Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה ל"אנשי הפח":

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז, מכוון, שיש לנו כאן כמה מומחים בעניין- דעתכם?

-כלומר: מה, שקורה כרגע- אני מנזה לעשות "פחחות" בעצמי, מכוון, שבשלב הזה אין לי, ולא יהיה בקרוב, כסף לעבודה ברמה הגבוהה, שללא ספק בכלל, נדרשת כאן!

בחלק מהתמונות רואים קבינה, ובחלק- הארגז. ניתן לראות בברור, מה זה מה. מה, שאני כרגע עושה- מנסה להתפתר כמה, שיותר, מחלקים המפוררים לגמרי, לפחות בארגז. הרעיון אחרי זה לרתך (כן, בעיה "קטנה- אין לי מושג בריתוך:oops:) במקומם חלקי פח חדשים. בהעיה, שכל הקורות גם כן מתחילות (במיקרה הטוב) להחליד בפנים. שוב- אין לי אפשרות לבנות הכל מחדש, כפי, שהייתי חולם (ואמשיך לחלום, כנראה:?) לעשות. אז, השאלה- כמה זמן, לדעתכם, הביזיון הזה יחזיק, בהנחה, שאנקה עד כמה שאפשר בחוץ, ואצבע הכל בצבע המרייט?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כן, רצוי לשים גם תמונות...:oops: (רק, שהמחשב משום מה לא חושב ככה:? )

DSCF0762.jpg

DSCF0763.jpg

DSCF0764.jpg

DSCF0765.jpg

DSCF0766.jpg

DSCF0767.jpg

DSCF0768.jpg

DSCF0769.jpg

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

האופציה הזולה והטובה ביותר תהיה כך

גש עם הרכב לחצם אברות (ביהוד) ערוך התזת חול בסביבות 2000 שח

התז יסוד צורב 400 שח

עד כאן האטת מאוד את תהליך הקורוזיה

מכאן ישנה אפשרות לחלקים אשר אינם מבניים ,לצפות בפוליאסטר ויריעות ולאטום את החמצן לחלוטין 500 שח

העבודה עם הפוליאסטר מצריכה יסוד נוסף דו רכיבי לפני יישום הפוליאסטר (קומפקט פילר) 400 שח

כל שאר הניסיונות עם ממירי חלודה למינהם לא תעזור מכיון שהפח חלוד בשכבות הפנימיות שלו כלומר רק אטימה מוחלטת תאט את קצב החלודה

פורסם

אתה מחזיר אותי לשאלות שאני וירחמיאל העלנו בשירשור של ניר...

מה דינו של כל הפח הכפול ( החלוד בשלבים שונים... ) כאשר אין אפשרות לנקות בטבילה?

במידה ונסגר הרמטית כמה זמן יחזיק עד שפשוט יתפורר מבפנים?

מה שווה שיפוץ של כזה? ומה יהיה מצב המכוניות ה"משופצות" בעוד 10-20 שנה?

הייתי מאוד רוצה לשמוע את דעתו של יגאל(yigaljet ) בנושא!

יגאל הציע לך ניקוי וציפוי בפיבר , שזה רעיון מעולה לפחות זמנית מכיוון שהוא אינו מצריך ריתוכים ובעל אותו האפקט לשימוש שאתה צריך אותו.

בכמויות הניקוי שאתה צריך ולשימוש עתידי אולי שווה להשקיע ברכישת ציוד הניקוי ( בשירשור של MAX יש פירוט ), אני הייתי עושה זאת.

אני הייתי מציע לזפת מבפנים כמה שאפשר, לאטום , לצבוע ולקוות לטוב.

שורש הבעיה בפחחות "DIY" בארץ הוא מחיר הציוד בהשוואה לארה"ב למשל , ממנה מגיעים הרבה ת'רדים של "שיפוצי גראז' DIY" כאלו.

הבעייתיות הגדולה ביותר קשורה בריתוך , מכיוון שפח הרכב מאוד דק אפשר לרתך אותו ביעילות ( אפשר לרתך פח דק גם באלק' וגם באוקסיטילן אבל התהליך קשה, ארוך ומתיש )אך ורק במיג או טיג , סוג של מכונות ריתוך בזרם חשמלי.

איפה ששם רתכת מיג מפירמה מעולה בהספק נמוך זה עניין של 300 דולר( מחיר רתכת STICK אלקטרונית בארץ ) בארץ מדובר על 5K וגם זאת רק לאחרונה...

על היוזמה חתומה חברת זיקה עם רתכת המיג החדשה שלהם ( אפשר להשיג טיפה יותר זול ביד שניה אבל דרוש תלת פאזי והמכונות בגודל מקרר ).

