Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוכר סירב להתחייב לי על שאסי שילדה ומנוע (שאם יש בהם בעיה הוא משלם את הבדיקה) בטענה שהוא לא יודע מי המכון שאני הולך אליו אם הם חברים שלי ואולי יגידו בשבילי שיש בעיה.

האם זה פרוז'קטור אדום לסוחר או סירוב לגיטימי?

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום סיבה שמוכר יתחייב לך למשהו בבדיקה. יש עוד הרבה קונים חוץ ממך שלא יבלבלו במוח עם הנפצות שמוכרות רק לילדי קארספורום.

קניתי/מכרתי עשרות רכבים ומעולם לא התחייבתי או ביקשתי התחייבות כלשהי. האמת? גם מעולם לא התבקשתי להתחייבות כזו. אם הייתי מתבקש לחתום על התחייבות כזו, היא היתה נענית בסירוב, למרות שסגנון המכירה שלי הוא של שקיפות מוחלטת.

פורסם
אין שום סיבה שמוכר יתחייב לך למשהו בבדיקה. יש עוד הרבה קונים חוץ ממך שלא יבלבלו במוח עם הנפצות שמוכרות רק לילדי קארספורום.

קניתי/מכרתי עשרות רכבים ומעולם לא התחייבתי או ביקשתי התחייבות כלשהי.

סבבה , זכותך הלגיטימית.

מוכר אשר יודע שרכבו תקין, ואשר לא עבר תאונה אשר גרמה לנזקים לשילדת הרכב לא יהסס להתחייב על כך בבדיקה.

ברגע שמוכר נרתע מלהתחייב על מצב הרכב שהוא עצמו נוהג עליו מידי יום, ומודע היטב למצבו , לי זה מדליק נורת אזהרה , עדיף לוותר על הרכב ולהמשיך ולחפש.

יתרה מזו, כאשר רכשתי רכב מאופריט ליס, הם התחיבו שהרכב מעולם לא עבר תאונה ומראש הוסכם שכל ריגקט אמיתי אשר יתגלה במכון בדיקה יתוקן לשביעות רצוני במוסך מורשה של היבואן.

אם חברת ליסינג יכולה, מוכר פרטי יכול להתחייב על אחת כמה וכמה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

זה טוב רק לצורך הרתעת המוכר מהסתרה. ולא שאני מזלזל בכך. בפועל גם כשהמוכר מתחייב לכך, ברוב המקרים קשה לכפות עליו את התשלום. צריך להתקל במוכר סופר הגון. לצערי אין הרבה כאלה. אני אישית נתקלתי במוכרת שהתחייבה לכך ולאחר הבדיקה, משכה כתף והסתלקה. לא היה לי חשק וכוח לרוץ לבזבז זמן יקר בלהתעסק אתה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
אין שום סיבה לסרב להתחייב לשלדה,מנוע וגיר אם הרכב טופל כראוי וידוע שהכל תקין

אלא אם כן יש לו מה להסתיר

אינני רואה שום סיבה להתחייב על משהו. לא על מנוע ולא על גיר. ורק בגלל סיבה אחת: אינני יודע מה המשמעות המדויקת של הבקשה. "להתחייב" שמה? שהמנוע נקי? שלא הוחלף? שנמצא בתוך הרכב? להתחייב על הקומפרסיה?

ומה זה "להתחייב על גיר"? שמה? שכל ההילוכים מתחלפים בסדר הנכון ושיש רוורס?

הדבר היחיד שהייתי מוכן להתחייב זה שלא קיבלתי אחוזי ירידת ערך בגין אירוע כל שהוא מחברת הביטוח כאשר הרכב היה בבעלותי ולא ידוע לי על אירועים קודמים לרכב. אם יש מחלוקת בין המוכר לקונה הייתי מציעה לפנות לשמאי רכב ולבצע בדיקה אשר תקבע את מצב הריאלי של הרכב ולהתחלק חצי-חצי על תשלום דו''ח שמאי.

cobraf, אם היית מוכר את הרכב ומתחייב על הגיר, אך המכון היה רושם "X: נוזל גיר כהה" היית מחזיר כסף על הבדיקה?

