Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כשאני משאיר את הרכב במקום לכל סיבה, אני מציין בפני האיש המקבל - הרכב לא מבוטח על נהגים אחרים חוץ ממני , לכן לא לצאת איתו החוצה.

לא רלוונטי. לכל מוסך נורמלי ישנו ביטוח שאומר שלא משנה איזה ביטוח יש לרכב, מהרגע שהוא נכנס לטיפול ועד הרגע שהמפתחות בחזרה בידי הלקוח הביטוח (חובה+צד ג' ואפילו מקיף) של הלקוח מבוטל והביטוח של המוסך תופס.

אם הרכב הרג מישהו חס וחלילה, אם הרכב פגע בצד ג' או אם הרכב נגנב, הביטוח של בעלי הרכב לא משלם אלא הביטוח של המוסך.

כלומר, גם אם לרכב שלך אין חובה, ברגע שהוא נכנס לטיפול במוסך יש לו את החובה של המוסך.

• תגובות 389
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
באמת?? זה לא ייאמן!

אבסורד שאתה צריך לבקש מפורשות לא להשחית את הרכב שלך.

וקראתי פה כמה תגובות שקוראים פשוט לא לשלם על "תוספות" שדוחפים לך בטיפולים (עצי ריח, תוספי דלק, נוזל ווישרים וכו')

האם אני יכול פשוט להחליט שאני לא משלם בגלל הסיבה הפשוטה שלא ביקשתי? (למרות שהוא כבר שם את החומר)

ואיך אפשר לדעת מה בדיוק המוסך היה אמור לעשות בכל טיפול?

(שלא ינסה לערבב ולהגיד שזה חלק מהטיפול)

אם מישהו בבקשה יוכל לענות לי אני אודה לו מאוד.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בדיוק, כי הם מזלזלים בך כלקוח.

אז שיילכו להזדיין ושיבינו שזה לא לגיטימי.

מבחינתי זה כמו שאני אעשה תרגום, אשלח את זה בPDF ואשים את הלוגו שלי בתחילת או סוף המסמך, בצורה שהלקוח לא יכול להוריד את זה, או שמצריך ממנו להתקשר אלי ולבקש גרסה אחרת.

זה זלזול.

ואם הודעת ללקוח מראש שתעשה את זה כחלק מהתנאים שלך כנותן שירות, זה גם לא בסדר?

מי קובע מה לגיטימי?

על כל אחד פה בפורום שמתלונן יש 100 ישראלים שזה מעניין להם את השיערות בין הרגליים.

בחברה שלנו, שאין בה יותר מדי הערצה וזיקה לתחום הרכב, כנראה שזה זה לגיטימי לצערינו.

עסק טוב באמת ישאל את הלקוח לפני כל דבר שהוא עושה. עסק ממוצע של "תיקתוקיה", למה בדיוק אתה מצפה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

השלט שהם שמו זה מקביל לללחוש את זה ללקוח כשדעתו מוסחת, ולא מקביל ללכתוב לו את זה.

רוב הסיכויים הם שהוא לא ישים לב לשלט בכלל.

אם אני מתרגם למשל מאמר לאוניברסיטה או למקום שיכולה להיות תפוצה גדולה, אני מבקש בכתב לשים את הפרטים שלי במסמך בשביל שאחרים יראו.

אם אני לא מקבל אישור ישיר ובטוח שהבינו אותי, אני אשאל עד שיהיה ברור אם כן או לא, ואם הוא לא מרשה לי ישירות, אני לא שם כלום.

פורסם

אגב באוטו קליניק בפתח תקווה נוהגים לשים מדבקות על הרכב , גם על המסגרת של המספר וגם על הפח.

במוסך המרכזי של יונדאי (כלמוביל) ברחוב גיסין בפתח תקווה כל רכב שנכנס למוסך ישר מדביקים לו מדבקה על המסגרת של המספר.

במוסך המרכזי של פיאט הופתעתי דווקא כשכל פעם שאלו אותי אם אפשר לשים מדבקה על המסגרת. כמובן שאמרתי שלא.

גם במוסך "שמשון " מורשה פיאט ביהוד תמיד אבל תמיד שואלים אותך אם אפשר לשים מדבקה. ככה שעוד יש עוד אנשים טובים באמצע הדרך...

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

• חברי המעגל הראשון
פורסם
השלט שהם שמו זה מקביל לללחוש את זה ללקוח כשדעתו מוסחת, ולא מקביל ללכתוב לו את זה.

רוב הסיכויים הם שהוא לא ישים לב לשלט בכלל.

אם אני מתרגם למשל מאמר לאוניברסיטה או למקום שיכולה להיות תפוצה גדולה, אני מבקש בכתב לשים את הפרטים שלי במסמך בשביל שאחרים יראו.

אם אני לא מקבל אישור ישיר ובטוח שהבינו אותי, אני אשאל עד שיהיה ברור אם כן או לא, ואם הוא לא מרשה לי ישירות, אני לא שם כלום.

אז אתה נותן שירות לפנים משורת הדין. אני לא חושב שזה היה מעניין יותר מדי כל עסק ממוצע, העיקר בשבילהם זה שהם מכוסים מבחינת החוק. אתה לא יכול לדרוש מכל נותני השירות להתנהל בכזו הגינות כמוך. (אתה יכול אבל מי ישים על זה?)

