Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה היה מעצבן אותי כהוגן אם זה היה קורה לי וממש לא היה משנה לי איזה שלט הם תקעו על הקיר שלהם.

שיתקנו, ומהר, ואם לא מיידית בית משפט לתביעות קטנות.

על מה תתבע אותם? על זה שלא קראת את השלט?

אם המדיניות הזאת מעצבנת אותך, אל תלך לשם.

כדי לצאת בסדר הם מודיעים שהם שמים את זה וגם אומרים לך שאם זה לא מתאים לך רק תגיד.

איזה ליצן הוא רק גורם לזה להראות הרבה יותר רע !

ואם למחרת הוא ישים שלט שכחלק מהטיפול אני מחליף לכם חלקים על פי דעתי :evil:

זה לא אותו מקרה, כי "חלקים עפ"י דעתו" עולים לך כסף. הפרסומת המציקה הזאת בחינם.

מוסך שלא מסביר ללקוח בדיוק מה הוא הולך להחליף באוטו לפני שהוא מזמין את החלקים ומתחיל לעבוד - לא ישר ולא מקצועי בעיניי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 389
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
השלט הזה במקום גלוי ובולט לעין כל? אם כן אז המוסך יצא בסדר. הוא מודיע לך מראש שחלק מהטיפול זה החלפת מסגרת, ונותן לך אופציה לוותר על זה.

יש מוסכים שכחלק מהטיפול שוטפים את הרכב שטיפה מסריחה במכונה. זה בכלל עצבים לטפל במקום כזה עם רכב חדש ואחרי חצי שנה פתאום יש לך סווירלים אותה לא מבין איך.

מקומות ששמים את זה על דעת עצמם בלי להודיע מראש - שילכו לעזאזל.

אתה רציני?!

כמה פעמים קראת את השלטים במוסך שאתה מטפל בו?

הרי ברור לכל שהצבת השלט היא בגדר כסת"ח, בערך כמו האותיות ט.ל.ח בסוף חוזה.

והנה, זה כנראה עובד.. פנה אליו לקוח כועס ובעת המוסך בתמורה הפנה אותו לדבר עם הקיר!

הרי אם באמת היה רוצה לידע את הלקוח, היה דורש מפקידת הקבלה לציין זאת במפורש עוד לפני הטיפול או מבקש במפורשות מהלקוח בסוף/מהלך הטיפול.

אגב, איך היית מרגיש אם הייתי מדביק לך מדבקת פרסומת לארועי הקיץ של עירית חיפה על הרכב?

כמובן שהייתי דואג לתלות שלט ברור בקצה הרחוב אשר מסביר: "אנו נוהגים להדביק מדבקות פרסומת על חלון הרכב לרכבים אשר מחנים אצלנו ברחובות העיר, אם אתה לא רוצה אנא פנה לנציג העיריה הקרוב אליך".

העיקר שיש חוק נגד דואר זבל באימייל, שם מספיק לחיצה על כפתור קטן "מחק" והמודעה הולכת למגרסת הביטים.

אבל כאן, כאשר מדובר בהשחטת רכוש אשר החזרתו למצב המקורי עולה כסף ולפעמים אף לא מתאפשרת (האם יש לו את המסגרת המקורית?), כאן הכל פרוץ, אין חוק ואין דין!

נהדר..

פורסם

זה בדיוק אותה תפיסת עולם מעצבנת שעומדת בבסיס של הצעת החוק ההזויה לגבי התרומת איברים

מעניין מתי עניין ה-"Black List" הזה ייעלם מהעולם שאם אתה לא רוצה משהו אתה צריך לבקש ספציפית

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא חושב שתליית שלט במקום כלשהו במוסך נותנת לו אישור ולגיטימציה לעשות ברכב כל מה שרשום בשלט.

זו פגיעה ברכוש.

ואם אני עולה חדש שלא יודע לקרוא? או סתם לא סיימתי כיתה א'?

ואם כתוב בשלט שאנחנו אחרי טיפול לוקחים את הרכב לראלי, אז בעיה שלי שלא קראתי שלט?? למה חתמתי עליו?

כולה שלט. זו שיטה של חאפרים וכל מי שמצדיק שיטה זו הוא חאפר בעצמו, וחוץ מפרסום הוא רק מזיק לעצמו, הוא מאבד יותר לקוחות מאשר לקוחות שבאים בגלל שקראו איזה שלט באותיות בגודל של נמלים.

תעשו לי טובה, הוא רק מזיק לעצמו וללקוחות שלו.

