Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא אמרתי שהם לא ראויים, אמרתי שאם הייתה בארץ מדיניות כזאת של "מי יכול לגדל ילדים", סביר להניח שזה היה אחד מהקריטריונים.

אתה סותר את עצמך באותו משפט.

לסיים בית ספר זה משהו די בסיסי שכל בן אדם אמור להיות מסוגל לעשות. אני לא מדבר אפילו על בגרות, אלא רק על סיום בית ספר.

מי אמר?

לפעמים אנשים נרמסים.

הלוואי וזה לא היה ככה, אבל זה מה שקורה תמיד.

לפעמים זה יכול אתה.

זאת בדיוק הבעיה עם חשיבה של ריכוזיות חברתית (פאשיזם, קומיניזם) היא מרשה לרמוס אנשים למען "המטרה הגדולה". שלא תחשוב שזה לא קשור, כל משטר שמתייחס לזכויות הפרט כמשהו שניתן לרמוס יורד במדרון לתאי הגזים. אין אפס.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 167
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש אפס וזה בולשיט שזה בלתי נמנע.

החברה לומדת מטעויות העבר וכיום, אחרי מלחמת העולם השניה לא סביר שזה יקרה.

אני יכול לפרט יותר מחר או מחרתיים, כרגע אני יוצא וחוזר עוד יומיים.

פורסם

יוסי,

החברה לומדת ?

לקח 200 שנה לתקן את משפט דרייפוס, מה קרה במשך ה-200 שנה האלה.

לתקן היום את משפט דרייפוס זה לא יותר ממס שפתיים.

האינקויזיציה לא פעלה רק מתוך מטרה להמיר דת. מדובר בפירוש בדרכים סאדיסטיות.

גם הנאצים פעלו בדרכים סאדיסטיות.

מוטנגרו זה לא בדיוק כליל השלמות וזה קורה אחרי מלה"ע ה- 2 .

להפעיל כוח להוציא מידע מפצצה מתקתקת, זה דבר אחד, להשתמש בכוח הזה כדי להתעלל זה דבר אחר. הגבול יותר מדק וכנראה שביותר מידי מקרים הגבול נחצה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יש אפס וזה בולשיט שזה בלתי נמנע.

החברה לומדת מטעויות העבר וכיום, אחרי מלחמת העולם השניה לא סביר שזה יקרה.

אני יכול לפרט יותר מחר או מחרתיים, כרגע אני יוצא וחוזר עוד יומיים.

הצחקת אותי.

ע"ע קמבודיה.

היבשת השחורה.

ועוד.

היכן שזכויות הפרט ניתנות לרמיסה יירמסו בתחילה אחרים ובסוף אותך.

פורסם

אמנם אני אני מגיב לשרשור בשלב מאוחר, אך עקבתי אחריו מתחילתו ויש לי שתי הערות - לגבי הפלה כן/לא ולגבי הגבלת או התניית ילודה.

1. התברר אמנם שהסיפור שהובא פה הומצא ע"י הבחורה, אבל חבר נפש שלי שלי עבר את זה עם בחורה שהחליטה שהיא מביאה ילדה לעולם. היום הילדה בת ארבע.

אחרי שעבר את כל הקטע של בדיקת רקמות, משפטים והכל, חבר שלי חוייב לשלם 3450 ש"ח בחודש.

למזלו, הוא אדם אמיד שיכול להרשות לעצמו ולאחר המקרה הוא התחתן (עם מישהי אחרת כמובן) ונולדה לו עוד ילדה.

אבל מה עם מי שלא יכול להרשות לעצמו? 3450 לחודש, כל חודש במשך הרבה שנים.

3450 ש"ח מהנטו - ולא משנה אם אתה מתחתן אחר כך, מביא עוד ילדים, יש לך משכנתא, תכניות, חלומות...

ולא שאפשר לגדל עם זה ילדה. גם עם סכום של פי 4 מזה קשה לפרנס ילד.

והתייחסתי רק להיבט הכספי. חבר שלי החליט להשקיע בקשר עם הילדה שמחוץ לנישואין והוא לוקח אותה כל שבת שניה, אבל אם זה היה תלוי בו ברור שהבחורה הייתה עושה הפלה.

אגב, חרדים יקרים שכל כך דואגים לשמור על חיי עובר שלפעמים עדיף להפיל: למה אתם נגד תרומת איברים להצלת חיי אנשים של ממש - אנשים שהם הורים לידים, בני זוג, אחים וכו'? החיים שלהם לא שווים בעינכם בשל האמונות הפרימיטיביות שלכם?

2. לגבי הגבלת ילודה, או התנייתה בקריטריונים מסויימים:

הייתי בעד זה לפני שהיו לי ילדים ואני עוד יותר בעד לאחר שנולד בני הבכור לפני שמונה חודשים.

