Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהתייעצתי בפורומים ועם חברים שמבינים משהו במכוניות, אחרי שקראתי אינספור הודעות ישנות בחיפוש, אני פשוט לא מצליחה להחליט.

אנחנו משפחה שנוסעת המון (כ-2000 ק"מ בחודש), הרבה נסיעות בינעירוניות, גרים באזור הררי. אמנם רק 2 ילדים, שניהם בבוסטרים, אבל קורה שצריכים להושיב מישהו שלישי (בבוסטר או מבוגר) מאחורה. האוטו חייב להיות אוטומטי. התקציב שלנו מוגבל מאוד - 50000 ש"ח כדי להשאיר משהו לתיקונים שבטוח יבואו.

אני מאוד רוצה סניק בגלל נוחות הנסיעה, הבטיחות (אם כי רק 4* בשנתון הזה כי אין כריות וילון), המרווח באוטו, תא המטען הגדול. אבל רבים מנסים להזהיר אותי שעם כל התכונות הטובות האלה התחזוקה מאוד יקרה וזה משהו שאין לזלזל בו. אנחנו מוכנים לקחת בחשבון שיפוץ גיר חד פעמי בעלות של 7000 ש"ח - אבל הבנתי שגם הטיפולים חייבים להיעשות רק בחלקים מקוריים (פלאגים וכו') וזה אומר מוסך מורשה ומחירי טיפולים יקרים בטירוף (ביפנומטית הנוכחית שלי היה טיפול מסויים שבמורשה רצו 4500 ש"ח ובמקום אחר שמומחה לדבר הספציפי הזה עשיתי את הטיפול ב-1500 ש"ח...). בנוסף לכך, העובדה שאמרו לנו שאנחנו צריכים מנוע 2000 כי ה-1600 חלש מדי בגירסה האוטומטית בסביבה הררית גם מייקרת את האחזקה.

האופציה השניה שראיתי שמומלצת בחיפושים ונכנס בתקציב זה פורד פוקוס 2003 - סולידי, אמין, נוח יחסית (אם כי ראיתי טענות על הנדסת אנוש לוקה בחסר, הרבה שטח מת בשדה הראייה בגרסת הסדאן וכסא נהג לא נוח!:shock:), מניחה שיותר קל למצוא מוסך לא מורשה יבואן שייטפל היטב. אם כי גם כאן עולה השאלה אם פוקוס 1600 אוטומטי הוא מספיק חזק (ה-2000 בשנתון הזה נדירות עד לא קיימות בלוחות).

מה עושים? איך מחליטים? אני רוצה להנות מהאוטו. מספיק לי לסבול מנהגים אחרים ותשתיות משובשות - לפחות שהאוטו יהיה נוח וכייפי. אבל זה לא יהיה חכם להיכנס להרפתקה יקרה שלא נוכל לעמוד בה.

למישהו יש תובנות שעשויות לסייע בבחירה?

:conf:

תודה

:type:
פורסם

אני ממליץ על הפוקוס , מודל מתקדם , רכב אמין ועם שוק "חזק" , זהו לדעתי השיקול הנכון.

בהצלחה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

הפוקוס 1600 חזק מספיק בגירסה האוטומטית? ואיך הנוחות?

שוק ממש לא מעניין אותנו - הרכב לנסיעה, לא להשקעה. מתכוונים להחזיק בו כמה שיותר זמן.

פורסם

יש לי הצעה אחרת בשבילך, לדעתי הרכב השכי יתאים לך זה סיטרואן פיקסו בתקציב שלך תוכלי למצוא אחת שנת 2003-2004 בערך , מנוע 2000 סמ"ק אוטומטית , ראיתי שבטיחות חשובה לך מאוד הרכב בגירסאת אקסקטיב מגיעה עם בקרת יציבות ESP שזה דבר חשוב מאוד .

מלבד זאת זה הרכב עם שנת יצור מתקדמת יותר מסניק , פחות שנים על הכביש כניראה גם פחות ק"מ פחות מתכון לבעיות.

באופן כללי המנוע בפיקסו אמין למדי הגיר הוא החולייה החלשה כמו ברנו סניק גם כאן זה אותו גיר AL4 , הגיר דורש זמן הסתגלות מסויים כי יש לו בינה מלאכותית .

מבחינת נוחות ובטיחות הרכב הזה מעולה , אמינות חשוב מאוד לבדוק היסטוריית טיפולים אם ישנה היסטורית טיפולים מסודרת האמינות צריכה להיות דיי טובה ברכב הזה.

