Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
CX25GTI, אתה קצת מזכיר לי את הבדיחה ההיא עם הזבוב שתלשו לו רגליים.

"טיב" זה משהו שצריך להוכיח, והוא מתבטא לא רק ברגש בהגה, נוחות המיתלים או כמה מתגים יש על ההגה. באחת התכניות של טופ-גיר בעונה האחרונה, הם הדגישו בדיוק את הנקודה הזו כאשר הטילו על חברי הצוות לקנות מכוניות ישנות של בריטיש-ליילנד. אמת המידה שנגדה התחרו היתה איזה דטסון ישנה שהסטיג עשה איתה זמני-הקפה. כמו שהסביר את זה קלרקסון, כשהגיעה המכונית הזו לשוק היא פתאום הראתה לבריטים שמכוניות יכולות לנסוע בלי להתפרק ולהתניע גם בחורף הקר, פעם אחר פעם, בלי בעיות.

השוק הישראלי אולי לא כזה מתוחכם, אבל גם לא כזה מטומטם כמו שמנסים להציג אותו. הפיאט פונטו והאופל קורסה אולי לא היו כאלו להיטים, אבל הם עוד נמכרו כל עוד הוצעו עם תיבות אוטומטיות. ברגע שהקורסה החדשה הופיעה עם תיבה רובוטית בלבד היא נעלמה, והגרנדה פונטו פשוט לא קיימת בשוק (וזה שיש לה מנועים חלשים בטח לא עוזר). אני כבר לא מדבר על מה ששער האירו עשה לתוצרת האירופית. עובדה שלמרות ה"נהייה העיוורת" אחרי כל מה שיפני, היאריס הפסיקה להיות גורם בשוק הסופרמיני שלנו ברגע שהופיע הדגם החדש עם תיבה רובוטית.

ולגבי מה שקורה עם טויוטה בארה"ב - זה באמת מקרה קלסי של "זבוב בלי רגליים לא שומע". כל השוק בנפילה שם בגלל מחירי הדלק, וסגמנט הטנדרים ורכבי הפנאי הגדולים פשוט מתפרק. פורד, GM וקרייזלר איבדו השנה מכירות בשיעורים של 15-25%, הרבה יותר מטויוטה. ברור שחברות כמו הונדה, שתמהיל הדגמים שלה אינו כולל אף טנדר גדול וגם לא מנוע V8 אחד לרפואה בהיצע כולו, יושפעו הרבה פחות ואולי אפילו ירוויחו מהשינוי באופי והרכב השוק.

ד"ר פולצ'וק: כשאתה אומר שפריוס עדיפה מבחינת השוק הפרטי, האם כוונתך לצרכן או ליבואן?

טל

אתה לא מזכיר לי זבובים, אלא פשוט את העובדה שמרבית עיתונאי הרכב בארץ הפכו להיות בבואה של קהל הקוראים שלהם, ותבין מזה מה שתרצה.

היאריס הפסיקה להימכר כיוון שהיבואן חשב שהישראלי הממוצע יהיה מספיק מטומטם ולשלם על הרכב הזה 115K ש"ח, כמחיר משפחתית מקבילה, לאחר מכן הגיע סיפור הגיר הרובוטי.

גם היום דורש היבואן 108K על הדגם עם 4כ"א וללא ESP, כאשר המתחרות מציודות ב 6כ"א + ESP במחירים אשר נעים בין 105-106 א"ש.

לגבי טיב ואמינות , לא אכנס שוב לסיפור השחוק הזה עם הסקרים שאותי באופן אישי מצחיקים, כאשר כ 25% מהציון נקבע על סמך חוות דעת של קונה הרכב מהדילר המקומי ולתמורה שלדעתו הרכב נותן, ממש מדדים מקצועים ואמינים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי לפריוס ולקורולה ישנה בערך אותה ירידת הערך באופן יחסי.

כך למשל בשני המקרים בדגם 2005 המחיר יורד פחות או יותר בשליש. מה יקרה להמשך ירידת ערך קשה לנחש. יתכן ופריוס תירד יותר לקראת החלפת המצבר, יתכן ולא. לפחות בחו"ל זה לא קורה וניתן לראות ירידת ערך רציפה ללא קפיצות.

ומה שכן עלול להפיל את המחיר של הפריוסים המשומשים זוי הוזלה של הרכבים החדשים, ולאורך כל הדרך ניסיתי להסביר שהתרחיש הוא בהחלט אפשרי.