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

חנן ו-BURZUM אתם צודקים ב-100 % , בתור אחד שמכר את הרכב רק לפני חודש הדרישות של הקונים פשוט הזיות !.

אני עדיין לא מבין איך אפשר להתחיב על מנוע? תמיד בכל בדיקה שראיתי גם לרכבים ממש חדשים המכוני בדיקה כותבים את הכסתח"ים הידועים כמו רעשים ממערכת שסתומים , הזעות מפה , נזילות משם ועוד כל מיני דברים כאלו ואחרים בנוסף היו חלק מהאנשים שדרשו שאני יתחייב על קומפרסיה :? איך לעזזאל אני אמור להתחייב על זה ואם כן כמה זה נתון קומפרסיה שאני מתחייב עליו ? אני יודע שהמנוע עובד נוסע טוב לא אוכל שמן , איך אני בתור מוכר אמור לדעת מה תיהיה בדיקת הקומפרסיה? .

על שילדה אני מבין , אפשר לדעת מה מצבה ואם הרכב עבר תאונות מלבד זה לא ניתן להתחייב על כלום וחוץ מזה כמו שבורזום אמר איך אפשר להתחייב בגיר? שהוא מעביר הילוכים ?

יותר מזה גם אם מגלים משהו ברכב למה שאני יחזיר לך את הכסף של הבדיקה ? אתה תחזיר לי את הכסף של הדלק + את הזמן שביזבזתי עליך?

יש המון חוצפנים גם שמתקשרים לדעת מה המחירון וכמה אתה רוצה ואז מנתקים :evil: , שיחות כאלה הייתי מסנן ישר בניתוק.

גרוע מכך זה אלו שמתקשרים בשעות הזיות כמו 12-1 בלילה , מי שרציני מתקשר בשעות כאלה?

אני גר בצפון , אנשים היו מתקשרים אלי מהמרכז ושואלים אותי מתי אני מגיע אליהם :lol::?.

למזלי הרכב נמכר מהר מאוד , למרות שגם יותר מחודש אחרי אני עדיין מקבל מידי פעם איזה טלפון כניראה מאנשים שנישאר להם איזה גיליון פוקוס ישן .

פורסם

גם אני חשבתי שמדובר בתופעה שמקורה בפורומים אינטרנטיים, עד שפגשתי קונים פוטנציאלים שאין להם דבר וחצי דבר עם אינטרנט וביקשו התחייבות כזאת.

מעולם לא ביקשתי התחייבות כזאת כקונה ומעולם לא הסכמתי לאחת כמוכר. איך אפשר להתחייב שאין פגיעות בשלדה כשהיום מכת חניה במיקום אסטרטגי יכול להסתיים בפגיעה שולית בשלדה? איך אפשר להתחייב כשעלייה לא זהירה על מדרכה יכולה לגרום לשפשוף באחת הקורות ולהערה בדוח הבדיקה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תשמע אם אתה כל כך חושש מזה שהוא לא רוצה להתחייב לך , אז אל תקנה ממנו!!

הרי למה שתהיה לו בעיה להתחייב? אם הוא כל כך בטוח שלא קרה שום דבר לשאסי ולמנוע, והוא הרי בעל הרכב אז הוא יודע כל תזוזה וכל החלפה של חלק ברכב, לא יהיה שום דבר למנוע התחייבות.

אלא אם כן הוא לא רוצה להתחייב מסיבה אחרת- יכול להיות שכאשר יעשו את הבדיקה לאוטו יכול להיות שפתאום יצוץ איזה משהו במנוע שיהיה צריך תיקון ובעל הרכב לא היה מודע לזה בכלל, ותתבשל לה איזה תקלה במנוע, וגילו את זה רק בבדיקה. ולכן אם הוא מתחייב , הוא גם יצטרך לשלם בסופו של דבר!

