Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
משהו יודע כמה היום עולה להחליף את המצברים?

עידן

מחיפוש קצר ברשת - כמה אלפי דולרים ויורד כל הזמן - כרגע בין 4500 ל-3000 דולר, תלוי בשנת המודל.

עוד מידע מעניין יש כאן

ובלינק שלמעלה יש גם לינק ל-FAQ רשמי של טויוטה על הפריוס מלפני כ-4 שנים (אבל עדיין מעניין)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני- תודה.

עובדה זו יכולה להשפיע על מחיר המכונית כמשומשת, ניתן לראות מגמה של ירידה במחיר ההחלפה.

לדעתי האישית המחיר יירד עם הזמן ככל שמגמת המכוניות הנ"ל תתחזק בשוק העולמי.

אם לבסוף ההחלפה תגיע לרמה של 1500$ אזי לא מדובר בהרבה יותר מאשר טיפול טיימינג בקליאו...:wink:

ומדובר בהחלפה של פעם ב10 שנים כך שזה סביר ביותר...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לי הייתה רק מטרה אחת: להמחיש ששוק הרכב העתידי נמצא בשינוי מתמיד, הוא מושפע מהמון גורמים, הוא יכול להישתנות באופן קיצוני וגורף בתוך פרק זמן קצר.

ניתן לנסות לנבא את השוק העתידי של כלי הרכב, אבל להערכתי זה מיותר. (כי בינינו, הפתעות רבות ומרעישות לא צפויות ובטח לא במחירים של עד 150000 ש"ח).

הדברים שאמרת כאן סותרים זה את זה, אלא אם לא הבהרת את כוונתך (או שלא הצלחתי להבינה...). מצד אחד אתה אומר ששוק הרכב העתידי "יכול להשתנות באופן קיצוני וגורף בתוך פרק זמן קצר", מצד שני אתה אומר "הפתעות רבות ומרעישות לא צפויות ובטח לא במחירים של עד 150000 ש"ח". עם האמירה השניה אני מסיכם לגמרי, עם הראשונה - ממש לא: "יכול" זו מילה מאד לא מוגדרת. אני חוזר על דברים שאמרתי קודם, אמנם אבל הסבירות שזה יקרה היא מאד, מאד נמוכה. ולכן אפשר ולגיטימי לבצע תחזיות והשערות, וזה מה שאתה לא מקבל משום מה. מדוע כן לגיטימי לקבל החלטות פיננסיות כבדות משקל, הן בסקטור הפרטי והן בסקטור העסקי, על סמך תחזיות שאינן נסמכות על כל תעודת ביטוח, אבל לא לגיטימי לעשות זאת (במסגרת מה שאפשר, כמובן) לגבי רכישת רכב? ובכלל, מדוע כל כך פסול להכניס שיקול פיננסי להחלטה לגבי ההוצאה השניה בגודלה שמבצע אדם במהלך חייו?

אני במקרה יליד אירופה, נולדתי באחת המדינות, גדלתי שם , מכיר קצת את הרגלי הנהיגה, את תרבות המוטורית, וגם את השיקולים בעת רכישת רכב. שם שאלה הראשונה תתיחס לבטיחות, והאם הוא מתיאם לצרכיי.

מצטער, אבל בענין הזה אתה פשוט חי בקלישאות ובדעות קדומות, עם כל הכבוד להיותך יליד אירופה. האמירה הזו פשוט לא נכונה. גם אירופה מלאה במשפחות שסופרות את האירו, מתקשות לסיים את החודש וקונות מכוניות צנועות. נלך שוב לבריטניה, מעוז תרבות הנהיגה. במגזין "טופ גיר", הנפוץ ביותר בבריטניה אגב, יש מדור קבוע של 2 עמודים שמוקדש להמלצה על "מציאות" בשוק המכוניות החדשות - כאלו שנמכרות בהנחות גדולות. ב'אוטוקאר' יש מדור קבוע, שוב 2 עמודים, של מומחה לשוק המשומשות, ג'יימס רופרט. הנה דוגמה למשהו שכתב לפני מספר חודשים, אחרי בחירת "מכונית השנה" באירופה. בקיצרו, מה שהוא אומר זה שבעצם צריך להעניק את הפרס הזה למכונית רק אחרי 3-5 שנים, אחרי שהיא הוכיחה את עצמה, אחרי שאפשר יהיה לשמוע מה דעתם של בעליה (אותן דעות אישיות שכל כך אוהבים בפורום הזה לפסול כשהן קובעות תוצאות של סקרים, כן?), איך השירות במוסכים, האם היא עדיין חמודה ואהובה אחרי שעשתה קצת קילומטרז'. ומה הוא אומר לגבי מכוניות הונדה וטויוטה? "זהו מקרה מיוחד. הן יכולות להיות מועמדות לפרסים כבר אחרי שנה אחת"...