פורסם

CX, מה שעושים או חושבים מרבית עיתונאי הרכב אינו מענין אותי, ובמידה והתכוונת אישית אלי - אולי עדיף שתדבר גלויות ולא ברמזים אם אתה רוצה להעליב אותי או את המקצוע שלי. ההבדל בינינו - אחד ההבדלים - הוא שאני איני פוסל את השיקולים של אחרים גם כאשר הם אינם תואמים את השיקולים הפרטיים שלי (סתם לידע כללי, 2 מ-3 המכוניות האחרונות שקניתי בכספי הפרטי היו צרפתיות, השלישית היתה אמריקנית, והבאה תהיה גרמניה). אני גם לא ממהר לפסול תוצאות חוזרות ונשנות של סקרים ומחקרים רק כי התוצאות אינן מוצאות חן בעיני. אתה מוזמן לעשות הכללות כמה שאתה רוצה, אבל אף אחד לא יצליח לשכנע אותי שכ-ל הסקרים טועים כ-ל הזמן, אפילו אם מדובר בחוות דעת אישית סובייקטיבית. איך זה שהם לא טועים אף פעם לטובת הצרפתיות או האיטלקיות? למה ג'יפ תמיד מסיימים אי-שם למטה? נראה לך שלרוכשי ג'יפ, דווקא, יש משהו נגד המכוניות שהם בוחרים לקנות?

אגב, לא כל הסקרים כוללים מרכיב של תמורה. רבים מהם מתייחסים ספציפית לנושא אמינות ותקלות, חלקם באופן שאינו קשור כלל לדעה של בעל הרכב (למשל הדיווחים של Warranty Direct המתבססים על תביעות אחריות, או אלו של ADAC הגרמנים שמתבססים על מיליוני קריאות חילוץ). באמת סליחה שהמחקרים הללו מנסים לבלבל אותך עם עובדות.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אני חושב שרוני אהרונוביץ היטב לבטא את מצבה של עיתונות הרכב המקומית , כל המוסיף גורע.

הרכבים שרכשת בכספף הפרטי אינו מעיניני, הסגידה לאלוהי הרכב היפני מעוררת בי גיחוך , והפליאה על נבואה שמגשימה את עצמה (סקרים..) גם היא פסה.

ראה את כל אילו אשר קנו קורולה וספגו מנועים מתפגרים, מחשבי מנוע אשר שבקו חיים , ומערכות קטליטיות אשר נמוגו, הם ישבעו באמא שלהם שלמרות כל זאת זה הרכב הטוב והאמין ביותר אשר קיים בשוק היום.

מעניין מה היה קורה אם הבעיה הייתה מתרחשת ברכב צרפתי מקביל.. , ומדוע מר שביט הבעיה הזו מוכרת רק לקוראי הפורומים באינטרנט, מדוע הירחון המכובד שאתה עובד בו לא טרח ליידע את ציבור הקוראים בבעיה הנ"ל ?

זוהי בעיה קרדינלית אשר אני הייתי מצפה לקרוא אודותיה בעיתון אשר מתיימר להיות מקצועי ולכסות את תחום הרכב בארץ.

העובדה שאף אחד מהירחונים אשר עוסקים ברכב לא טרח אפילו לצייץ בנושא מוכיחה את דברי אהרונוביץ, בארץ אין עיתונים רכב, יש רק פירסומוני רכב.

פורסם

הייתי קונה את התאורית הקונספרציה של השפעת בעלי העניין על עיתונות הרכב. אכן הכף המחירות של הרכבים היפניים בארץ הרבה יותר גדול, הרווחים יותר גדולים, וכך כנראה גדלה ההשפעה של בעלי העיניין. אך מצד שני קשה להסכים שהחזקת רכב יפני ממוצע תהיה יותר יקרה או פחות כדאית מרכב אמריקאי או אירופי ממוצע מאותה הקבוצה, אלה כנראה ההפך הוא הנכון.

פורסם
ושכחת לציין עוד אפשרויות: אולי תהיה מלחמה במפרץ? אולי תפרוץ מגיפה כלל-עולמות? אולי תהיה בצורת? אולי הציפורים ישתגעו ויתחילו לתקוף אותנו?

