Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זאת הפעם הראשונה שלי באתר ואני מקווה שאחרי כל כך הרבה פורומים שונים שאני מבקר אני מקווה שפה

סוף סוף אני אקבל התשובה .

הייתי רוצה משהו שיסביר לי על המצמד מה התפקיד שלו אבל ממש שיהיה מובן ומה יקרה אם אנ י אעזוב קצת

וייתן גז וכו ועוד הרבה דברים כאלה . יש לי מחסום מכל הדברים משום שאני חושב שאני לא מבין את המצמד ואלא אני נדרש ללמוד

את כל החוקים כמו תוכי וזה דבר שאני שונא הייתי רוצה משהו שידריך אותי משהו מנוסה שמבין במצמד

הייתי כבר בהרבה פורומים אבל שום כלום שום דבר אני מקווה שפה יהיה משהו מכוונה אמיתית שיכול לעזור לי.

תודה לכם

פורסם

הסבר שמפשט את הפעולה אבל לא ב100% מדוייק מבחינת איך המצמד נראה:

המצמד מורכב משתי פלטות אחת מחוספסת והשניה היא גלגל התנופה של המנוע. הפלטה המחוספסת מחוברת לתיבת ההילוכים.

כשלוחצים על דוושת המצמד אתה מפריד בין הפלטות וכך גלגל התנופה ממשיך להסתובב עם המנוע ופלטת המצמד לא ומאטה, כך מתאפשר שילוב הילוך. כשאתה עוזב את הדוושה פלטת המצמד חוזרת לגלגל התנופה ומחזירה את כוח המנוע לתיבת ההילוכים ודרכה לגלגלים.

כאשר לוחצים קצת על הדוושה אתה גורם לחוסר שויון במהירויות בין גלגל התנופה לפלטת המצמד וכך שוחק אותה מה שיגרום בבו הזמן להחלקת קלאץ' ולצורך להחליפו.

פורסם

1. ברוך בואך בשערינו.
  2. נהיגה לא לומדים בהתכתבות. נא פנה למורה לנהיגה להשלמת הידע הדרוש.
  3. הנהלת הפורום מקפידה על שימוש בסימני פיסוק. למען שמירה על שלום בית, נא הקפד לקיים הוראה זו, כמו את שאר חוקי הפורום, שאותם תוכל למצוא בצידו הימני של הסרגל שבראש עמוד זה.
  4. המשך יום נעים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

שלומי שלום,

המצמד הוא מנלל שתפקידו ברכב להעביר את סיבובי המנוע לגיר , לאפשר ניתוק סיבובי המנוע אל הגיר בלחיצת דוושה ולאפשר לנהג להחליף הילוכים וכדומה.

לחיצה חלקית על הדוושה תגרום להפרדה חלקית של סיבובי המנוע אל הגיר , פעולה חלקית זו גורמת לבלאי ושחיקה מואצת של דיסקת החיכוך במצמד, לכן יש לקצר את זמן פעולה חלקית זו כמו בזינוק בעלייה או בתחילת נסיעה וכו'.

דיסקת החיכוך מצופה בחומר הדומה לחומר של רפידות הבלמים.

דוד ברזילי

באר שבע

מצמד חיכוך.jpg

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...