הלאה. שוב בריטניה, מעוז תרבות הנהיגה. יש שם אתר, What Car, שהוא מעין אתר צרכנות - מאד פופולרי, עם מספרי גולשים דומים לאלו של אתרי CAR ו-Autocar (אבל פחות מטופ-גיר). זהו אתר שנועד לסייע בבחירת מכונית מתאימה, חדשה או משומשת. אפשר לקבל שם חוות-דעת על מכונית ספציפית, או לראות רשימות של המומלצות בקטגוריות השונות. בחר, נניח, את קטגוריית הסופרמיני ותקבל את חמש המובילות, חדשות ומשומשות. בתקציר אודות כל אחת מהעשר הללו לא תמצא ולו אזכור אחד לבטיחות. במקום הראשון בין החדשות נמצאת הווקסהול קורסה. הנה סעיפי ה"בעד" שלה: The Corsa is refined, comfortable and good to drive. Ownership costs are affordable and the cabin is spacious and classy. זהו. כן, הם מתייחסים לנושאי עלויות (המונח Ownership costs כולל בתוכה שמירת ערך). לא, הם לא מזכירים נושא בטיחות. במקום השני תופתע, אני מניח, למצוא את הסוזוקי סוויפט. למה? התקציר אומר It's cheap and gives .punchy performance. It's also great fun and superb value for money.

אללי! הם מתייחסים לנושא מחיר ותמורה!

המכונית המשומשת שנמצאת במקום הראשון אצלם היא ההונדה ג'ז. סעיפי בעד: It's flexible, well equipped, easy to drive and reliable. אוי ואבוי! הם הזכירו אמינות! בסעיף "נגד", אגב, תמצא It's also expensive to buy and service. ממש נורא. שוב, שום התייחסות לנושא בטיחות...

אם תשוטט קצת באתר אני בטוח שתתקל בעוד הפתעות. למשל, המשפחתית המשומשת מס' 2 ברשימה (אחרי הפוקוס, אגב) היא ה...טויוטה קורולה. למה? the Corolla has superb reliability. כך, שחור על גבי לבן, בלי להתבייש. או היונדאי i30, שמדורגת שלישית ברשימת המשפחתיות החדשות. אחת הסיבות העיקריות: יש לה אחריות 5 שנים ללא הגבלת קילמטרים...

עוד נקודה לגבי אנגליה (וזו, אגב, בדיוק דוגמה יוצאת דופן להתפתחות מהירה שכן מסוגלת להשפיע באופן בלתי צפוי וחד על שוק הרכב): באוקטובר הקרוב אמור היה להכנס לתוקף מס-גודש חדש בלונדון. שני הסעיפים העיקריים בו היו פטור מוחלט ממס למכוניות שפולטות פחות מ-120 גרם CO2 לק"מ, ותשלום של 25 ליש"ט ליום למכונית שפולטות מעל 225 גר/ק"מ (נדמה לי). למס הזה עתידות היו להיות השלכות מרחיקות-לכת על בחירת המכוניות של תושבי לונדון, לכל מיני כיוונים, כולל העמדת רכבי-פנאי גדולים למכירה לטובת מכוניות קטנות וחסכוניות יותר שלא יקבלו עונש יומי של 25 ליש"ט, כולל ככל הנראה ויתור על כלי רכב היברידיים וחשמליים (שכיום רק הם פטורים ממס-גודש) לטובת רכבי דיזל חסכוניים שהיו אמורים גם הם להיות פטורים לפי השיטה החדשה - וכל זה על בסיס כלכלי נטו! במלים אחרות, כאשר הפגיעה בכיס מספיק כואבת, אפילו בבריטניה תרבות הנהיגה נדחקת לאחור בסולם השיקולים. וכבר הזכרתי קודם את הנוהג שם לפרסם תחזית שמירת-ערך מדוייקת לכל מכונית... מדוע, לדעתך?