מוסך שמכבד את עצמו ומכבד את המכונה הזו שנקראת - רכב, לא ידביק ולא יקדח ולא כלום

פורסם

האמת היא שזו כבר סוגיה משפטית, של מה נחשב הגיוני מבחינת "האדם הסביר".

אבל בגלל שזה לא יעניין אפילו שופט והוא ישלח אותך לקיבינימאט ביחד עם הוצאות משפט, לעולם לא נדע.

פורסם

דווקא אני צריך מסגרת ללוחית רישוי חדשה, שלי כבר הצהיבה :\

שטפתי את הרכב של אחותי ושמתי לב ל-2 חורים בפגוש הקדמי שפשוט הוציאו את המספר שהיה ללא מסגרת, ופשוט קדחו שני מחורים חדשים בשביל שהמוסך יכול להכניס את המסגרת שלו.. פשוט חוצפה!

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה רציני?!

כמה פעמים קראת את השלטים במוסך שאתה מטפל בו?

אין שם שלטים, ולא מדביקים שם כלום על האוטו.

הרי ברור לכל שהצבת השלט היא בגדר כסת"ח, בערך כמו האותיות ט.ל.ח בסוף חוזה.

והנה, זה כנראה עובד.. פנה אליו לקוח כועס ובעת המוסך בתמורה הפנה אותו לדבר עם הקיר!

כי הלקוח לא טרח לקרוא את השלטים בכניסה

הרי אם באמת היה רוצה לידע את הלקוח, היה דורש מפקידת הקבלה לציין זאת במפורש עוד לפני הטיפול או מבקש במפורשות מהלקוח בסוף/מהלך הטיפול.

אגב, איך היית מרגיש אם הייתי מדביק לך מדבקת פרסומת לארועי הקיץ של עירית חיפה על הרכב?

כמובן שהייתי דואג לתלות שלט ברור בקצה הרחוב אשר מסביר: "אנו נוהגים להדביק מדבקות פרסומת על חלון הרכב לרכבים אשר מחנים אצלנו ברחובות העיר, אם אתה לא רוצה אנא פנה לנציג העיריה הקרוב אליך".

אתה לא מצליח להבין את השוני בין שני המקרים? חניה זה מקום ציבורי, אתה לא יכול למנוע מאנשים שלא רוצים מדבקה לחנות שם.

אתה לא יכול ואסור לך להתעסק להם ברכוש כשהם חונים שם.

אם אני ידביק שלט על הדלת שלי "סכנה אונס" אני יוכל לאנוס כל מי שנכנס ולצאת נקי בבית משפט? :lol:

מוסך זה עסק פרטי. הוא בוחר איך לטפל בלקוחות שבחרו לשלם לו. הוא מודיע שהוא ישים לך מסגרת מחורבנת, ואתה יכול למחות ולוותר עליה, כשאתה מזמין את העבודה. אתה לא צריך ללכת לחפש אף נציג ולעשות שמיניות באויר.

ואם אני עולה חדש שלא יודע לקרוא? או סתם לא סיימתי כיתה א'?

ואם כתוב בשלט שאנחנו אחרי טיפול לוקחים את הרכב לראלי, אז בעיה שלי שלא קראתי שלט?? למה חתמתי עליו?

ואם אתה לא יודע לקרוא שלט "אין חנייה - רכב זר יגרר" וגררו לך את הרכב, מי אשם?

אתה חי בחברה שחלק מהדרישות המינימליות שלה זה יכולת קריאה בעברית.

כולה שלט. זו שיטה של חאפרים וכל מי שמצדיק שיטה זו הוא חאפר בעצמו, וחוץ מפרסום הוא רק מזיק לעצמו, הוא מאבד יותר לקוחות מאשר לקוחות שבאים בגלל שקראו איזה שלט באותיות בגודל של נמלים.

אם השלט מוסתר - אתה צודק, זה כסת"ח של חאפרים. אם זה שלט ברור וקריא, אתה זה שבוחר להתעלם וחושב כמו ישראלי מצוי: "אני שילמתי כסף והם חייבים ללקק לי ולעשות כל מה שאני אומר".

שורה תחתונה - מודיעים לכם שהטיפול במוסך כרוך בהדבקת פרסומות ומסגרות מעצבנות ואתם בוחרים להתעלם מזה ולהתעצבן כשאתם מגלים ששמו לכם את זה.

פורסם
אתה לא מצליח להבין את השוני בין שני המקרים? חניה זה מקום ציבורי, אתה לא יכול למנוע מאנשים שלא רוצים מדבקה לחנות שם.

