Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

חברה שלי קנתה לי מתנה ליומולדת קורס נהיגה כלשהו והיא לא מוכנה להגיד לי איזה כדי שזה ישאר הפתעה...

(נשים, לכו תבינו...)

השאלה שלי היא האם קורס בסגנון הזה קורע את האוטו ו/או הצמיגים בהתחשב בעובדה שהקורס כנראה יבוצע

על הרכב שלי ומכיוון שהוא חדש מהחברה (איביזה קופרה) ועוד לא קיבלתי אותו אפילו, האם זה "בריא" לו

ולהרצה שאני אמור לעשות לו ?

אגב, מישהו יכול להסביר לי מה הקורסים האלה כוללים והאם זה רק קשור לבלימות חירום, ישיבה ונכונה וכו'...

כי אם כן אני אבקש ממנה פתק החלפה... :-)

אותי יותר מעניין לשלוט ברכב בגלל שלא נהגתי על אוטו חזק כמו הקופרה בחיים והייתי רוצה לדעת לשלוט בו

יותר מה גם ששמעתי שההתנהגות של הקופרה היא לא משהו... (מישהו יכול להסביר מה זה אומר???)

תודה מראש ומצטער אם השאלה קצת מוזרה/מסובכת להבנה...

פורסם

כמה דברים בקשר לשאלתך.

מצד אחד אתה אומר שאתה רוצה ללמוד לשלוט ברכב ומצד שני אומר שאתה לא רוצה קורס שהתכנים בו הם ישיבה נכונה, בלימת חירום וכדומה. שליטה ברכב היא מכלול מאוד רחב של דברים. האם בלימת חירום לא נחשבת כשליטה ברכב ? אחיזה נכונה של ההגה לא נחשבת כשליטה ברכב ? האם רק השתלטות על היגוי יתר ב 120 קמ"ש נחשבת כשליטה ברכב ?

מעבר לחלק הפילוסופי של השורות האחרונות, כדי ללמוד לשלוט ברכב במצבים קיצוניים וקשים לשליטה, כמובן שצריך לדעת לשבת נכון ולעבוד נכון עם ההגה, אלו דברים שבניגוד למה שהם נשמעים - לא קל בכלל ללמוד אותם, וכשאני אומר ללמוד, אני מתכוון להטמיעה אותם שיהפכו להרגל בנהיגה שלך. אתה תתפלא לראות כמה קשה בהתחלה לשבת נכון ולעבוד נכון עם ההגה, רק בגלל שמדובר בשינוי הרגלים.

אני ממליץ לך, במידה ולא עברתה קורס נהיגה מתקדמת בסיסי (מהודעתך יש הרגשה שעדיין לא עברתה), לא לוותר עליו. תתפלא כמה תכנים חדשים תוכל ללמוד בקורס כזה. חלק מהתכנים קלים ופשוטים, ואחרים ידרשו ממך לשנות את הרגלי הנהיגה שלך, וכיוצא בזאת זמן לא קצר של הטמעה.

אחרי שתהיה מורגל ומאומן באותם תכנים בסיסים וחשובים, זהו לדעתי הזמן המתאים להמשיך וללמוד דברים יותר מתקדמים. ככל שבקורס מסוים יהיה לך יותר חומר חדש ללמוד, כך למוח שלך (למוח של כל אדם, כמובן) יהיה יותר קשה ליישם וללמוד אותם כמו שצריך. לכן לא מומלץ ללכת לקורס המתקדם ביותר בתור קורס ראשוני. למידה היא דבר פרוגרסיבי. אי אפשר להיות פרופסור למתמטיקה לפני שעוברים את שלב הסטודנט, נכון ?!

בקשר לצמיגים- ככל שהקורס כולל יותר זמן בנסיעה על מגבלות הרכב כך גדלה שחיקת הצמיגים. אי אפשר למדוד באופן מדויק כמה הצמיגים נשחקים בכל קורס. כמובן שבקורסים שבהם מתורגלות החלקות השחיקה גבוהה יותר.

אני באופן אישי הייתי מחכה לסיום תקופת ההרצה של הרכב לפני שאני ניגש לכל קורס, כזה או אחר.

בהצלחה ! קבלתה אחלה מתנה, לא הייתי מחליף.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

היי,

לגבי נהיגה מתקדמת/רכב חדש,

לא הייתי ממליץ לקחת את הרכב לנהיגה מתקדמת לפני שאתה מסיים הרצה (1000 ק"מ ברוב החברות). זה יוכל לפגוע במכלולי הרכב בטווח הרחוק.

הקורס לא בהכרח "קורע" את הרכב. איביזה קופרה זהו רכב ספורטיבי שאמור לעמוד בציפיות של קורס כזה ללא בעיה מיוחדת.

לגבי תכני הקורס יש אנשים הרבה יותר מבינים אך בעיקרון יש כמה סוגים של קורסים כמו קורס שליטה ברכב בכביש חלק, בלימות חירום וכו' ויש קורס "נהיגה ספורטיבית" שהיא נהיגה כמו שאתה מחפש לפי מה שאני מבין וכן "נהיגת ראלי" עם החלקות.