ואתם העיתונאים, יש לכם את כלי לנסות ולהשפיע לטובה, לגרום לאנשים לשכוח מסיסמאות מטומטמות.

בינתיים אין שינוי במגמה, וזה חבל.

אני שוב חוזר על עצמי, אבל עצם קיומו של מגזין כמו 'אוטו' (או 'הגה' או 'רכב') סותר את מה שאתה אומר. ביצוע מבחן השוואתי בין, נניח, מאזדה 3 לפורד פוקוס לרנו מגאן, והתייחסות שם להכל חוץ מאשר לשמירת ערך או אמינות - נושאים שכלל אינם מקבלים התייחסות - סותר את מה שאתה טוען כאן. בדוק בכמה טורים אישיים שהופיעו ב'אוטו' (כן, כולל שלי) התמרמרנו, למשל, על הנהייה של תושבי ישראל אחר התיבה האוטומטית והעלמות התיבה הידנית מההיצע של יבואנים רבים. חפש כמה פעמים ובאיזה תדירות הופיעו מיאטה או אימפרזה STI מעל דפי העיתון, על הצד ועם עשן מהגלגלים, ללא כל פרופורציה לחלקן בשוק המכוניות הישראל. בדוק ותראה כיצד בכל גליון מתואר מבחן-מסלול שבוצע למכונית אחת לפחות, כולל מדידת זמני הקפה. עד היום זה בוצע ליותר מ-40 מכוניות, רבות מהן משופרות ו/או משומשות שאין להן כל רלבנטיות מעשית לגבי הרוב המכריע של הקוראים. ובכל זאת מנבחני המסלול הללו מבוצעים מדי חודש, בעלות כספית גבוהה למערכת. רוצה עוד דוגמה? אני מדפדף בגליון הלפני-אחרון שנמצא בידי במקרה ומוצא מבחן השוואתי בין סוזוקי SX4 לניסאן טידה, שתי מכוניות-ליסינג אופיניות, מהיותר-אפורות שאפשר למצוא בשוק. למרות זאת בוצע להן מבחן מלא, עם התייחסות לכל הנקודות הפונקציונליות והלא-פוטנקציונליות האפשריות, כולל עיצוב חיצוני, כולל החומרים והאיכות בתא הנוסעים, כולל תפקוד המנוע והתיבה, כולל תפקוד המיתלים, וכן, כולל התיחסות מפורטת ליכולת דינמית והגה. המכונית המנצחת נבחרה לפי מכלול התכונות שלה, ובכל הכתבה כולה לא תמצא ולו אזכור אחד לשמירת ערך, סחירות או אמינות.

אז מצד אחד אתה רוצה שאנשים יפסיקו להתייחס לסיסמאות מטומטמות - ומצד שני אתה עצמך לוקה בכך ומקטלג את עיתונות הרכב לפי איזו תדמית שנוצרה לך בראש, בלי לטרוח לבדוק עד כמה התדמית הזו תואמת את המציאות...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
הצמיגים של הפריוס הם במידה סטנדרטית לגמרי. שום סיבה לעלויות יקרות.

סליחה, אתה צודק.

לפני כשנה לא היה ניתן למצא צמיגים בגודל 195/55-R16 בארץ ( לפחות לא ברשת Tires4u).

עכשיו עשיתי חיפוש, ואכן המצב השתנה לחלוטין.

פורסם

** כאן היה ציטוט ארוך ומיותר של טל **

לא, אין שום סתירה בדברי.

נכון, מצד אחד לא צפויות הפתעות בשוק עד ערך של כ150000 ש"ח, מנגד הרבה מאוד דברים "יכולים (עשויים, עלולים תלוי בזוית ראיה --- כך אני מקווה שזה יותר ברור) להשפיע עלוי, אפילו בצורה ניכרת לעיתים. שני הדברים לא פוסלים זה את זה.

הדוגמה שהבאת לגבי המיסוי החדש בלונדון דווקא מחזק את בדריי, הרי מדובר בגורם חיצוני, לא קשור לכלום, שקרוב לוודאי יהיה לו השפעה מכרעת לגבי שוק המשומשות באנגליה אולי אפילו במיידית, אבל בטח לאחר כניסתו לתוקף של החוק החדש.

