Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 389
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברכותי, אתה כבר חי בחברה כזאת.

כל מה שאתה אומר זה נכון, אבל צריך להבדיל בין מצב אידאלי למצב קיים.

אני לא מקטין ראש, העסק מקטין ראש ואני מנסה להסביר לך שאתה צריך לצפות ממנו את זה ולהתנהג בהתאם.

המצב החוקי (כמו שכבר כתבתי קודם) ידוע לי היטב

אבל זה שאתה מקבל את המצב הזה, במיוחד בתור חובב רכב, :shock:

ציפיתי ליותר

אבל מה שיותר מדהים זה שאתה פשוט מתעלם משאלות שאין לך תשובה לגביהם

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קודם כל, מאיזה שאלות בדיוק התעלמתי?

דבר שני, לדעתי חובב רכב לא צריך לסמוך בעיניים עצומות על כל מוסך שהוא נכנס אליו, אלא לבדוק טוב שהוא יודע בדיוק לפני מי ומה הוא עומד.

אני משער שאת הילד שלך לא היית רושם לסתם איזה גן בלי לבדוק כלום לפני ולדבר עם האחראים?

אני מבין שבפתיחת נושא כזה אנשים מצפים לתמיכה והזדהות, אבל יותר חשוב לדעת לזהות את הבעיה ואיך מתמודדים איתה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מעניין מתי תעבור מהעולם התפיסה המטומטמת הזאת

הרי אתה גם ככה הולך לפתוח פנקס עבודה במוסך נכון? לוקחים ממך גם ככה 1001 פרטים מפה ועד קיבינימאט, קשה להוסיף עוד שאלה אחת קטנה? לא זה לא קשה, זה לא לוקח אנרגיה וזה פשוט לביצוע.

הבעיה היא שרוב האנשים יגידו לא, וזה ניצול מגעיל ומסריח. הרכב שלי לא פלטפורמת פרסום של אף אחד, בטח לא בחינם.

יותר מזה, הבעיה היא אח"כ לך ותוכיח שאתה ביקשת שלא ישימו שלט, כי האוטומט שלהם הוא כן לשים את השלט

אם זה לא כתוב בפנקס עבודה מי שם לב לזה בכלל? ורוב הסיכויים שגם אם זה כתוב בפנקס עבודה מי שם לב לזה בכלל? איזה עובד?

אתה משלה את עצמך שזה בסדר, אז לא, זה לא בסדר.

אם אני קניתי מסגרת ללוחית רישוי מזהב טהור עם חריטה אישית ב-X שקלים זה בסדר שהם יחליפו לי אותה סתם ככה כי בא להם?

ואפילו לא ישימו לך את הקודמת בבגאז' או ייתנו לך אותה ביד כי זה יפליל אותם, זה יגרום לך לשים לב שהם החליפו את המסגרת.

אז בוא ונגלה לך סוד קטן, מי שחושב שהמעשים שלו בסדר, לא מסתיר אותם בצורה כזאת, מי שחושב שזה בסדר היה נותן לך ביד את המסגרת הישנה שלך ואומר לך "שמתי לך מסגרת חדשה עם הפרסומת של המוסך"

אבל אתה יודע מה יקרה אם היו עושים את זה? כמה מוסכניקים היו מאושפזים בטיפול נמרץ, לא חסר בארץ כאלה שהתגובה שלהם תהיה פיזית

אתה מקטין ראש ומטיל את כל האחריות על הלקוח

אם זה נשמע לך הגיוני וסביר תהנה, אני לא רוצה לחיות בחברה כזאת

כשאתה הצד המשלם (במילים פשוטות הלקוח) לא יכולים לקחת את הרכוש הפרטי שלך ולעשות בו מה שרוצים רק כי כתוב על שלט כלשהו שנמצא או לא נמצא בכניסה כזאת או אחרת למוסך (אגב זה שהשלט מצולם ליד כניסה זה לא אומר כלום, כל מוסך שראיתי עד היום היה לו לפחות שתי כניסות/יציאות, אחת ראשית ואחת משנית שאף אחד לא עובר בה)

נשמע לך למשל הגיוני שמכבסה תשים שלט בכניסה שעל כל בגד שהם מכבסים אצלם הם שמים מדבקה מאחורה עם פרסומת של המכבסה, ולקוח שלא מעוניין חייב לציין במפורש?

