Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6439 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שאתה אומר ניתן להרחיב: איש מאיתנו איננו יודע מה יקרה לו(לה) מחר, מתי חלילה ימות וכו'. האים עובדות אלה צריכות לישלול את עצם הניסיון של תיכנון העתיד ולהתנהל בצורה דטרמיניסטית כפי שמטיפה דת האיסלם (הכל בידי האל)?

לדעתי לא ולא. לכן אני מאמין שבהחלט יש מקום להערכות שאנו מנסים לעשות וככול שנלמד יותר עובדות, כך יגדל סיכויינו לתיכנון הנכון.

היה לי ברור שלא תבין!

הכוונה שקניית רכב אמורה להתבצע עפ"י מה שאתה מרגיש, כלומר מתאים לצרכיי, אוהב, ונהנה מהמוצר שנרכש.

בטח לא עפ"י שיקולים כלכליים עתידיים שלא ניתן לחזות אותם מראש.

דוגמא פרטי שלי:

אני נוהג רק ברכבים ידניים ש"לא ניתן למכור אותם בכלל, כי אין להם שוק וביקוש"

אז מה לעשות הכי הרבה זמן שניסיתי למכור זה המגאן2 הידנית שלי, זה לקח שבועיים...

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל אני מאוד שמח על הצלחתך בעיסקות רכב ועל תחושותך הנכונות. לי, לצערי, אין את התחושות הנ"ל, ולכן אני מנסה לנתח דברים בצורה רציונלית ככול שניתן ולתמחר אותם. כן למשל ניתן לתת הערכת מחיר לשקט הנפשי (האמינות), ליוקרה, לבטיחות, לירידת הערך הצפויה. ישנו אפילו ערך כספי למחיר הרכב ביחס למחירון במקרה של אובדן כללי. קל יותר לתמחר את צריכת הדלק והטיפולים. אני באופן אישי נוטה לכוון וולוו S60, שנות 2002-2001, אך עדיין לא סגור על זה לגמרי כי ישנם יותר מדי נעלמים במשוואה.

האופציה ההיברידית גם כן קורצת לי, אך לא במחיר של 147 K. אומנם אם יום אחד תחזור המבצע של שנתיים דלק חינם של הונדה - אני מתייצב בסוכנות עם הצ'ק באותו היום. לכן אני גם לא ממהר כ"כ כרגע.

פורסם
קודם כל אני מאוד שמח על הצלחתך בעיסקות רכב ועל תחושותך הנכונות. לי, לצערי, אין את התחושות הנ"ל, ולכן אני מנסה לנתח דברים בצורה רציונלית ככול שניתן ולתמחר אותם. כן למשל ניתן לתת הערכת מחיר לשקט הנפשי (האמינות), ליוקרה, לבטיחות, לירידת הערך הצפויה. ישנו אפילו ערך כספי למחיר הרכב ביחס למחירון במקרה של אובדן כללי. קל יותר לתמחר את צריכת הדלק והטיפולים. אני באופן אישי נוטה לכוון וולוו S60, שנות 2002-2001, אך עדיין לא סגור על זה לגמרי כי ישנם יותר מדי נעלמים במשוואה.

האופציה ההיברידית גם כן קורצת לי, אך לא במחיר של 147 K. אומנם אם יום אחד תחזור המבצע של שנתיים דלק חינם של הונדה - אני מתייצב בסוכנות עם הצ'ק באותו היום. לכן אני גם לא ממהר כ"כ כרגע.

עדיין לא הבנת...

אין לי שום תחושות עיסקיות בעניין של רכבים.

ההיפך הוא הנכון.

הולך עם ליבי בלבד, כסף לא משנה.

למה?

כי במקום לנהוג באחת המכוניות של העדר, אני נוהג במשהו שאני אוהב.

פורסם

לדעתי אין בינינו ויכוח, כי הרי לנהוג במשהו ששונה מהעדר נכנס לתוך תג מחיר של "יוקרה". ללא רכיב היוקרה כנראה הכי משתלם משהו כמו מיצובישי לנסר החדשה שהיתה לי. רכשתי אותה ב-32K ש"ח בשנת 2005 וקיבלתי פיצוי מצד ג' על אובדן כללי של 29 K בשנת 2008 ולא שהיו הוצאות יוצאות דופן על הדלק והטיפולים. אך הייתי מתבייש שאנשים ראוים אותי נוהג ברכב שכזה לכל אורך הדרך וכמו כן מסתבר גם שסיכנתי את חיי בו.

