Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שלאלומניום יתרונות רבים מהטיטניום ולכן הבוכנות עדיין מיוצרות מאלומניום.

האלומניום יותר קל מהטיטניום אבל הטיטניום יותר חזק מהאלומניום ולמעשה ניתן להשתמש בפחות חומר עם הטיטניום ולחסוך במשקל. יכול להיות שקיימיים בתא הביערה מאמצים שבהם הטיטניום לא יעמוד לעומת האלומניום עם היותר חומר.

כמו כן ההתפשטות הטרמית שונה, ומוליכות חום שונה(האלומניום עדיף בכך),

לען יכול להיות שעם שימוש בבוכנות מחומר אחר טמפ' תא הבעירה תעלה בגלל פינוי החום הפחות יעיל.

חוץ מזה אלומניום הוא חומר רך בניגוד לטיטניום שיותר קשה מהפלדה, יכול להיות נחמד להחליף בוכנה כל 3-4 צלינדרים :lol:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא,לא צדקת עם עניין המאיות.

לא כל מכונות הCNC מדיקות באלפית המ"מ(מיקרון) והאמת רק אחוז קטן מהם מצליחים לדייק(צריך שהטמפ' של המכונה תהיה קבועה ולא משתנה,צריך שיהיה לה בסיס משיש ולא סתם ברגים והרשימה עוד ארוכה..).

ולמה לא לייצר בוכנות בCNC?! אין משהו שיהיה יותר מדויק מזה.

אם מייצרים בלוקים של פרארי בCNC אין סיבה שגם בוכנות לא.

לגבי ההבדל בין טיטניום ואלומיניום,הטיטניום יותר קל בטיפה מהאלומיניום אך עם תכונות חומר הרבה יותר חזקות.

אתם שואלים למה לא מייצרים בוכנות מטיטניום? ההבדל הוא שלמשל מוט של טיטניום בקוטר 40 מ"מ באורך מטר עולה 15K ולעומתו האלומניום עולה במקרה הטוב רבע מזה!

מישהו כתב מעליי שיכול להיות בגלל שתגובות החומר שונות אז לא עושים מטיטניום(כגון התפשטות החומר,התכווצות).

זה לא שאני הולך עכשיו לייצר בוכנות פשוט תאורתית לא הגעתי לתשובה בנושא.

אולי בעתיד שנרצה לשפר חזק זה יהיה אחד מהדברים שאני יעשה.

בן.

Got To love It

פורסם

אתה טועה טיטניום לא יותר קל מאלומניום, פתח טבלה ותראה שלא.

לגבי הייצור, הבוכנות מיוצרות בתהליך יציקה ולאחר מכן עוברות עיבוד שבבי.

כך חוסכים בזמן בחומר וכמובן בכסף.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

הטיטניום כבד מאלומיניום פי 2.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם
אותי לא מעניין הזמן,החומר,הכסף.

לגבי הטבלאות מחר אני באמת יפתח לראות לכן אני לא רוצה להגיד סתם.

אבל התכונות התרמיות של הטיטניום כן מעניינות ואני מניח שעוד הרבה דברים אחרים.

פורסם

אכן הטיטניום כבד כמעט פי 2 מאלומניום אולם אם תשווה אותו לSST303 שהוא כבד פי 4 מאלומניום זה לא כזה כבד.

אני לא מאמין שיש חומר שיחזיק יותר מעמד מאשר טיטניום (חוץ מנייטרוניקס אבל החומר יקר בטרוף) לכן לא נראה לי שהכובד משחק פה תפקיד?

התגובות התרמיות של הטיטניום הרבה יותר טובות מאשר אלומניום,הוא עמיד בחום ועיוותים יותר טוב.

בן.

Got To love It

פורסם
לא משנה מה תרשמו

תהיה בעיית איזון בארכובה.

אתה בבעיה.

נקודה.

למה שתהיה בעיית איזון?!

לא קורה שמחליפים בוכנות במנוע!? אותו דבר

Got To love It

פורסם

מכונות CNC רגילות שמסוגלות לחרוט ברמת המיקרון הבודד, אם הן קיימות בכלל, הן יקרות באופן הזוי.

למען העקרון, מספיק שטמפ' החדש עלתה בשתי מעלות, או שהחלק חם יותר ב2 מעלות בגלל החריטה עצמה, המיקרון הזה ילך לאיבוד.

