Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פג'ו 306 S16 מנוע "חותך "

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני מספר חודשים הייתה לי את הבעיה הזו ברכב אך היא נעלמה לבד , היום כאשר נסעתי לערד לבצע סקירת מסלול היא חזרה ובגדול.

כאשר מאיצים את הרכב חזק , זאת אומרת הילוך ראשון עד קצת לפני קו אדום ומעבירים להילוך שני המנוע כאילו נבלם וחותך לא ניתן כמעט להאיץ יותר ומאוד מאוד קשה לו לעלות בסל"ד להילוך הבא.

מה שמוזר הוא אם לדוגמא אני לא מאיץ חזק ורק מהילוך שני נותן לחיצה אז ההילוך השני מטפס בקלות עד לקו אדום וככה הלאה , הבעיה היא בעצם שכאשר מושכים הילוך X עד לפני קו אדום ההילוך שבא אחריו כאילו נתקע והרכב לא מצליח לטפס בסל"ד.

אם ההילוך לפני לא נלחץ חזק אז אין בעיה הרכב מטפס כמו שציינתי בקלילות אל עבר הקו אדום.

אני חייב עזרה חברים אין לי מושג אפילו ממה אפשר להתחיל לבדוק , הרכב אחרי טיפול K10 גדול בינהם פלאגים , פילטרים ושמנים כמובן מטופל כמו שעון כל K10 (אפילו לפני כל 10K).

ניסיתי לאפס מחשב , חשבתי אולי זה קשור אבל לא עדיין לא הסתדר.

מערכת דלק לא חושב אחרי זה המנוע לא הייה סוחב בכלל מקרטע ובקושי נוסע , הוא נוסע מצויין והמנוע עובד עגול.

מה יכולה להיות הבעיה? מה אתם ממליצים להתחיל לבדוק?

פורסם

המנוע נשנק לאחר האצה לסל"ד גבוהה ושילוב עולה של הילוך, נראה לי שיש בעייה בלחץ הדלק ויש למדוד את ערכו בעומס ,כמוכן יתכן שדוד הפליטה (אחד מהם) סתום חלקית.

אני מציע לך להכנס למוסך ולבצע סדרת בדיקות למנוע. לדעתי אין בעייה קריטית !.

דוד ברזילי

באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
מתי הוחלפו לאחרונה סלילי ההצתה ?

ק"מ?

האם המנוע התחמם בעבר ?

יגאל

הרכב אצלי כשנה, אני לא החלפתי לו סלילי הצתה מה שכן ראיתי בריפרוף בהיסטוריה של הרכב שהוחלף סליל הצתה (לא זוכר כמה מהם או איזה מהם)

הרכב עבר 167 אלף ק"מ.

לא ידוע לי על בעיות התחממות כל שהם למנוע , אצלי החום עומד קבוע , בדיוק במטפ' עבודה שלו שלו (88-90 מעלות).

עוד משהו ששחכתי לציין , אין במנוע חוטי הצתה , רק 4 קויילים (סלילי הצתה) אם אני זוכר נכון זה ניקרא הצתה ישירה.

פורסם

עידכון

לפני כמה ימים עשיתי טסט לרכב, נכשלתי על ערך חיישן למבדא גבוה מידי הערך הומתר הוא עד 1.03

והייה לי 1.05 (את הבדיקת זיהום CO הרכב עבר בקלות הזיהום שלו ממש נמוך ) ונכשלתי על השטות הזאת וגם על גומיות מסרק הגה .

בקיצור ולעניין אתמול ניגשתי למורשה , אחרי בדיקה קצרה וחיבור למחשב התברר שאין מנוס מלהחליף חיישן חמצן AKA חיישן למבדא , הוחלף החיישן הסורר באחד חדש מתוצרת בוש .

עד אתמול תמיד שהייתי מניע את הרכב מנורת ה-K הכתומה הייתה נדלקת 2-3 שניות ונכבית חשבתי שזה מצב נורמלי , עכשיו היא לא נידלקת יותר .

איך כל זה קשור ? לא יודע אחרי ההחלפה של החיישן חמצן אין יותר חיתוך והמנוע סוחב בכל הילוך בכל סל"ד

או בקיצור הבעיה נעלמה והפג'טה חזרה להאיץ כמו שהיא יודעת

• תוכן חדש...