Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6504 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני רוצה לקנות קיט קסנון לרכבי שבו קיימים זוג פנסיי אנג'ל אייז (עם עדשה ולא רפלקטור).

בכללי, פיזור האור מדויק בצורה מדהימה (בגלל העדשה) אבל העוצמה שלו מאוד חלשה וזו הסיבה היחידה שאני רוצה לעבור לקסנון (לא בהכרח 8000K ומעלה בשביל להתבלט, אפילו 6000K יעשה את העבודה בצורה אלגנטית לדעתי).

האור הנמוך (אור דרך) והאור הגבוה הם שני יחידות נפרדות בפנס ולשניהם יש נורות מסוג H1.

קיט רגיל של קסנון מגיע רק עם שני נורות בלבד (לשני הפנסים), מה לגבי האור הגבוה?

האם לקיט יש יציאה מיוחדת לנורות אור גבוה או שאני צריך קיט קסנון אחר מסוג בי קסנון??? ומה ההבדל בינהם בכלל (בי קסנון לרגיל)?

תודה רבה,

רמי

פורסם

ההבדל בקיט של הבי קסנון שיש לך שני נורות יש לך אור גבווה ואור רגיל

ובקיט הרגיל יש לך נורה אחת ...

עם זה מעניין אפשר לעשות מה

שאני עושה לחבר וזה התאמה של זוג נורות 12 וולט לאורות הדרך לקסנון 20K ככה ש הקסנון יהיה לו על אורות גבוהים והאור דרך יהיה לו 2 נורות הלוגן של 50וואט ..

שזה קצת יותר מהרגיל ואמור לספק כול אחד ..:lol:

פורסם

איך אפשר לשים שני נורות (לאור דרך) בפנס אחד?

שמעתי על נורות עם V שונה וחזק יותר (שמאוד דומות לעוצמת הקסנון) אבל הן עלולות ליצור בעיות חשמל עקב חוסר תיאום במתח או בהספק...(משהו כזה..אני לא שפיץ פלאייר בחשמל).

תודה על התגובה המהירה..

פורסם

rami205, לפי שם משתמש אפשר לנחש שמדובר בפיז'ו 205. אתה מודע לכך שקסנון לא חוקי במכוניות שלא באות עם קסנון מקורי מיצרן?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין דבר כזה קיט עם 2 נורות קסנון בשביל אור גבוה, נמוך,.

בי קסנון זה בסהך הכול מנגנון שמעלה את המנורה ואז ההטייה של האור לכיוון שונה - כיוון גבוה יותר.

בפנסים עם עדשה (לא רפלקטור) יש רק מצב אחד, אור גבוה יגיע מפנס אחר.

אתה צריך לאור הגבוה לחבר מנורה רגילה, לא מומלץ קסנון, משום שהאור הגבוה לא דולק כול הזמן, התדירות של ההדלקה והכיבוי שלו מאוד גבוהים וזה החיסרון הגדול של נורות ה HID, הם מתקלקלות מהר מאוד מהפעלות וכיבוי, בגלל שיש הצטה כול הדלקה מחדש שמורידה מהאורך חיים של הנורה משמעותית.

לכן מומלץ הלוגן, ותנסה למצוא אחד בגוון הקסנון.

תמיר

פורסם
אין דבר כזה קיט עם 2 נורות קסנון בשביל אור גבוה, נמוך,.

בי קסנון זה בסהך הכול מנגנון שמעלה את המנורה ואז ההטייה של האור לכיוון שונה - כיוון גבוה יותר.

בפנסים עם עדשה (לא רפלקטור) יש רק מצב אחד, אור גבוה יגיע מפנס אחר.

אתה צריך לאור הגבוה לחבר מנורה רגילה, לא מומלץ קסנון, משום שהאור הגבוה לא דולק כול הזמן, התדירות של ההדלקה והכיבוי שלו מאוד גבוהים וזה החיסרון הגדול של נורות ה HID, הם מתקלקלות מהר מאוד מהפעלות וכיבוי, בגלל שיש הצטה כול הדלקה מחדש שמורידה מהאורך חיים של הנורה משמעותית.

לכן מומלץ הלוגן, ותנסה למצוא אחד בגוון הקסנון.

תמיר

אז אני אביא קיט אחד רגיל לאוטו ובאור הגבוה אני אשאיר את המנורה הרגילה או שאני יביא את הנורות החזקות דמויות הקסנון אם בכלל הם שוות משהו..

אכן מדובר בפיג'ו 205 וכן, אני יודע שזה לא חוקי ובגלל זה אני מחפש צבע נורות שהוא לא כחול מדיי בשביל לא למשוך תשומת לב מיותרת.

מניסיון שלכם, 6000K הוא דומה לאור "הלבן" המקורי של האוטו או שכדאי לי לשקול אפילו 4000K?

פורסם

קצת מידע לגביי קסנון

מילון :

Lumen = כמה אור הנורה פולטת.

Watt = צריכת חשמל.

Kelvin (K) = טמפרטורת גוון האור. 1000 צהוב-כתום ביותר 5500K לבן טהור - 10000K כחול ביותר

נורות ה HID לחילופין קסנון, מיוצרות בכמה גווני אור, מ 4500K / 6000K / 8000K / 10000K

(500K +/-)

רוב הקיטים צורכים כ 30-35w למנורה.

נורה רגילה של רכב מפיקה כ1000 לומן +/- מ55w,

ומפיקה כ3500-3750K

הקסנון ככול שטמפרטורת הצבע שלו גבוהה יותר ככה הוא מפיק פחות אור, (ודרך אגב ככול שהצבע מתקרב לכתום ככה האור חודר יותר ערפל, בעברית אור צהוב-כתום יותר בטיחותי מלבן בנסיעת ערפל).

קסנון:

4000K = 2000 Lumen

6000K = 1800 Lumen

8000K = 1600 Lumen

10000K = 1400 Lumen

זה בערך הנצילות האורית שלהם.

זאת אומרת ה4000K יראה בגוון הכי קרוב לנורה רגילה, וגם יפיק יותר אור מהשאר.

לאור הגבוה תשתמש בנורה רגילה, או בנורה שצבוע בכחול דמוי קסנון שהגוון יראה זהה, שקלה להשגה.

ד"א כול הנורות הסינית הדמוי קסנון יש להדליק אותם מחוץ לפנס במשך כ10 דקות, ב10 דקות הראשונות הם פולטות הרבה עשן כתוצאה מצבע שלהם, ומי שלא מקפיד על זה הורס את השקיפות של הפנסים ברכב.

תמיר

פורסם

וואוו תמיר,

חידשת לי הרבה לגבי קסנון.

תודה!

סתם שאלה נדחפת בקשר לקסנון

ברכב שלי הקסנון הוא מקורי מהיצרן, לכן הוא חוקי.

אם אני קונה פנס חדש שבא בלי קסנון, ושם עליו קיט קסנון.

זה עדיין נשאר חוקי?

ואיך אני מוכיח לשוטר שזה מהיצרן?

SEAT IBIZA CUPRA R

בעבר vw polo GTI

• תוכן חדש...