Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיאט בראבו 98 ידני הזרקה,ונדלקה לי נורית שאני לא מכיר וכשאני מכבה תאוטו ומניע שוב היא נעלמת,ככה לסירוגין זאת הנורה מישהו יכול לומר לי מה זה אומר ?

תודה מראש

02-03-08_1450.jpg

פורסם

זוהי נורה המתריעה על תקלה במערכת ההזרקה.

ככל שזכור לי, בספר הנהג של פיאט מריאה (שהיא אחותה הכמעט תאומה של הבראבו) כתוב שנורה זו יכולה להבהב מדי פעם, והדבר אינו מעיד על תקלה. :roll:

פורסם

למעשה זאת נורת התראה על תקלה במע' ניהול המנוע הכוללת הצתה, הזרקת דלק ואביזרים למניעת זיהום אויר.

ע"י התחברות עם מחשב/סורק אבחון ניתן לראות אם יש תקלה וגם חשוב לקרוא את כל נתוני חיישני ורכיבי המע' ולאמת אם נתוניהם תואמים את מה שצריך להיות. יש לתת תשומת לב לכל נתוני חיישן החמצן.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

התופעה מוכרת בעלי הטמפרות 95 ומעלה.

לי אף פעם לא נדלקה, אך ראיתי לכמה שהיא נדלקת מספר פעמים בכל נסיעה.

פורסם

לפי איך שאתה מגדיר את התופעה, זה נישמע כמו בעיה שנוצרת עקב זה שמחשב הרכב מזהה נתון שגוי מחיישן VSS טורים.

שים לב שכאשר הנורה דולקת הטורים מעט עולים. מחשב הרכב מקבל נתון לא נכון מחיישן VSS, מדליק נורית C.E ומרים מעט את הטורים. אין תקלה בהזרקה או בהצתה, עובדה שאין לך בעיות זיוף.

לתקן את הבעיה יש להחליף את החיישן, או לבטל במחשב הרכב את הקריאה מחיישן VSS, ע"י תכנות הציפ. ישנם מעט מאוד בעלי מקצוע שיודעים לעשות זאת, אפשר להמשיך ולחיות עם זה, לא יגרם שום נזק.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

למה דווקא נתפסת על חיישן VSS, יש עוד כמה בעיות שיכולות להדליק נורה זו מבלי שיורגש שוני בתפקוד המנוע, כמו שסתום קניסטר, חיישן חמצן אחורי וכו'.

פורסם

דניאל ערב טוב !

הסיבה שבגללה אני נתפס על חיישן VSS היא, מה שכתב avimaor15, "ונדלקה לי נורית שאני לא מכיר וכשאני מכבה תאוטו ומניע שוב היא נעלמת,ככה לסירוגין ". ניתקלתי באותה בעיה ופתרתי אותה, אחרת לא הייתי כותב בנחרצות, ושם את הראש מתחת למקל. :-P

דוד.

פורסם

בינתיים אשים את הראש על הכריות בביטחה ובלי לדאוג מהעידכון. :-P

שכחתי לענות על זה, "יש עוד כמה בעיות שיכולות להדליק נורה זו מבלי שיורגש שוני בתפקוד המנוע, כמו שסתום קניסטר, חיישן חמצן אחורי וכו'."

נכון, אבל המנורה תדלוק רצוף. גם כאשר תכבה את המנוע ותדליק שוב המנורה תישאר דלוקה.

בשונה מתקלת חיישן VSS תקול, שם המנורה תדלוק ותכבה לסרוגין.

דוד.

פורסם

לא אם מדובר במגע רופף או תקלת ממיר, חיישני חמצן. הנורה תכבה לאחר הדלקה מחדש ותדלק שוב רק לאחר שיתרחש זיהוי חוזר של התקלה.

פורסם

נכון.

וכמה זמן לוקח עד שיתרחש "זיהוי חוזר של התקלה", שניות ?.

דוד.

פורסם

במקרה של מגע רופף זה יכול לקחת גם ימים, חיישן חמצן זה עניין של נסיעת שיוט אחת או שתיים של למעלה מ20 דקות רצופות.

פורסם

אצלי בדדרה גם הייתה את הבעיה הזאת.

בהתחלה המנורה הייתה נדלקת ונכבית או נשארת דולקת כל עוד הרכב מונע , בסגירת הסוויץ' ופתיחתו מחדש הבעיה נעלמה אז התעלמתי כי לא היה הבדל בתפקוד המנוע .

לאחר מכן זה המשיך בתכיפות יותר גדולה , ובסוף היה גם הבדל בפעולת מנוע , המנוע קירטע בטורים נמוכים , ואינפוזיה פתרה את הבעיה למספר חודשים.

לא מזמן הבעיה חזרה בצורה הכי חמורה , נפילות טורים רגעיות ל400 סל"ד כאשר לחיצה בריאה על הגז החזירה את הטורים לסורם , ושוב המנורה נכבית רק עם הדממת המנוע. גולד לייבל היה כמו כוסות רוח למת.

חיברתי את הרכב לאקזמינר , חזרתי למוסך שלי עם הקוד תקלה " שסתום EGR" , כאשר שסתום חדש עולה 1800 שקל.

מסתבר שאחד מהבוכנות שבשסתום היו נתפסות וזה מה שהיה גורם לכך שהנשאר פתוח וזה גרם למנוע להיחנק.

ניקינו אותו טוב טוב במוסך עד שהבכונה לא נתפסה ועבדה חלק וזהו , מאז אין שום בעיה !

מדובר פה על לנצ'יה דדרה 1.6 , מערכת ניהול מנוע של GM

אז ככה שאני משער שקיים שוני לעומת המנוע של הבראבה.

הדבר הכי פשוט , להתחבר לסורק תקלות!

עדיף אקזמינר (שהוא היחיד לפחות שהכיל את התצורה הכ"כ יחודית שיש אצלי בדדרה) כאשר באוניברסלי לא נמצא שום מודול בסגנון וגם לא בטמפרה (אותה מכניקה).

2001 Opel Astra 1.6

• תוכן חדש...