Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו כבר למדנו שצריך לעשות את זה (ועדיין רובנו ניפול בבולשיט הזה בפעם הבאה במוסך).

אבל רוב האוכלוסיה (אלו שנקראים "האדם הסביר") לא לומדים את זה ונדפקים פעם אחר פעם מכל מני בעלי עסקים ששמים עליהם ברווז אחד גדול.

• תגובות 389
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן, רק יותר בסגנון של-

"תעשה בבקשה לרכב טיפול X כמו בספר, תראה לי איזה דברים אתה הולך להחליף ואל תעשה שום דבר מעבר לזה - לא רוצה מתנות ופרסומות".

זה כ"כ קשה להיות ברור בדרישות שלך?

אוקיי אני מבין שאתה מנסה לעמוד על שלך ולהיות עקבי בתגובות, אבל בחיאת בן אדם ניכנס למוסך, קצת לחוץ על הרכב, לחוץ מההצעת מחיר שיציעו לו, לחוץ להגיע לעבודה, לחוץ לדאוג שהרכב לא ישרט , לחוץ שהטיפול יתבצע כמו שצריך אז ברור שלוחית הרישוי תהיה במקום הנמוך בסולם העדפות וכאן בדיוק כאן מצטיירת הדמות של המוסכניק הגדול כל יכול.

גם אם המסגרת רישוי היא ממש חשובה ויקרה לבעל הרכב, לא תמיד הוא יזכור להגיד לבעל המוסך שלא יגע לו במסגרת רישוי כי כרגע הוא טרוד במחשבות אחרות ובצדק.

הם מנצלים את זה שרצות לך מחשבות בראש ואתה בכלל לא שם לב שדפקו לך פרסומת או החליפו לך מסגרת רישוי.

ברור שבעל הרכב ישאל את המוסכניק האם החלפים מקוריים/תואמים? מה עלות הטיפול? כמה זמן?

שאלות נורמליות ולא האם אתה הולך להחליף לי חצי רכב על דעת עצמך.?

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בחיאת, זה קשה לבוא ולהגיד להם בדיוק מה אתה רוצה? אני לא מבין, אתה חושב שמראש הם יודעים לקרוא את המחשבות שלך ולדעת שהדברים האלה מציקים לך? יש להם כל מיני סוגים של לקוחות, תראה להם שאתה הסוג שצריך תשומת לב מיוחדת.

מי ש"לחוץ קצת על הרכב שלו" ואכפת לו ממנו לא יסמוך בעיניים עצומות על המוסך, על זה מסכימים?

את הביטוי "כבדהו וחשדהו" אתה מכיר? אתה בעצמך אומר, הם מנצלים אותך כי אתה לחוץ וטרוד אז גם אתה תתנהל איתם בזהירות יתרה. כמו שלא קונים מכונית בלחץ ככה גם לא הולכים למוסך בלחץ.

נכון, יש מקרים קיצוניים של תקלה רצינית בשעת לחץ וכשיש לך מלא דברים על הראש, נתקעת ואתה רק רוצה ישסדרו מהר את הרכב ולסיים את היום שלך אבל ברוב המקרים זה לא ככה - אתה נכנס מראש לעשות טיפול, אתה יכול לבחור לאן ללכת ואתה צריך לדעת מה יעשו לאוטו.

אם המסגרת באמת חשובה לבעל הרכב הוא יזכור להגיד להם שלא יגעו בה. אם לא כנראה שזה לא חשוב לו. לא שהם בכלל צריכים להתעסק עם זה אבל שנינו יודעים באיזו מציאות אנחנו חיים. תסמוך על נותני שרות בעיניים עצומות ותידפק כל פעם מחדש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בחיאת, זה קשה לבוא ולהגיד להם בדיוק מה אתה רוצה? אני לא מבין, אתה חושב שמראש הם יודעים לקרוא את המחשבות שלך ולדעת שהדברים האלה מציקים לך? יש להם כל מיני סוגים של לקוחות, תראה להם שאתה הסוג שצריך תשומת לב מיוחדת.

...

אם המסגרת באמת חשובה לבעל הרכב הוא יזכור להגיד להם שלא יגעו בה. אם לא כנראה שזה לא חשוב לו. לא שהם בכלל צריכים להתעסק עם זה אבל שנינו יודעים באיזו מציאות אנחנו חיים. תסמוך על נותני שרות בעיניים עצומות ותידפק כל פעם מחדש.

