Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Brax Vs. Utopia BE No.7 מבולבל !!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לך לשמוע אותם? את האמת לא ידעתי שיש לאלפיין סדרות גבוהות בזמן האחרון חשבתי שהם היו טובים ברמקולים רק בשנות ה- 90.

אישית אני מאוד לא מחבב את הסגנון של מורל, אני אומר את זה רק שתדעו קצת על הטעם שלי

דווקא יש לי אופציה שמישהו יביא לי את זה מסין, אם אמצא חנות וכך אחסוך הרבה כסף.

בגלל השרשור הזה כבר לא יודע איך להתחיל. מה לבחור,

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדברים פה על יפן , לא סין .. יש הבדל קטן ..

בכל מקרה , אין ספק שבסכום הזה האלפיין הוא אופציה מצויינת.

כמו שניר אמר , זה עוד סט מעולה שמתבסס על הרבולוטור ואין ספק שגם יש לו קרוס מעולה. להגיד שהוא טוב יותר מהקרוס של גנסיס ? אני ממש לא חושב כך. זה שאלפיין מפרסמים נתונים וטכנולוגיות , וזה שהם מספרים על מאות אופציות לכיוון בקרוס לא עושה אותו לקרוס יותר טוב מחברה שעושה את העבודה שלה בשקט בלי לשווק את עצמה בדרך הזו. מה שבסופו של דבר הופך קרוס טוב לקרוס מעולה זה ההתאמה של הרכיבים בקרוס לרמקולים , וזה עניין של מקצועיות המתכננים ואני "דיי" סומך על מר גורדון ..

שלא יהיה ספק , הסט של האלפיין הוא סט משובח וסופר ראוי למחיר שלו.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

הקרוסאובר של הסט של אלפיין גם ה2 חלקים וגם ה3 חלקים הוא הרבה יותר מקצועי מהקרוס של ג'נסיס.

לא סתם ציינתי את זה ולא סתם בחרתי לבחור מה יותר איכותי ולמה.

הקרוס של האלפיין בנוי בשיטה אחרת לגמרי מהקרוס של ג'נסיס , הוא מבוסס על הקונספט של כמה שיותר גמישות.

יש בקרוס של אלפיין מעל 250 ג'מפרים כדי לכסות את כל מגוון האופציות העומדות בשימוש בקרוס פסיבי.

הגמישות מתבטאת ביכולת עבודה של כקרוס בודד או בי-וויר או טרי-וויר(גם הג'נסיס תומך בשיטת הטרי-וויר) שליטה על פאזה של כל אחד מהאלמנטים.

מנגנון הנחתה לכל אלמנט של +-6DB בהתאם לאקסס המתאים.

בנוסף יש גם עוד מנגנון שמתאים את חלוקת העוצמות בהתאם למיקום האלמנטים ובתצורת האלמנטים(וופר בקיקפאנל וטוויטר בקורה, וופר+טוויטר בקיק פאנל וכו')-הרעיון מובן.

המעגל הזה מתבסס על העובדה של 4 תצורות התקנה נפוצות(בכל אחת מהתצורות יש התייחסות לכמה מצבי התקנה מבחינת מרחק בין האלמנטים{POINT SOURCE),זווית אקסס של כל אלמנט ומיקום יחסי שלהם בבמה{גובה ומרחק}.

הקרוס גם יודע לעבוד ב6/12/18/24DB/סלופ והוא בעל גמישות מקסימלית.

הקרוס של ג'נסיס עד כמה שאני זוכר(יכול להיות שאני טועה) ובעל חיבור טרי-וויר בלבד.

מבחינה מקצועית נטו, האלפיין הרבה יותר איכותי והרבה יותר מושקע מבחינת מחשבה.

בגדול הרעיון הוא שאלפיין לקחו את הרעיון שרכב הוא הסביבה הכי קשה ליצור במה ותמונת צליל מושלמת, כאשר הם לפחות השקיעו את מירב המחשבה בייצור קרוס שיתן את המקסימום שניתן להוציא מקרוס פסיבי.

סה"כ יש למעלה מ1000 קונפיגורציות שינויים מבחינת כיוונים בקרוס הזה.

זה היי-אנד= איכות ללא פשרות.

אני לא אמרתי ולא לרגע שהקרוסים של ג'ניס הם זבלים, להיפך אני בטוח שהם מעולים.