עוד לא הבנתי איפה הגזמתי. לעומת זאת, מי שהגזים ובגדול זה אתה בתגובתך הקודמת. כן, יש לעתים הפתעות, כמו מלחמת המפרץ למשל. אני גם בטוח שאף אחד בארה"ב לא חזה לפני 3 שנים את מה שקורה היום בשוק האמריקני בגלל מחירי הדלק. ובכל זאת: אלו אירועים חריגים. פיתוחים טכנולוגיים מהפכניים לא מתרחשים בן-לילה, ושום כוח שבעולם לא יביא לכך ש-50% מכלל צי הרכב יהיה חשמלי בתוך 3 שנים. גם לא 20% ולא 10%. אז נכון, זו לא תעודת ביטוח, אבל אפשר בהחלט לבצע הערכות, ולגיטימי ל-ח-ל-ו-ט-י-ן שמי שעומד לפני הוצאה כבדה כל כך ינסה לתכנן את מהלכיו הפיננסיים כמה שאפשר טוב ונכון יותר. ובענין הזה, אגב: לך לאתר של CAR הבריטי, ל-Car Data. זהו מדריך מכוניות חדשות שלהם. לכל מכונית שנמכרת כחדשה בבריטניה, כולל דגמים חדשים לגמרי, כולל דגמים שנמכרים בכמויות זעירות כמו מייבאך, כולל מכוניות אקזוטיות כמו פרארי, כולל מכוניות היברידיות, מופיע יחד עם נתון המחיר גם נתון הערך המשוער אחרי 3 שנים. נראה לך מופרך? גם ב-Autocar מופיעים בבסיס הנתונים של מכוניות חדשות אחוזי שמירת הערך אחרי 3 שנים. כולל עבור הפריוס.

ממש שרלטנים, המגזינים הבריטיים האלה, הא?

לד"ר פוליצ'וק: אתה מצטט משפטים מספרי לימוד, שהקשר בינם לבין המציאות הוא תיאורטי בלבד. קל מאד לומר "תוריד מחירים ותשתלט על השוק", לבצע בפועל זה סיפור אחר לגמרי. ולהגדיר את טויוטה כ"מדשדשת" בישראל זו הגזמה פראית. יחסית למאזדה כל המותגים מדשדשים כאן, וכולנו יודעים שמאזדה אצלנו היא תופעה יוצאת-דופן ללא אח ורע בשום מקום בעולם. העובדה שטויוטה נמצאת היכן שהיא נמצאת גם השנה, בשוק שכל כך מוטה לתיבות אוטומטיות, למרות התיבה הרובוטית של הקורולה (והיאריס), מעידה דווקא על העבודה הטובה שעשה היבואן כאן במשך השנים הקודמות: ראה מה קרה למותגים אחרים בשוק בגלל תיבות רובוטיות, כמו אופל ופיאט. אני מציע גם שתראה היכן מדורגת טויוטה באירופה.

טל

אני וודאי הרבה פחות משכיל ממך, כמו כן גם נכון , "שפיתוחים טכנולוגיים מהפכניים לא מתרחשים בן-לילה" יחד עם זאת אולי לא שמת לב למשהו חסר משמעות:

זאת הכותרת: מיצובישי חשמלית תושק בעוד שנה

והנה הלינק:http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MJIK&Pn6Vq=E

גם בארץ ניתן להביא דוגמאות על אנשים שחשבו לפני שרכשו רכב, שהם הולכים לקנות מניה בטוחה: בוא ניזכר כרגע למלכת המכירות של ישראל רק לפני כעשור:

זוכרים, subaru dl subaru leone ?

משהו מבטיח שלדלק מוטורס לא יהיה קריסה דומה?

בטח שלא.

אין לי כל בעיה שתשתמש בדמגוגיה זולה עם כל מיני מגיפות, ציפורים ובצורות, שכלל וכלל לא קשורות לדברי.

לעומת זאת כן יש לי ביעה שאתה במקום להשפיע על הזולת, כדי שלא רק השיקול הכלכלי יקבע באיזה רכב הוא ינהג, אתה עושה בדיוק את ההיפך- מעודד אותו.

זאת גם הסיבה שבכבישי הארץ לרוב יש רק מכונית אחת: 1.6 יפני, סדאן , אוטומט.

אני פשוט רואה את קניית הרכב מזוית אחרת, אני לא אקנה רכב רק בגלל שדגם זה או אחר מאבד מערכו ב3 שנים 30% , לעומת רכב, שאני אוהב אותו, אשר אמור לאבד 40% .