ואולי לא מדבקה, אולי הם יתפרו טלאי עם פרסומת?

ומה עם לוגו שמגהצים חד פעמית ולא יורד?

אולי יכתבו "מכבסת X" עם טוש כביסה?

חוץ מאשר למשפט "אתה מקטין ראש ומטיל את כל האחריות על הלקוח

אם זה נשמע לך הגיוני וסביר תהנה, אני לא רוצה לחיות בחברה כזאת"

שזכה לתגובה, התעלמת מכל השאר

ותקרא שוב, יכול להיות שהשלט בכלל בכניסת "חירום" שמכוונת למסילת רכבת ואף אחד לא נכנס דרכה בכלל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מעניין מתי תעבור מהעולם התפיסה המטומטמת הזאת

איזו תפיסה מטומטמת? שלא צריך להאמין לנותני שרות בעיניים עצומות?

הרי אתה גם ככה הולך לפתוח פנקס עבודה במוסך נכון? לוקחים ממך גם ככה 1001 פרטים מפה ועד קיבינימאט, קשה להוסיף עוד שאלה אחת קטנה? לא זה לא קשה, זה לא לוקח אנרגיה וזה פשוט לביצוע.

הבעיה היא שרוב האנשים יגידו לא, וזה ניצול מגעיל ומסריח. איך אתה יודע מה אנשים יגידו? עובדה שאת רוב האנשים זה בכלל לא מעניין. הרכב שלי לא פלטפורמת פרסום של אף אחד, בטח לא בחינם. צודק. אבל שוב, אל תגיד שלא הוזהרת. זה חלק מהכללים של המקום שבו בחרת לטפל.

יותר מזה, הבעיה היא אח"כ לך ותוכיח שאתה ביקשת שלא ישימו שלט, כי האוטומט שלהם הוא כן לשים את השלט

זה לא "האוטומט שלהם", זה הנוהל של העסק והוא צריך להיות כתוב על שלט במקום גלוי. אם כתבת שאתה לא רוצה ובכל זאת שמו התלונה שלך %100 מוצדקת.

אם זה לא כתוב בפנקס עבודה מי שם לב לזה בכלל? ורוב הסיכויים שגם אם זה כתוב בפנקס עבודה מי שם לב לזה בכלל? איזה עובד? אם העסק מבקש ממך לציין בכרטיס עבודה את זה כנראה שהוא ישים לזה לב, אחרת לא היו מבקשים בכלל.

אתה משלה את עצמך שזה בסדר, אז לא, זה לא בסדר.

מתי אמרתי שזה בסדר? אמרתי שזה בסדר מבחינת החוק, לא מבחינה מוסרית.

אם אני קניתי מסגרת ללוחית רישוי מזהב טהור עם חריטה אישית ב-X שקלים זה בסדר שהם יחליפו לי אותה סתם ככה כי בא להם?

ואפילו לא ישימו לך את הקודמת בבגאז' או ייתנו לך אותה ביד כי זה יפליל אותם, זה יגרום לך לשים לב שהם החליפו את המסגרת.

ואם באמת יש לך מסגרת מזהב, תאמין לי שאתה תדאג להזהיר אותם אלף מראש שלא יתעסקו איתה. הדוגמה הזאת לא תופסת פה...

אז בוא ונגלה לך סוד קטן, מי שחושב שהמעשים שלו בסדר, לא מסתיר אותם בצורה כזאת, מי שחושב שזה בסדר היה נותן לך ביד את המסגרת הישנה שלך ואומר לך "שמתי לך מסגרת חדשה עם הפרסומת של המוסך"

אבל אתה יודע מה יקרה אם היו עושים את זה? כמה מוסכניקים היו מאושפזים בטיפול נמרץ, לא חסר בארץ כאלה שהתגובה שלהם תהיה פיזית עוד לא הבנתי איך הם מסתירים את המעשים שלהם. יש שלט שמצהיר על זה. ככה העסק בחר לעבוד, אם אתה רוצה לקבל ממנו שירות תכבד את זה ותפעל לפי הכללים שלו, אל תכניס לו את המוסכניקים לאישפוז. לא מקובל עליך? אל תיכנס לשם, כמוני.