יש ביטוי שאומר בחלקו "יש דברים שאני לא יודע שאני לא יודע". כלומר - אני יכול לחשוב על הדברים שאני מכיר, אבל לא על הדברים שאני לא מכיר.

אם הייתי מעלה בדעתי שבטיפול קטן מישהו יחשוב להתקרב ללוחית הרישוי, ברור שהייתי אומר את זה!

באותה מידה המוסך היה יכול להחזיר לי את הרכב עם אבטיח גדול בתא המטען!

כי לפי ההיגיון שלך - הרי לא אמרתי שאני "לא מעוניין באבטיח בתא המטען" במיוחד כאשר אני אדם "שלחוץ על הרכב שלו".

בכל זאת, זה חורג מגבולות הסביר במסגרת הטיפול, ולכן זה לא ראוי בעיניי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא חורג מגבולות הסביר כי זה כתוב מפורשות על שלט במוסך שאמור להיות גלוי לכל. נמאס לי כבר לחזור על עצמי.

פורסם
זה לא חורג מגבולות הסביר כי זה כתוב מפורשות על שלט במוסך שאמור להיות גלוי לכל. נמאס לי כבר לחזור על עצמי.

אני מעריך את הנחישות שלך, אבל תליית שלט לא מקנה לבעל העסק זכות לעבור על חוקי ההיגיון

פורסם

אמור זה שם של דג.

ובעל רכב שנכנס למוסך שלך מגיע כדי לטפל ברכב בלבד

זה שאתם מנפיצים שלט, שמים בכניסה למוסך (שסביר להניח 90% מהאנשים לא יראו וככה אתם מרוויחים פרסומת סמויה בכיף) לא אומר שזה חוקי וקביל.

עם מערכת המשפט בישראל סביר להניח שזה יתפוס, ולכן את בעל המוסך שאתה עובד בו לא ממש מעניין.

ככה או ככה, מוסך שעושה את זה על הפרנציפ אני דואג לא להגיע יותר.

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בסדר אבל מה אתה רוצה? אתה מצפה ממנו להיות צדיק?

כמו שאתה אומר, עם מערכת המשפט בישראל זה כנראה תופס, אז למה שזה יעניין את בעל המוסך?

עובד בו? אני לא עובד באף מוסך ואני לא הולך למוסכים כאלה.

אתה צריך סולם בשביל לרדת מהעץ שעלית עליו?

בכיף ניתן לך אחד ולא נאשים אותך בזה שאתה רוצה לרדת.

קודם תסביר לי מאיזה עץ אני מנסה לרדת. אני נשאר בדעה שלי אם לא שמת לב :roll:

זה מקרה קלאסי שמישהו נדפק בגלל שלא קרא את האותיות הקטנות.

אני מעריך את הנחישות שלך, אבל תליית שלט לא מקנה לבעל העסק זכות לעבור על חוקי ההיגיון

תפריד בין הדברים, יש חוק ויש היגיון. אם מבחינת החוק הוא מכוסה כשהוא שם את השלט הזה ההיגיון שלך לא מעניין אותו.

כנראה ההיגיון של המוסך זה שאתה בכלל תשמח ששמו לך מסגרת חדשה בחינם...

אני לא מדבר איתך על קדיחת חורים שעל זה הסכמנו מזמן שזה נזק לרכוש - החלפת המסגרת.

פורסם

...

...

אני לא משפטן (ואולי אנחנו צריכים פה אחד כזה), אבל אני אתן לך דוגמא ששאלתי מעולם החוזים:

במערכת המשפט יש דבר שנקרא "תנאי מקפח בחוזים אחידים". כלומר, חוזה שנבנה ע"י צד אחד (=המוסך) עבור כלל הלקוחות, ומכיל תנאי לא סביר או שפוגע בצד השני (=הלקוח).

לצד השני אין ברירה - אם הוא רוצה לקבל את השירות הוא חייב להסכים לתנאי במסגרת כלל החוזה.

המחוקק קבע שתנאי כזה הוא לא חוקי, כי אפילו אם הלקוח "יכול ללכת לנותן שירות אחר", אסור להתנות את מתן השירות בתנאי הזה, ומותר ללקוח לבחור לקבל את השירות במקום הספציפי הזה בלי להיות מחוייב לאותו תנאי.

אז נכון - המוסך מסווה את התנאי באמצעות שלט, אך עצם העובדה שהמוסך נקט במדיניות Opt-Out (שבה אתה צריך לבקש שלא יתקינו לך) במקום Opt-In (שבה אתה צריך לבקש שיתקינו לך) היא לא סבירה ואף פוגעת בלקוחות.