פורסם
בוא לא נכשיב לשמועות אלה נבחן את העובדות. המיסוי על הרכב היפני באיחוד האירופי עומד על כי-10% וישנו מע"מ של 20%, שזה ביחד פחות ממס של 45% בישראל. אך יש לזכור כי עלות השיווק באירופה (החזקת סלונים, תשלומים לעובדים וכו') הרבה יותר גבוה מזה שבישראל להלן מחירים של פריוס לצרכן בכמה מדינות:

.

.

.

אזי ניתן לראות כי למשל המחיר בממלכה המיותדת הינו 118 K ש"ח, באיטליה 121 K, בצרפת 134 K. לא שמדובר בהבדלים של שמיים וארץ עם 147K בארץ, אך בכל זאת לדעתי בהחלט ניתן לעשות מאמץ להכניס את הרכב לקבוצת רישוי 2 במידה ויווצר הביקוש וההזדמנות לכבוש את השוק.

ד"ר, אתה הרי לא מתאר לעצמך שאמרתי את מה שאמרתי מתוך ניחוש או שמועה, נכון? בהערכה שלך הבאת מצד אחד את עלות השיווק, אך לא התייחסת לנושא הכמויות. אין דמיון בין כמות הפריסוים שנמכרת באירופה למה שנמכר בישראל, וזה אומר שמראש יש לדילר סיכוי טוב לקבל את המכונית במחיר נמוך יותר - וכל ההוצאות הנלוות נמוכות יותר פר מכונית. לא סתם מחירי מכוניות בארה"ב, השוק הגדול בעולם, נמוכים בהרבה מאשר בכל מקום אחר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
עדיין לא הבנת...

אין לי שום תחושות עיסקיות בעניין של רכבים.

ההיפך הוא הנכון.

הולך עם ליבי בלבד, כסף לא משנה.

למה?

כי במקום לנהוג באחת המכוניות של העדר, אני נוהג במשהו שאני אוהב.

לא ברור לי למה לחובבי רכב כל כך קשה לקבל שלאחוז ניכר באוכלוסיה יש קריטריונים שונים משלהם. מה לעשות ורבים נוהגים כי הם צריכים, לא כי הם אוהבים את זה, והדרישות שלהם מהמכונית שלהם פחות או יותר זהות לדרישות מהסלולרי. אני מנחש שאתה מדבר בסלולרי כי אתה צריך וזה נוח ושימושי, לא כי אתה אוהב לדבר בסלולרי.

במקרה של טויוטה פריוס, במיוחד, השיקולים הכלכליים הינם בעלי משמעות מלכתחילה. הרי יש שתי סיבות לקניית מכונית כזו: או שבאמת אכפת לך מאיכות הסביבה, או שאתה עושה חשבון כלכלי של צריכת דלק נמוכה יותר. אני מנחש שחלק ניכר מאד מרוכשי הפריוס לא ממש מוטרדים מאיכות הסביבה, ואם כך הדבר הרי שלשיקולים כמו עלות כוללת של הבעלות - חישוב אליו נכנס אובדן הערך - יהיה משנה חשיבות.

ובעצם, אפילו אם רק ענין איכות הסביבה עומד לנגד עיניך, נושא שמירת הערך ואורך חיי הרכב הוא בעל משמעות קריטית. הרי אם מחזור החיים של הפריוס הוא 8 שנים בלבד, כל התחשיב של תרומתה לסביבה משתבש. הרי על כל מכונית אחת שחיה 16 שנים צריך יהיה לייצר שתי פריוס! יש לך מושג כמה CO2 צורך תהליך הייצור עצמו? ומה עם הליך הגריטה?

בקיצור, העסק לא כזה פשוט.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

שוב, זאת שאלה של ביצה ותרנגולת. הדילר מרביץ מחיר, אין ביקוש, אין כמויות. המחיר יורד, הכמויות עולות. ובוא נחזור להתחלה. אמרתי שכאשר יווצר הביקוש - יתכן וכדאי יהיה להוריד את המחיר ולהישתלת על נתח השוק.