אני גם משוכנע שג'נסיס יודעים בדיוק מה הם עושים.

אבל הקרוסים של האלפיין מקצועיים יותר.נקודה, ואני גם משוכנע לחלוטין שגם מהנדסי אלפיין יודעים את העבודה.

אגב, לדעתי האבסולוט מתומחר הרבה יותר גבוה רק בגלל העובדה שהוא מאנגליה ורק בגלל שג'נסיס אוהבים לתמחר את המוצרים שלהם גבוה מאוד ביחס לתמורה.

לא יתכן שאלפיין F1 סטאטוס 3 חלקים יעלה במחירון 4200דולר, XETEC מסדרת הפרסטיז' עולה 1500 אירו ורק הג'נסיס עולה 4200 פאונד .

שלושתם מבוססים על אותם אלמנטים וכולם בעלי קרוסים ברמה גבוהה, אז על מה בדיוק ג'נסיס לוקחים עוד 1000 פאונד?=שם המותג בלבד.

אני יודע ששלושת החברות עשו שינויים באלמנטים שיותאמו לדרישות שלהם, אני לא כלכך בטוח שג'נסיס עשו כזה שינוי ששוה מבחינה כספית לשלם אקסטרה 7500 ש"ח.

מצטער, אבל זו דעתי.

אגב, למי שרוצה קצת מידע על הסטים של אלפיין הוא יכול לקרוא כאן:

http://vault.alpine-usa.com/products/documents/OM_SPX-Z15M.PDF

זה הMANUAL של הסט 2 חלקים.

וזה הMANUAL של הסט שלושה חלקים:

http://vault.alpine-usa.com/products/documents/OM_SPX-Z18T.PDF

תהנו.

under construction..

פורסם

לגבי הסט של אלפיין דיברתי עם מישהו ששמע אותו לא מזמן והוא מאוד המליץ אבל הוא טען שלפי הנתונים המוצהרים של הסט הוא 50RMS וזה יהווה בעיה אם אני מתקין אותו על המקנטוש, במיוחד אם אני אגביה את הווליום ויהיה קונטניואנס. הכוונה שלו שהסט חלש לעומת המגבר

המגבר שלי הוא 6 ערוצים 4X100 ו- 2X300, ועכשיו הוא מגביר K2P וכל הגיינים על 0 ושכל הפונקציות ב- 9855 על FLAT הרמקולים מתחילים להשתגע, והדבר היחידי ששומר לי עדיין על הרמקולים זה הכיוונים שעשיתי עם האלפיין.

יום שני אני מתקין את ה- MX406 שיחליף את האלפיין, ואני ממש ממש לא יודע מה התוצאה תהיה עם הרמקולים במיוחד שבהד יוניט של מקנטוש אין שום פונקציה אם זה טיים קורקשן או קרוסאובר וכו'.

וזה נתונים מבדיקה של מישהו למגבר:

For my power tests, I didn't quite have enough current to test all 6 channels at once so i tested it 4x100, followed by 300x2.

4x 20.5v (106watts x 4) Powerguard on

72A @ 12.75v

2x 35.5v (315 x 2) Powerguard on

85A @ 12.75v

combined...bout 52.7% efficient if all chn's were driven at

פורסם

אין לצטט הודעה מעל!

לדעתי סט שברמה כזאת יוכל להיותר מוגבר ואף יהיה מהמקינטוש כל רמקול אפשר לרסן עם כל מגבר השאלה לי בכיוונים ,

כזה סט עם כזה מגבר צריך לכוון בן אדם מקצועי ולא לבד בבית על מנת לא לגרום נזק לחלקים אני בטוח ..

אתה יכול לראות אצל אייל למשל את אותו הסט כמעט רק בללי הקרוס מוגבר עי' גנסיס וכל טוב ויפה לפי דויריו!

אז ככה שבהצלחה וזאת אחלה בחירה

:twisted: ...............:twisted:

למכירה VCVR עם תיבה מקורית! דנדש!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=165846

diverdolphins.gif

פורסם

אתה רוצה להחליט שהקרוס של אלפיין איכותי יותר בגלל שיש בו יותר פיצרים - עניין שלך , אין טעם להתווכח פה. זה בדיוק כמו לשאול מה יותר איכותי , HU בסגנון של מקינטוש MX406 או מכשיר בסגנון DRZ9255 ? אין פה תשובה חד משמעית , זה תלוי בשאר הגורמים ואי אפשר לבודד לקבוע מה יותר איכותי בלי לדעת בדיוק מה יש בכל אחד מהם ולמה.

