזרקה מהדור הקודם, במיוחד לאור שנתון הרכב.

בקיצור, אתה צריך לחפש, מהיכן מתאפשר חדירת אוויר בכמות גדולה כאשר דוושת הגז אינה נלחצת .

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,

פיצוץ עמום ומייד לאחריו חדירת אוויר בכמות גדולה - לא מעלה חשד לסעפת יניקה מפוצצת (היא מפלסטיק) ?

אין שום מצערת אלק' ב-306.

לפותח השרשור - כדי לא להיקלע למצב דומה בעתיד (אני מדבר על התקיעה ללא מפתח), רצוי לגשת לפירוקייה ולמצוא סט מנעולים תואם.

מהיכן אתה? בפירוקייה לידי יש 306 שהגיעה רק בשבוע האחרון, ויש בה את כל מה שאתה צריך. גם במקומות אחרים 306 לא כ"כ נדירה.

האם האימובילייזר המקורי עובד אצלך? יהיה צורך גם להתאים אותו (או לפרק גם אותו מהפירוקייה)

פורסם

טוב אז קודם כל המון תודה למגיבים.

אני אתחיל מהסוף - לשמר,אני מאיזור הקריות - ואני אכן אטפל בזה שבוע הבא.

אני מנסה למכור את הרכב בכל מקרה אבל אני לא אזניח דבר כזה.

בקשר לבעיה עצמה - מישהו יכול להדריך אותי בעצם מה לעשות?איך ומה?

דרך אגב פיצוצים כבר אין ,לפחות היום שהתנעתי כדי להזיז את הרכב לחניה אחרת - כמו שכבר כתבתי הרכב קופצני ב D מנסה לשעוט קדימה ואני מחזיק אותו עם הבלם יד או מעביר ל N שצריך.

רק דבר אחד לא הבנתי - למה שאני מתניע הטורים עומדים על 5000-6000 ואחרי 20 שניות נופלים ל 1500.

פורסם

לפעמים כיוון הבעיה שונה :idea: רצוי לגשת למוסך לאבחון בעזרת מחשב דיאגנוסטיקה .

בשבת האחרונה 306 שנת 98 של חברה של אחי, ביצעה סימפטומים דומים .

הנעה כבדה , קפיצה בסיבובי המנוע , רעשי פיצוצים , ועבודת מנוע לא עגולה , כאילו פלג אחד לא עובד או בריחת ניצוץ .

השתגענו בניסיון לאבחן , שבת , לבסוף נתנו לרכב לשבות .

ביום ראשון , בקירטועים ה 306 הגיעה למוסך איבחון הזרקות דלק , בכניסתה משמיעת המנוע " הדוקטור " אמר פלגים,

או חוטי הצתה :oops::oops:

חיבור למחשב דיאגנוסטיקה - התשובה , חיישן חמצן , הוחלף חיישן החמצן הרכב עובד נהדר .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מפיג'ו דומה שיש לנו (אותו שנתון אותו מנוע) היתה בעיה שמזכירה את מה שאני חווה כרגע - אבל א.ניתוק וחיבור המחשב נתן לך שקט של כמה ימים עד שהתקלה חזרה וב.הייתה התרעה על התקלה בדמות נורת K בלוח השעונים.

הפעם אין כלום ואני די חושש שקרה משהו שיכאב לי בכיס.

פורסם

עדכון

אני לא יודע ולא חושב שזה קשור אחד לשני אבל - ברכב מותקנת אזעקה של COBRA.

יש לי את המפתח הזה של האזעקה (מצורפת תמונה) ובד"כ הוא אמור לאפס את האזעקה

נכון לעכשיו מאז שהתחילה התקלה האזעקה לא מגיבה למפתח הזה.

האם יש קשר בין הדברים?

09102008114.jpg

פורסם
ב.הייתה התרעה על התקלה בדמות נורת K בלוח השעונים.

זאת נורת ה-Check Engine, ה-K הזה נמצא בתוך ציור של מנוע, אני לא סגור מה הוא אמור לסמל - אולי את חוטי ההצתה \ סעפת כלשהי.

• תוכן חדש...