להזכירך... הרווח של היבואן איננו מסתיים אך ורק במחירת הרכב עצמו. הוא נמשך גם במחירת חלפים, טיפולים במוסכים מורשים ודברים כהנה וכהנה. והכי חשוב - כאשר קונים עצלו - לא קונים עצל המתחרה. יתכן מאוד שבמחינה שיווקית אף כדאי להרחיק לכת (דבר שמאוד נדיר בעולם העסקים הישראלי), להסתכל לטווח ערוך ואף למכור את הרכב עצמו בהפסד (למרות שלא נראה לי כי לדילר ישראלי זה יעלה יותר מצרכן היפני או האמריקאי).

כך לדעתי יעשה איש עסקים גדול: ישתלט על השוק ובסוף יגרוף את הקופה. ואיש עסקים קטן יגרוף קופונת מהרבצת מחיר עבור יחידות בודדות וישאר מאחור.

אגב.. את עצם העובדה שברנד טויטה מוביל בעולם אך מדשדש בישראל מעיד על גודלו של האיש עסקים ההוא...

ועוד משהו... עם המבצע של שנתיים דלק חינם UMI היה למעשה מכניס בעקיפין את ההונדה היברידית לקבוצת רישוי 2.

בקיצור, נהיה ונראה מה יהיה.

פורסם
לא ברור לי למה לחובבי רכב כל כך קשה לקבל שלאחוז ניכר באוכלוסיה יש קריטריונים שונים משלהם. מה לעשות ורבים נוהגים כי הם צריכים, לא כי הם אוהבים את זה, והדרישות שלהם מהמכונית שלהם פחות או יותר זהות לדרישות מהסלולרי. אני מנחש שאתה מדבר בסלולרי כי אתה צריך וזה נוח ושימושי, לא כי אתה אוהב לדבר בסלולרי.

במקרה של טויוטה פריוס, במיוחד, השיקולים הכלכליים הינם בעלי משמעות מלכתחילה. הרי יש שתי סיבות לקניית מכונית כזו: או שבאמת אכפת לך מאיכות הסביבה, או שאתה עושה חשבון כלכלי של צריכת דלק נמוכה יותר. אני מנחש שחלק ניכר מאד מרוכשי הפריוס לא ממש מוטרדים מאיכות הסביבה, ואם כך הדבר הרי שלשיקולים כמו עלות כוללת של הבעלות - חישוב אליו נכנס אובדן הערך - יהיה משנה חשיבות.

ובעצם, אפילו אם רק ענין איכות הסביבה עומד לנגד עיניך, נושא שמירת הערך ואורך חיי הרכב הוא בעל משמעות קריטית. הרי אם מחזור החיים של הפריוס הוא 8 שנים בלבד, כל התחשיב של תרומתה לסביבה משתבש. הרי על כל מכונית אחת שחיה 16 שנים צריך יהיה לייצר שתי פריוס! יש לך מושג כמה CO2 צורך תהליך הייצור עצמו? ומה עם הליך הגריטה?

בקיצור, העסק לא כזה פשוט.

טל

נדמה לי שמעט הגזמת!

ידוע, שקיימים הרבה אנשים שכל מטרתם זו להגיע מנקודה "א" ל"ב".

המושג הנאה מנהיגה לא מדבר אליהם, (או שאולי כן, אבל בסינית) כל העניין הזה רחוק מהם.

אני מקבל את זה, מבין את זה, אין לי בעיה עם זה.

אני אפילו מקבל את העובדה, שקניית רכב זו הוצאה כבדה, וניכרת, מדובר לרוב בהרבה כסף.

לעומת זאת, להיכנס לכל מיני ספקולציות שלרכב מסויים מה יהיה מחירו כרכב משומש בעוד 3 שנים- זה לא הגיוני, ולא מקובל עליי.

נימוקיי נמצאים בשרשור הזה עמוד 1 למטה.

פורסם

הפיריוס הינה גימיק נחמד של טויוטה אשר גורם למרבית הציבור לשכוח שאת מרבית הרכבים אשר היא מוכרת בארה"ב, הם מקטגורית ה SUV , כלומר צרכני דלק כבדים ומזהמים . (שלא לדבר על הטונדרה..)

