Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט - יפנית או צרפתית ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם ,

בבעלותי כיום דייהטסו שרייד 92 , שעומדת למכירה כי אני מעוניין להשתדרג .

הלבטים שלי הם בעיקר בין היפניות לבין הצרפתיות .

התקציב : 20,000K תקציב צפוי (לאחר מכירת השרייד)

אפשר להעלות אותו אם אני אוסיף עוד כמה משמרות בעבודה , אבל זה התקציב הדי סופי .

המטרה : רכב כמה שיותר חדיש , חסכוני בדלק , ידני כמובן ,אמין (חייל) עם מזגן ומנוע חזק שיכול להביא אותי לכל מקום בקצת יותר מ 100 (השרייד הביאה אותי ב 120-130 ואפילו 140 , לא באופן קבוע כמובן)

אפילו אבא שלי , חסיד היפניות שהתעסק גם עם קוריאניות מאכזבות כמו היונדאי , כבר חושב על צרפתיה כי יפנית ישנה פשוט כבר לא עושה לו את זה .

מצד שני - כולם יודעים שאין על האמינות של היפניות .

הרכבים היפניים שחשבתי עליהם :

הונדה סיוויק שנתון 94-95 (חיסרון - יקרות בביטוח ואחוז גניבות גבוה )

טויוטה קורולה שנתון 94-95-96

דייהטסו שרייד משנתונים 97-98 (קצת נמאס לי מהשרייד)

לא עולות לי עוד יפניות בראש מהתקציב שלי , אשמח שתמליצו .

הרכבים הצרפתיים :

סיטרואן סקסו 1.4 משנתון 98 ומעלה .

פיאט פונטו משנתון 99-00 ומעלה .

סיטרואן קסארה

סיטרואן קסנטיה

חשבתי גם על פיג'ו 205 מהשנתון האחרון שלה - 99 .

אין לי מושג לגבי מחירים ומחירונים כי לא בדקתי עדיןי לעומק , אבל אני מניח שב 20K אני יכול לקנות סקסו או 205 ועוד יישאר לי עודף .

כמובן שחשוב לציין שהמחיר כולל מחיר של יישור קו ולא כולל ביטוח , ככה שזה מוריד אותי לבערך 15K , בתקווה שיישור הקו לא יעלה על 5K , תלוי במצב הרכב .

לדוגמא , אצלי ברכב אין שום יישור קו לעשות כי הוא מטופל מכל הבחינות ואני אפילו הולך להפסיד עליו , אבל אני לא מצפה למצוא רכב כמו שלי (כמו שהמכונאי שלי אמר - לא רואים שרייד כזו מטופלת כל יום)

אז נחזור להתלבטות - יפנית קשישה או צרפתיה טריה ?

אמרו לי שצרפתיות טובות יש רק במיטה , מה אתם אומרים ?

אני מבקש כנות , כי הרכב כמו שציינתי , הולך להיות של חייל ועד השיחרור נותרו לי עוד שנה ו-6 חודשים , לא ממש בא לי לבלות את הזמן הזה במוסך במקום בבסיס.

תודה !

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם
הרכבים הצרפתיים :

סיטרואן סקסו 1.4 משנתון 98 ומעלה .

פיאט פונטו משנתון 99-00 ומעלה .

סיטרואן קסארה

סיטרואן קסנטיה

חשבתי גם על פיג'ו 205 מהשנתון האחרון שלה - 99 .

ממתי פיאט התחילו לייצר פונטו בצרפת? :shock:

אני ממליץ לך על פיאט פונטו. זה רכב הכי מתאים לך, גם עלות אחזקה נמוכה, גם זמינות חלקים טובה, שוק טוב והוא גם חסכוני. סיטרואן קסנטיה זה רכב מליגה בכלל אחרת, יש לו מערכת מתלים הידראולית שדורשת טיפיולים יקרים מאוד. גם לקסנטיה שהיא מכונית נוחה מאוד, יש אלקטרוניקה מסובכת למדי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כתבתי פונטו בטעות במקום של הצרפתיות , תיאלצו לסלוח לי :)

בכל אופן הבנתם את השאלה , אני מניח .

Alfa - מה אתה אומר על הפונטו מול השרייד ? מול היפניות בכלליות ?

אני ממש לא מעורה בעניין הצרפתיות מבחינת אמינות ועלויות אחזקה ואני מעוניין לשמוע על כך מבעלים של מכוניות צרפתיות לשעבר \ בהווה ועל התרשמותם ונסיונם הכללי מהרכב .