אני חושב שגם מבחינה משפטית - אם האדם הסביר מאמין שהחלפת מסגרת אינה חלק מטיפול במוסך, אז על המוסך להציע את השירות הזה ולא להניח שכל הלקוחות מעוניינים בו.

מי פה עו"ד שיכול לתת חוו"ד?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עורך הדין שתשכור יטען שזה פוגע בלקוח ועורך הדין של המוסך יטען ההפך :lol:

כנראה שלרוב האנשים זה לא משנה שמחליפים להם את המסגרת וזה נחשב סביר, אחרת כולם היו שמים לב ומתלוננים והתופעה היתה נעלמת מזמן. אם מחליפים את המסגרת בלי לגרום נזק לרכב?

איך מחליטים מה סביר ומה לא?

פורסם
עורך הדין שתשכור יטען שזה פוגע בלקוח ועורך הדין של המוסך יטען ההפך :lol:

...

איך מחליטים מה סביר ומה לא?

שאלה קשה. ויקיפדיה אומרת:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%90%D7%93%D7%9D_%D7%94%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%A8

הגדרתה של עוולת הרשלנות, בסעיף 35 לפקודת הנזיקין, מתחילה במילים: "עשה אדם מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות, או לא עשה מעשה שאדם סביר ונבון היה עושה באותן נסיבות". בהתאם לכך, המבחן לקביעת התנהגות רשלנית הוא מבחן "האדם הסביר", כלומר האם אדם מן היישוב יכול היה להביא בחשבון את קיומו של אותו רכיב של היסוד העובדתי. לדוגמה, אם איש משאיר גרוטאות בחצר, אך אדם מן היישוב יכול לצפות שילדים עלולים לשחק בגרוטאות ולהיחבל, אותו איש יכול להיחשב כמי שהתנהג ברשלנות.

אני אומר שהחלפת מסגרת היא "מעשה שאדם סביר ונבון לא היה עושה באותן נסיבות", אפילו אם תלו שלט.

תוסיף לזה את "עשיית עושר שלא במשפט" (כי הוא מפרסם את עצמו על חשבוני):

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A9%D7%99%D7%99%D7%AA_%D7%A2%D7%95%D7%A9%D7%A8_%D7%95%D7%9C%D7%90_%D7%91%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%98

ואולי יש בסיס משפטי.

ועכשיו נותר להמתין למשפטן שיכבד אותנו בחוות דעתו

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי הכל תלוי בשלט - אם יש לו כח מבחינת החוק, כי אז הפעולה נחשבת לפעולה של "אדם סביר ונבון" שלוקח בחשבון שראית את השלט לפני.

פורסם
אין לי כח לכתוב עוד תגובה ארוכה כי מהדברים שלך אני רואה שעדיין לא הבנת מה שאני מנסה לומר, אני יקצר את זה לנקודות עיקריות.

1. איפה טענתי שזה תקין מבחינת החוק לקדוח חורים? להחליף מסגרת אפשר גם בלי מקדחה.

2. אתה לא נכנס לצ'רנוביל, אתה נכנס לעסק וסומך עליו בעיניים עצומות שהסטנדרטים שלו זהים לשלך במה שקשור לאסטתיקה של הרכב. זו כבר טעות חמורה. כשאתה הולך להסתפר אתה פשוט מתיישב על הכיסא ומוציא כסף או מסביר לספר בדיוק מה אתה רוצה, שלא יעשה לך בטעות תספורת של ערס בן 15?

3. הם לא שואלים כדי לא לקבל "לא", זה ברור. בגלל זה יש להם את השלט הזה, שצריך להיות במקום גלוי לכל, כדי לכסת"ח. למה נראה לך שההקפדה שלך על הפרטים הקטנים האלה (לכאורה) מעניינת את בעל העסק?

4. זרקו לך את המסגרת הקודמת בדיוק כמו שזורקים לך את השייבה של ריקון השמן, המסננים הישנים שלך, הפלאגים הישנים וכל מה שמחליפים בטיפול, אפילו שעוד ניתן לעשות בחלק מהם שימוש. שים לב, אני לא טוען שזה בסדר, אני טוען שזה מה שהם עושים כמובן מאליו. כמה אנשים מבקשים את המסננים הישנים שהחליפו בטיפול? כמה אנשים יבקשו חזרה את המסגרת שלהם?