לגבי הפיריוס, אכן הרכב חסכוני בדלק, אך לא יותר מרכב סולר מקביל במיוחד מחוץ לעיר שם הפיריוס מרבה בשימוש במנוע הבנזין.

מחקר אשר נעשה בארה"ב מראה שהעלות של הרכב עד הגרט , גבוהה יותר מזו של כל רכב מקביל מכול דגם שהוא.

מיחזור המצברים המזהמים של הפריוס יקרה להחריד, והנזק הסביבתי ממצברים אילו הוא עצום.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מי שמנסה לחזות איך השוק יתנהג בעוד 3 שנים, הוא עוסק לכל הפחות בתחום שרלטנות הגובל ברמאות.

היש מישהו שיכול לומר היום מה יצרני הרכב מתכננים לעוד שנה?

בוודאי שלא, וגם אם כן הוא מתבסס על כל מיני שמועות.

אז לבטח לא ניתן לדעת מה יהיה בעוד 3 שנים.

אולי עד אז 50% מכלל הרכבים יהיו חשמליים?

אולי יסעו בעמצאות ביואטלון?

אולי תהיה איזו המצאה מדהימה עד אז?

או לסירוגין כל מה שנכתב כאן, הוא לא נכון!

או אולי ביום אחד בהיר ימצאו שדה נפט ענק ששוב ישנה את כל האסטרטגיה- נגיד בדרום הארץ? (לנו אין מזל כזה...)

מובן לכם שכל האמור לעיל יכול להשפיע באופן שהוא יותר מקיצוני על מחיר של רכב היברדי.

אי לכך אני ממליץ לכולם, לא להיכנס לכל מיני ספקולציות, אלא להישאר על הקרקע.

מי שמתאים לו פריוס, שיקנה ויהנה, מבלי להיכנס לשיקולים עתידיים כאלה ואחרים.

הרי באו לא נשכח - קנית רכב זה לא תכנית חיסכון.

ושכחת לציין עוד אפשרויות: אולי תהיה מלחמה במפרץ? אולי תפרוץ מגיפה כלל-עולמות? אולי תהיה בצורת? אולי הציפורים ישתגעו ויתחילו לתקוף אותנו?

נדמה לי שמעט הגזמת!

ידוע, שקיימים הרבה אנשים שכל מטרתם זו להגיע מנקודה "א" ל"ב".

המושג הנאה מנהיגה לא מדבר אליהם, (או שאולי כן, אבל בסינית) כל העניין הזה רחוק מהם.

אני מקבל את זה, מבין את זה, אין לי בעיה עם זה.

אני אפילו מקבל את העובדה, שקניית רכב זו הוצאה כבדה, וניכרת, מדובר לרוב בהרבה כסף.

לעומת זאת, להיכנס לכל מיני ספקולציות שלרכב מסויים מה יהיה מחירו כרכב משומש בעוד 3 שנים- זה לא הגיוני, ולא מקובל עליי.

נימוקיי נמצאים בשרשור הזה עמוד 1 למטה.

עוד לא הבנתי איפה הגזמתי. לעומת זאת, מי שהגזים ובגדול זה אתה בתגובתך הקודמת. כן, יש לעתים הפתעות, כמו מלחמת המפרץ למשל. אני גם בטוח שאף אחד בארה"ב לא חזה לפני 3 שנים את מה שקורה היום בשוק האמריקני בגלל מחירי הדלק. ובכל זאת: אלו אירועים חריגים. פיתוחים טכנולוגיים מהפכניים לא מתרחשים בן-לילה, ושום כוח שבעולם לא יביא לכך ש-50% מכלל צי הרכב יהיה חשמלי בתוך 3 שנים. גם לא 20% ולא 10%. אז נכון, זו לא תעודת ביטוח, אבל אפשר בהחלט לבצע הערכות, ולגיטימי ל-ח-ל-ו-ט-י-ן שמי שעומד לפני הוצאה כבדה כל כך ינסה לתכנן את מהלכיו הפיננסיים כמה שאפשר טוב ונכון יותר. ובענין הזה, אגב: לך לאתר של CAR הבריטי, ל-Car Data. זהו מדריך מכוניות חדשות שלהם. לכל מכונית שנמכרת כחדשה בבריטניה, כולל דגמים חדשים לגמרי, כולל דגמים שנמכרים בכמויות זעירות כמו מייבאך, כולל מכוניות אקזוטיות כמו פרארי, כולל מכוניות היברידיות, מופיע יחד עם נתון המחיר גם נתון הערך המשוער אחרי 3 שנים. נראה לך מופרך? גם ב-Autocar מופיעים בבסיס הנתונים של מכוניות חדשות אחוזי שמירת הערך אחרי 3 שנים. כולל עבור הפריוס.