שים לב שידעת להגיד המון דברים לגבי הקרוס של אלפיין ועל הקרוס של גנסיס שום דבר. אתה לא ידוע מאיזה רכיבים הוא בנוי וכמה השקעה הושמה בו ובתכנון שלו, כך שכל ההשוואה הזו שאתה עושה לא שווה כלום.

שים לב שיש הבדל גדול מאוד בגישה של החברות. גנסיס חברת "בוטיק" שלא מפרסמת את עצמה , לא משווקת את עצמה ואת הטכנולוגיות שלה והיא לא משחקת במשחק של נתונים כאלו או אחרים על מנת לקדם מכירות. אלפיין לעומתה היא ההיפך , היא קונצרן ענק שמפרסם ומשווק את עצמו ואת הטכנולוגיות שלו במטרה למתג את עצמם. כל אחד והדרך שלו.

סתם לצורך המחשה למה אני מדבר , לפני כמה ימים שאלתי את גורדון שאלה מסויימת לגבי ההענות תדרים של ה studio 16 שלהם , הופתעתי לראות בהענות תדרים שהסט לא יורד יותר נמוך מ75 הרץ , סט ברמה הזו ציפיתי כמובן שירד נמוך יותר , אני לא יפרסם פה את כל ההסברים הטכנים של מה שהוא כתב לי אבל בשורה האחרונה הוא כתב :

We chose to get good sound, good midbass extension with excellent efficiency, rather than play the 'specifications' game with spec like "40 - 25000Hz, 500 w Peak power handling" etc....

זה מראה על המוטו של החברה , ובמקום לפרסם את כל הטכנולוגיות ואת כל התהליך שהם עשו עם הסט הזה , הם בחרו פשוט לפרסם נתון שהוא אמיתי ואפילו לא מחמיא. באותה מידה ובאותה תפיסת עולם הם לא מפרסמים מה עומד מאחורי הקרוס שלהם ומה השינויים שהם עשו בדרייברים שעליו הם ביססו את הסט.

לגבי על מי לסמוך יותר - מהנדסים של אלפיין או של גנסיס - גם פה זה ענייין של השקפה ואין פה תשובה חד משמעית. אני

אישית מעדיף בצורה חד משמעית לקנות ציוד מחברה שמייצרת בעיקר מוצרי הייאנד ולא מחברה שכיום מייצרת בעיקר מוצרי מיינסטרים וסט אחד שהוא הייאנד.

לא יתכן שאלפיין F1 סטאטוס 3 חלקים יעלה במחירון 4200דולר, XETEC מסדרת הפרסטיז' עולה 1500 אירו ורק הג'נסיס עולה 4200 פאונד .

שלושתם מבוססים על אותם אלמנטים וכולם בעלי קרוסים ברמה גבוהה, אז על מה בדיוק ג'נסיס לוקחים עוד 1000 פאונד?=שם המותג בלבד.

אני לגמרי מתפלא עליך . אנחנו מדברים פה על סט הייאנד. מדובר פה על סט שהוא הטופ של הטופ של החברה , ממתי בדיוק מי שקונה סט הייאנד ברמה הזו מחפש תמורה למחיר ?

אתה יוצא מנקודת הנחה מוטעית שעקב העובדה שהסט מבוסס על אותה דרייבר במקור , אז הסטים הם באותה הרבה פלוס מינוס , אתה לא יודע את זה כי לא בדקת את זה. כך שגם מכאן אין מקום להשוות מחירים ביניהם .

ומעבר לכל זה , ברור שבמוצר הייאנד אמיתי אתה משלם על המותג . וכך זה אמור להיות בהייאנד.

אני יודע ששלושת החברות עשו שינויים באלמנטים שיותאמו לדרישות שלהם, אני לא כלכך בטוח שג'נסיס עשו כזה שינוי ששוה מבחינה כספית לשלם אקסטרה 7500 ש"ח.

שוב , אתה לוקח סט הייאנד ובוחן אותו בעיניים של תמורה למחיר וזה לא נכון לעשות.