אני אסביר: פעם, לא כל כך מזמן, היו תהליכים אבולוציונים שגרמו לזה שהחזקים היו שורדים והחלשים לא הגיעו לגיל הפריון.

סבתא שלי אשתי, שהיא היום בסך הכל בת 70, מספרת שהיא ילדה במרוקו 14 פעמים, אך רק 5 שרדו. מסתבר שזו לא הייתה טרגדיה גדולה כל כך, אלא משהו רגיל.

היום יש תהליכים אבולוציונים הפוכים: ברפואה המודרנית כמעט כולם שורדים, אבל מי שמתרבה יותר זה דווקא החלשים.

אשתי ילדה בבבילינסון.

מי הייתה האוכלוסיה שילדה שם באותו זמן? בעיקר כאלה שילדו מתוקף אמונתם, היהודית או המוסלמית.

בחדר עם אשתי הייתה בחורה בת 28 שילדה את ילדה הרביעי. דווקא לא חרדית או ערביה.

סתם אחת שכשהאחיות קראו לקחת את התינוקות מחדר התינוקות, היא תמיד הייתה בחוץ בסיגריה.

שאלנו אותה אם היא עישנה גם במהלך ההריון והתשובה הייתה חיובית.

אבא לא היה שם, אבל לעומת זאת הייתה שם חברה שלה שעדכנה אותה מי מהחבר'ה בכלא ולמי ניכו שליש.

למחרת יום כיפור המעשנת שוחררה ובמקומה הכניסו לחדר בחורה מבני ברק. הסתבר שהיא צמה ביום כיפור, למרות שהיא כבר כרעה ללדת, כי זה מה שהרב שלה אמר לה לעשות. אני הייתי מעמיד את הרב הזה לדין על הסתה לסיכון חיי אדם.

שאלתי אותו איך בדיוק היא התחברה מסנג'ר בבית חולים,אז הוא הפנה אליה את השאלה, והיא ענתה לו "הלו,אנחנו בשנות האלפיים, יש אינטרנט אלחוטי", הרי זה ברור שאתה מסתובב ברחבי בית חולים עם אינטרנט אלחוטי פתוח לכל :roll:.

ביולדות בבילינסון דווקא יש אינטרנט אלחוטי, אפילו מהיר.

כניראה הייתי היחיד שם שהיה צריך גם לעבוד קצת במהלך שהייתה של אשתי שם.

רוב הנוכחים האחרים שם בקושי יודעים מה זה מחשב.

מה אני מציע? אני לא קיצוני כמו יוסי פרנקוס שמציע להתנות ילודה, אבל כן הייתי מקשה על כל מי שרוצה להביא יותר משני ילדים כשאין ודאות שהוא יוכל לתת להם חינוך ובריאות סבירים.

פורסם

מה אני מציע? אני לא קיצוני כמו יוסי פרנקוס שמציע להתנות ילודה, אבל כן הייתי מקשה על כל מי שרוצה להביא יותר משני ילדים כשאין ודאות שהוא יוכל לתת להם חינוך ובריאות סבירים.

בבקשה, תקשה.

איך?

פורסם

FALOU - מה יש לך?

אנשים מביעים דעה ואתה ישר חייב ללכת לפרקטיקה?

כמו שלך מותר לחשוב בצורה מסויימת, גם להם מותר - אתה לא חייב להוציא להם את המיץ במובן של "איך ניתן ליישם את זה". זו דיעה ותו לאו.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

באמת, למה לבלבל דעות מצויינות עם עובדות...?

יש כאן תיאוריות מעולות, חבל שהמציאות מקלקלת אותן.

פורסם

גם הדיעות שלך לא בדיוק מתיישבות עם המציאות, אבל אין לי זמן לנסח תגובה ארוכה כרגע - צפה פגיעה :D

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם
גם הדיעות שלך לא בדיוק מתיישבות עם המציאות, אבל אין לי זמן לנסח תגובה ארוכה כרגע - צפה פגיעה :D

נו, אולי סופסוף יגיע לשרשור מישהו שיודע להציג תזה. אני מחכה בכיליון מקלדת.

פורסם

באמת, למה לבלבל דעות מצויינות עם עובדות...?

יש כאן תיאוריות מעולות, חבל שהמציאות מקלקלת אותן.

המשורר, החולם, היפה, והיפה - לא מספיק שהם קיימים בעולמנו, למה לבקש גם תובנות..

עצם קיומם, ושירתם, מוסיפים מימד עומק, לעולמנו השטוח .