ממש שרלטנים, המגזינים הבריטיים האלה, הא?

לד"ר פוליצ'וק: אתה מצטט משפטים מספרי לימוד, שהקשר בינם לבין המציאות הוא תיאורטי בלבד. קל מאד לומר "תוריד מחירים ותשתלט על השוק", לבצע בפועל זה סיפור אחר לגמרי. ולהגדיר את טויוטה כ"מדשדשת" בישראל זו הגזמה פראית. יחסית למאזדה כל המותגים מדשדשים כאן, וכולנו יודעים שמאזדה אצלנו היא תופעה יוצאת-דופן ללא אח ורע בשום מקום בעולם. העובדה שטויוטה נמצאת היכן שהיא נמצאת גם השנה, בשוק שכל כך מוטה לתיבות אוטומטיות, למרות התיבה הרובוטית של הקורולה (והיאריס), מעידה דווקא על העבודה הטובה שעשה היבואן כאן במשך השנים הקודמות: ראה מה קרה למותגים אחרים בשוק בגלל תיבות רובוטיות, כמו אופל ופיאט. אני מציע גם שתראה היכן מדורגת טויוטה באירופה.

טל

פורסם

דווקא הדוגמא שלך לגבי אופל ופיאט עם הגיר הרובוטי, מראה את טיבו של הישראלי אשר מוכן לקנות כל דבר אשר מותג יפני מוטבע עליו ללא שום קשר לטיבו או לביצועים שלו בפועל.

ולגבי טויוטה - על פי אנליסטים בארה"ב השוק הגדול של טויוטה לSUV ולטנדרים , היא הולכת לספוג ירידה גדולה במכירות וברווחים, ברבעון ראשון כבר יש ירידה של 8.7% במכירות.

הקסם כנראה מתחיל להתפוגג, גם הילת האמינות המוחלטת גם היא כבר לא כמו בימים עברו.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

קודם כל ברצוני להבהיר כי אינני מומחה לכלכלה וכל דבריי בנדון הם דברי חולין. אך יחד עם זאת תמיד ניתן למצוא כלכלנים בכירים עם דעות מנוגדות, כי הרי לא מדובר במדע מדויק כלל וכלל.

קודם כל לדעתי אין שום פסול בתאוריות הקלאסיות של הכלכלה. אומנם בשנים האחרונות שמענו טענות כאלה ואחרות לגבי הכלכלה החדשה, אך מנסיון מסתבר שזו בסך הכול מנותקת מין המציאות ובד"כ טובה רק להעשרת מאכערים בבורסה אשר פועלים לטווח הקצר.

לעיניינינו. זה שהיבואן עשה את הערכות אשר עשה, החליט החלטות אשר החליט לגבי דגם הדגל, וכרגע הוא תקוע עם מלאי של קורולות ותור של חודשים לפריוסים מעיד אך ורק טיב כישוריו העסקיים ומוטב לו לתקן את עצמו, ויפה שעה אחת קודם.

ובתור אחד שמסכל מין הצד, הייתי שואל - מה בסך הכל עדיף ליבואן: רכישה פרטית או רכישה ע"י חברת ליסינג. מי יזמין ממנו יותר חלפים מקוריים, מי יעשה יותר טיפולים במוסחו המורשה, מי יחזק לו את מותג ודברים כהנה וכהנה.

וכרגע אנחנו נמצאים במהלך הרפורמה, החזקת הרכב הצמוד כבר לא כדאית כמו פעם ואולי יגיע הזמן שהיבואנים יתחילו לפתח ולהשקיע בשוק הפרטי. ומבחינת השוק הפרטי בטח ובטח שפריוס עדיפה על קורולה. אלו הן מחשובתיי, והאים היבואן חושב את אותו הדבר נהיה ונראה.