זה הכל עניין שלאיזה יחס אתה מצפה מנותני שירות. בד"כ כשהציפיות גבוהות גם האכזבות בהתאם. עצוב אבל נכון ולפי זה צריך להתנהל.

פורסם
אוקיי אז קבענו שקדיחת חורים זה מעבר לגבול שלך, אולי יש עוד סיכוי לשכנע אותך מה לא בסדר בזה שנותן שירות עושה על דעת עצמו דברים בלי לשאול את הלקוח

אין סיכוי.

הוא קודח חורים- על זה דיברנו.

הוא תולה פרסומת על הרכב מבלי לבקש אישור שלך- מעצבן אבל אפשר להבליג.

הוא זורק את הלוחית רישוי שלך/לוקח לעצמו אחרי שהרכיב את הלוחית שלו- עובר כל גבול.

רק שאתה תחווה את ההרגשה הזאת אתה תבין על מה רוב חברי השרשור כועסים.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין סיכוי.

אין לי מה לחפש במקומות כאלה עם פקידים, חדרי המתנה, מבצעים ו"צ'ופרים".

פורסם

אז על סמך מה אתה חווה את דעותיך כאן כאילו הן תורה מסיני?

הנושא בכלל לא רלוונטי אליך אתה לא מכיר אותו והוא רחוק ממך כמזרח למערב

אבל אתה בא ויוצא נגד לקוחות שזה מפריע להם ומנסה להסביר להם למה הם טועים ולמה ההרגשה החרא שלהם היא לא בסדר והם צריכים להיות מאושרים שמישהו שם עליהם פס ומשתמש ברכוש שלהם כפרסומת

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה מוכן להסביר לי מה הקשר? בחיים לא הייתי באף מוסך חוץ מזה שבו אני מטפל כיום?!

אני לא נוטה לגבש מסקנות מהאויר.

מה שאני מנסה להסביר לאנשים שנפגעו מזה, זה שהם צריכים לשים יותר לב לכללים של המקום בו הם מפקידים את רכבם האהוב לטיפול, זה הכל. זה לא שהם לא בסדר, העולם דפוק. (וזה לא נאמר בציניות).

תורה מסיני?

פורסם

אתה לא נתקלת בהתנהגות הזאת כלפיך, לכן אתה לא יכול לבוא לאנשים שכן נתקלו בהתנהגות כזאת, ומרגישים מרומים ולהגיד להם אתם לא צריכים להרגיש ככה

אם היית נתקל בהתנהגות כזאת וזה לא היה מפריע לך היית יכול לבוא ולהגיד "לי זה לא הפריע", ועדיין לא יכולת להגיד ללקוח שמרגיש מרומה שהוא לא ירגיש ככה כי זה חוקי

מספיק ברור?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומאיפה בדיוק אתה יודע באיזו התנהגות מנותני שרות נתקלתי או לא? אולי אני מראש לא הולך למקומות כאלה בגלל שהספיק לי מחירטוטים כאלה בסגנון "לא קראת את האותיות הקטנות", שזה בדיוק מה שקרה לכם פה?

אני מסביר למי שמרגיש מרומה שחלק מהאחריות של לקוח כלפי עצמו זה לבדוק טוב את כל פרטי העסקה לפני שהוא חותם, זה הכל. זכותך להרגיש מרומה אבל גם צריך לראות את כל התמונה ולהבין שחלק מה"אשמה" היא גם על הלקוח.

במיוחד שמדובר בפורום של חובבי רכב שכן אכפת להם מהמכונית.

פורסם

אתה מקטין ראש ומטיל את כל האחריות על הלקוח

אם זה נשמע לך הגיוני וסביר תהנה, אני לא רוצה לחיות בחברה כזאת

כשאתה הצד המשלם (במילים פשוטות הלקוח) לא יכולים לקחת את הרכוש הפרטי שלך ולעשות בו מה שרוצים רק כי כתוב על שלט כלשהו שנמצא או לא נמצא בכניסה כזאת או אחרת למוסך (אגב זה שהשלט מצולם ליד כניסה זה לא אומר כלום, כל מוסך שראיתי עד היום היה לו לפחות שתי כניסות/יציאות, אחת ראשית ואחת משנית שאף אחד לא עובר בה)

נשמע לך למשל הגיוני שמכבסה תשים שלט בכניסה שעל כל בגד שהם מכבסים אצלם הם שמים מדבקה מאחורה עם פרסומת של המכבסה, ולקוח שלא מעוניין חייב לציין במפורש?

ואולי לא מדבקה, אולי הם יתפרו טלאי עם פרסומת?

ומה עם לוגו שמגהצים חד פעמית ולא יורד?

אולי יכתבו "מכבסת X" עם טוש כביסה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם זה נשמע לך הגיוני וסביר תהנה, אני לא רוצה לחיות בחברה כזאת

ברכותי, אתה כבר חי בחברה כזאת.

כל מה שאתה אומר זה נכון, אבל צריך להבדיל בין מצב אידאלי למצב קיים.

אני לא מקטין ראש, העסק מקטין ראש ואני מנסה להסביר לך שאתה צריך לצפות ממנו את זה ולהתנהג בהתאם.

• תוכן חדש...