זה מאוד מתסכל , אבל זה מה המצב.

פורסם

איני יודע אם המשאית במצב נסיעה, אבל אם כן, רצוי שתיגש איתה לאחד מבוני המרכבים/ארגזים למשאיות, לשם בירור מחיר שיפוץ של הארגז. שם תוכל לקבל טיפים מה צריך להחליף ואיך. יש אחד ביהוד, יש בנצר סירני ועוד....

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

תודה לכולם! המשאית במצב נשיאה, אבל בלי טסט כרגע. בנוסף- אני בזמנו ניגשתי לסילגי2000 עם הארגז של צ'פטיין, ששם זה בכלל "פלטה", רק צריך דפנות- והתשובה הייתה בסביבות 15-20 אלף לא כולל מע"מ על התיקון!!!:shock: (עוד לפני ניקוי חול, שהם לא עושים, אלה במקום אחר)! אני אפילו לא רוצה לחשוב, כמה יעלה תיקון של ארגז הסגור, אם ככה! וקשה לי להאמין, שיש כ"כ שוני בין המחירים במקומות שונים. בהחלט לא סכום, שאני יכול להוציא כרגע, ובזמן הקרוב. למעשה- אינני יכול להוציא כרגע, בכמה חודשים הקרובים, שום סכום- יש לי יותר מדי הוצאות. בגלל זה גם התחלתי להתעסק בעצמי בזה עכשיו. אני חייב את המשאית לפחות חיצונית נראית בסדר- אני רוצה, שהיא תעמוד במקום ציבורי. הארגז גם פחות מדאיג אותי- כי זה בכ"ז הארגז, ובמיקרה הגרוע ביותר- תמיד אפשר לבנות הכל מחדש, בעלות, שהיא לא כ"כ רחוקה מתיקון הייסודי. קבינה- זו הבעיה היותר קשה כאן, אבל שוב- לעשות לה פחחות כפי, שבאמת הייתי רוצה- יעלה הון! אז, כרגע, לצערי- הכל הולך להיות "חפיף", אני שונא את זה, אבל אין לי כרגע ברירה.:cry::? במקביל אני מנסה לחפש קבינה במצב יותר טוב, אבל כמעט אין סיכוי- המשאיות האלה, משנתון הזה, לא שרדו, וגם אם כן- הקבינות שלהן באותו המצב, אם לא יותר גרוע, כי כל חייהן קיבלו "טיפול" של "לסדר מהר ולנסוע"!:? למעשה, גם ביותר חדשות (מתחילת השנות ה-80)- הקבינות כבר גמורות גם כן!

פורסם

התמונות:

DSCF0782.jpg

DSCF0781.jpg

DSCF0780.jpg

DSCF0779.jpg

פורסם

אני לא יודע מה היעוד שלה הולך להיות אבל אם אתה מחפש את המינימום, תעיף את הארגז הזה לכל הרוחות, תבנה קונסטרוקציית ברזל לבד ותצפה אותה בפח או בכל חומר אחר שתבחר, אפשר גם פנלים מבודדים וחסחכת כמה עשרות אלפי ש"ח.

אם אתה מתכוון לשמור על מקוריות אז אתה בבעיה קשה.

לגבי הקבינה, אם אתה לא רוצה להשקיע כרגע לפחות תעצור את החלודה עם ממיר חלודה כמה שניתן ואח"כ תצבע בהמרייט או בכל חומר אחר.

להיראות יפה זה בטח לא ייראה אבל יעכב קצת את ההתפשטות של החלודה וההתפוררות.

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

"ה"יעד- מקוריות. כולל הארגז. כרגע, ולטווח "קצר" יחסית- "מחסן תפעולי". לכן, העפת הארגז לא באה בחשבון בשני המיקרים, גם כאני מחזיק דברים בו, וגם כי הוא, כשלעצמו, חלק מהצורה של המשאית באותה התקופה, וזו הסיבה, שאני לא רוצה להחליף אוץו, למרות שארגז חדש יחסית אני מאמין, שאפשר להשיג בגרושים. כאמור- קבינה דורשת שיפוץ/בניה מחדש ייסודיים, מה שלא יעשה בזמן הקרוב, עקב אילוצי התקציב. זהו. אכן- נשאר לנקות את מה, שאפשר עם דיסק, לנסות לשים טלאים, ולצבוע בהמרייט. :roll::-(:oops:

פורסם
התמונות:

וואלה, המשאית הזאת מוכרת לי מאיזה מקום...

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

להההה.... לא יכול להיות, אתה בטח מתבלבל עם אחרת!:lol::-D:wink:

• תוכן חדש...