Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוד פתוח (אגזוז לחץ) על מה כדאי ללכת?

ומה יעבור טסט בלי בעיה?

והכי חשוב האם בכלל שווה ללכת על זה?

כנ"ל לגביי פילטר אויר פתוח

אני מדבר על רכב מסוג סיויק האצ'בק!

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי הדוד - לך על שקטים דוגמת ANSA/ITC/סופר ספרינט. הם איכותיים ועדיין לא צועקים יותר מדי.

אף אחד לא יכול להבטיח לך שלא יעשו לך בעיות בטסט.

כדאי/לא כדאי - החלטה שלך. מעבר לרעש באסי יפה וקצת יופי, לא ייתן כלום.

לגבי מסנן אוויר - רעש יפה נטו. לא ייתן כלום ללא שיפורים נוספים במנוע.

החברות הגדולות והאיכותיות שאני מכיר הן SIMOTA ו-K&N.

כדאי - ממש לא!

נ.ב.

1. כל הדברים שנאמרו על-ידי הפ בגדר דעתי האישית ואין ליחס להן כל חשיבות מעבר לכך!

2. אגזוז זרימה חופשית ואגזוז לחץ הם 2 דברים שונים לגמרי. האחרון לא מתאים בכלל לרכב בעל מנוע 4 פעימות.

פורסם

למה אתה סתם אומר מטעה את הבנאדם?

דווקא פילטר אוויר פתוח מאוד עוזר להונדה, בגלל המנועים שמגיעים לסל"ד מאוד מאוד גבוה כדי להוציא הספקים, דווקא בסלד הזה אם תעזור למנוע לנשום אתה תחולל פלאים באוטו.

פורסם

פלאים ? תכף תגיד שהפילטר זה שיפור כמו טורבו..?

כולה צליל ואולי תגובת דוושה טובה יותר ואולי אולי במקרה הטוב אם הפיילטר ימוקם במקום נכון כ"ס 1 או 2

פורסם

בד"כ פילטר פתוח מורכב במקום תיבת האויר. במקרה כזה המנוע יונק אויר חם מתוך תא המנוע. בעדינות אומר כי זה לא ממש משפר ביצועים.

פורסם

פילטר פתוח להונדה סיויק האצבק.

לחבר שלי יש גם אוטו כזה,והוא התקין פילטר פתוח+ראמר הביא אותו לחזית ואז עשה שבלונה מלמטה שעולה למעלה ליד הפילטר ככה נכנס יותר אוויר קר.

והוא מרגיש שהאוטו לא מתחמם הרבה ועומד יפה בגבוהות

אבל לדעתי? אין על מקורי ולשים פילטר אינבוקס-כמו שאני עשיתי לאוטו שלי.

אינבוקס- זה פילטר פתוח שפשוט יושב בבית פילטר המקורי

לגבי אגזוז?

עדיף לעשות כבר צנרת מנירוסטה טיפה יותר רחבה(בקוטר-2.5 אינץ)

מבחינת דוד-לדעתי מומלץ על ANSA או REMUS ,סברינג גם טובים.

ודוד של דרגון לא נראה לי שכדאי לשים ,אם מחליטים לשים אז להשקיע קצת באוטו .אם אין כסף אז לחכות קצת.

בצער רב נמכרה לה ה205GTI שלי כולל המנוע MI16.

הרכב הבא יהיה הנעה אחורית/4X4. ממממ

פורסם

בקצרה ולעניין

ראם אייר (צנרת ייעודית שמובילה אוויר קר מקידמת הרכב + פילטר אוויר פתוח)

צנרת ישירה + ממיר ספורטיבי וויתור על הדוד האמצעי

צ'יפ שינצח על הכול

ויש עוד כמה דברים שיחזירו למנוע את הימים היפים כגון אינפוזיה מלאה להסרת פיח ועוד כמה במידת הצורך

כל זה יעלה לך בין 2500 - 5000 ש"ח

ההבדל יורגש אבל אל תצפה ליותר מידי

וזה אגב גם סטאפ מוצלח במידה ותרצה להשתדרג בקיט טורבו (חוץ מהצ'יפ כמובן)

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

בקשר לטסט, רציתי להוסיף שישנם אישורים ממשרד תחבורה לחברות מסויימות.

