Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דפיקות מראש מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי היום לנצ'יה תמא שמוצעת למכירה, נראית די טוב ועברה 110K ק"מ (בדוקים) ב-8 שנים שהיא על הכביש.

כאשר התנעתי אותה, ממנוע קר לגמרי, נשמעו דפיקות מאזור ראש המנוע בסל"ד שבין 1500-3000, בעיקר, אך גם מעט מעל ומתחת לטווח. כאשר האוטו התחמם מעט, הרעש נחלש אך עדיין קיים.

שמן מנוע לא חסר, השמן נראה די בסדר ומריח כמו שצריך.

מה יכולה להיות הבעיה? מה סדרי הגודל (מאות, אלפים, עשרות אלפים...) לעלות התיקון?

בתודה,

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
מרים שסתומים? או אולי כוון\מיקוי שסתומים.

רוצה להוסיף שבמידה ונעשה שיפוץ ראש מנוע יכול להיות ש"החסירו" כמה גומיות\אטמים.. (מה שקרה באיביזה..)..

אבל מה שסנטיאגו רשם נראה לי סביר יותר..

פורסם

כאשר התנעתי אותה, ממנוע קר לגמרי, נשמעו דפיקות מאזור ראש המנוע בסל"ד שבין 1500-3000, בעיקר, אך גם מעט מעל ומתחת לטווח. כאשר האוטו התחמם מעט, הרעש נחלש אך עדיין קיים.

נשמע כמו מרימי שסתומים...

תיקון מרימי שסתומים לרכב כזה, שהוא די נדיר ודורש ידע וחלפים טובים, יכול לעלות ה-ר-ב-ה כסף (הרבה=2000,3000,4000 וכד').

כדאי לשאול במוסך שמתמחה במכוניות האלו - מי כמוך יודע שכל ניסיון לביצוע העבודה במקום אחר יכול לעלות כפליים ואף יותר (שלא לדבר על עוגמת נפש וכיוצ"ב).

מאידך, האם מדובר בשסתומים או שמה בחופש פנימי במנוע או מייסב גמור ? (מייסב של הקראנק)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז ככה: למיטב ידיעתי, הרכב לא עבר שיפוץ מנוע כלשהו מעולם. התושבות העליונות נראו לי במצב טוב והרעש בהחלט מגיע מתוך המנוע (גם לא מיסב טיימינג).

1. האם יתכן שהרעש נובע מכיוון שסתומים לקוי או שבהכרח מדובר במרימים? האם יתכן שפלאשינג טוב יפתור את הבעיה?

2. האם בכלל יש צורך לבצע כיוון שסתומים ברכב כזה? אם אני לא טועה, יש לרכב כיוון שסתומים הידראולי/אוטומטי...

3. במידה ואלו אכן המרימים, מה גורם להם להפגע (אצלי באוטו, עם אותו המנוע, אין שום רעשים על אף שהוא מבוגר מעט יותר)?

4. האם נסיעה עם מרימים פגומים לאורך זמן יכולה להסב נזק חמור יותר?

בכל אופן, אני לא מתכוון לקנות את האוטו מבלי לקבל הערכה וודאית במוסך המרכזי.

בתודה,

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

ועוד משהו: אתמול עשיתי על האוטו סיבוב (ביום ו' רק התנעתי) ובסופו הרעש כמעט ונעלם. האם יתכן שרעש כזה יעלם מעצמו או שהדבר מצביע על הוספת "דבש" כלשהי?

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
ועוד משהו: אתמול עשיתי על האוטו סיבוב (ביום ו' רק התנעתי) ובסופו הרעש כמעט ונעלם. האם יתכן שרעש כזה יעלם מעצמו או שהדבר מצביע על הוספת "דבש" כלשהי?

שי

להערכתי האישית - ע"ס מה שאתה מספר - יש כמה אפשרויות:

1. מדובר כנראה בחופשים פנימיים שנעלמים ככל שהעסק מתחמם (התרחבות החומר וצימצום הפערים) וליכלוך רב ששורץ במערכת השימון של המנוע וגורם לסיכה גרועה.

2. פרט לעניין הרעש נראה כי המנוע יכול לסחוב עוד הרבה - השאלה היא מה ההיסטוריה של המנוע הזה ומה הסבירות שמדובר ב:

א. בלאי בקאמשאפט

ב. סתם הצטברות מזוויעה של פיח שגורמת לרווח שסתומים מוגזם ורעש היסטרי.

ג. בעיה בשסתומים או במנוע עצמו (קראנק, מייסבים וכו')

מה מצב השמן ? יש תיעוד לסיכה שהרכב עובר ? עשן לבן ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כעיקרון, בשנים האחרונות הרכב הזה לא נסע הרבה: הבעלים קיבל אוטו מהעבודה ובלנצ'יה השתמשה אישתו לנסיעות קצרות בתוך העיר.