( עד כמה שזכור לי, כדור הארץ, עדיין שטוח - וזו דעתי, וזכותי להביע, את דעתי, ואסור לשלול אותה !! )

אני כותב/מדבר - אני קיים . מה הקשר למציאות, מדוע מקשים עליי, בשאלות פשוטות, איך לבצע ,

או , מי ישלם את המחיר .. ואני רק רציתי לשיר .. מה חשובות המילים .

- כל מילה חשובה - וסייג לחוכמה, שתיקה .

כך ש falou צודק מאוד , החוכמה בדעה,או ביקורת היא גם להראות לצד השני, את הטעויות, וללמוד מהן

ולא להגן, על דברים הזויים, בשם חופש הדעה, צריך ללכת צעד קדימה, ולראות, לאן דעות או מעשים אלה מובילים.

כעת - גם תשובתי זו , חשופה לביקורת, או הסכמה, וזה מחיר הפירסום ..

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
FALOU - מה יש לך?

אנשים מביעים דעה ואתה ישר חייב ללכת לפרקטיקה?

כמו שלך מותר לחשוב בצורה מסויימת, גם להם מותר - אתה לא חייב להוציא להם את המיץ במובן של "איך ניתן ליישם את זה". זו דיעה ותו לאו.

יוליה, הבעיה בתיאוריות מעין אלו, שהן יכולות להישמע מאוד יפה כתאוריות, אבל ברגע שאת מורידה אותן אל הפרקטיקה, הן הופכות להיות מזעזעות.

וזו דרך מאוד הגיונית לבדוק תיאוריה ע"י הורדה לשטח. "מותר" לכולם לחשוב מה שהם רוצים. השאלה היא מה מהמחשבות הללו ראוי נכון ודמוקרטי, ומה לא.

דעות ותו לא הן הרבה מאוד בעיני. ואני זוכר שבפעמים אחרות גם בעינייך הן היו הרבה מאוד.

התרומה שלי לשרשור!

http://www.youtube.com/watch?v=MrXvDXVhqfU

נאום מלא תובנות שכדאי להקשיב לו עד סופו!

מחכה לתגובות!

נדב

אל תשלח אותנו לעשות את העבודה במקומך. סכם את התובנות, והבע את דעתך עליהן. זו תהיה תרומה אמיתית לשרשור.

פורסם
בבקשה, תקשה.

איך?

בשמחה.

כיועץ, אני לא רק תיאורטיקן, אלא גם נותן המלצות. רציתי לכתוב את זה כבר קודם, אבל כבר יצא נורא ארוך.

אז הנה שני רעיונות מתוך הרבה רעיונות שיש לי:

1. אתם יודעים למה בתי החולים רודפים אחרי היולדות כדי שיילדו אצלם? כי בית החולים מקבל 8000 ש"ח על כל יולדת ממשרד הבריאות.

אם זה ישונה, והחל מהילד השלישי, היולדת תישא בעלות האשפוז הלידה במקום משרד הבריאות, דברים ישתנו.

אני לא אומר ליישם את זה ממחר בבוקר, כי יש כבר תינוקות בהתהוות, אבל החל מעוד שנה זה בהחלט ישים.

מי שמתכנן עכשיו את הילד השלישי ואין לו כסף אפילו לבית החולים, שישתמש באמצעי מניעה.

2. מס הבריאות הוא לא חכם.

כשהייתי רווק ולא ידעתי מה זה רופא שילמתי אותו סכום כמו אב לעשרה שכל יום מבקר אצל הרופא עם אחד הילדים (וכניראה ששילמתי יותר, כי אני מניח שהרווחתי יותר מהאב לעשרה ומס בריאות הוא אחוז מהמשכורת).

צריך לעשות שמס הבריאות יהיה גם פונקציה של גודל המשפחה. שוב, היישום לא יכול להתחיל מיידית, אלא על ילדים שיוולדו החל משנה לאחר יישום החוק.

פורסם

אתה מוזמן להצטרף לצוות של חוקרים, בעיקר מהאונ' העברית, שמנסים כבר תקופה ארוכה להבין למה לעזאזל ההקטנה הדרסטית של קצבאות הילודה לא הביאה לירידה בילודה במגזר החרדי. הם באמת שוברים את הראש על זה.

אתה צודק בכך שלמדינה יש דרכים לעודד ילודה או לא, אבל ההבדל בין הדרכים הלגיטימיות שאתה מציע (בלי קשר למידת הסכמתי איתן) לבין מה שהוצע קודם בשרשור הוא תהומי.

ההצעות הספציפיות שהעלית לא נראות לי מוצלחות במיוחד - מה תעשה יולדת בלי כסף? תלד בבית? מי ייקח את האחריות?

אבל את הרעיון העקרוני הבנתי, ושוב, הוא לגיטימי.

את דעתי לגבי הדרך שבה מדינה אמורה לעודד ילודה - אשמור לשרשורים אחרים.

• תוכן חדש...