פורסם

CX25GTI, אתה קצת מזכיר לי את הבדיחה ההיא עם הזבוב שתלשו לו רגליים.

"טיב" זה משהו שצריך להוכיח, והוא מתבטא לא רק ברגש בהגה, נוחות המיתלים או כמה מתגים יש על ההגה. באחת התכניות של טופ-גיר בעונה האחרונה, הם הדגישו בדיוק את הנקודה הזו כאשר הטילו על חברי הצוות לקנות מכוניות ישנות של בריטיש-ליילנד. אמת המידה שנגדה התחרו היתה איזה דטסון ישנה שהסטיג עשה איתה זמני-הקפה. כמו שהסביר את זה קלרקסון, כשהגיעה המכונית הזו לשוק היא פתאום הראתה לבריטים שמכוניות יכולות לנסוע בלי להתפרק ולהתניע גם בחורף הקר, פעם אחר פעם, בלי בעיות.

השוק הישראלי אולי לא כזה מתוחכם, אבל גם לא כזה מטומטם כמו שמנסים להציג אותו. הפיאט פונטו והאופל קורסה אולי לא היו כאלו להיטים, אבל הם עוד נמכרו כל עוד הוצעו עם תיבות אוטומטיות. ברגע שהקורסה החדשה הופיעה עם תיבה רובוטית בלבד היא נעלמה, והגרנדה פונטו פשוט לא קיימת בשוק (וזה שיש לה מנועים חלשים בטח לא עוזר). אני כבר לא מדבר על מה ששער האירו עשה לתוצרת האירופית. עובדה שלמרות ה"נהייה העיוורת" אחרי כל מה שיפני, היאריס הפסיקה להיות גורם בשוק הסופרמיני שלנו ברגע שהופיע הדגם החדש עם תיבה רובוטית.

ולגבי מה שקורה עם טויוטה בארה"ב - זה באמת מקרה קלסי של "זבוב בלי רגליים לא שומע". כל השוק בנפילה שם בגלל מחירי הדלק, וסגמנט הטנדרים ורכבי הפנאי הגדולים פשוט מתפרק. פורד, GM וקרייזלר איבדו השנה מכירות בשיעורים של 15-25%, הרבה יותר מטויוטה. ברור שחברות כמו הונדה, שתמהיל הדגמים שלה אינו כולל אף טנדר גדול וגם לא מנוע V8 אחד לרפואה בהיצע כולו, יושפעו הרבה פחות ואולי אפילו ירוויחו מהשינוי באופי והרכב השוק.

ד"ר פולצ'וק: כשאתה אומר שפריוס עדיפה מבחינת השוק הפרטי, האם כוונתך לצרכן או ליבואן?

טל

פורסם

עדיפה ליבואן מפני שלפריוס כנראה יהיו פחות חלפים מהפירוק, במיוחד בכול מה שנוגע לקטע החשמלי, פחות אופציות של טיפולים במוסכים הבלתי-מורשים ובכלל נדמה לי כי במקרה של פריוס הקשר יבואן-לקוח ישמר יותר זמן. יתכן וכל הנ"ל גם נמנע בין הסיבות מדוע חברות הליסינג אינן מתלהבות מפריוס.

עדיפה ללקוח הפרטי בגלל חיסכון בדלק, אשר הולך ונהיה מרכיב מאוד חשוב. לנוחות הנהיגה אינני מתייחס, כי הרי על טעם וריח אין להיתווקח.

פורסם

והנה נגעת בעצם הענין שבגללו פתחתי את השרשור: אם החסכון בדלק בא יחד עם אובדן-ערך מוגבר, מה הועילו חכמים בתקנתם? בוא נניח 20,000 ק"מ בשנה, ונניח באופטימיות צריכה ממוצעת של 1:20 לפריוס ובפסימיות - 1:10 לקורולה (מה שלא סביר, כי נסועה כזו כוללת הרבה נסיעה מחוץ לעיר שאז יתרון הפריוס הולך ונשחק). גם בהנחות שכאלו ההפרש בעלות הדלק יוצא 3,500 ש"ח בשנה. אם על פני 3 שנים ההפרש באובדן הערך הוא 10,000 ש"ח - ממש לא מופרך - הרי שלא הרווחנו דבר...

טל

• תוכן חדש...