בקיצור תעזוב אותו וזהו, אם אתה כל כך מתעקש על התחייבות תחפש אוטו אחר , ומישהו שכן מתחייב.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

אני דווקא בצידו של מוכר שלא מוכן להתחייב.

למה? בחירה שלך אם תעשה בדיקה או לא. אולי מוכר לא עשה בדיקה כשקנה, למה במקרה כזה יתחייב?

אם הרכב מוצא חן בעניך, קח אולו למכון בדיקה, קבל תוצאות ולפי זה תחליט.

מעבר לזה:

"מכונית קונים בסבלנות, אחרת עדיף לא לקנות בכלל."

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חנן ו-BURZUM אתם צודקים ב-100 % , בתור אחד שמכר את הרכב רק לפני חודש הדרישות של הקונים פשוט הזיות !.

אני עדיין לא מבין איך אפשר להתחיב על מנוע? תמיד בכל בדיקה שראיתי גם לרכבים ממש חדשים המכוני בדיקה כותבים את הכסתח"ים הידועים כמו רעשים ממערכת שסתומים , הזעות מפה , נזילות משם ועוד כל מיני דברים כאלו ואחרים בנוסף היו חלק מהאנשים שדרשו שאני יתחייב על קומפרסיה :???: איך לעזזאל אני אמור להתחייב על זה ואם כן כמה זה נתון קומפרסיה שאני מתחייב עליו ? אני יודע שהמנוע עובד נוסע טוב לא אוכל שמן , איך אני בתור מוכר אמור לדעת מה תיהיה בדיקת הקומפרסיה? .

על שילדה אני מבין , אפשר לדעת מה מצבה ואם הרכב עבר תאונות מלבד זה לא ניתן להתחייב על כלום וחוץ מזה כמו שבורזום אמר איך אפשר להתחייב בגיר? שהוא מעביר הילוכים ?

יותר מזה גם אם מגלים משהו ברכב למה שאני יחזיר לך את הכסף של הבדיקה ? אתה תחזיר לי את הכסף של הדלק + את הזמן שביזבזתי עליך?

יש המון חוצפנים גם שמתקשרים לדעת מה המחירון וכמה אתה רוצה ואז מנתקים :evil: , שיחות כאלה הייתי מסנן ישר בניתוק.

גרוע מכך זה אלו שמתקשרים בשעות הזיות כמו 12-1 בלילה , מי שרציני מתקשר בשעות כאלה?

אני גר בצפון , אנשים היו מתקשרים אלי מהמרכז ושואלים אותי מתי אני מגיע אליהם :lol::???:.

למזלי הרכב נמכר מהר מאוד , למרות שגם יותר מחודש אחרי אני עדיין מקבל מידי פעם איזה טלפון כניראה מאנשים שנישאר להם איזה גיליון פוקוס ישן .היום 15:00

קצת תרבות מכירה והגינות במדינתנו, רק ישפרו את החיים הקשים גם כך. מושכים פה לכיוון קיצוני במטרה להצדיק התנהגות תחמנית. אפשר ונכון לבקש התחייבות מהמוכר על אי הסתרת מידע על תאונה. קרי פגיעה חמורה בשסי. לא יתכן שאדם שנוסע כמה שנים על רכב פגוע שילדה (לא קצה שילדה) לא ידע מכך, גם אם לא ידע מכך בתום לב, המוכר ורק המוכר חייב לשאת באחריות ובנזק לאי ידיעתו. על אחת כמה וכמה, כאשר הקונה מצהיר מראש, אם מדובר בפגיעת שילדה, הוא אינו מעוניין לא בבדיקה ולא בעיסקה. אם בכל זאת מתגלית פגיעת שילדה, הקונה הוא זה שאמור לקבל פיצוי על עלות הבדיקה ועל אובדן הזמן. איש לא מדבר על קצה שילדה ממדרכה. או מעיכות מאבנים או מגבה.

לגבי פגמים מכניים, לדעתי, התחייבות כזו יכול לתת רק בעל מקצוע/סוחר. כמו גם לנתח את משמעות ליקויי מכון הבדיקה ביחס לליקויים מכניים.