ברור לי שגישה כזו במדינה בה אין תרבות מוטורית, היא לא פופולרית.

מה לעשות , אני לא אצטרף לעדר , למרות שחלק מפירסומוני הרכב בארץ ממליצים על כך.

פורסם

אוקיי, CX, הבנתי מאיפה אתה בא. הדיון בינינו הסתיים.

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אני חושב שרוני אהרונוביץ היטב לבטא את מצבה של עיתונות הרכב המקומית , כל המוסיף גורע.

הרכבים שרכשת בכספף הפרטי אינו מעיניני, הסגידה לאלוהי הרכב היפני מעוררת בי גיחוך , והפליאה על נבואה שמגשימה את עצמה (סקרים..) גם היא פסה.

ראה את כל אילו אשר קנו קורולה וספגו מנועים מתפגרים, מחשבי מנוע אשר שבקו חיים , ומערכות קטליטיות אשר נמוגו, הם ישבעו באמא שלהם שלמרות כל זאת זה הרכב הטוב והאמין ביותר אשר קיים בשוק היום.

מעניין מה היה קורה אם הבעיה הייתה מתרחשת ברכב צרפתי מקביל.. , ומדוע מר שביט הבעיה הזו מוכרת רק לקוראי הפורומים באינטרנט, מדוע הירחון המכובד שאתה עובד בו לא טרח ליידע את ציבור הקוראים בבעיה הנ"ל ?

זוהי בעיה קרדינלית אשר אני הייתי מצפה לקרוא אודותיה בעיתון אשר מתיימר להיות מקצועי ולכסות את תחום הרכב בארץ.

העובדה שאף אחד מהירחונים אשר עוסקים ברכב לא טרח אפילו לצייץ בנושא מוכיחה את דברי אהרונוביץ, בארץ אין עיתונים רכב, יש רק פירסומוני רכב.

אתה ואני יודעים בדיוק מדוע לא טרחו\ טורחים ליידע.

פורסם
אני וודאי הרבה פחות משכיל ממך, כמו כן גם נכון , "שפיתוחים טכנולוגיים מהפכניים לא מתרחשים בן-לילה" יחד עם זאת אולי לא שמת לב למשהו חסר משמעות:

זאת הכותרת: מיצובישי חשמלית תושק בעוד שנה

והנה הלינק:http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MJIK&Pn6Vq=E

גם בארץ ניתן להביא דוגמאות על אנשים שחשבו לפני שרכשו רכב, שהם הולכים לקנות מניה בטוחה: בוא ניזכר כרגע למלכת המכירות של ישראל רק לפני כעשור:

זוכרים, subaru dl subaru leone ?

משהו מבטיח שלדלק מוטורס לא יהיה קריסה דומה?

בטח שלא.

אין לי כל בעיה שתשתמש בדמגוגיה זולה עם כל מיני מגיפות, ציפורים ובצורות, שכלל וכלל לא קשורות לדברי.

לעומת זאת כן יש לי ביעה שאתה במקום להשפיע על הזולת, כדי שלא רק השיקול הכלכלי יקבע באיזה רכב הוא ינהג, אתה עושה בדיוק את ההיפך- מעודד אותו.

זאת גם הסיבה שבכבישי הארץ לרוב יש רק מכונית אחת: 1.6 יפני, סדאן , אוטומט.

אני פשוט רואה את קניית הרכב מזוית אחרת, אני לא אקנה רכב רק בגלל שדגם זה או אחר מאבד מערכו ב3 שנים 30% , לעומת רכב, שאני אוהב אותו, אשר אמור לאבד 40% .

ברור לי שגישה כזו במדינה בה אין תרבות מוטורית, היא לא פופולרית.

מה לעשות , אני לא אצטרף לעדר , למרות שחלק מפירסומוני הרכב בארץ ממליצים על כך.

אתה מדבר איתי על דמגוגיה זולה? בסך הכל המשכתי את הקו שלך. הרי אתה זה שדיברת על זה שבתוך 3 שנים יהיו 50% מכלי הרכב חשמליים, או שימצאו שדה נפט ענק בדרום הארץ. האפשרויות שהצגתי יועדו בדיוק כדי להמחיש את האבסורד בטיעונים הללו שלך.

