Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תום - אתה כנראה לא קראת את החוק ולא מכיר את הפרטים...

מה לא ברור במילים - "ספורט עממי"

כל מה שנערך היום במגרשי החלקה עם רכבים רגילים - הוא ספורט עממי

כל מה שנערך עם רכב מירוץ - הוא מירוצים

ימי מסלול=ספורט עממי...

אני זוכר שרבים מכם התלננו על כך שנהגי הראלי העבירו חוק לעצמם - ובכן, תראו מה יצא מהחוק שלנו:

ריבוי ענפי ספורט ובכללם ספורט עממי.

אם לא נפיל את כולנו - זה הולך להיות חודש היסטורי!

אלון

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רבים מכם?

לא זכור לי שבכלל התערבתי בנושאים העלו אי פעם אבל שיהיה.

אוקיי, פשוט לא הבנתי למה הכוונה ספורט עממי, למעשה עד עכשיו לא הסברת בכלל מה הכוונה ספורט עממי.

סיידר

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם
רבים מכם?

לא זכור לי שבכלל התערבתי בנושאים העלו אי פעם אבל שיהיה.

אוקיי, פשוט לא הבנתי למה הכוונה ספורט עממי, למעשה עד עכשיו לא הסברת בכלל מה הכוונה ספורט עממי.

סיידר

תום

יש עשרות סוגי ספורט...

הסברתי בדיוק מה אומר החוק:

בגדול (ובקטן) - אין רכב דואלי - גם לכביש וגם למירוצים - זו עובדה וזה גם נכון בטיחותית ומקצועית ולכן:

כל מה שהוא ספורט מיקצועני - יהיה לפי הנהוג בעולם עם רכבי מירוץ.

כל פעילות ספורטיבית אחרת - עם רכבי כביש סדרתיים וללא שיפורים - תהיה בתחום הספורט העממי (ימי מסלול, ג'ימקאנות, תחרויות שליטה וכדומה).

אני מקווה שזה מסביר. אפשר גם להכנס לאתר של IRDA ולמצוא שם הסברים, תקנות ודיונים בנושא.

מקווה שזה עונה על השאלות.

אלון.

נ.ב.

כשכתבתי רבים מכם - כתבתי לכלל הקוראים. רבים מהקוראים פה הלינו (התלוננו) על החוק - שאינו דואג לכולם - אלא רק לנהגי הראלי. צחוק הגורל הוא שנכון לשעה זו (ואני מקווה שמחר בצהריים זה משתנה), כל ענפי הספורט האחרים מסודרים עקרונית (כולל ספורט עממי) ותחום הראלי - אני מקווה שייסגר רק היום בלילה/מחר בבוקר.

אלון

פורסם

לכל המודאגים לגבי ספורט עממי,

עמותת PSI , STI והדראג עומלים בשביל כולכם על מנת שההתאחדות תכיר באירועים שלנו כספורט לכל דבר.

אנו מקווים שהכל ייסגר בקרוב, ושכולנו (כולל עמותות הראלי למיניהם) נצא לדרך חדשה בקרוב.

עוד כמה ימים נהיה חכמים יותר :wink:.

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

ערן אין למה לעמול יותר קל לקרוא את התקנות :idea:

ספורט עממי:

"רכב ספורט עממי" –כלי תחרותי העונה על כל אלה –

(1) היה עליו רשיון רכב עובר למתן רישיון כלי תחרותי לפי תקנות אלה;

(2) לא נקבע לגביו כי רשיון הרכב בטל מעת קבלת רשיון כלי תחרותי לפי תקנות הנהיגה הספורטיבית (קביעת סוגי כלים תחרותיים שרשיון הרכב שלהם יבוטל או יותלה), התשס"ח-2008;

(3) המשמש לספורט עממי;

"ספורט עממי" – נהיגה ספורטיבית, במסגרת אירוע נהיגה ספורטיבית שאושר בידי הרשות המוסמכת במסלול מירוץ סגור ברכב ספורט עממי;

פרק ו': הקלות לרכב ספורט עממי

הגשת בקשה לרשיון כלי תחרותי לרכב ספורט עממי

20. בעליו של רכב ספורט עממי המבקש רשיון כלי תחרותי על הרכב או חידושו של רשיון כזה, יגיש בקשה לרשות המוסמכת בטופס לפי הנוסח שבתוספת הראשונה.