כמו שצינתי קודם, הכל בתיאוריה. לך תגבה כסף על בדיקה, ממי שמוכן להסתיר תאונת שילדה.....

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני מבקש מהמוכר לחתום על זיכרון דברים ובו מספר סעיפים. קודם כל הצהרה שהקילומטרז' הוא אמיתי והרכב איננו משועבר/ממושכן. בסעיף הבא המוכר מכריז כי אין בשילדה פגיעות בעלות משמעות גבוה או בינונית ובמידה וימצאו כאלה הוא יסע בעלות הבדיקה.

ורק חסר לו לברוח ממני במצב כזה. יתבע גם על הבדיקה וגם על עוגמת הנפש. (למען הגינות אציין כי אני מחפש רק רכבים יד 1 ללא שוק).

בסעיף הבא של זכרון דברים נספרות בעיות חמורות של מנוע וגיר. ונכתב שאילו ימצאו כאלה - יוגשו תוצאות הבדיקה למוסך בו מטופל הרכב כרגע ועלות התיקונים תוחסרנה ממחיר המחירון של לוי יצחק. אני מראש מותר על בעיות של כיוון פרונט וגלגלים.

לדעתי זה זכרון דברים הוגן. אינני בא בדרישות למוכרים - בו תוריד לי סכום כזה או אחר. אני רוצה לרכוש את המוצר בדיוק לפי ערכו. לכן גם אינני מחפש רכבים "פופלריים" כי שם השוק הוא פרוע וכל רכב יכול להיות תיבת קסמים ואינני מחפש מציאות.

תרם הקניה אני מקריא למוכר את זיכרון הדברים בטלפון ואם הוא מסכים אני בא לראות את הרכב.

פורסם

אני מסכים עם ד"ר פוליצ'וק. התחייבות על מנוע וגיר היא מטופשת להחריד, אבל הגיוני מאוד לדרוש התחייבות על ק"מ, שיעבוד או פגיעות בעלות משמעות גבוהה בשלדה - במיוחד ברכב מיד ראשונה. בכל הנוגע לקצה שלדה (משמעות נמוכה) - אישית לא הייתי חותם על כזו התחייבות מכיוון שמכוני הבדיקה משתמשים במונח הזה בקלות רבה מדי והקונה הממוצע בורח כשהוא שומע "קצה שלדה" גם אם מדובר במכת חנייה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מכוניות נקנות אצלנו רק חדשות, מכאן שאני תמיד בצד המוכר.

בעת המכירה אני:לא חותם על התחייבות, לא חותם על זכרון דברים, לא יודע מה מצב הרכב, לא מוכן למכור בלי בדיקה במכון לפי בחירת הקונה ותמיד לוקח את הקונה למוסך המטפל כדי שיקבל ממנו את כל המידע הרלוונטי.

אין לי מה להסתיר, אבל אינני מוכן להתחייב לדבר.

טוב לכם תקנו, לא טוב לכם - יש דילרים שמוכרים מכוניות מליסינג שמוכנים להתחייב לכם על כל מה שתרצו.

עד היום ברוב המקרים כלי הרכב שלנו נמכרו בדרך הזו במחירים גבוהים מהמחירון, (בד"כ) עוד לפני שהיה שלט למכירה על הרכב, מעולם לא מכרתי רכב דרך פרסום בעיתון.

פורסם

אני לא מבין את הצד של המוכר להתחייב שהרכב לא עבר תאונה קשה והצד המכאני מתפקד.

כולם מכירים את הכסת"ח של המכונים, כשעזרתי לחבר לחפש רכב התעקשתי להתחייבות לשלדה+מנוע+גיר ומייד סייגתי שאני לא מתכוון לכסת"ח של המכונים אלא פגיעות מהותייות או מצב מכאני ירוד שלא ניתן להתעלם ממנו בשימוש יומיומי,

אחד הרים גבה וקצת חשש אך לאחר ההסבר התרצה מכיוון שידע שהוא לא הסתיר כלום ואני לא מחפש "לדפוק אותו" בבדיקה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• תוכן חדש...