התנהגות לא משהו - משמע לרכב יש נטייה לאיבוד שליטה בכניסה לפניות במהירות גבוהה או נטייה להחלקה ללא אחיזה מספקת, יש האומרים שרכבים מסוג הקופרה טובים "אך ורק לנסיעה בקו ישר". תמיד אפשר לשפר את ההתנהגות ע"י צמיגים יותר טובים, החלפת מתלים וכו'. אני ממליץ לך להריץ חיפוש בפורום "שיפורים" שם כבר עזרו הרבה לבעלי קופרות שרצו לשפר את האחיזה.

ערב טוב,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

לפי מה שאני מבין זה האוטו הספורטבי הראשון שלך

בהתחלה אתה תהיה מרוצה מאוד מהיתנהגות הכביש

המתלים קשים יותר ההגה מרגיש מדוייק יותר

בהתחלה האוטו הזה מספיק לך אני אומר תסיים את ההרצה ותלך לקורס זה יעזור לך ללמוד את הרכב שלך במיוחד אם הוא חדש ואתה לא מכיר אותו תלמד להגיע למגבלות שלו ולשלוט עליו.

אחרי שתתרגל לאוטו ותגיד "די זה לא פונה מספיק טוב" או "זה לא מהיר מספיק" אז תיכנס לפורום שיפורים ולשמחתך לקופרה ואיביזות בכלל קל מאוד לשפר אותם ושיפור הכוח זול משמעותית מאשר ברכב בלי טורבו

מקווה שתהנה

נ.ב

תתחדש על האוטו מקווה שתהנה ממנו סע בזהירות עד שתכיר אותו!

תודה

שי

Mercedes-Benz UNIMOG 421 80' 80Hp

Renault Clio Sport MK1 01' 172Hp

פורסם

חברים, תודה רבה על התגובות, עזרתם לי מאד.

השאלה עכשיו איך אני אומר לחברה שזה לא טוב לאוטו לעשות קורס לפני סיום ההרצה בלי לבאס אותה,

אבל תשובה לזה זה כבר בפורום של ורדה רזיאל ז'קונט או משהו...

פורסם

לגבי קורס נהיגה מתקדמת, אחרי הקורס הבסיסי אתה בהחלט לא יוצא נהג טוב יותר טכנית, התרגול המועט ממש זניח, מה שכן אתה יוצא עם ידע על מנת ליישם דברים שלמדת וזה במסלולים "הרבים" שיש בארץ או בסתם מקום בו אתה לא מסכן אף אחד.

בקורס הבסיסי שמים דגש יותר על בלימות חירום, ישיבה נכונה, ראיית כביש נכונה, נעט מאוד החלקות רק כדי להבין את העניין, אתה לומד לנהוג יותר נכון ובטוח

בקורס הספורטיבי אתה לומד יותר על התנהגות הרכב, שמים דגש יותר על שליטה על הרכב במצבי החלקה, קווי פנייה נכונים, העברות משקל וכו - אבל עדיין אתה יוצא משם בעיקר עם הרבה ידע ומעט מאוד מיומנות (שאפילו דיי זניחה), על מנת לרכוש מיומנות אתה צריך ליישם את הדברים שלמדת.

פורסם

את הקורס אני מאמין שאתה יכול לעשות בכל זמן שתבחר, כך שתסיים את ההרצה ואז תעשה את הקורס.

אל תזלזל בהיבטים ה"בטיחותיים" וה"משעממים" של הקורס כביכול (ישיבה נכונה, אחיזת הגה, בלימת חירום)...

צריך ללמוד ללכת לפני שלומדים לרוץ.

ואל תטעה ותחשוב שמורה הנהיגה שלך לימד אותך משוה שקשור לנהיגה נכונה באמת על הרכב.

נהיגה ספורטיבית היא אומנות, ומי שלא יודע לשבת נכון, ולהפנות את הרכב נכון, ולבלום נכון,

לא יהיה מסוגל לעשות שום דבר אחר נכון - בלי להתרסק (בסופו של דבר).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
את הקורס אני מאמין שאתה יכול לעשות בכל זמן שתבחר, כך שתסיים את ההרצה ואז תעשה את הקורס.

אל תזלזל בהיבטים ה"בטיחותיים" וה"משעממים" של הקורס כביכול (ישיבה נכונה, אחיזת הגה, בלימת חירום)...

צריך ללמוד ללכת לפני שלומדים לרוץ.

ואל תטעה ותחשוב שמורה הנהיגה שלך לימד אותך משוה שקשור לנהיגה נכונה באמת על הרכב.

נהיגה ספורטיבית היא אומנות, ומי שלא יודע לשבת נכון, ולהפנות את הרכב נכון, ולבלום נכון,

לא יהיה מסוגל לעשות שום דבר אחר נכון - בלי להתרסק (בסופו של דבר).

טוב , לא להיסחף!

נהיגה נכונה היא לא בבלעדיות של בתי ספר לנהיגה מתקדמת.

יש מורי נהיגה חאפרים, אבל יש בהחלט כאלה שיודעים נהיגה נכונה מהי.

לשפר בהחלט תמיד אפשר וכדאי.

פורסם

כמובן ששכחתי להזכיר שיש צדיקים בסדום (ערד), ואייזיק הוא אחד הגדולים שבהם. :wink:

(סתם לא רציתי שיגידו שאני עושה לך פרסומת סמוייה).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...