Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה מאוד מוזרה שהתחילה בתקופה האחרונה , לפני מספר ימים באחד מהימים הקרבים בדרכי הביתה שמתי לב שבזמן נסיעה בכביש מהיר האוטו מאבד מהירות , אני מוסיף גז , ללא שינוי , כאילו המנוע לא מקבל דלק , נאלצתי להוריד להילוך 4 ולנסוע עד שזה הגיע למצב שדוושת הגז לחוצה כמעט במצערת מלאה ועדין אני מאבד מהירות . נעצרתי בצד , פילטר אוויר לא סתום , טמפ' מנוע לא מעל ה90 , כיבוי המנוע מנוחה של 5 דקות , ונוסע כמו חדש!

זה קרה לי פעם נוספת אתמול בלילה , לא היה גשם אך היה קר בחוץ .

השינוי היחיד שנעשה באוטו זה טיימינג לפי 3 אלף קילומטר , מה שחשוב לציין שיוצא רעש די מוזר מהאלטרנטור , יבדק כשישתפר מזג האוויר.

שאלתי היינה מה יכול להשתבש , האם זה באמת משהו שקשור לחשמל , או הקומפרסיה במנוע , או שבעיה במשאבת דלק ?

תודה מראש :)

פורסם

יכולות להיות לא מעט סיבות.

תתחיל מהקל אל הכבד בבדיקת פילטר דלק (שלא סתום).

אם לא עוזר צריך לבדוק שמן- אם יש מיים בשמן בינגו- בעייה בראש המנוע במקרה הטוב הוא בכולו אם הבלוק אכול במקרה הרע.

מנוע במצב ירוד אחד ממאפייניו הוא כזהה שציינת כך שאם הבעיה לא מפילטר הדלק אז כנראה שזה איבוד קומפרסיה מהמנוע.

לאחר בדיקת הפילטר ובמקביל בצע בדיקת קומפרסיה במוסך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
תופעה מאוד מוזרה שהתחילה בתקופה האחרונה , לפני מספר ימים באחד מהימים הקרבים בדרכי הביתה שמתי לב שבזמן נסיעה בכביש מהיר האוטו מאבד מהירות , אני מוסיף גז , ללא שינוי , כאילו המנוע לא מקבל דלק , נאלצתי להוריד להילוך 4 ולנסוע עד שזה הגיע למצב שדוושת הגז לחוצה כמעט במצערת מלאה ועדין אני מאבד מהירות . נעצרתי בצד , פילטר אוויר לא סתום , טמפ' מנוע לא מעל ה90 , כיבוי המנוע מנוחה של 5 דקות , ונוסע כמו חדש!

זה קרה לי פעם נוספת אתמול בלילה , לא היה גשם אך היה קר בחוץ .

השינוי היחיד שנעשה באוטו זה טיימינג לפי 3 אלף קילומטר , מה שחשוב לציין שיוצא רעש די מוזר מהאלטרנטור , יבדק כשישתפר מזג האוויר.

שאלתי היינה מה יכול להשתבש , האם זה באמת משהו שקשור לחשמל , או הקומפרסיה במנוע , או שבעיה במשאבת דלק ?

תודה מראש :)

שלום רב!

בדוק והחלף מסנן דלק וחזור לדווח.

אין קשר בין קומפרסייה , לאיבוד כח, באיבוד קומפרסייה, תחול ירידה בהספק, בכל שלבי הנסיעה, ובכל מהירות, וגם בהאצת מנוע בסרק.

בדוק והחלף/ שפץ גם את האלטרנטור המרעיש.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חבל שלא ציינת איך הביצועים הלקויים "משתחררים" , כלומר, איך האוטו חוזר לעצמו, מה אתה עושה? למשל ממתין ומתחיל שוב?

כפי שצביקה רשם ,יש להתייחס ראשית לפילטר הדלק, באם הבעיה ממשיכה, הייתי מציע לבדוק בעיה אפשרית במשאבת הדלק, ו/או אגזוז סתום.

יתכן והבעיה אחרת לחלוטין, אולם מתוך הסבר זה, קשה למסור כיוון ברור יותר.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני חברי בחו"ל שלום רב!

קבל ציטוט מתגובתו של פותח השרשור:

.... כיבוי המנוע מנוחה של 5 דקות , ונוסע כמו חדש!