אתה מקטין ראש ומטיל את כל האחריות על הלקוח

אם זה נשמע לך הגיוני וסביר תהנה, אני לא רוצה לחיות בחברה כזאת

כשאתה הצד המשלם (במילים פשוטות הלקוח) לא יכולים לקחת את הרכוש הפרטי שלך ולעשות בו מה שרוצים רק כי כתוב על שלט כלשהו שנמצא או לא נמצא בכניסה כזאת או אחרת למוסך (אגב זה שהשלט מצולם ליד כניסה זה לא אומר כלום, כל מוסך שראיתי עד היום היה לו לפחות שתי כניסות/יציאות, אחת ראשית ואחת משנית שאף אחד לא עובר בה)

1. חוקית הם יכולים, עובדה. אם לא היה שלט היית יכול לתבוע אותם ולנצח.

2. אם הם מסתירים בכוונה את השלט רק בשביל הכסת"ח זה כבר עניין אחר וכבר אמרתי את זה מקודם. זה מוריד את העסק ממקום של "ליצן מצוי" ל"נוכל מדופלם". לפחות בעיניי.

נשמע לך למשל הגיוני שמכבסה תשים שלט בכניסה שעל כל בגד שהם מכבסים אצלם הם שמים מדבקה מאחורה עם פרסומת של המכבסה, ולקוח שלא מעוניין חייב לציין במפורש?

ואולי לא מדבקה, אולי הם יתפרו טלאי עם פרסומת?

ומה עם לוגו שמגהצים חד פעמית ולא יורד?

אולי יכתבו "מכבסת X" עם טוש כביסה?

תבין משהו, ההיגיון שלי לא משחק פה תפקיד. גם לא שלך. כנראה שאם החוק מתיר את זה אז לצערינו בחברה שאנחנו חיים בה זה לגיטימי. מה שבטוח, לכזה עסק אני בחיים לא יכנס.

מקווה שהייתי ברור הפעם והבנת את דעתי.

פורסם
לפני כחודש הדבקתי את המדבקה של הפורום על לוחית הרישוי ובטיפול החוצפנים פשוט קילפו לי אות ושמו את שלהם.

לא יאמן איך הם העיזו לגעת במדבקה של הפורום !!!@!@#@#!

פורסם

המזל ששמתי לב שהמדבקות שלהם יורדים בקלות, הורדתי את כולן! אני שמח.

עכשיו איפה אני משיג מדבקת פורום?

Opel Adam S 2017

פורסם
לא רלוונטי. לכל מוסך נורמלי ישנו ביטוח שאומר שלא משנה איזה ביטוח יש לרכב, מהרגע שהוא נכנס לטיפול ועד הרגע שהמפתחות בחזרה בידי הלקוח הביטוח (חובה+צד ג' ואפילו מקיף) של הלקוח מבוטל והביטוח של המוסך תופס.

אם הרכב הרג מישהו חס וחלילה, אם הרכב פגע בצד ג' או אם הרכב נגנב, הביטוח של בעלי הרכב לא משלם אלא הביטוח של המוסך.

כלומר, גם אם לרכב שלך אין חובה, ברגע שהוא נכנס לטיפול במוסך יש לו את החובה של המוסך.

זה לגבי המוסך, אבל שהשארתי את הרכב בפחחות או אצל חשמלאי רכב, כנראה שאין להם את הביטוח המדובר ולכן מעולם לא יצאו עם הרכב שלי , מה שכן גם שהשארתי את הרכב אצל אחד מהם, שמו דף עם ההודעה "לא לצאת מחוץ לסניף עם רכב זה". הרכב לא יצא 8)

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

לפני כמה ימים פניתי למועצה לצרכנות בעניין הזה,

היום חזרו אלי בטלפון ואמרו לי ש:

א. אם עשו חורים נוספים בטמבון - זה נזק

ב. ממליצים לפנות לאיגוד המוסכים - הם "ישמחו" לשמוע על התופעה ואולי יוכלו להוציא תקנה בעניין

פורסם

איזו תפיסה מטומטמת? שלא צריך להאמין לנותני שרות בעיניים עצומות?