אצלי, אגזוז דראגון (חברה APL ישראלית) וניסו בטסט להכשיל אותי אליו, אבל הבאתי להם אישור של משרד התחבורה ומכון תקנים. אישורים כאלה אפשר לקבל בסדנאות לשיפור רכב.

מי שמתקין לעצמו אגזוז פתוח, תקפידו לקחת אישור, אחרת צפו לבעיות בטסט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם על פילטר אוויר פתוח אפשר להכשיל (ובזמן האחרון מכשילים המון!)

כל עוד האגזוז לא מרעיש יותר מידי בדרך כלל לא מכשילים בטסט.

אין לך בשביל מה לשים רק אגזוז פתוח, חוץ מכאב ראש מהרעש אתה לא תרגיש שום שינוי.

דווקא פילטר משפיע לטובה בהונדה בצורה משמעותית יותר מרכבים אחרים, אל תצפה לשינוי דרמטי אבל זה כולה כמה מאות שקלים ששווים כל שקל.

רק צנרת+אגזוז אחורי סביר+ממיר ספורטיבי יעלו במיקרה הטוב 3K אבל השיפור יחסית להשקעה לא רע.

איזה שנה ההאצ'בק?

פורסם

לרכב דווקא כמו הסיוויק, שעובד בטורים גבוהים, פשוט חובה לפתוח את הצנרת ולשפר מערכת יניקת אוויר.

אבל לדעתי חסר תועלת לקנות את הרכיבים האלה דווקא בארץ.

פורסם

אני בעד דוד פתוח, אני יכול להגיד בפה מלא(אצלי מותקן ANSA) שהוא משנה את התגובה על הדוושה ולרכב אטמוספרי עם מנוע קטן(1400,1600) זה שינוי משמעותי, כמובן שגם ברמה האסתטית/ווקלית זה נחמד

לפילטר אני לא מייחס חשיבות גבוהה מידי, בסה"כ לא מדובר ברכב ספורטיבי ככה שעליה/ירידה בהספקים לא תורגש מידי

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

VOLK אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע הזה שלך, פילטר פתוח זה חרטה ברטה בהונדות וניסיתי אותו על סיוויק קופה 4 דלתות והאצ'. אגזוז פתוח ייתן שינוי ממש קטן, אבל אם תחליף את כל הצנרת תרגיש שינוי.

ותדע שאם אתה מחליף את כל הצנרת תצפה לרעש.

פורסם
פורסם
VOLK אני לא יודע מאיפה אתה מביא את המידע הזה שלך, פילטר פתוח זה חרטה ברטה בהונדות וניסיתי אותו על סיוויק קופה 4 דלתות והאצ'. אגזוז פתוח ייתן שינוי ממש קטן, אבל אם תחליף את כל הצנרת תרגיש שינוי.

ותדע שאם אתה מחליף את כל הצנרת תצפה לרעש.

אז כנראה שהרכבת קיטים חרטא ברטה, ולפני שתדבר שטויות אני מזמין אותך לקרוא את השרשור שפתחתי מזמן שמתאר איזה קיט בדיוק הכנסתי להונדה שלי.

ולבחור מעלי, הילטרים שהבאת דוגמא הם סתם הזבל שבזל הסיני.

קיט טוב 150+.

האגזוז שהראת גם זבל סיני.

דוד דווקא הייתי קונה בארץ, יש לי רמוס ואני מבסוט עד הגג, אבל אצלי כל הצנרת פתוחה והאוטו באמת מרעיש.

• תוכן חדש...