כמו שאמרתי (ובחרת להתעלם), תחזיות אינן תעודת ביטוח, גם לא בכלכלה ובמניות, ובכל זאת כולם עוסקים בהן ומבססים החלטות כבדות-משקל עליהן. וכן, סובארו איבדה את הבכורה בשוק (לפני כמעט שני עשורים ולא עשור אחד, אבל לא חשוב). האם זה פגע במשהו בסחירות של הליאונה? בשם הטוב שיש לה - עד היום, יחסית לגילה - בשוק המשומשות?

ומדוע אתה חושב שהעובדה שמיצובישי עתידה להשיק רכב חשמלי תשפיע באופן משמעותי על השוק בטווח הנראה לעין? מכוניות חשמליות אינן דבר חדש. גם מכוניות מונעות גז הופיעו בקולן תרועה בשוק ותראה לאן הגיעו. כדי שתהיה לרכב חשמלי משמעות צריכים לחול שינויים מרחיקי לכת, שרבות נכתב עליהם (גם על ידי, אגב). עצם השקת דגם חשמלי אינה אומרת דבר ואינה משמעותית ובודאי שאיננה המהפכה שאתה מדבר עליה.

אין לי מושג מנין הרעיון שאני או העיתון בו אני כותב מעודדים את הגישה ה"כלכלית" או איך שאתה רוצה לקרוא לה. קראת פעם משהו שכתבתי? את הטור האישי שלי? האם טרחת להקדיש מחשבה למבחנים המופיעים ב'אוטו'? אפילו המכונית הבנאלית ביותר, היונדאי גטץ הנחותה ביותר, נבדקת בתחומים שאינם מעניינים כלל את מרבית רוכשיה. גם מיניוואנים נבחנים בסלאלום, והמבחנים הנכתבים מתייחסים במפורט להתנהגות כביש, היגוי, ביצועים, נוחות - כל אותם אלמנטים פונקציונליים שה"עדר" כדבריך מתעלם מהם. אז איך בדיוק אני - או עיתוני הרכב למיניהם - מעודדים את הגישה שאתה מדבר עליה?

כדאי שתתחיל לחשוב בשביל עצמך ולא להיזון מקלישאות וכותרות.

טל

פורסם
אבל אל תשכח שהדגם הראשון של פריוס הושק רק ב2007 ,ואנשים עדיין מפחדים לקנות הייברידיות כי יש את החשש לתקינות הרכב לתווך הארוך וזה משו שחובה לקחת בחשבון.

לכן יש 8 שנים אחריות על המערכת ההיברידית בפריוס.

סוזוקי ג'ימיני ידני.

פורסם
אוקיי, CX, הבנתי מאיפה אתה בא. הדיון בינינו הסתיים.

דיון ?

לא היה בינינו דיון ,אולי החלפת דעות אישיות, וקצת ירידות אישיות מעיתונאי רכב .

אולי תיידע אותי מאיפה אני בא ???

פורסם
אתה מדבר איתי על דמגוגיה זולה? בסך הכל המשכתי את הקו שלך. הרי אתה זה שדיברת על זה שבתוך 3 שנים יהיו 50% מכלי הרכב חשמליים, או שימצאו שדה נפט ענק בדרום הארץ. האפשרויות שהצגתי יועדו בדיוק כדי להמחיש את האבסורד בטיעונים הללו שלך.

כמו שאמרתי (ובחרת להתעלם), תחזיות אינן תעודת ביטוח, גם לא בכלכלה ובמניות, ובכל זאת כולם עוסקים בהן ומבססים החלטות כבדות-משקל עליהן. וכן, סובארו איבדה את הבכורה בשוק (לפני כמעט שני עשורים ולא עשור אחד, אבל לא חשוב). האם זה פגע במשהו בסחירות של הליאונה? בשם הטוב שיש לה - עד היום, יחסית לגילה - בשוק המשומשות?

ומדוע אתה חושב שהעובדה שמיצובישי עתידה להשיק רכב חשמלי תשפיע באופן משמעותי על השוק בטווח הנראה לעין? מכוניות חשמליות אינן דבר חדש. גם מכוניות מונעות גז הופיעו בקולן תרועה בשוק ותראה לאן הגיעו. כדי שתהיה לרכב חשמלי משמעות צריכים לחול שינויים מרחיקי לכת, שרבות נכתב עליהם (גם על ידי, אגב). עצם השקת דגם חשמלי אינה אומרת דבר ואינה משמעותית ובודאי שאיננה המהפכה שאתה מדבר עליה.