מעניין באמת איזו תפיסה, אולי זאת שאומרת "כל עוד לא ביקשת במפורש (וגם אז לא בטוח) מותר לי להשחית את הרכוש שלך"

איך אתה יודע מה אנשים יגידו? עובדה שאת רוב האנשים זה בכלל לא מעניין.

כי אם רוב האנשים היו אומרים כן היה עדיף למוסכים לשאול, העובדה שלא שואלים אלא עובדים בצורה כזאת מעידה על כך שהרוב היו אומרים לא, והמוסכים יודעים את זה.

צודק. אבל שוב, אל תגיד שלא הוזהרת. זה חלק מהכללים של המקום שבו בחרת לטפל.

אני משלם על שירות, על חלפים, אני הלקוח, למה אני פאקינג צריך להיות מוזהר? אני מטפל ברכב לא נכנס לצ'רנוביל

זה לא "האוטומט שלהם", זה הנוהל של העסק והוא צריך להיות כתוב על שלט במקום גלוי. אם כתבת שאתה לא רוצה ובכל זאת שמו התלונה שלך %100 מוצדקת.

זה האוטומט שלהם, אם זה לא היה אוטומט היו שואלים, העובדה שיש שם שלט לא הופכת את זה לפחות אוטומטית, רק ליותר. באמת תודה שהתלונה שלי מוצדקת, עכשיו מעניין כמה אחוז מהאנשים ביקשו שלא יחליפו להם אבל בכל זאת החליפו כי הרכב עבר כמה מכונאים או כי המנהל המקצועי לא רשם או כי המכונאי לא קרא את התיק עבודה.

אם העסק מבקש ממך לציין בכרטיס עבודה את זה כנראה שהוא ישים לזה לב, אחרת לא היו מבקשים בכלל.

אבל לא מבקשים לציין את זה בכרטיס עבודה על זה מדובר, הבקשה לא לשים במקרה הטוב נרשמת בפנקס עבודה ובמקרה הרע עוברת מפה לאוזן אם בכלל

מתי אמרתי שזה בסדר? אמרתי שזה בסדר מבחינת החוק, לא מבחינה מוסרית.

אני בספק שהחוק יקבל בהבנה את זה שקדחו לבנאדם חורים חדשים לפגוש בשביל לשים לו לוחית רישוי פרסומית שהוא לא ביקש

כל כך קשה להבין את זה? לקחו פגוש שעולה מעל אלף שקל לפני עבודה, וקדחו לו את הצורה!

וזה עוד בלי שהעליתי את זה שהעלימו את המסגרת הקודמת שאולי היא סנטימנטלית, אולי היא עלתה הרבה כסף וזרקו אותה קיבינימאט. החוק מקבל את זה אתה חושב?

ואם באמת יש לך מסגרת מזהב, תאמין לי שאתה תדאג להזהיר אותם אלף מראש שלא יתעסקו איתה. הדוגמה הזאת לא תופסת פה...

לא רלוונטי בכלל, אבל אפילו לא במילימטר, אם הזהרת או לא הזהרת, הנתונים היבשים הכנסתי אוטו עם מסגרת רישוי מזהב והם זרקו אותה לקיבינימאט נראה לך חוקי?

עוד לא הבנתי איך הם מסתירים את המעשים שלהם. יש שלט שמצהיר על זה. ככה העסק בחר לעבוד, אם אתה רוצה לקבל ממנו שירות תכבד את זה ותפעל לפי הכללים שלו, אל תכניס לו את המוסכניקים לאישפוז. לא מקובל עליך? אל תיכנס לשם, כמוני.

לא מסתירים את המעשה?

מעניין שהבנאדם נכנס למוסך, השלט לא מספיק בולט בשביל שהוא ישים לב אליו, לא שאלו אותו מה דעתו בנושא, קדחו לו בפגוש, העיפו לו את המסגרת הישנה, ולא אמרו מילה על זה. איך תקרא לזה? גילוי נאות לפנים משורת הדין?