מעבר לזה , תשווה אפילו בין הנתונים של הסט של אלפיין ובין הסט של גנסיס , תשווה נתונים לדוגמא של וופר מול וופר ותראה שמדובר בנתונים שונים. אתה מספיק מקצועי כדי לדעת מה המשמעות של נתוני Q ו Fs וכו שונים עבור דרייבר. מעבר לכך , לא מדובר בשינויים האלו בלבד אלא סתם לדוגמא בוופר של גנסיס ה cone עשוי מחומר שונה לחלוטין ונעשה על ידי גנסיס עצמם , וזה נעשה למטרות עמידות שכן החומר שממנו בנוי הסקן ספיק פשוט לא מיועד לסביבת תנאים של דלת.

אני רק ידגיש בנקודה זו , אני לא בא לטעון שהשינויים שעשו גנסיס טובים יותר מהשינויים שעשו אלפיין. אני לא אומר את זה כי לא בחנתי את האלפיין. אני כן בחנתי את האבסולוט וכן בחנתי את הסקן ספיק רוולוטור , כך שאני יודע מה ההבדלים ביניהם.

בנוסף לכל זה אפרופו שינויים , שים לב לנתוני ההספק של הסטים. באלפיין מדברים על 50 RMS ובגנסיס מדובר על הרבה הרבה יותר .. אני זוכר טוב מאוד איך בפעם הראשונה שבדקנו את האבסולוט חיברנו אותו בגישור ל 4 ערוצים שלי ונשארנו עם לסת פעורה.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אני לגמרי מתפלא עליך . אנחנו מדברים פה על סט הייאנד. מדובר פה על סט שהוא הטופ של הטופ של החברה , ממתי בדיוק מי שקונה סט הייאנד ברמה הזו מחפש תמורה למחיר ?

אתה יוצא מנקודת הנחה מוטעית שעקב העובדה שהסט מבוסס על אותה דרייבר במקור , אז הסטים הם באותה הרבה פלוס מינוס , אתה לא יודע את זה כי לא בדקת את זה. כך שגם מכאן אין מקום להשוות מחירים ביניהם .

ומעבר לכל זה , ברור שבמוצר הייאנד אמיתי אתה משלם על המותג . וכך זה אמור להיות בהייאנד.

עופר , בתרד של 205 שקנה את הוופרים של הסקאןספיק , אמר אלפיין ששמע את הסט של הגנסיס שההבדל היה מאוד קטן לעומת הגנסיס . כך שאני מאמין שגנסיס שינו טיפה את הציוויון של הצליל , ועשו קרוס מעולה מאוד (שדרך אגב עולה 1000 דולר) , אבל מפה ועד התשלום הזה אתה לא חושב שהייי אנד הזה כבר מוגזם ? גם על מיתוג צריך להיות איזשהו גבול לא ?

אני כן בחנתי את האבסולוט וכן בחנתי את הסקן ספיק רוולוטור , כך שאני יודע מה ההבדלים ביניהם.

מה באמת ההבדלים בינהם לפי דעתך ?

בנוסף לכל זה אפרופו שינויים , שים לב לנתוני ההספק של הסטים. באלפיין מדברים על 50 RMS ובגנסיס מדובר על הרבה הרבה יותר .. אני זוכר טוב מאוד איך בפעם הראשונה שבדקנו את האבסולוט חיברנו אותו בגישור ל 4 ערוצים שלי ונשארנו עם לסת פעורה.

תגיד עם יד על הלב , היית קונה את האבסולוט או שהיית קונה את הדרייברים ומשדך אותם לקרוס אלקטרוני , שגם עם שני מגברים מעולים עדיין יצא הרבה פחות כסף ?

בברכה יהודה

פורסם
יצא לך לשמוע אותם? את האמת לא ידעתי שיש לאלפיין סדרות גבוהות בזמן האחרון חשבתי שהם היו טובים ברמקולים רק בשנות ה- 90.

אישית אני מאוד לא מחבב את הסגנון של מורל, אני אומר את זה רק שתדעו קצת על הטעם שלי

דווקא יש לי אופציה שמישהו יביא לי את זה מסין, אם אמצא חנות וכך אחסוך הרבה כסף.