בשביל להגיע לכאלה דיוקים יש מכונות CNC הנקראות Diamond-Turning, מחרטות יהלום - המשמשות ליצירת אופטיקה.

עלות ייצור של חלקים על הDT היא יקרה מאד, משום שאין הרבה מכונות כאלה בארץ (רק בכמה מפעלי אופטיקה)

וכל שעת עבודה שלהם עולה הון.

במכונה טובה, מאד טובה - אפשר להגיע ל5 מיקרון. (0.005). להגיע למאית זה לא טריוויאלי, דורש שחרורי מאמצים מהחומר ומכונה טובה. גם אז, החלק לא יהיה זול.

מישהוא מיתכוון לגלות לו כבר שלא מכינים בוכנות במכוני CNC?

ותיקון קל, 0.01 זה מאית המילימטר.. (ולא 0.01 מאיות)

וCNC מדייק באלפיות, שזה 0.001 המילימטר

(תאורטית לפחות)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

למזלי אני תכנת CNC ואני עובד על מחרטה משולבת כרסום.

ככה שאת כל הפעולות אני גומר במכה ואין צורך במעבר בין מכונות שיכול לשנות דיוקים(בטוח היה משנה את הדיוקים בעצם).

וכן מה שאמרת לגבי המיקרון נכון,ויש מפסיק מכונות שמדייקות ולא ב0.005 אלה גם ב0.002.

להגיע למאית לא טרוויאלי?! אם התבלבלת שכנראה זה מה שקרה אז מיקרון בא אחרי מאית. 0.01-מאית\0.001-מיקרון\0.000001-נאנו(שאין מכונה קיימת שיכולה להגיע לדיוקים שכאלה).

כתבתי בתחילת השרשור שהמכונה\הזמן\החומר והכסף אינם חשובים פה.

עדיין לא קיבלתי תשובה חד משמעית לגבי השאלה עצמה.

בן.

Got To love It

פורסם

ולמזלי אני שולח חלקים למחרטות CNC ביום, בלילה וגם בין לבין.

אין הרבה מכונות שעושות 5 מיקרון, בטח שלא בכל מפעל לעיבוד שבבי.

כמו כן אני לא מכיר מכונות שעובדות ב2 מיקרון.

לא, זה לא טריוויאלי להשיג מאית במכונה. לא אמרתי בלתי אפשרי, אבל זה לא טריוויאלי. צריך להכנס במהירויות ספציפיות, בבקרת טמפ' וכו'.

תשאל את הטכנולוג שלך בכמה כסף הוא מתמחר שרטוט שרשומה בו מאית בטולראנס קוטר.

מיקרון לא בא אחרי מאית, 9 מיקרון באים אחרי מאית, ו11 מקרון באים אחרי מאית מהצד השני.

מכונות DT מגיעות לכ50 נאנו תיאורטי.

תכנות מוצלח לא יביא אותך לדיוק של מאית על CNC. קח בחשבון פורייז והרפיה טרמית.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

ולמזלי אני גם מתכנת וגם מייצר,גם ביום וגם בלילה .

לא אמרתי לכל מפעל יש,אצלנו יש 3 כאלה שאחת מהן מדייקת ב2 מיקרון.

לא אמרתי תכנות יביא אותך לדיוק מאית,אבל עבודה נכונה על המכונה כן יביא אותך,בסך הכל מאית :-).

מביאים מדידים וכך משנים את האופסט במכונה ופה נסגר העניין.

לא צריך טכנולוג,אם יבקשו דיוק של מאית החלק יעלה X כסף ואם יבקשו דיוק של מיקרון זה כבר יהיה 2X או במקרים גם 3 ו4 מהמחיר המקורי.

עכשיו בוא לא נסטה מהנושא. אשמח לקבל תשובה ממישהו למה הדבר יכול לגרום ולא השערות,בתודה בן.

Got To love It

פורסם

יהיה מעניין לנסות. אבל, שים לב, בטבלת חומרים לאלומיניום מחוזק קל משקל (7075 / 6061).

ההבדל העיקרי בינו לבין טיטניום הוא עמידות לטמפ'.

כמו כן, בדוק סגסוגות של אלומיניום ניקל.

תוודא שערבור המתכות במנוע לא יגרום לתגובה חשמלית. (נניח, ברונזה ניקל עם אלומיניום, סוללה קטנה)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

• תוכן חדש...