אין לי מושג מנין הרעיון שאני או העיתון בו אני כותב מעודדים את הגישה ה"כלכלית" או איך שאתה רוצה לקרוא לה. קראת פעם משהו שכתבתי? את הטור האישי שלי? האם טרחת להקדיש מחשבה למבחנים המופיעים ב'אוטו'? אפילו המכונית הבנאלית ביותר, היונדאי גטץ הנחותה ביותר, נבדקת בתחומים שאינם מעניינים כלל את מרבית רוכשיה. גם מיניוואנים נבחנים בסלאלום, והמבחנים הנכתבים מתייחסים במפורט להתנהגות כביש, היגוי, ביצועים, נוחות - כל אותם אלמנטים פונקציונליים שה"עדר" כדבריך מתעלם מהם. אז איך בדיוק אני - או עיתוני הרכב למיניהם - מעודדים את הגישה שאתה מדבר עליה?

כדאי שתתחיל לחשוב בשביל עצמך ולא להיזון מקלישאות וכותרות.

טל

מציאת שדה נפט בכל מקום בעולם, או המצאת רכב חשמלי טוב ובקרובף אשר בהחלט יכולות להשפיע אפילו במיידית על השוק ובטח על השוק העתידי, הן אפשרויות הרבה יותר סבירות, מאשר כל מיני ציפורים שישתגעו.

סובארו קרסה לפני כ15 שנה (הזמן באמת לא חשוב ) וקריסתה השפיעה על המשומשות מיידית, אם כי לא בצורה חדה.

בקשר ל"אוטו", תאמין לי אני יודע די הרבה, עוד מהתקופה "ההיא".

אבל עזוב, זה לא חשוב

פורסם

גבי, אתה באמת לא מבין שבחרת י ב-כ-ו-ו-נ-ה בדוגמאות מופרכות ומוגזמות כדי להמחיש את האבסורד בדבריך? מציאת שדה נפט בתחומי ישראל היא אולי יותר סבירה מאשר מתקפת ציפורים, אבל עדיין רחוקה מאד מלהיות אפילו קרובה לסבירה על פי כל קנה מידה. "המצאת רכב חשמלי טוב"? מתי בפעם האחרונה התרחשה המצאה שחוללה מהפכה בן לילה בעולם הרכב, דוגמת (נניח) מהפכת הסלולרי בעולם התקשורת? מתי בפעם האחרונה הומצא משהו שיצר מדרגה משמעותית, חד-משמעית ומהירה בעולם שלנו, ששינה את הדרך בה אנו מתנייעים? לומר "זה יתכן" זו דמגוגיה, לא יותר. ברמה העקרונית, הכל יתכן - אבל יש רמות שונות של סבירות. "יתכן" שפתאום ימציאו, בן לילה, מצבר בעל קיבולת ענק שנטען בתוך שניות, יחזיק מעמד 50 שנה ויעלה גרושים. יתכן, אבל אף אחד בעולם לא מתכנן תכניות לפי זה כי זה מ-א-ד לא סביר. "יתכן" שמחר יומצא תא-דלק מהפכני וזול שיאפשר לכל המכוניות להתנייד בלי לזהם כלל את הכדור שלנו, ובלי להזדקק לפריסת תחנות-מימן מסובכת ויקרה. יתכן, אבל מאד לא סביר ואף אחד לא מתכנן תכניות לפי האפשרות הזו. ובאותה צורה בדיוק, אפשר בהחלט להעריך - כמו שעושים המגזינים הבריטיים המאד-מכובדים שהזכרתי - איך תהיה שמירת-הערך של מכונית מדגם X (הם יורדים לרזולוציה של אחוז בודד, אגב). כמו שאמרתי, זו לא תעודת ביטוח - אבל לגיטימי לקבל החלטות לפי זה. ואם אפילו CAR, שאף אחד לא יאשים אותו (אני מקווה) בהיותו לוקה בשרלטנות מרשה לעצמו לנקוב בערכים הללו, כנראה שזה לא כל-כך מוקצה מחמת מיאוס כפי שאתה מנסה להציג זאת; כנראה שזה לא עד כדי כך פוגע בתשתית הערכים של חדוות הנהיגה ואהבת המכונית - אלא אם אתה חושב שגם CAR "מעודד חשיבת עדר" או איך שקראת לזה. ובכלל, תעשה חיפוש בגוגל על Car residuals - שמירת ערך - ותראה כמה מקובל בבריטניה לדבר על זה ולהתייחס לזה. בריטניה, מן הסתם הדוגמה שעומדת לנגד עיני רובנו כאשר מדברים על תרבות נהיגה...