בדיקת רכב ספורט עממי

21. רכב ספורט עממי אינו טעון בדיקה כאמור בתקנה 4 ורשיון הרכב לפי פקודת התעבורה, ישמש ראיה על כך שהרכב כשיר לספורט עממי והרשות רשאית ליתן לרכב רשיון כלי תחרותי, ורשאית היא לקבוע ברשיון, פרטים ותנאים נוספים.

תקופת תוקף רשיון וחידושו

22. רשיון כלי תחרותי לרכב ספורט עממי או חידושו, יהיו לתקופה הזהה לרשיון הרכב לפי תקנות התעבורה.

יובל מלמד

פורסם

ובמילים פשוטות –

כל רכב שיש לו רישיון תחבורה בתוקף יכול לקבל רישיון כלי תחרותי עממי.

הרשות תקבע מה יהיו האירועים של ספורט עממי, גמקינה, דריפט, דראג.....?

יובל מלמד

פורסם

שאלה - לגבי כל אותם תחרויות שמתקיימים במסלולים סגורים, כמו ג'ימקאנה, וכדו' .

מה מונע כיום לגדר שטח ולהכריז עליו כאזור שטח תפעולי, ולקיים בו תחרות ?

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

מי שיכול להכריז על שטח רכב תפעולי זו העיריה או המועצה (מח' ההנדסה) ויש כללים ברורים על נוהל ההכרזה. לא כל אחד יכול לגדר שטח ולהחליט על דעת עצמו כי זה שטח רכב תפעולי.

גם במידה והוכרז שטח שכזה המשמעות היא שבו יכול לנוע רכב תפעולי כדוגמת מלגזות, מנופים, רכבי גולף או קארטינג (וזאת כיום לפני החלת התקנות). זה לא פותר את בעיית החוקיות של רכבי מספר צהוב, אם כי אפשר להגיד כי במידה וקיים שטח כזה המשטרה פחות תגלה רצון להפריע או להפסיק פעילות אך עדיין זה יכול לקרות (ראה מקרה נחשונים).

ברק גולדפינגר

פורסם

מצד שני - יש דוגמאות כמו אירוע האופנועים ביד אליהו (שאני אוהב לתת כדוגמא) - היו שם כלים בלי רישוי ובלי כלום באירוע מאושר ומפוקח ע"י משטרת ישראל...

ללמדינו - שאיפה שיש רצון - יש דרך.

אני מקווה שמחר העניינים נסגרים - יש לי סיבה להאמין שמנהל מנהל הספורט (ד"ר שפר) ויו"ר רשות הספורט יוסי ניסן יעמדו בכוונותיהם ויחליטו מחר ויכריזו עד ה 15 למרץ על ההתאחדות שקמה. אם לא - זה יהיה בעיניי עוול בילתי יתואר.

אלון

פורסם

עשיתי חיפשו קצר בגוגל, לדעתי שווה לקרוא את זה, לצלם ולהתייעץ עם ברוך לביא ועם עו"ד שמבין בדברים האלה.

יתכן שזה יכול לקצר את הדרך למסלולים סגורים, אם תשימו לב כתוב שם שזה תקף גם לצרכי שעשועים,,,

http://www.rechev.net/image/users/50683/forum/5140/big/192144.pdf

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

נחמד... נראה לי שזה מה ש"סגר" את השטח ביד אליהו...

אבל - עוד מעט (אני מקווה) לא נזדקק ליצירתיות מיוחדת כזו.

האמת - שההתעסקות בזה בחודשים האחרונים - הוציאה לי את המיץ - אני מת לחזור כבר ולהתעסק במה שאני אוהב באמת ולשמו הגעתי לספורט הזה - ראלי. היום הגיע הרול באר לרכב החדש שלי (גם שיפוץ הגיר והמנוע הסתיימו) ותוך מספר שבועות אני מקווה להריץ אותו - חוקית!!!

אלון

פורסם

רבותי

בסיכומו של יום שכל המרירות,כיפופי הידיים,ההכפשות,האגו המנופח (תוסיפו מה שבא לכם) תשכח

התוצאה תהיה שכולם ימצאו את מקומם בהתאחדות.(גם הפורשים)

חבל רק שאותם מנופחים שהיום מושכים לכיוונים, אפילו לא יצירתיים, לא מבינים שהם עושים נזק רק לעצמם

ונראים בעיני הציבור ממש עילגים.

בסופו של יום נהמת המנועים תנצח.

חבל רק על הזמן המבוזבז.

איך תראו כולכם מול ספונסר פוטנציאלי? חשבתם על זה?

דני לוי

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...