Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בצפון הרחוק קלטתי שיש טיפטוף קלוש של נוזלים מהרכב כשהוא בעמידה,

פתחתי מכסה מנוע וראיתי שיש סדק קטנטן בצינור הראשי שמחבר בין הרדיאטור למנוע...

ממש קילוח דק- אז מילאתי חצי ליטר של נוזל שהיו חסרים ויצאתי לדרך...

בנתיים...שעות אחרי...בדרך לת"א.. לקחתי טרמפ איזו מישי והמשכתי להסתובב איתה ושתינו קפה ונסעתי כאילו הרכב בסדר.... מה שקרה זה שהסדק התרחב קצתתת...ונוצר מצב שיוצאים משם אדים בלחץ...מה שגרם כנראה לחימום יתר של המנוע ולרתיחת הנוזלים ושפיכתם-משהוא כמו 4-5 פעמים- למרות שהיה לילה ודיי קר...

צינור כזה מקורי(סליקה- 93---- 125 ש"ח לפני מע"מ) יחכה לי רק מחר במוסך...ואני לא מעיז להניע ולצאת עם הרכב בשעת יום חמה כי לא יהיה לי סיכוי להתקדם הרבה...עד המוסך...

יש איזה חומר שאפשר לסתום איתו אכשהוא את החור בצינור המיים כדי שאוכל להגיע למוסך מחר ..?

פורסם

יש חומרי הדבקה מאד חזקים שיחזיקו לפחות עד המוסך.

יש מגוון מאד גדול של פלסטלינות על בסיס אפוקסי (מכונים נקניקים) למגוון מאד גדול של אפליקציות. בכל רשת DIY תמצא אותם. לי עלה 17 שקל דבק שמתאים לאלומיניום אני חושב שהוא נחשב הכי חזק במשפחת הדבקים הזו הוא נועד לעמוד בלחץ מאד גבוהה ובחום מאד גבוהה ומוסכניק אחד אמר לי שהוא אפילו משתמש בו על בלוק מנוע :!::?::!:

טוב נו נראה לי שהוא קצת חאפר אני לא מכיר אותו אישית פשוט דיברתי אתו כשעמדתי ליד הדבקים והתלבטתי במה לבחור.

היתי צריך את זה למצבר דולף והוא הימר שזה כנראה הדבר היחיד שהדבק הזה לא יחזיק בגלל החומצה. אמרתי שבשביל 17 שקל שוה נסיון שיסחוב עד ההחלפה של המצבר.

ולמען האמת הדבק החזיק יותר טוב ממה שחשבנו. הוא מתקשה כמו פלדה פשוט חבל על הזמן אבל החומצה של המצבר הרסה אותו בהדרגה. העיקר החזיק מעמד עד החלפת המצבר :wink:

פורסם

תשכח מזה ותחכה בסבלנות לצינור החדש.

שום דבר שתדביק מבחוץ לא יחזיק את הלחץ. הדבקה מבפנים אולי תחזיק אבל זה לא שווה את הסיכון, כי אם הפאטץ' משתחרר הוא יסתום לך מעבר במערכת הקירור.

הדבר היחיד שאפשר לעשות במקרה חירום, זה לקחת צינור נוסף, לחתוך ממנו חתיכה קצרה, לעשות גם חתך אורכי (כך שנותרת טבעת פתוחה) לשים על הפיצוץ ולהדק עם בנד או שניים, אבל גם זה לא אוטם תמיד לגמרי- זה טוב רק בשביל להביא אותך לנקודה הבאה.

הרעיון של להחליף לבד הוא הכי טוב. עצה: אל תתעצל: פרק את כל החלקים שמפריעים לגישה לצינור (למשל פילטר אויר והצנרת שלו, מצבר וכו'). בסוף זו תמיד הדרך לעבודה הכי קלה והכי קצרה, במיוחד במקרים כאלה מכיוון שבד"כ צריך להפעיל כוח בשביל להוציא ולהכניס צינור כזה, ואם זה לא נוח - זה כואב.

עצה נוספת: באוטו בן 10, כשמתחיל פיצוץ בצינור מים אחד, זה אומר שכל צינורות הגומי במערכת כנראה סיימו את חייהם ויתחילו להתפוצץ אחד אחרי השני. שווה להחליף את כולם מראש ולמנוע עבודה חוזרת ואפילו נזקים.

אני יודע שלא תחליף את כולם עכשיו, כי אתה ישראלי חסכן כמו כולנו. אבל עוד שנה מהיום, צטט את ההודעה הזאת ותכתוב כמה כבר החלפת. אני מהמר על עוד 3 לפחות.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

יש גישה חופשית ל2 צדדי הצינור

הייתי מעדיף להגיע למוסך בנסיעה כי כדי שיבצעו כמה בדיקות וזה גם היה חוסך לי פרוצדורה של להביא את החלק מחר מהמוסך אליי ...אבל לא תהיה בעיה להחליף את הצינור לבד...

השאלה היחידה אם זה באמת רק חיבור של 2 באנדים או כמו שכתבו כאן- שבמידה ומחליפים את צינור המיים אז יש לבצע נ י ק ו ז אוויר? זו חובה במקרה הזה? אם כן איך אני עושה את זה..?

פורסם

הביאו לי את הצינור..והרכבתי אותו לבד...מילאתי פול מיים. והנעתי: הרכב קירטע ולא עמד על הטורים ונדלקה לי נורת ברז חמצן(?)- אבל בדיעבד התברר שזה קרה כנראה בגלל שניתקתי איזה כבל ... בקיצור- נסעתי בכל זאת למוסך- אחרי 5 דקות נסיעה שוב המנוע רותח.. וחסרים 2 ל מים ברדיאטור....מילאתי שוב... במוסך אמרו לי שזה נורמלי...האם זה ניקוז אוויר בעצם? להוסיף שוב נוזל אחרי שהמנוע חם?

ושאלה אחרת: האם נניח ניקוי רדיאטור לרכב בן 10 שנים- יכול להעלים בעית התחממות בתנאים קיצוניים?

פורסם

* ראשית לא בטוח שמילוי מיים זה חכם. למנועי פיזו/סיטרואן שעשויים אלומיניום רק נוזל קרור יעודי!

* שנית במנוע קר הטרמוסטט סגור ולכן מילאת מיים ברדיאטור אבל לא בכל המערכת.

כשהטרמוסטט נפתחהתגלה שחסר נוזלים ויש להשלים...

* ניקוז אויר לא שייך. יש להניח שבמערכת (גם אם יש מספיק נוזל קרור וגם אם לא)

יש ביסי אויר לכודים. אם לא תנקז הסיכוי שזה יהפוך לקיטור די גבוה....

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...