פורסם

מבין האפשרויות שנתת הייתי ממליץ על הפוקוס , זה אמנם לא רכב חזק מדי אבל יעשה את העבודה טוב.

בכל מקרה הייתי ממליץ לחשוב גם על כיוונים אחרים :

למשל סיטרואן C5 עד 2002 תכנס בתקציב.

VW פאסאט 99 תתאים גם כן

יצאתי עמבה

פורסם

סיטרואן פיקאסו - אין להשיג. ב-yad2 יש עכשיו מודעה אחת מסוחר שנת 2004 מליסינג מימוני (לא ממש בטוחה מה זה אומר) כשהמחירון 62000 ש"ח וב-winwin מודעה אחת מסוחר לפיקאסו 2005 במחיר 74000. שמעתי עליו המלצות בעבר וחבל לי שזה אוטו כ"כ נדיר.

פולקסוואגן - יקרה לתחזוקה ו-99 זה מאוד ישן. בטח הקילומטראז' מאוד גבוה ועם הנסועה שלנו אנחנו מעדיפים משהו עם ק"מ נמוך יחסית (פחות מ-100000).

C5 - הזהירו אותנו שאחרי 5 שנים מתחילים התיקונים ה-מ-א-ו-ד יקרים באוטו הזה (משהו עם מתלים עם שמן???) אבל נסעתי עליו בעבר ואני יודעת שהוא רכב מאוד מפנק ונעים לנסיעה ובהחלט שקלתי אותו בהתחלה.

פורסם

מצטרף להמלצה על הסיטרואן פיקאסו, עם קצת סבלנות ניתן למצוא רכב שמור ומטופל.

רכשתי לאישתי פיקאסו 2 ליטר שנתון 04' מיד ראשונה עם 53 אלף ק"מ.

האבזור עשיר מאוד ( 4 כריות אוויר, ESP, בקרת שיוט וכל החישמול הסטנדרטי)

לפני הרכישה התיעצתי עם כמה בעלי פיקאסו (אין הרבה כאלו) ועם חבר בעל מוסך מורשה היבואן בצפון, ההמלצות היו מצוינות.

הרכב כמעט שנה אצלנו ופרט לטיפול שוטף והחלפת מצבר לא פגש במוסך....

בהצלחה,

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

שאלה:מה עם רכב דיזל?

לפי דעתי, בשיקלול סופי יהיה הרבה יותר משתלם.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

הסולר עצמו כבר לא יותר זול מהבנזין, והרישוי לפי מה שהבנתי, יותר יקר. האם יותר זול או יותר יקר לתחזק מנוע דיזל?

יש לנו עכשיו מיצובישי סופר לנסר ונוחות או אחיזת כביש לא מהצדדים החזקים שלה וגם לא בטיחות (אין ABS או כריות אוויר)...:-( אבל למרות גילה המתקדם נוסעת כמו פנתר:king:

פורסם

מזה חצי שנה ברשותנו סיניק מודל 99 ידנית. מהנסיון הקצר אני יכול לומר כי עד כה לא נתקלתי בבעיות כלשהן. הרכב מאובזר להפליא ומאד נוח לנסיעה משפחתית. צריכת הדלק בממוצע כ 1:12. עלות ביטוח זולה (~1900שח למקיף).

ממליץ בחום.

פורסם

גם סניק 1600 וגם פוקוס לא מספיק חזקים (עם גיר אוטומטי).

אני רוצה להמליץ על רכב אחר -ניסן אלמרה מנוע 1800 מודל 2002 (לפי התקציב).

תהנו מרכב מספיק מרווח,יותר חזק ,לא יקר לתחזוקה ומאוד אמין.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה רבה רבה על ההמלצות

החלטנו להשהות קצת את נושא קניית הרכב ונחפש בנחת משהו טוב ולא בלחץ כמו שהייתי בחודש האחרון.

אם תימצא לה פיקאסו איכותית - מה טוב (אם אתם מכירים אחת כזו למכירה - אתם מוזמנים לשלוח לי ה"פ). ואולי משהו אחר - לקחתי את כל ההמלצות בחשבון.

ואולי בכלל תבוא זכיה בפרס הגדול בלוטו ואז אני אקנה לי סניק חדשה מהאריזה או איזו C4 :hihi: (זה שצריך לקנות קודם כרטיס זה פרט שולי...:-P)

• תוכן חדש...