מה זה השטות הזאת שרשמת?

אז איך בדיוק שמים פרסומות על הווישר של הרכב כשהוא חונה במקום ציבורי?

אם אני ידביק שלט על הדלת שלי "סכנה אונס" אני יוכל לאנוס כל מי שנכנס ולצאת נקי בבית משפט? :lol:

מוסך זה עסק פרטי. הוא בוחר איך לטפל בלקוחות שבחרו לשלם לו. הוא מודיע שהוא ישים לך מסגרת מחורבנת, ואתה יכול למחות ולוותר עליה, כשאתה מזמין את העבודה. אתה לא צריך ללכת לחפש אף נציג ולעשות שמיניות באויר.

אתה סותר את עצמך, אם בן אדם לא יכול לרשום על הדלת "סכנה אונס" ולאנוס כל מי שניכנס הוא גם לא יכול לעשות כל העולה על רוחו גם אם זה המקום הפרטי שלו.

כמו שהוא לא יכול לתלות שלט של אונס ככה הוא לא יכול לפגוע ברכוש של אחרים כי זה שטח פרטי שלו.

אם השלט מוסתר - אתה צודק, זה כסת"ח של חאפרים. אם זה שלט ברור וקריא, אתה זה שבוחר להתעלם וחושב כמו ישראלי מצוי: "אני שילמתי כסף והם חייבים ללקק לי ולעשות כל מה שאני אומר".

שורה תחתונה - מודיעים לכם שהטיפול במוסך כרוך בהדבקת פרסומות ומסגרות מעצבנות ואתם בוחרים להתעלם מזה ולהתעצבן כשאתם מגלים ששמו לכם את זה

תגיד אתה אמיתי?! הבן אדם אומר לך שלא הודיעו לו על שום הדבקה או הברגה של מסגרת רישוי חדשה.

מה הוא צריך לעשות סיור בכל המוסך ולבדוק מה רשום על השלטים לפני ששם את הרכב בטיפול?

ואם היו מחליפים לו על הדרך גם את הוילון של השמשה האחורית לוילון עם פרסומת? גם היית טוען שיש שלט במוסך שמתיר להם לעשות את זה??

.

12345

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

שורה תחתונה - מודיעים לכם שהטיפול במוסך כרוך בהדבקת פרסומות ומסגרות מעצבנות ואתם בוחרים להתעלם מזה ולהתעצבן כשאתם מגלים ששמו לכם את זה.

אתה נתפס לקטנות שזה משהו..

אתה יודע מה, סתן לצורך העיניין החניה של הגרנד קניון/ ספורטן/ טכניון/ קניון חיפה/ להמשיך? כל אלו חניות פרטיות.

האם שם זה כן יהיה מקובל עליך? זאת כמובן בתנאי שהם יציבו שלט בכניסה לחניון בו הם מודיעים לך שהם נוהגים להפוך את הרכבים אשר מחנים בחניוניהם לשלטי פרסום נעים..

בקיצור, ככל הנראה חוץ ממך כולם כאן יחשבו אחרת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני חושב שאתה לא קורא מה שאני רושם, כי תמיד אתה חוזר על אותו דבר.

אין לי כח לכתוב תגובה ארוכה.

רוצה דוגמא של חניון? אם בחניון יש שלט שמודיע שאי אפשר להשאיר שם את הרכב בסוף שבוע כי אז יגררו אותו, אתה יכול לטעון שזו חנייה ששילמת עליה ואתה לא צריך לבדוק ולקרוא את כל השלטים?

מה שאני אומר זה שאם יש הצהרה ואזהרה גלויה ואתה בוחר להתעלם ממנה, זו אשמתך.

פורסם
אני חושב שאתה לא קורא מה שאני רושם, כי תמיד אתה חוזר על אותו דבר.

אין לי כח לכתוב תגובה ארוכה.

רוצה דוגמא של חניון? אם בחניון יש שלט שמודיע שאי אפשר להשאיר שם את הרכב בסוף שבוע כי אז יגררו אותו, אתה יכול לטעון שזו חנייה ששילמת עליה ואתה לא צריך לבדוק ולקרוא את כל השלטים?

מה שאני אומר זה שאם יש הצהרה ואזהרה גלויה ואתה בוחר להתעלם ממנה, זו אשמתך.

אני מבין שהשיטה הזאת חילחלה כל כך עמוק שזה נראה כאילו עברת שטיפת מוח.

מה אני צריך לבקש מהמוסך מה לא לעשות? זה נראה לך הגיוני ?

