Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה להניע את האוטו מידי פעם.

לדעתי הבעיה היא בעיה בסטרטר אך אני לא בטוח בכלל.

האוטו פעם מניע פעם לא מניע(כשהוא לא מניע אני מניע אותו בדחיפה וזה מניע חלק).

כשהמנוע חם ואני מנסה להניע ישר אחרי הכיבוי זה מניע חלק .

הרבה פעמים זה לא מניע שהרכב מתקרר,אבל לא רותח(כלומר לא ישר אחרי הכיבוי) .

היום הוא לא הניע לי אחרי שהאוטו היה קר אך היה מאוד לח .

הרגשה של כאילו יש בעיה במגעים.

פרט חשוב זה שאין את הרעש של נסיון ההנעה. הוא לא מתאמץ ולא מצליח להניע אלה הוא לא מקבל ניצוץ בכלל.

הרגשה של כאילו יש בעיה במגעים או משהו כזה.

פתאום אחרי כמה נסיונות זה יכול להניע ויכול גם לא .

האם אני צודק וזה סטרטר ? או אולי זו בעיה אחרת שאני לא כל כך מבין ...?

פורסם

אתה מבלבל כאן כמה מושגים.

אם אין "רעש של ניסיון הנעה" המשמעות היא שהסטרטר אינו מסתובב, אין קשר לניצוץ. זה יכול להגרם עקב תקלה בסטרטר עצמו אבל יכול להגרם גם בעקבות בעיה חשמלית (מצבר חלש, למשל).

כשלב ראשון הייתי ממליץ לך לנקות היטב את נעלי הכבל שמתחברות אל המצבר מקורוזיה.

אם הבעיה אינה נפתרת כדאי לבדוק את מצבו של המצבר.

כמו כן, האם מותקן ברכב אימובילייזר או מערכת הגנה כלשהיא? יתכן והיא גורמת לבעיות ההתנעה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ישנה מערכת מיגוןברכב: קודנית .

אני לא חושב שהבעיה קשורה כי כאשר אני מנסה להניע את הרכב בלי לכניס את הקוד הרכב כן מניע אך מקבל ניתוק של מערכת הדלק לאחר מספר שניות .

הבעיה אצלי מתחילה עוד לפני שיש נסיון הנעה,אין רעש של סטרטר אין כלום, ככה שאני לא חושב שהקודנית קשורה לעניין.

בנוגע למצבר,המצבר חדש לחלוטין בין כמה חודשים ומערכת החיבורים של המצבר הוחלפה לפני כחודשיים במוסך בגלל שהמוסכניק חשב שזו הבעיה גם כן .

אולי באמת יש קורוזיה בין המגעים של המצבר.. איך אפשר לנקות את זה עצמאית בצורה הטובה ביותר?

או שיכול להיות שיש בעיה בסוויצ' עצמו?

בעיה במגעים שלו או אולי איזשהו ניתוק כבלים שגורם להפסקת זרם החשמל ?

פורסם

כל מה שתיארת אכן עלול לגרום לבעיות הנעה, אבל כדאי להתחיל לבדוק מהקל אל הכבד.

לגבי הקורוזיה - יש לפרק את נעלי הכבל, לנקות את המגעים עם מברשת ומעט ספריי מגעים וכמובן להחזיר בחזרה.

כמו כן כדאי לבדוק האם מתח המצבר תקין לאחר חנייה ממושכת. מתח נמוך לא יאפשר לסטרטר להכנס לפעולה.

פורסם

כל הבעיות שצויינו נבדקו והבעיה לא נפתרה .

מצבר - תקין .

חיבורי הכבלים תקינים וחדשים .

מה שנשאר לי זה לבדוק קורוזיה אך לדעתי זאת לא הבעיה כי החיבורים חדשים מלפני חודשיים.

האם אתה שולל בעיה בסוויצ'?

קראתי באחד האשכולות פה שיכול להיות שזו בעיה שקשורה במודול ההנעה?

ועל משחה שמורחים על המודול שמחובר לדיסטרוביוטר.

מישהו יכול לפרט לי קצת על העניין הזה ?

יכול להיות שזאת הבעיה ..?

קראתי את זה באשכול שמדבר גם על בעיית הנעה .

פורסם

אני לא חושב שבעייה כלשהיא במודול הצתה (לא מודול הנעה) יכולה לגרום לסטרטר להפסיק לעבוד.

אני לא שולל בעיה בסוויטצ' אבל לדעתי צריך לעבור מהקל אל הכבד.

כדי לשלול בעיה בסוויטצ' צריך לבדוק את הפיקוד שמגיע אל הסטרטר. ממה שאני זוכר (וכבר לפחות שנה שלא התעסקתי עם תא המנוע של 205), הסטרטר נמצא מתחת לראש ההזרקה. הוא מקבל מתח קבוע מהמצבר והאלטרנטור דרך כבל עבה יחסית ובנוסף מתחבר אליו עוד קו פיקוד. צריך לבדוק האם במצב שבוא אין הנעה מגיע מתח פיקוד נכון אל הסטרטר ולוודא שאין נפילת מתח בדרך.

נ.ב - חשוב מאוד, לפני הבדיקה לוודא שלוש פעמים שהרכב בניוטרל ובלם היד משוך עד הסוף.

פורסם

אז ככה , הבעיה לא חזרה על עצמה שוב ובכל זאת החלטתי לא לקחת סיכונים מיותרים והלכתי לחשמלאי רכב שיבדוק את הבעיה .

לאחר בדיקה די ארוכה הגיע החשמלאי למסקנה שמדובר בסטרטר .

הוחלף לי הסטרטר הישן בסטרטר חדש ובנוסף הותקן ממסר למניעת נפילות מתח .

עלות של הכל 750 ש"ח כולל מע"מ .

ראוי לציין שהסטרטר שהוא התקין לי חדש לחלוטין והוא נפתח מול עיניי מאריזה סגורה חדשה ואטומה .

המחיר הנ"ל הוזכר לסטרטר משופץ ול"מזלי" המשלוח הגיע אליו עם סטרטר חדש אז "הרוחתי" .

המחיר ההתחלתי שרצה הבן אדם זה 680 ש"ח על הסטרטר + 250 ש"ח עבודה + 15.5% מע"מ = 1074 ש"ח

לדעתי המחיר מוגזם בטירוף גם לאחר ההנחה שהוא עשה אבל הבן אדם נראה מקצוען ועושה עבודה טובה ונקיה.

רציתי לדעת מה אתם חושבים על המחיר?

פורסם

750 ש"ח כולל מע"מ ועבודה נשמע לי כמו מחיר סביר לחלוטין.

נקווה שבזאת תמו צרותיך עם ה205 לתקופה הקרובה.

• תוכן חדש...