Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היתרון הוא שלמנוע יש כוח בלימה עצום- ואכן כדאי להשתמש בו במקרי חירום בבלימה..

להשתמש בבלימת מנוע לבלימת חירום?!?!?

זה חדש...

מה, אם קופץ לך ילד לכביש אתה משלב להילוך גבוה וזורק קלאץ? אם כן, חבל על הזמן שלך. בלימת חירום היא בלימה מקסימלית עם הבלמים. התוספת של בלימת מנוע היא זניחה לכח ההאטה של הבלמים בבלימת חירום.

אם יש ABS, בלימת חירום זה פשוט לעמוד על הבלמים בכל הכח. אם אין ABS זה כבר סיפור קצת פחות פשוט, מומלצת בלימה דגרסיבית (הדרגתית יורדת), שנמצאת כל הזמן על גבול הנעילה. וזה כבר דבר שצריך להתאמן עליו כדי להיות יעילים בו.

בכל מקרה - בלימת מנוע לחירום זו לא השיטה.

לא אמרתי שבבלימת חירום כדאי להשתמש במנוע, אבל המנוע אכן יכול לעזור בבלימת הרכב, בנוסף לברקסים כמובן..

וכן, אם יקפוץ לך ילד לכביש ואתה במהירות גבוהה ותוריד 2 הילוכים בנוסף לסחיטה מלאה של הבלמים אז אתה תעצור הרבה יותר מהר-ומנגד תרים את המנוע לטורים גבוהים ולא בריאים בכלל אבל זה עוזר- תנסה את זה ותגיד לי אם אני צודק.

אם בזמן שילד יקפוץ לך לכביש אתה תהיה עסוק בלהוריד הילוך בשביל בלימת מנוע - תדרוס אותו. בלימת חרום מתבצעת אך ו-ר-ק עם הבלמים, בלימת המנוע תוסיף לך הרגשה של האטה נוספת, אך המספרים של מרחק העצירה לא יזוזו במקרה הטוב, ובמקרה הרע בגלל ההתעסקות שלך עם הורדת ההילוך יהיו ארוכים יותר. ביום יום מי שרוצה שישתמש גם בבלימת מנוע ברמה זו או אחרת, בבלימת חרום רק בלמים!

פורסם

אוקיי, ומה קורה עם רכבים אוטומטיים?

1. איך הכי טוב לעמוד ברמזור? על D + בלם רגיל או D+ ארמברקס או N + אחד מהבלמים ?

2. האטה באוטומט? שווה לנסות להוריד הילוך ולהאט? או שעדיך סתם עם בלמים ?

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם
אוקיי, ומה קורה עם רכבים אוטומטיים?

1. איך הכי טוב לעמוד ברמזור? על D + בלם רגיל או D+ ארמברקס או N + אחד מהבלמים ?

2. האטה באוטומט? שווה לנסות להוריד הילוך ולהאט? או שעדיך סתם עם בלמים ?

1. רק D עם רגל על הבלמים. בעצירות ארוכות יותר מרמזור (כמה דקות) כבר שווה להעביר ל N, להרים הנדברקס, לפתוח חלון ולעשן סיגריה.

2. בלמים. רק בלמים.

פורסם

באוטומט לא צריך להתחיל להתחכם עם הגיר. הכל עם D וברקסים רגילים.

להתחיל להתעסק עם ה3-2-1 באוטומט בשביל לקבל בלימת מנוע זה מזיק לגיר. המטרה היא כידוע לשמור על הילוך נמוך בירידות, או בכלל, ולא למטרה אחרת.

אבל בקשר להילוכים ידניים, למרות שנכנסתי מאוחר מדי לאשכול, אני לא רואה סיבה לא להשתמש בבלימת מנוע.. וד"א כשאני למדתי נהיגה המורה נהיגה שלי כל הזמן אמר "להתאים את ההילוך למהירות", והכוונה היתה לבלום עם הברקסים ולא עם ההילוכים, ולא להפך כמו שנכתב פה. בנוסף, כל הפניה למצבים הקריטיים נראית לי לא קשורה - נכון שבמקרה חירום צריך להשתמש בברקסים ולא במנוע. אבל, האם זה משקף את כל הנהיגה? זה כמו להגיד שאם האוטו עדיין סוחב ב30 ברביעי, אז אם אני רוצה לנסוע לאט אני צריך להגיע למהירות הזו ברביעי, כי אפשר. זה לא נכון. כשאני נוסע רגוע ואני רוצה לרדת במהירות, אני מוריד הילוך. כמובן שלא מדובר במקרה של להוריד משלישי לשני ב80 אלא ב50 או משהו כזה. מנסיון, אצלי באוטו לפחות, זה לא הזיק לקלאץ' בכלל.

נ.ב. במקרה חירום שבו הברקסים לא יעבדו (והסיכוי, קלוש ככל שיהיה, הוא עדיין גדול מזה שההילוכים לא יעבדו) והבלם יד לא יהיה מספיק חזק, אני כן אעביר לראשון כדי לבלום ב30-40, וזה אולי ישחק קצת את הסינכרונים ולא הרבה יותר.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

:Fade-color :rainbow1:

טוב, לא רוצים לענות לי?!?!?

מה עם הברקסים? יש סיבה לדאגה? מה זה? למה? מה לא טוב?

תודה, ומקווה שסוף סוף הסבתי את תשומת ליבכם... 8)

השלב הבא הוא שירשור חדש.. :hihi:

פורסם
:Fade-color :rainbow1:

טוב, לא רוצים לענות לי?!?!?