אז אני רק יכול לומר לך שוב - תפעיל את הראש ותפסיק להתייחס לקלישאות ולדעות קדומות. וזה גם כולל התיחסות ל'אוטו'. הייתי מספיק פעמים בדיונים מהסוג הזה ואין לי שום כוונה להכנס שוב לדברים שקרו לפני 15 שנה ללא כל קשר אלי, כשהייתי במקום אחר לחלוטין. אם אתה רוצה להתייחס ליושר העיתונאי האישי שלי - סבבה. אם אתה מסוגל להתייחס ישירות לדברי ולא בעקיפין ובאמירות חסרות-תוכן כגון "אני מכיר את 'אוטו' מהתקופה ההיא" - מצוין (תזכורת: שאלתי האם קראת דברים שכתבתי; ציינתי את העובדה שכל רכב שנבחן ב'אוטו' ובמגזיני רכב אחרים נבדק על פי אמות מידה פונקציונליות ברורות, כולל התנהגות כביש והיגוי ושאר פרמטרים המתיחסים להנאה מנהיגה, ולא לפי אמינותו המשוערת או שמירת הערך הצפויה שלו).

במלים אחרות, אין לי בעיה להמשיך את הדיון הזה כל עוד הוא ישאר על פסים רציונליים וענייניים.

טל

פורסם
דיון ?

לא היה בינינו דיון ,אולי החלפת דעות אישיות, וקצת ירידות אישיות מעיתונאי רכב .

אולי תיידע אותי מאיפה אני בא ???

מוזר, בעולם שלי החלפת דעות היא הגדרה מצויינת לדיון. קצת מוזר גם שאתה בא אלי בטענות על ירידות אישיות: מי שירד כאן לפסים אישיים עם כל מיני רמיזות זה אתה, לא אני.

ולגבי השאלה מנין אתה בא - מבית מדרשו של ר' אהרנוביץ'. זה מספיק לי להבין שאין כל טעם בדיון איתך.

טל

פורסם

להעריך את ירידת ערך של טויוטה פריוס לדעתי יהיה קשה.

בהנתן תנאי השוק הקיימים, נראה שגם הפעם טויוטה לא תאכזב ושמירת הערך של הרכב תהיה גבוהה.

גם סקרי שביעות הרצון ועלויות האחזקה בחו"ל וגם מספר לא מבוטל (אבל לא מדגם מייצג!) בעלי פריוס ששאלתי אותם לרמת שביעות הרצון מהרכב כמעט כולם הרעיפו שבחים על הרכב, היו כמה שאמרו שלא היו קונים אותו שוב בגלל שהוא לא נוח להם או מוזר מדי, אבל הרוב המכריע המליץ בחום (ונראה שרובם יכולים להרשות לעצמם מכוניות יקרות יותר ושתייניות יותר...)

א-ב-ל אם מחירי הדלק ירדו משמעותית ו/או רפורמת המיסוי הירוק תתקע או אז תהפוך הפריוס לנחלתם של הירוקים בלבד ואז אולי ערכה כיד שניה ירד.

אישית נראה לי שהסיכון בקניית פריוס יד שניה אינו גדול מהסיכון בקניית כל רכב יד שניה "סחיר" אחר - אישית אני חושב שאם הרכב היה עונה לקריטריונים שלי ועלויות הביטוח שלו לא היו מטורפות (וכדאי לבדוק זאת קודם) אז אולי הייתי קונה...

אני לא נכנס לויכוח הנרחב שהיה פה, אך אני מסכים שלצרכן הישראלי ולשוק הרכב הישראלי יש תכונות של עדר שבהחלט גורמות לתנודות לא רציונליות (לשני הכוונים) בשוק הרכב המשומש, אישית בד"כ אני הולך "נגד השוק" וקונה מכוניות טובות שאין להן שוק בגרושים - בנתיים אני הוא שצוחק כל הדרך לבנק...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...