בגלל השרשור הזה כבר לא יודע איך להתחיל. מה לבחור,

I am really dont understand. You have on of the best in Israel. USE IT!!!

http://www.talkaudio.co.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=181&Itemid=1

HU: ADDZEST DRX9255, AMP: AUDISON VRX 250.2EX

AMP:Helix HXA-1000 QX ,FRONT: Custom made Morel Renaissance WR-W6,Custom made Morel Renaissance CR-101,SUB: ID MAX12

פורסם
תגיד עם יד על הלב , היית קונה את האבסולוט או שהיית קונה את הדרייברים ומשדך אותם לקרוס אלקטרוני , שגם עם שני מגברים מעולים עדיין יצא הרבה פחות כסף ?

עם יד הלב ?

במצבי הכספי הנוכחי לא. עוד כמה שנים שמצבי הכספי שונה אז אולי כן.

אף אחד לא אמר שהאבסולוט (או כל סט אחר ברמה הזו) נותן תמורה לכסף . הוא לא מתיימר בכלל לתת. הוא מתיימר לתת אך ורק דבר אחד וזה איכות הכי גבוהה שאפשר. מי שמחפש תמורה הוא לא קהל יעד של הסט הזה. לכן אני חושב שהסוגיה של האם התוספת במחיר הזה היא משתלמת או לא זה לא רלוונטי בכלל. אין ספק שאפשר להגיע לתוצאות מעולות במחירים זולים הרבה יותר. אבל התוספת הקטנה הזו , בין תוצאה מעולה , לתוצאה ברמה הכי גבוהה שיש היא תוספת שעולה הרבה כסף , בכל תחום , לא רק בתחום האודיו. יש אנשים שזה מתאים להם , ויש אנשים שלא. לרובנו לא.

לשאלתך מה ההבדלים , אני לא יכנס פה לתיאורים ספציפיים וכל רכב לגופו (שמעתי את הסטים האלו לא רק אצל 205 ואייל) אני רק יגיד שהאבסולוט , בעיקר המיד באס שלו השאיר אותי עם הלסט פעורה. אפקט הוואוו ..

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

שמעת את האוטופיה 3 חלקים. זה הסגנון שלך? (אגב הוא כבר נשמע הרבה יותר טוב מאז!)

או יותר בסגנון ה K2P.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

בואו נעשה סדר בבלאגן בתר"ד הנ"ל!

נאדר בבקשה תחליט מה אתה רוצה:

1. סט 2 או 3 חלקים?

2. לאיזה ערוצים יהיו מחוברים?

3. ומה יהיה מחובר לשאר הערוצים? (יש 6 סה"כ לא חבל לא להשתמש בכולם?)

4. או שאתה מחפש סט מוכן עם אפשרות לטרי אמפינג דרך הקרוס הפאסיבי?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

דיברתי היום בבוקר עם חבר מסין וביקשתי שיבדוק לי מה מחיר של SPX-Z15M וגם SPX-Z18T, ואלה המחירים שהוא נתן לי :

SPX-Z15M = 800$

SPX-Z18T = 2300$

הוא התקשר למשרדי אלפיין בסין ומשם הוא השיג את המחירים. בסט שני חלקים יש חסכון של 200-300$ ובשלוש חלקים חסכון של 600$. אבל השאלה ההרכבה של הדרייברים התבצעה בסין? איפה בכלל מתבצעת ההרכבה או הבניה של אלפיין?

ויש לי גם אופציה שמישהו יביא לי את הסט מבלי לשלם מכס או הובלה.

אני מאוד רוצה לשמוע את הסטים האלה, אני עדיין מחפש מישהו שיש לו.

-------------------------

סאונדמן:

הטעם שלי הוא פוקל, ותאמין לי השמיעה הראשונה לאוטופיה הייתה מאוד מספקת ולא צריך לחכות לכיוונים כי אז ראיתי למה הסט הזה מסוגל.

----

תראו התחלתי בשאלה לגבי מטרקס או בריליום ותראו לאיפה אני חותר עכשיו, אלפיין!!

אפילו התחלתי לשקול ברצינות אם לחכות עוד כמה חודשים ולרכוש את האבסלוט.

אני לא יודע איך להתחיל ואיפה לסיים.

פורסם

SPX-Z15M = 800$

שווה במיוחד!!!

רק הוופרים של סקאן ספיק ללא התאמה לרכב יעלו 400$ זוג + זוג טוויטרים ב- 800$, זה 1200$ ללא קרוס בכלל!

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

• תוכן חדש...