פורסם

שרייד יחסית רכב מאוד בסיסי ופרימיטיבי, אבל אמין בטירוף ועם שוק טוב.

פונטו רכב מתקדם יותר, הוא חסכוני וזול לתחזוקה, כגם לו יש שוק טוב.

לפי דעתי פונטו עדיפה.

מול יפניות אחרות, יש את סוזוקי סויפט למשל, אפילו ליורו סויפט שנת 2000 גיר אוטומט 3 הילוכים. אמין כן, חסוכני, יחסית כן, אבל אין מה לדבר על כל השאר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סלח לי, לא יודע מה אמין בשרייד שנת 92.

זה רכב עתיק, מיושן, עם מושבים זבל, בולמי זעזועים זבל ומנוע אלומיניום שנוטה לשבוק חיים.

אם יש לך 20 אלף ש"ח אתה יכול לרכוש קסארה אוטומטית נחמדה - תבדוק את מצב הגיר.

מעבר לזה, המזגן מטריף, האוטו חזק ונוח.

במשך שנה שיש לי קסארה (שהחליפה ליאונה 86) נכנסתי למוסך להחלפת מיכל עודפים של השפריצר ולהחלפת בית פיוזים.

אני נוסע בקסארה דיזל ידנית שנת 98, שנקנתה עם 290 אלף ק"מ וכיום יש עליה 305 אלף. לא בדיוק מודל לאוטו שמור עם ק"מ נמוך 8).

בכל מקרה אם אתה חייל אתה נוסע רק בסופי שבוע. אני מניח שלא תראה שום תקלה בכלל - ושלא נדבר על השדרוג לעומת השרייד המזעזעת שאתה נוסע בה כרגע. לא משנה כמה אתה אוהב אותה - מדובר באוטו שהוא 8 רמות מתחת לקסארה.

פורסם

אם אתה לא רוצה לנסוע על שרייד חדשה יותר (וזה בסדר גמור, לשרייד במודלים הללו אין כלום חוץ מיתרון האמינות התיאורטית), סקסו תהיה תפורה לצריך.

בכל מקרה תיקח בחשבון שאתה קונה אוטו ב 20K שח, אלו מכוניות של תפרנים שלא מתחזקים את המכוניות שלהם בעודף אהבה, אז תיקח בחשבון גם תיקונים (וכן, גם יפאנית בת 10 שהוזנחה יכולה למרר לך את החיים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נא להפסיק עם ההפרדה המטופשת של יפנית מול צרפתית ולהתחיל להתייחס כל רכב לגופו. בשורה התחתונה במחיר כזה הבחירה הטובה ביותר היא מכונית קטנה כמה שיותר חדישה. מכיוון שחלק גדול מהצרפתיות זולות יותר לרכישה מיפניות מקבילות, לך עליהן. אם תוכל לאסוף עוד קצת בשביל לקנות רנו קליאו B ידנית - הרווחת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא צריך להוסיף לתקציב בשביל קליאו B ידנית מנוע 1400 מודלים 1999-2000:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=1052&FromYear=1999&UntilYear=2000&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

קליאו B נוחה, בטיחותית לתקופתה, חיסכונית ויותר מהנה לנהיגה משרייד.

תחפש קליאו B שמורה או פונטו ידנית במצב טוב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם כבר על שרייד דיברנו , כמה לדעתכם אני צריך לקבל על :

דייהטסו שרייד 1992 , 1.3 סמ"ק , אוטומטית

110K (לאחר אוברול כללי לפני מספר שנים) ק"מ

יד שלישית , מטופלת עד הרמה של מחזירי שמן .

כמה אני יכול לדרוש עליה , מקסימום ? ראיתי שמצב השוק נע מ 10,000 ש"ח ומעלה , אבל אני באמת רוצה לדעת מה היא שווה , כי האוטו סה"כ לא עושה בעיות מיוחדות חוץ מבלאי (מחזיר שמן הולך מבלאי , לא ?)

פורסם

מצטרף להמלצה על הסקסו, רכב באמת מומלץ ואמין יחסית לצרפתיות אחרות.

חבר רכש כזו מודל 99 ב10 וחצי אלף שקל.

הרכב חסכוני מאוד ועוד אני מדבר על אוטומט, ידני בטח יהיה חסכוני יותר.

• תוכן חדש...