Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתחבט בסוגיה הנ''ל בזמן האחרון,

מנסה לברר מה עדיף.

כרגע הרכב נועל ב-4 הגלגלים צמיגים ברוחב 185

הוא חותך את הכביש,ממש כך הודות למרכז כובד הנמוך (הרכב 120 ס''מ),חלוקת משקל

50:50 ההנעה האחורית והקוני

אממה,קשה להחזיק את הטוסיק בחוץ,בעיקר בגלל מחסור בכוח (היו היה 100 סוסים על 900 קילו),

וגם בגלל שהצמיגים הנוכחיים פשוט מצויינים.

יש לי סט נוסף מאחורה 225 גמורים,קדימה 205,אני לא יודע אם זה מה שאני מחפש

להבנתי צמיג מאחורה רחב יותר נוטה יותר לתת היגוי ומקשה על היגוי יתר

אני מחפש טוסיק שובב יותר,עד כמה שאפשר,וברור לי שאני לא הולך להיות מתחרה ב- king of drift

אגב ישנה אפשרות לאשר צמיג רחב יותר,ויש מקום פיזית גם למעבר למאושר :wink:

זו הכלה

ppp006hv7.th.jpg

מנוע 2.0

porsche 914,2.0,1970

פורסם

כשאתה נותן לאחד הצדדים(קדימה או אחורה) צמיגים יותר רחבים(באותו צד), אתה נותן כמובן יותר אחיזה.

שהצמיגים מקדימה יהיו צרים יותר מאחורה, תהיה לך אחיזת יתר, ז"א תת היגוי-התחת של האוטו יהיה "דבוק" לרצפה ויחליק פחות ותקבל הרבה פחות היגוי.

ואם תתן לחלק הקדמי יותר אחיזה, תקבל היגוי יתר/תת אחיזה- ז"א שההיגוי יהיה הרבה יותר חד וחריף והתחת של האוטו "יתנדנד" ויחליק יותר.

תומר.

פורסם

טוב

בניגוד לשטויות שכתבו מעלי [אני מצטער, אבל באמת שנכתבו מעלי שטויות] אני ארשה לעצמי לומר את דעתי על סמך נסיון -

רכב עם צמיגי 195, מעט כוח יחסית והנעה אחורית.

ובכן,

צמיג אחורי רחב יותר לא יעזור לאוטו "להתנהג" ובטח ובטח לא יעזור לאוטו להוציא ישבן ולהשאיר אותו "בחוץ".

כדי לעשות את זה אתה צריך צמיגי פלסטיק [אביחי \ אאוץ' יוכל לספר לך על זה] דקים וגבוהים או יותר כוח.

בניגוד לדעות ששמעת פה, לצמיגים אחוריים רחבים יותר, עם אחיזה עדיפה, תהיה השפעה מועטת על יכולות ההיגוי, ואם כבר - היא תהיה לטובה לטעמי.

כאמור - הנטיה להיגוי יתר תשוכך, אבל זה לא יבוא על חשבון נטיה לתת-היגוי [אלא אם העליה במפלס הבטחון תביא אותך להכנס לפניות סתם יותר מהר]

בקיצור - הרעיון נחמד, על רכב של 100 כ"ס אני לא רואה סיבה להניח צמיג ברוחב 225 מאחור, אלא אם אתה נוסע כל היום בראשון-שני ולא אכפת לך מצריכת הדלק. [גם אם הרכב שוקל 900 קילו]

רון.

-אגב, פתרון שפוי הוא להחזיק שני סטים של צמיגים, ליום יום בו אתה יכול להרכיב מה שבא לך שיהיה פרקטי, ולימי כיף עליהם תלביש צמיגי 165 עם חתך 80 ותוכל לשחק עם הישבן של האוטו כמה שתחפוץ-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

פתרון שפוי הוא להחזיק שני סטים של צמיגים

אם יש לך מקום וזמן / כוח להחליף - ממליץ.

רק קח בחשבון שנסיעה על צמיגים "שונים" לא חוקית במיוחד, על כל המשמעויות שעולות מכך.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
כשאתה נותן לאחד הצדדים(קדימה או אחורה) צמיגים יותר רחבים(באותו צד), אתה נותן כמובן יותר אחיזה.

שהצמיגים מקדימה יהיו צרים יותר מאחורה, תהיה לך אחיזת יתר, ז"א תת היגוי-התחת של האוטו יהיה "דבוק" לרצפה ויחליק פחות ותקבל הרבה פחות היגוי.

ואם תתן לחלק הקדמי יותר אחיזה, תקבל היגוי יתר/תת אחיזה- ז"א שההיגוי יהיה הרבה יותר חד וחריף והתחת של האוטו "יתנדנד" ויחליק יותר.

תומר.

אתה לא מדייק בדבריך.

אם הצמיגים מקדימה יהיו צרים יותר מאשר מאחורה זה לא אומר שתהיה לו אחיזת יתר (מושג חדש ששמעתי), תהיה פחות אחיזה יחסית (לאם היה צמיג רחב קדימה) בחלק הקדמי, לרכב תהיה נטייה חזקה יותר להיגוי יתר אבל בעיקולים במהירויות גבוהות תחת הרכב עדיין יזרק.

לצורך העניין, אם ברכב יש צמיגים ברוחב מסויים, נגיד 185 מאחורה ומקדימה, ואתה מחליף באחורה לרוחב של 225, זה לא שפתאום לרכב יהיה פחות היגוי, אלא אם הגיע למגבלות האחיזה שלא השתנו בכלל בגלגלים הקדמיים, מה שיקרה שבמקום שהרכב "יזרוק תחת" יהיה מצב של תת היגוי, תת היגוי זה גם חוסר אחיזה ככה שלא נכון לומר שתהיה לרכב אחיזת יתר.

וכן, אם תתן לרכב גלגלים קדמיים רחבים ביחס לאחוריים, הרכב אמנם יגיב יותר בהיגוי יתר במקום בתת היגוי במקרים מסויימים, אבל בעיקולים במהירויות גבוהות לא יורגש ההבדל כי במצבים אלה הנטייה של הרכב היא ממילא להיגוי יתר ומי שמתאמצים פה הם הגלגלים האחוריים הרבה יותר ביחס לקדמיים ולכן עצם הגלגל הקדמי שהוא רחב ביחס לאחורה לא יתן פה כלום, וכן באופנועי ספורט מהסיבה הזאת שבמהירויות גבוהות בסיבובים יש תמיד יותר עומס על הגלגל האחורי, תמיד הגלגל האחורי יהיה רחב יותר.

פורסם

העינין של רוחב שונה מקדימה (205) ומאחור (225) יהיה הרבה יותר אפקטיבי להנעה מאחור.

העניין ידרוש אישורים על הניר (בהנחה שהטסט אתה מחליף קודם) שזה כבר עסק שלך במודע שמשרד הרישוי לא מאשר דברים כאלה.

ולדעתי ועד כמה שההיגיון שלי פועל, זה יחזיק לך יותר את התחת של האוטו על הכביש = פחות החלק האחורי יזרוק.

משום שיותר רוחב של צמיג זה אומר יותר אחיזה. (יותר חיכוך עם הכביש וצריכת דלק עולה אבל על הנייר לא מורגש במציאות)

וצמיג יותר רחב יזרוק פחות, כי הוא יושב ממש טוב על הכביש. (חיכוך גבוה מהמידה הנוחכית)

עדי

• תוכן חדש...