בברכה

צביקה

פורסם

אני מכיר מקרה דומה והבעיה היתה מפלג שרוף, ככה שהוא היה מתקרר הוא היה תקין ואחרכך הרכב היה מאבד מהירות בנסיעה בידיוק כמו שתואר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תבדוק פלאגים (מצתים) תנקה עם מברשת פלדה, ותבדוק מרווחים תקניים של האלקטרודות

חבר הפורום רמי מינץ נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך.

DFC

פורסם
תבדוק פלאגים (מצתים) תנקה עם מברשת פלדה, ותבדוק מרווחים תקניים של האלקטרודות

מותר לשאול את כבודו מה הקשר בין המצתים, לבעייה שהציג בפנינו פותח השרשור?

בעיתו קשורה לספיקת דלק בלבד, משאבת דלק שמתחממת, ומספקת אוויר במקום דלק במנוע חם ובמאמץ, ו/או מסנן דלק סתום.

בעייה זאת לא ניתן לפתור דרך מסך המחשב, אך ניתן לצמצם את האפשריות, ולתת כוון היכן ניתן לחפש ולהתמקד, אתה סוטה מהדרך.

בברכה

צביקה

פורסם

תדה על התגובות בעניין ...

עדכון לגבי התקלה :

ברכב לא הוחלף מעולם קלאצ' , 17 שנה ,נוצר חשד שהקלאצ' מפשל בעניין , כי בעבר לפני כשנה הומלץ לי להחליפו לחדש , מתחתי מעט את הקפיץ , בקושי נשאר משהו מהדוושה עצמה , אבל חל שיפור , אין כבר הרגשה נכרת שלא אי הספק כוח אלא מורגש לאיטים רחוקות אי הספקה לכמה שניות מעטות.

אבל ...

מה שעדיין מאוד מדאיג אותי שיש נזילה בחלק הקדימי ימיני של בלוק המנוע ( למרות שכמות השמן לא יורדת , וכמות המים יציבה כבר במשך 3 חודשים לאחר החלפת משאבת המים )

שבוע הבא אני לוקח את הרכב למוסך , לבדוק מה הולך מתחת לראש מנוע .

שאלה חדשה אבל באותו הנושא :

אני יודע שאפלאוז לא שווה לעשות טיפול ראש מנוע , לכן פתיחה של מכסה ראש המנוע עצמו נכללת גם בעניין שמומלץ לא לעשות?

פורסם
............. אני מוסיף גז , ללא שינוי , כאילו המנוע לא מקבל דלק .............

איך קלאץ'? אם קלאץ' מחליק, אם הקלאץ' מחליק, מה שקורה זה שהאוטו(המנוע) מעלה טורים למרות שמאבד מהירות, שונה לחלוטין מתיאור של "כאילו לא מקבל דלק".

בקיצור, אם הבעיה תתגלה כקלאץ' אז התיאור שלך מאוד לקוי, אם הבעיה תתגלה כמשהו אחר, בדוק האם לא הגיע זמנו של קלאץ' בן 17 שנים, עם ואף ללא קשר לתיאור התקלה שלך.

גש למוסך, שכן, על פניו, נראה שההסברים והתיאורים שלך לתופעה,סובלים מחוסר הכוונה וחוסר דיוק משווע, זאת בלשון המעטה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
איך קלאץ'? אם קלאץ' מחליק, אם הקלאץ' מחליק, מה שקורה זה שהאוטו(המנוע) מעלה טורים למרות שמאבד מהירות, שונה לחלוטין מתיאור של "כאילו לא מקבל דלק".

בקיצור, אם הבעיה תתגלה כקלאץ' אז התיאור שלך מאוד לקוי, אם הבעיה תתגלה כמשהו אחר, בדוק האם לא הגיע זמנו של קלאץ' בן 17 שנים, עם ואף ללא קשר לתיאור התקלה שלך.

גש למוסך, שכן, על פניו, נראה שההסברים והתיאורים שלך לתופעה,סובלים מחוסר הכוונה וחוסר דיוק משווע, זאת בלשון המעטה.

בברכה

דני

צודק דני , לגבי הקלאצ' , די חלקי , נתקלתי בתופעה מאוד דומה , בפיזו' 306 , הילוך גבוהה , במהלך הנסיעה האוטו מתחיל די לקפוץ ולא סוחב כלל , הורדת הילוך נוסע תקין לחלוטין , הבחור היה במוסך נאמר לו הקלצ' נהרס ויש להחליפו ... לא בטוח שמה שעשיתי פתר את התקלה , זה רק רעיון שלא עולה כסף במוסך .

שוב פעם במוסך אחרי הכול צריך לבקר ...

• תוכן חדש...