הטיפול האחרון, למשל, בוצע ב-106K (עכשיו יש 110.5K) לפני כמעט שנה. למרות זאת, השמן נראה סביר בהחלט. הבעלים הראה לי קבלות על טיפולים, אם כי לא עברתי על כולן לפי תאריכים/ק"מ (גם בגלל שהוא טוען שיש כמה אצל רוה"ח שלו).

האוטו טופל רק במורשים, לפי הבעלים והקבלות.

מבחינת עשן, לא יוצא משהו חריג והבעלים טוען שהוא לא צריך להוסיף שמן בין הטיפולים (זה הגיוני-גם שלי לא שורפת שמן כלל).

אני מניח שאם היה מדובר ברכב נפוץ היתי מוותר, אבל תמות טובות קשה מאוד למצוא. מלבד הנושא הזה, האוטו יפיפה חיצונית ופנימית, הוא מיד ראשונה, מטופל (כנראה...) ולא עבר הרבה ק"מ.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
כעיקרון, בשנים האחרונות הרכב הזה לא נסע הרבה: הבעלים קיבל אוטו מהעבודה ובלנצ'יה השתמשה אישתו לנסיעות קצרות בתוך העיר.

הטיפול האחרון, למשל, בוצע ב-106K (עכשיו יש 110.5K) לפני כמעט שנה. למרות זאת, השמן נראה סביר בהחלט. הבעלים הראה לי קבלות על טיפולים, אם כי לא עברתי על כולן לפי תאריכים/ק"מ (גם בגלל שהוא טוען שיש כמה אצל רוה"ח שלו).

האוטו טופל רק במורשים, לפי הבעלים והקבלות.

מבחינת עשן, לא יוצא משהו חריג והבעלים טוען שהוא לא צריך להוסיף שמן בין הטיפולים (זה הגיוני-גם שלי לא שורפת שמן כלל).

אני מניח שאם היה מדובר ברכב נפוץ היתי מוותר, אבל תמות טובות קשה מאוד למצוא. מלבד הנושא הזה, האוטו יפיפה חיצונית ופנימית, הוא מיד ראשונה, מטופל (כנראה...) ולא עבר הרבה ק"מ.

שי

אני מניח שאם הבעיה היא במנוע בלבד - שווה לקחת את הסיכון ובמקרה הגרוע לתקן מאוחר יותר... האוטו נשמע כמו מציאה רצינית (על אחת כמה וכמה שקשה למצוא כאלה וזו עוד מיד ראשונה עם היסטוריה, שמורה מאוד).

כמובן שחובה להתמקח ולהוריד כמה שיותר במחיר (אם אפשר) - אבל לא נראה לי ששוה "לזרוק" את העניין רק בגלל המנוע (למרות שיכול להיות ומדובר בתיקון יקר יחסית).

אני סומך עליך שתעשה את השיקול הנכון - לפי מה שאתה מספר, שווה לקנות...לפעמים מדובר בבעיה קטנה שלא זכתה לטיפול הרבה זמן וכשמדובר באוטו נדיר - ההיסוסים בנוגע לחסרונות זעומים ליד היתרונות שהצגת.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו שאמרת האישה השתמשה ברכב רק לנסיעות קצרות בעיר, נסיעות קצרות בעיר לא תמיד טובות בהכרח והנה הוחכה טיפול לקוי בסכיה של הרכב והנה נשארו כנראה מצבורי פיח וליכלוך שגומרים לרעש כנראה, תנסה לקחת תרכב לבדיקה יותר מדוייקת אם זה לא רציני - תיקח , אני מאמין שזה ליכלוך עם משקעי פיח כי הקראנק דופק גם בסל"דים גבוההים וגם כשהרכב מתחמם , כנ"ל הפיסטונים

פורסם

עדכון ביניים: הוגשה בקשה לקבל את ההיסטוריה של הרכב מסמל"ת. הבקשה הוגשה עוד אתמול בבוקר, אך ההיסטוריה תתקבל רק מחר (בהתחלה אמרו לי שהיא תגיע עוד אתמול, אח"כ היום ובינתיים זה נדחה למחר :mm_nah: לסמל"ת).

כשאני חושב על זה בדיעבד, בנסיעה של מוצ"ש התנעתי את האוטו ממנוע קר ולא נשמעו רעשים חריגים (אם כי ברוב טמטומי לא הרמתי מכסה מנוע...). ביום ו' הרעש עדיין נשמע גם לאחר שהמנוע עבד כ-8-10 דקות. אני מאוד חושש שהבחור הוסיף משהו לשמן במהלך השבת...

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

• תוכן חדש...