מי שלא מסתיר את זה היה שם את המסגרת הישנה ללקוח ביד, או בבגאז', היה אומר לו לפני שהוא קודח לו בפגוש, הרבה דברים היה אפשר, אבל כל השתלשלות האירועים אומרת הסתרה.

1. חוקית הם יכולים, עובדה. אם לא היה שלט היית יכול לתבוע אותם ולנצח.

2. אם הם מסתירים בכוונה את השלט רק בשביל הכסת"ח זה כבר עניין אחר וכבר אמרתי את זה מקודם. זה מוריד את העסק ממקום של "ליצן מצוי" ל"נוכל מדופלם". לפחות בעיניי.

1. לא בטוח, בדוגמה המוקצנת שהיה לי מסגרת מזהב שקיבלתי מאישתי, החליפו לי אותה, קדחו לי שני חורים בפגוש (אולי של פרארי קליפורניה חדשה), וזרקו את המסגרת זהב לפח. יש להם קייס? יש להם הוצל"פ בגודל המוסך זה מה שיש להם

תבין משהו, ההיגיון שלי לא משחק פה תפקיד. גם לא שלך. כנראה שאם החוק מתיר את זה אז לצערינו בחברה שאנחנו חיים בה זה לגיטימי. מה שבטוח, לכזה עסק אני בחיים לא יכנס.

החוק לא מתיר לעסק להרוס את הרכוש שלך

הוא לא מתיר למוסך לקדוח לך חורים בפגוש

הוא לא מתיר להם לזרוק את המסגרת הקודמת שלך לפח

בדיוק כמו שהוא לא מתיר לבעל המכבסה לשים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לי כח לכתוב עוד תגובה ארוכה כי מהדברים שלך אני רואה שעדיין לא הבנת מה שאני מנסה לומר, אני יקצר את זה לנקודות עיקריות.

1. איפה טענתי שזה תקין מבחינת החוק לקדוח חורים? להחליף מסגרת אפשר גם בלי מקדחה.

2. אתה לא נכנס לצ'רנוביל, אתה נכנס לעסק וסומך עליו בעיניים עצומות שהסטנדרטים שלו זהים לשלך במה שקשור לאסטתיקה של הרכב. זו כבר טעות חמורה. כשאתה הולך להסתפר אתה פשוט מתיישב על הכיסא ומוציא כסף או מסביר לספר בדיוק מה אתה רוצה, שלא יעשה לך בטעות תספורת של ערס בן 15?

3. הם לא שואלים כדי לא לקבל "לא", זה ברור. בגלל זה יש להם את השלט הזה, שצריך להיות במקום גלוי לכל, כדי לכסת"ח. למה נראה לך שההקפדה שלך על הפרטים הקטנים האלה (לכאורה) מעניינת את בעל העסק?

4. זרקו לך את המסגרת הקודמת בדיוק כמו שזורקים לך את השייבה של ריקון השמן, המסננים הישנים שלך, הפלאגים הישנים וכל מה שמחליפים בטיפול, אפילו שעוד ניתן לעשות בחלק מהם שימוש. שים לב, אני לא טוען שזה בסדר, אני טוען שזה מה שהם עושים כמובן מאליו. כמה אנשים מבקשים את המסננים הישנים שהחליפו בטיפול? כמה אנשים יבקשו חזרה את המסגרת שלהם?

5.אתה כל הזמן אומר שהם מסתירים את המעשים שלהם. כנראה לא היית במקומות שבהם לא נותנים לך לראות את הרכב בטיפול, שאומרים לך שעשו עבודה, ובפועל לא עשו כלום. אתה יוצא מנק' הנחה שכל מוסך מנוהל ע"י צדיקים? המציאות אומרת שלא.

6. אני לא עו"ד, לא יודע מה בדיוק לשון החוק, אבל אם אתה מאמין שכולם מצייתים לחוקים כל הזמן - אתה חי במציאות שונה לגמרי משלי.