תאר לך מצב דומה בארץ (אגב מזמן יש על זה דיוניים, בטח גם אתה שמעת על זה), שיתבצע -נניח -על פי השיטה הלונדונית ויגבילו את כניסת הרכבים לתל אביב, ושוב נניח, ובעלי מאזדה 3 יצטרכו לשלם אגרה בכניסתם לתל אביב, מפני שרכבם לא עומד בקריטריון מסויים.

אתרים, כתבות כאלה מחו"ל אוכל להביא אין ספור, אשר יחזקו את דבריי.

תאמין לי, החיפוש עבורי יהיה יותר קל ובהרבה.

שוב, שום דבר לא שחור ולבן.

גם באירופה יש אנשים, אולי אפילו לא מעט שקונה רכב רק על פי שיקול כלכלי.

אבל מה לעשות, הרוב עדיין שם דגש על הנאה מנהיגה יותרף מאשר על גיר אוטומטי "נוח".

לעומת זאת יש לי דוגמה ממשפחתי שלי. (אני מוכן לפרסם, אני בטוח שאותו אדם לא קורא פורום כזה)

כמובן השיקול שעומד לנגד עיניו של האיש הוא כלכלי בלבד.

יש לו מאזדה 3, פרטית כבת 3, שתימכר בימים הקרובים.

על פי טענתו, הוא ימכור מאזדה 3 מתי שהוא רק רוצה. ok נראה.

ומה תקנה, שואל אני?

מה זאת אומרת , שוב 3, חדשה.

אתה יודע, שיש לא מעט מכוניות חדשות באותו סכום, שעולות על המאזדה, שדרך אגב תוחלף בשנה הקרובה לדגם חדש לגמרי,

כמעט בכל פרמטר אפשרי? - שאלתי אותו.

תשובתו הייתה מפתיעה ביותר: לכולם יש מאזדה, כל כך הרבה אנשים לא טועים, ואני אוהב מאזדה, מה גם בדלק מוטורס מוכנים לתת לי חיישן רוורס, שבלי זה אני לא יכול. (אגב, בשלב זה בדלק מוטורס מסרבים לתת לו שקל אחד, אפילו על האביזרים, וזה אחרי שקנה 3 מאזדות מהם-- אבל אם הוא היה חברת ליסינג...)

וזה מקרה קלאסי נטו. כאלה סיפורים יש אלפים ביום בארץ.

בחו"ל אין מימדים כאלה לתופעה הזאת. היא קיימת, אבל בקטן.

למרות הכל , אני עדיין חושב שעיתונאי הרכב בארץ לא מעודדים מספיק את תרבות המוטורית.

ואני ממש לא לבד בתחושה זו.

הלוואי והייתי.

פורסם

קצת משעשע שאתה ממשיך לטעון ולהתווכח על מה שאנחנו בעצם מסכימים עליו - שאכן יתכן שיקרו דברים לא צפויים שישפיעו על השוק - ועוד חוזר על דברים שהעליתי כאילו הם טיעונים שלך. הרי לגבי המס הלונדוני אמרתי במפורש "וזו, אגב, בדיוק דוגמה יוצאת דופן להתפתחות מהירה שכן מסוגלת להשפיע באופן בלתי צפוי וחד על שוק הרכב". לעומת זאת, חבל שאתה לא מתייחס לטיעון המרכזי שלי - שגם אם יתכנו שינויים, שגם אם אין תעודת ביטוח, הרי שעדיין לגיטימי, סביר ומקובל לבצע הערכות ולקבל החלטות על סמך שיקולים כלכליים, בדיוק כפי שנעשה בהרבה תחומים אחרים.

ולמרות מה שאתה חוזר ואומר אודות סדרי העדיפויות המקובלים במקומות אחרים, עובדה שעושים זאת גם שם - ועושים זאת עד כדי כך שאף טורחים לחזות, לנבא ולפרסם כמה ערך ישאר לרכב החדש שלך בתום 3 שנים. אז נכון שלשיקול הכלכלי אין את אותו משקל כמו אצלנו, אבל זה עדיין קיים ומקובל ואף אחד לא רואה זאת כפגיעה באושיות תרבות הנהיגה. ועוד משהו שכדאי לשים לב אליו: דווקא שם, באנגליה, מקובל מאד לערוך ופרסם את אותם סקרי אמינות ושביעות רצון שבפורום הזה כל כך אוהבים לפסול. למה, לדעתך? ומדוע בגרמניה טורחים לפרסם את סטטיסטיקת התקלות של ADAC, ומדוע אפילו חברות כמו אודי מנפנפות בתוצאות של הסטטיסטיקה הזו ומפרסמות הודעות לעיתונות כאשר הן מחמיאות לדגמיה, בתפוצת נאטו? היתכן שאמינות זו לא מילת גנאי כפי שאתה מנסה להציגה?