פעם הבאה תיכנס למוסך ויחליפו לך את הרשת הצללה של החלון האחורי לרשת עם פרסומת וידביקו לך מדברת פרסומת על החלון הצדדי, למה לא? יש שם שמתיר להם לעשות כל העולה על רוחם.

בכל מדינה נורמלית,לא מזיזים בורג בלי אישור של בעל הרכב ולא דופקים פרסומות על ימין ושמאל כאילו הרכב שלי זה השטח פרסום הפרטי של בעל המוסך.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה פשוט בוחר להתעלם מהמציאות, אף אחד לא שם לך כלום ברכב ככל העולה על רוחו ללא ידיעתך.

אתה יכול וצריך לבקש מהמוסך שיעשו בדיוק מה שאתה רוצה באוטו שלך-לא פחות ולא יותר. אם הדבקת פרסומת נכללת כחלק מהשרות של אותו מקום, וזה מוצהר במקום גלוי, אתה צריך לבקש שלא ידביקו.

זה כמו שיגישו לך המבורגר עם פרוסות עגבנייה ואתה תתעצבן כי אתה לא אוהב עגבניה (ולא אמרת לפני זה כלום).

זה שאתה בוחר להתעלם זו בעיה בתפיסת המציאות שלך.

העיקרון של להתעלם ואח"כ להתלונן פשוט משגע אותי. זה כ"כ ישראלי כזה- "זרום, זרום, יהיה בסדר מה יש"...

ד"א אני בכלל לא נכנס למוסכים כאלה fancy עם פרסומות, נציגי שרות ושטויות. במקום שאני מטפל כבר לא רואים את השלט על הכניסה מרוב שהוא דהה בשמש. אני עובד ישירות מול בעל המוסך (שהוא גם העובד היחיד) ואומר לו בדיוק מה אני רוצה, לא פחות ולא יותר.

אני לא מכיר את המוסך הזה שהתלוננו עליו והוא לא מעניין אותי.

פורסם

זה ההבדל בין מקדונלדס לבורגרס בר

במקדונלדס שמים לך הכל ואם אתה לא רוצה משהו תבקש שלא ישים (Black List)

בבורגרס בר שואל אותך "חסה? עגבנייה? חמוצים? בצל? בצל מטוגן?" (White List)

אלה הבדלים בתפיסה

אבל מעבר להבדלי התפיסה ברגע שעלה הצורך לקדוח חורים חדשים כדי לשים את הפרסומת שלהם כי הלקוח לא ביקש שלא תטנף לו את הרכב, זה עובר את הגבול וזה הופך להשחתת רכוש

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
עזבו את המדבקה, יש קטע לשים תרכב במוסך ואז לשים לב שכמה שלבים בדלק ירדו, כולה טיפול 10K, לאן לעזאזל לקחו תרכב שלי לסיבוב?

מעניין מה היה קורה אם איזה בעל פרארי או מזראטי היה נתקל במקרה כזה.

כשאני משאיר את הרכב במקום לכל סיבה, אני מציין בפני האיש המקבל - הרכב לא מבוטח על נהגים אחרים חוץ ממני , לכן לא לצאת איתו החוצה.

8)

למה נראה לך הגיוני שלקוחות צריכים לבקש מראש מנותן השירות שלא יהפוך את רכושם לפרסומת נוסעת? זה לא אמור להיות מובן מאליו שהמוסכים הם אלה שצריכים לבקש מראש? :x

ובעניין הזה, הכי בעייתיים הם רשת הילוך שישי שמדביקה מדבקה על הפח של הרכב (בטח ראיתם, מדבקה כסופה עם הלוגו על תא המטען).

המדבקה שלהם די סבבה לעומת המדבקות פלסטיק העלובות של המוסכים האחרים.

מה שעוד שכל עוד שמו לי וילון אחורי , ריחן ועוד כמה דברים נחמדים באוטו ללא תשלום , אין לי בעיה עם הפרפרון שהדביקו לי על דלת התא מטען. באמת שלא.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אבל מעבר להבדלי התפיסה ברגע שעלה הצורך לקדוח חורים חדשים כדי לשים את הפרסומת שלהם כי הלקוח לא ביקש שלא תטנף לו את הרכב, זה עובר את הגבול וזה הופך להשחתת רכוש

בזה אתה צודק. לקדוח חורים נוספים בפגוש זה כמו לקבל המבורגר עם יריקה בפנים, בנוסף על העגבניה. זה שינוי משמעותי ברכב, לא כמו מדבקה או החלפת המסגרת הקיימת.

• תוכן חדש...