אתה חושב שאתה בעולם מושלם, שכולם הגונים ולכולם אכפת ממך ומהרכב שלך. צריך להבין שזה לא ככה וללמוד לפקוח עין על אלה שאתה רוכש מהם שרותים לרכב, וכל דבר אחר.

אני מאד מקווה שהוא באמת יפנה לאיגוד המוסכים ושיעשו משהו בנידון - שינסחו נוהל מחייב שאוסר את הדברים האלה. כרגע לאף אחד לא אכפת וכולם עושים מה שבא להם - זאת המציאות וצריך להתמודד איתה.

פורסם
אין לי כח לכתוב עוד תגובה ארוכה כי מהדברים שלך אני רואה שעדיין לא הבנת מה שאני מנסה לומר, אני יקצר את זה לנקודות עיקריות.

1. איפה טענתי שזה תקין מבחינת החוק לקדוח חורים? להחליף מסגרת אפשר גם בלי מקדחה.

2. אתה לא נכנס לצ'רנוביל, אתה נכנס לעסק וסומך עליו בעיניים עצומות שהסטנדרטים שלו זהים לשלך במה שקשור לאסטתיקה של הרכב. זו כבר טעות חמורה. כשאתה הולך להסתפר אתה פשוט מתיישב על הכיסא ומוציא כסף או מסביר לספר בדיוק מה אתה רוצה, שלא יעשה לך בטעות תספורת של ערס בן 15?

3. הם לא שואלים כדי לא לקבל "לא", זה ברור. בגלל זה יש להם את השלט הזה, שצריך להיות במקום גלוי לכל, כדי לכסת"ח. למה נראה לך שההקפדה שלך על הפרטים הקטנים האלה (לכאורה) מעניינת את בעל העסק?

4. זרקו לך את המסגרת הקודמת בדיוק כמו שזורקים לך את השייבה של ריקון השמן, המסננים הישנים שלך, הפלאגים הישנים וכל מה שמחליפים בטיפול, אפילו שעוד ניתן לעשות בחלק מהם שימוש. שים לב, אני לא טוען שזה בסדר, אני טוען שזה מה שהם עושים כמובן מאליו. כמה אנשים מבקשים את המסננים הישנים שהחליפו בטיפול? כמה אנשים יבקשו חזרה את המסגרת שלהם?

5.אתה כל הזמן אומר שהם מסתירים את המעשים שלהם. כנראה לא היית במקומות שבהם לא נותנים לך לראות את הרכב בטיפול, שאומרים לך שעשו עבודה, ובפועל לא עשו כלום. אתה יוצא מנק' הנחה שכל מוסך מנוהל ע"י צדיקים? המציאות אומרת שלא.

6. אני לא עו"ד, לא יודע מה בדיוק לשון החוק, אבל אם אתה מאמין שכולם מצייתים לחוקים כל הזמן - אתה חי במציאות שונה לגמרי משלי.

אתה חושב שאתה בעולם מושלם, שכולם הגונים ולכולם אכפת ממך ומהרכב שלך. צריך להבין שזה לא ככה וללמוד לפקוח עין על אלה שאתה רוכש מהם שרותים לרכב, וכל דבר אחר.

אוקיי נגיד ואני מנסה להבין אותך.

מה אתה מצפה כשאני ניכנס למוסך להגיד למוסכניק: אחינו אל תיגע לי במסגרת רישוי, אל תיסע לי על הרכב, אל תחליף לי וילון אחורי, אל תחליף לי את הדלת הימנית של הרכב, תנסה באמת שתנסה לא להחליף לי את המנוע לישן יותר אה ואם אתה יכול בבקשה ממך תשאיר לי את השלדה שלימה כי אני יודע שהרבה לא מבקשים ואתה מחזיר להם את הרכב מפוצל ל-2 כי מבחינתך זה באופנה .

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כן, רק יותר בסגנון של-

"תעשה בבקשה לרכב טיפול X כמו בספר, תראה לי איזה דברים אתה הולך להחליף ואל תעשה שום דבר מעבר לזה - לא רוצה מתנות ופרסומות".

זה כ"כ קשה להיות ברור בדרישות שלך?

• תוכן חדש...