אז כן, אצלנו נותנים לענין הכלכלי יותר משקל. אבל אל תשכח שאצלנו גם לקניית מכונית יש יותר משקל. ה-ר-ב-ה יותר משקל והרבה יותר משמעות על הכיס.

ולגבי דעתך על עיתונות הרכב - ניחא. נחיה עם זה. אתה הרי מדבר בכותרות בלבד. בינתיים עוד לא ביססת את הדעה שלך עובדתית, לא הבאת ולו ציטוט אחד שתומך בה, אלא סתם גיבשת דעה ואתה מתעקש לאחוז בה - וזאת בניגוד לדוגמאות שהבאתי שמוכיחות איפה נמצא הדגש של 'אוטו' (ולא רק הוא, כמובן). כך שההצהרה שלך בענין פשוט ריקה מתוכן.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

** כאן היה ציטוט ארוך ומיותר של טל **

תראה טל, אולי בגלל חוסר זמן, אולי בגלל עייפות אתה לא קורא את הודעתי בצורה מספיק מעמיקה, אי לכך אתה מפספס את העיקר. (על דברים אחרים אני אפילו מפחד לחשוב)

חזרתי על הדוגמה שלך לא כטיעון שלי, אלא כמשפט שבדיוק מחזק את הטענות הקודמות שלי, שלא הסכמת איתן עוד בתחילת הדיון. (בצורות, ציפורים- זוכר ?)

לא התייחסתי לטיעון המרכזי שלך?

"גם באירופה יש אנשים, אולי אפילו לא מעט שקונה רכב רק על פי שיקול כלכלי.

אבל מה לעשות, הרוב עדיין שם דגש על הנאה מנהיגה יותרף מאשר על גיר אוטומטי "נוח"."

משהו על סקרי אמינות למיניהם, כולל זה של ADACת הרי לכולנו ידוע שסקרים אלה לעולם לא יוכלו לשקף את המציאות.

הנתונים האמיתיים נמצאים אצל היצרנים בלבד, והם שומרים על זה טוב, אפילו טוב מאוד.

אומנם אין לי את הנתונים המלאים והמדוייקים, אבל זאת עובדה שבאיורופה לקנות רכב זה עניין הרבה יותר זול, מאשר בארץ מכל זוית שלא נסתכל.

(אגב יש מדינות בודדות ,שמחיר הרכב מגיע כמעט למימדים של הארץ, אבל השכר הממוצע גם גבוה יותר.)

אני מעולם גם לא טענתי שלשיקול הכלכלי אין משקל בעת החלטה על קניית רכב. (אם לא היה, כולם היו נוסעים על פורשה)

אני טענתי וטעון שהוא לא השיקול המרכזי.

בקשר ל"אוטו" ועיתונות הרכב אני ממש לא רוצה להיכנס לזה.

תאמין לי - עדיף לך (לא באופן אישי)

פורסם
לעומת זאת יש לי דוגמה ממשפחתי שלי. (אני מוכן לפרסם, אני בטוח שאותו אדם לא קורא פורום כזה)

כמובן השיקול שעומד לנגד עיניו של האיש הוא כלכלי בלבד.

יש לו מאזדה 3, פרטית כבת 3, שתימכר בימים הקרובים.

על פי טענתו, הוא ימכור מאזדה 3 מתי שהוא רק רוצה. ok נראה.

אני מבטיח לך שאם האוטו שלו לא עבר תאונה שגרמה לירידת ערך, הוא מוכר את האוטו תוך יומיים במחירון משוקלל.

בקשר ל"אוטו" ועיתונות הרכב אני ממש לא רוצה להיכנס לזה.

תאמין לי - עדיף לך (לא באופן אישי)

עיתונות הרכב כולה משקשקת למשמע דבריך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מבטיח לך שאם האוטו שלו לא עבר תאונה שגרמה לירידת ערך, הוא מוכר את האוטו תוך יומיים במחירון משוקלל.

1. אני מאחל לו.

2. אתה מספר לי? אני מודע לזה.

אני מכיר את הנפשות הפועלותוגם את האינטרסים.

• 4 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...