5.אתה כל הזמן אומר שהם מסתירים את המעשים שלהם. כנראה לא היית במקומות שבהם לא נותנים לך לראות את הרכב בטיפול, שאומרים לך שעשו עבודה, ובפועל לא עשו כלום. אתה יוצא מנק' הנחה שכל מוסך מנוהל ע"י צדיקים? המציאות אומרת שלא.

6. אני לא עו"ד, לא יודע מה בדיוק לשון החוק, אבל אם אתה מאמין שכולם מצייתים לחוקים כל הזמן - אתה חי במציאות שונה לגמרי משלי.

אתה חושב שאתה בעולם מושלם, שכולם הגונים ולכולם אכפת ממך ומהרכב שלך. צריך להבין שזה לא ככה וללמוד לפקוח עין על אלה שאתה רוכש מהם שרותים לרכב, וכל דבר אחר.

אני מאד מקווה שהוא באמת יפנה לאיגוד המוסכים ושיעשו משהו בנידון - שינסחו נוהל מחייב שאוסר את הדברים האלה. כרגע לאף אחד לא אכפת וכולם עושים מה שבא להם - זאת המציאות וצריך להתמודד איתה.

1. אתה מתעלם מנושא השרשור הזה, לבנאדם שפתח את השרשור, סביבו כל הדיון הזה מתרחש, קדחו בפגוש.

2. אני צריך לבקש גם שלא ישתמשו ברכב שלי כדי להבריח סמים בזמן שהוא אצלם? אולי שלא ישתמשו בו כמונית לסודנים? ולשחק איתו מכוניות מתנגשות? למוסך כנותן שירות אסור לעשות פעולה אחת בלי אישור בעל הרכב - לא להחליף מסגרת, לא להחליף שמן, לא להחליף רפידות בלמים, לא לשחק עם תחנות הרדיו ולא לעשן בתוך הרכב, הרכב הגיע לטיפול קטן שכולל פילטר אוויר, פילטר שמן ושמן? אלה הפעולות היחידות שמתבצעות על הרכב נקודה, כל דבר אחר אסור (גם חוקית) והשלט הזה לא פוטר אותם, ואם לפלוני אלמוני הם יזרקו לוחית רישוי מוזהבת והוא יתבע אותם גם הם וגם אתה תבינו את זה.

3. השלט לא מכסת"ח שום דבר, וכשתהיה תביעה אחת שאותו מוסך ימכר לחלקים כדי לשלם אותה אז המסר יובן

4. איזה שימוש יש למסנן משומש? ולאום משומש? אבל כאן לקחו לוחית רישוי שהשווי (הכספי או הסנטימנטלי) שלה הרבה יותר גבוה, זרקו אותה לפח, קדחו או לא קדחו עוד חורים בפגוש ושמו לוחית רישוי פשוטה וזולה כי יש עליה פרסומת למוסך. פרסום אסור.

5. אז העובדה שיש מוסכים שמסתירים יותר דברים אומר שהמוסך הזה לא מסתיר דברים? ההגיון שלך עקום, קח פלס ותיישר אותו.

6. לפחות אתה מודע לעובדה שהם עבריינים, ברגע שמוסך כזה יפשוט את הרגל כי לא יהיה לו כסף לשלם להוצאה לפועל על תביעות כאלה (וזה ממש לא הפסד שמוסכים כאלה ייעלמו) זה יהיה טוב יותר.

מה ההבדל בין רכב למכבסה שדיברתי עליה קודם?

שניהם רכוש, הרכב רכוש ששווה הרבה יותר מבגדים, רכוש הרבה יותר יקר, מה ההגיון העקום שלך אומר שמותר להם לעשות לרכב ואסור לבגדים?

לא צריך נוסח, צריך הבהרה שהמעשה הזה לא חוקי בדיוק כמו כל פעולה שמתבצעת במוסך ללא אישור הלקוח, ושאם קודחים בפגוש זה הופך כבר לעבירה פלילית של השחתת רכוש.

ושוב זה לא מקרין עליי חס וחלילה, כשהיה לי רכב משלי הייתי צמוד אליו בכל דבר שהוא לא טיפול 15K או החלפת רפידות (שאת זה עשיתי לבד). אלא זאת תפיסה שמעצבנת אותי כי היא לא חוקית, כי היא אסורה, וכי היא קיימת רק כי מאפשרים לה להתקיים למרות אי חוקיותה.

מי ש"לחוץ קצת על הרכב שלו" ואכפת לו ממנו לא יסמוך בעיניים עצומות על המוסך, על זה מסכימים?

