Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, הנני עובד כבר כמעט שנתיים במקום העבודה שלי (מקום מסודר וגדול , תלושי משכורת הנהלה וכו'), כמו כן אני אמור להתגייס באמצע יולי השנה.

לפי הבירורים שלי בזכויות העובדים, הבנתי כי ישנו חוק האומר כך:

התפטר עובד סמוך לפני התגייסותו לשירות סדיר כמשמעותו בסעיף 1 לחוק החיילים המשוחררים (החזרה לעבודה), התש"ט-1949, בשל התגייסות כאמור, רואים את ההתפטרות לענין חוק זה כפיטורים, והוא הדין בעובדת שהתפטרה סמוך לפני שהתנדבה לשרת בשירות לאומי כמשמעותו בפסקה 3(ב) להגדרת "ילד" שבסעיף 5 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח

משולב), התשכ"ח-1968, ובלבד ששירתה בשירות לאומי שישה חודשים לפחות.

ברצוני לדעת מה זאת אומרת "סמוך לפניי התגייסותו" , האם חודש זה בסדר? חודשיים ייחשב סביר? אני שואל זאת מכיוון שאין לי ממש רצון לשאול את המנהלת שלי או לדבר על כך במקום העבודה מסיבות שונות.

זאת על מנת שאוכל להגיע אלייה ולהגיד שבעוד כמה וכמה זמן אני מץפטר בגלל גיוס ואני זקוק לזמן התארגנות וכו' וכאשר אני אגיד ישאר חודש או חודשיים? האם כעיקרון אני אמור לקבל פיצויים? ולהציג לה את הצו כמובן, או שאין צורך?

אשמח אם מישהו נתקל במקרה דומה. לא שהיחסים בעבודה כל כך גרועים בין העובד למנהל, אבל בכל מקרה, לא הייתי אומר משפחה חמימה ואוהבת כמו אמא.

מכיוון שהפיצויים ודמי החופשה וההבראה שנצתברו הם דיי גבוהים והפיצויים התפטרות עצמם גם כן וזה חשוב לי מכיוון שעוד מעט חייל, והכסף מאוד חשוב, כל שקל.

או האם יש משהו שייתן לי פיצויים התפטרות מסיבה אחרת ולא רק זאת? (רוצה לעזוב את המקום כמה שיותר מוקדם), מכיוון שנאי תלמיד, בגרויות עבודות וכו'? מזה אי אפשר להוציא התפטרות שייחשב כמו פיטורין?

פורסם

קודם כל חופש והבראה לא תלויים בסיבת העזיבה ואתה זכאי לקבלם בכל מקרה.

לגבי פיצויים, אם חתמת על סע' 14 לחוק הפיצויים אז הם בכל מקרה לא מותנים. לגבי מה קורה אם לא אני ממליץ לך להרים טלפון למועצת הפועלים או להסתדרות ולשאול. בכל מקרה ברוב מקומות העבודה הסבירים נהוג לתת את הפיצויים לעובד שעוזב מכל סיבה שהיא (פרט כמובן למעבר למתחרים או פגיעה במקום העבודה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אוקיי, אני אבדוק את העניין הזה, תודה רבה :)

פורסם

תודה רבה, השארתי שם הודעה לצוות האתר או עורך הדין לייעוץ חינם, עזרתם לי מאוד :)

פורסם

כאשר המחוקק כותב "סמוך" הוא משאיר זאת לשיקול דעת הצדדים (וכמובן שופטים) מה יחשב כסמוך.

כלומר אין כלל ברזל מבחינת המחוקק אבל יש הגיון.

לענ"ד חודש יחשב כסמוך.

חודשיים נתון להרבה רוחב לב וקשה לומר שזה סמוך במלוא מובן המשמעות.

אני הייתי מקבל ש- 5 שבועות יחשב כסמוך.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אני גם חושב כמוך, שחודש זהו זמן סביר בהחלט, אחריי הכל, בן אדם הולך לתקופה של כ 3 שנים, מגיע לו חודש מנוחה ועוד אחריי שנתיים של עבודה.

• תוכן חדש...