מה עם הברקסים? יש סיבה לדאגה? מה זה? למה? מה לא טוב?

תודה, ומקווה שסוף סוף הסבתי את תשומת ליבכם... 8)

השלב הבא הוא שירשור חדש.. :hihi:

זה בסדר שמענו אותך בהתחלה!

צריך לבדוק למה הם מצפצפים אם הם גמורים להחליף אם לא אז יכול להיות

שהם נשחקו קצת והם סתם מצפצפים.

בכל מקרה לבדוק ודחוף כי עם בלמים לא משחקים :!:

gs 8)פעם הייתה לי וולקן......ואז הייתה גדר...

פורסם
היתרון הוא שלמנוע יש כוח בלימה עצום- ואכן כדאי להשתמש בו במקרי חירום בבלימה..

להשתמש בבלימת מנוע לבלימת חירום?!?!?

זה חדש...

מה, אם קופץ לך ילד לכביש אתה משלב להילוך גבוה וזורק קלאץ? אם כן, חבל על הזמן שלך. בלימת חירום היא בלימה מקסימלית עם הבלמים. התוספת של בלימת מנוע היא זניחה לכח ההאטה של הבלמים בבלימת חירום.

אם יש ABS, בלימת חירום זה פשוט לעמוד על הבלמים בכל הכח. אם אין ABS זה כבר סיפור קצת פחות פשוט, מומלצת בלימה דגרסיבית (הדרגתית יורדת), שנמצאת כל הזמן על גבול הנעילה. וזה כבר דבר שצריך להתאמן עליו כדי להיות יעילים בו.

בכל מקרה - בלימת מנוע לחירום זו לא השיטה.

לא אמרתי שבבלימת חירום כדאי להשתמש במנוע, אבל המנוע אכן יכול לעזור בבלימת הרכב, בנוסף לברקסים כמובן..

וכן, אם יקפוץ לך ילד לכביש ואתה במהירות גבוהה ותוריד 2 הילוכים בנוסף לסחיטה מלאה של הבלמים אז אתה תעצור הרבה יותר מהר-ומנגד תרים את המנוע לטורים גבוהים ולא בריאים בכלל אבל זה עוזר- תנסה את זה ותגיד לי אם אני צודק.

אם בזמן שילד יקפוץ לך לכביש אתה תהיה עסוק בלהוריד הילוך בשביל בלימת מנוע - תדרוס אותו. בלימת חרום מתבצעת אך ו-ר-ק עם הבלמים, בלימת המנוע תוסיף לך הרגשה של האטה נוספת, אך המספרים של מרחק העצירה לא יזוזו במקרה הטוב, ובמקרה הרע בגלל ההתעסקות שלך עם הורדת ההילוך יהיו ארוכים יותר. ביום יום מי שרוצה שישתמש גם בבלימת מנוע ברמה זו או אחרת, בבלימת חרום רק בלמים!

אולי לעביר את ההילוך ל R יכול להיות אפקטיבי בבלימת חירום ? :lol:

בקשר לחרידות .....

קיים ב10 שניות הראשונות של הנסיעה כשהאוטו קר

(טויוטה אונסיס - רפידות מקוריות ולא שחוקות)

פורסם

טוב גם אני יכנס לשיחה :oops:

בלמים חורקים = גם לי קורה ברכב אבל ממש ממש ממש ממש ל5 שניות MAX בבלימה הראשונה שלי אני מדבר על רכב כמו שלי.. (ראה חתימה ותבין!) 8)

בלימת מנוע = יעיל מאוד שווה מאוד.. לפחות ברכב ישן כמו שלי (ראה חתימה ותבין!) 8)

אבל כמובן בגבול ההגיון .. לא תוריד ב100 ל2...... דה..... :shock:

המשך ערב נעים (לילה :lol: )

המשך יום נעים!

פורסם

א. אתה לא יודע שמרגע שהאשכול מגיע לעמוד השני אין קשר כבר לנושא הראשוני?? :lol:

בכל מקרה,

3. לעיתים בבוקר כאשר אני מתחיל בנסיעה, למשך הבלימה הראשונה, מקסימום שניה האוטו ממש חורק (205). חריקה צורמנית כזאת. למה? יכול להיות שככה זה עד שהשמן מתחיל לזרום בצינורות?

האוטו בולם מצויין, וגם עבר טסט לא מזמן, במוסך אמרו לי שזה כלום, אבל אני רוצה לוודא.. למישהוא זה גם קורה?

אם אתה מדבר על חריקה ממש צורמנית כמו חול כזה, זה היה לנו פעם בפאסאט 96, ממש כאילו יש חול ברפידות, ואמרו לנו (במוסך וגם אנשים יודעי דבר) שזה כלום, אבל אפשר להחליף רפידות כדי להיפטר מהרעש. בסופו של דבר הרעש היה פשוט בלתי נסבל (ושוב, זה לא רעש ברקסים "רגיל" אלא רעש ממש קשה לאוזניים), אז החלפנו רפידות ונגמר הרעש.

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

יש כמה סיבות לשריקת הברקסים:

1)רפידות חדשות ו\או לא מקוריות.

2)בתחילת הנסיע אחרי שהאוטו עמד זמן ממושך הרפידות עדיין קרות .הרעש נעלם אחרי כמה בלימות כשהרפידות מתחממות.

השריקה יכולה להיות גם בגלל רטיבות(בדרך כלל מוקדם בבוקר).

בכללי אין לך מה לדאוג,עד שהרפידות לא שחוקות אתה יכול לנסוע בראש שקט.

"If you feel in control,you're not going fast anough"

Mario Anderetti

• תוכן חדש...