את הביטוי "כבדהו וחשדהו" אתה מכיר? אתה בעצמך אומר, הם מנצלים אותך כי אתה לחוץ וטרוד אז גם אתה תתנהל איתם בזהירות יתרה. כמו שלא קונים מכונית בלחץ ככה גם לא הולכים למוסך בלחץ.

נכון, יש מקרים קיצוניים של תקלה רצינית בשעת לחץ וכשיש לך מלא דברים על הראש, נתקעת ואתה רק רוצה ישסדרו מהר את הרכב ולסיים את היום שלך אבל ברוב המקרים זה לא ככה - אתה נכנס מראש לעשות טיפול, אתה יכול לבחור לאן ללכת ואתה צריך לדעת מה יעשו לאוטו.

אולי ננסח טופס שבו נכניס את כל הסעיפים האפשריים, בכל כניסה למוסך אתה תחתים את מנהל העבודה על טופס כזה ותשאיר לו עותק.

* לא תוחלף מסרת לוחית הרישוי הקדמית

* לא תוחלף מסרת לוחית הרישוי האחורית

* לא יילקח הג'ק

* לא יילקח הגלגל רזרבה

* לא תלקח מצת הרכב

* הרכב לא ישמש להסעת עובדי המוסך הביתה

* הרכבה לא ישמש להסעת בני משפחת עובדי המוסך

* הרכב לא ישמש להעברת סמים

* לא יהיה שימוש ברכב לנסיעה למחסן החלפים המרכזי וחזרה למוסך

* לא יוחלפו התחנות השמורות ברדיו

* לא יאכלו עובדי המוסך ארוחת צהריים בתוך הרכב

* אסור לעובדי המוסך לבצע מתיחות על עובדי מוסך אחרים ברדיוס של 1 מטר מהרכב

הם לא צריכים לקרוא מחשבות, הם צריכים להיות מטומטמים לפי הספר.

הרכב נכנס לטיפול 10/15/20K? מחליפים פילטר שמן פילטר אוויר ושמן, בודקים גובה רפידות נקודה.

לא נוגעים ברכב שלא לצורך, לא עושים עבודה שלא נמצאת בתיק עבודה, לא נוגעים בדברים שנמצאים ברכב, לא מחליפים שום דבר בלי לשאול את בעל הרכב ולהחתים אותו. כל כך קשה? כל כך מסובך?

אתה לא צריך להזכיר למוסך שיש לך ג'ק בבגאז' וגלגל ספייר שאתה ממש תשמח שישארו באוטו כשאתה מקבל אותו חזרה, ושהמצית והזרוע לפלאפון שלך ולא שלהם.

אתה לא צריך לעשות את זה! ההגיון שלך עקום, אתה חושב שזה חוקי. זה לא!

תתעורר ותרד מהעץ שטיפסת עליו, זה לא מקרה של אותיות קטנות, זה ניצול של חוסר אכיפה.

זה שלא אוכפים אי נסיעה בנתיב השמאלי לא הופך את המעשה לחוקי

בסדר אבל מה אתה רוצה? אתה מצפה ממנו להיות צדיק?

כמו שאתה אומר, עם מערכת המשפט בישראל זה כנראה תופס, אז למה שזה יעניין את בעל המוסך?

עובד בו? אני לא עובד באף מוסך ואני לא הולך למוסכים כאלה.

קודם תסביר לי מאיזה עץ אני מנסה לרדת. אני נשאר בדעה שלי אם לא שמת לב :roll:

תפריד בין הדברים, יש חוק ויש היגיון. אם מבחינת החוק הוא מכוסה כשהוא שם את השלט הזה ההיגיון שלך לא מעניין אותו.

כנראה ההיגיון של המוסך זה שאתה בכלל תשמח ששמו לך מסגרת חדשה בחינם...

אני לא מדבר איתך על קדיחת חורים שעל זה הסכמנו מזמן שזה נזק לרכוש - החלפת המסגרת.

אתה נשאר בדעה שלך כי אתה לא רוצה לרדת מהעץ שלך, אתה טועה, תבין ותפנים את זה

החוק וההגיון כאן עולים בקנה אחד, לנותן שירות אסור לעשות פעולות מבלי לקבל את הסכמת הלקוח

להוט אסור לבוא להתקין לך כבלים ולקדוח לך בקיר כי זה הכי נוח להם בלי לבקש ממך אישור

ליס אסור להחליט על דעת עצמם שהם שוברים לך רעף בשביל להכניס כבל או תושבת לצלחת לווין

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...