Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע מה איתכם, באייס בצומת רמלוד, 4 ליטר של MOBIL סינטטי [מיכל כסוף \ אפור] עולים 139 שקלים חדשים.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
כבר בדקתי פה למישהו ארץ יצור של MOBIL ויצא שזה בריטניה

תעלו את הברקוד לפה ונבדוק שוב.

הנה המק"ט שמופיע על האריזה 5055107452981

האם אפשר לדעת לפי המק"ט את תאריך יצור השמן?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לפי דעתי אתם מגזימים, יש כאלו שלא בודקים את המק"טים של המזון שהם מכניסים לגופם,

ואתם הולכים די רחוק עם תאריכי ייצור של שמן.:roll:

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
הנה המק"ט שמופיע על האריזה 5055107452981

האם אפשר לדעת לפי המק"ט את תאריך יצור השמן?

זה גם בריטניה

לפי המק''ט ניתן לדעת מספר דברים:

1) ארץ יצור של המוצר

2) היצרן

3) קוד המוצר לפי שם מוצר, תכונות, גודל, תרכובת, צבע

....אך לא את תאריך היצור.

תאריך יצור של השמן יהיה מודפס באיזו שהיא צורה על המיכל או תוית בצורה של ספרות. במקרה והמיכל עצמו מיוצר באותו הליך עם התכולה אז תאריך היצור יהיה מותבע על המיכל עצמו (ולא מודפס). בדרך כלל זה עיגול עם שתי ספרות של שנת היצור (07) באמצע ונקודה או בליטה ליד אחד מ- 12 חודשי השנה מסביב לעיגול. למשל 07 בפנים ונקודה ליד 11, זה אומר תאריך היצור נובמבר 2007

תראה אם יש לך בתחתית המיכל סימון כזה ותדע תאריך היצור, אם הוא לא מופיע מודפס על גבי התוית או מיכל ע''י דיו או לייזר.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

לא מזמן הוחלף השמן ברכבי לשמן ELF. ההחלפה בוצעה במוסך המורשה ואני סבור שהוא סינטטי, אך לאחר קריאת כל השרשור השמן הנ"ל מוצג כלא הכי איכותי ורציתי לברר האם מומלץ להחליף אותו ל Mobil-S ? אני יודע שבעיקרון ע"פ הוראות יצרן השמן המומלץ ביותר הוא אכן ה-Mobil אך האם באמת הELF נחות ממנו ברמה שמצדיקה החלפה או שסתם עדיף להחליף?

תודה לכל המשיבים

פורסם

שכחתי לציין מדובר בפאסאט 1800 טורבו בזין

גם אני אשמח לדעת עם השמן MOBIL נחשב לטוב ביותר.

תודה.

פורסם
לא מזמן הוחלף השמן ברכבי לשמן ELF. ההחלפה בוצעה במוסך המורשה ואני סבור שהוא סינטטי, אך לאחר קריאת כל השרשור השמן הנ"ל מוצג כלא הכי איכותי ורציתי לברר האם מומלץ להחליף אותו ל Mobil-S ? אני יודע שבעיקרון ע"פ הוראות יצרן השמן המומלץ ביותר הוא אכן ה-Mobil אך האם באמת הELF נחות ממנו ברמה שמצדיקה החלפה או שסתם עדיף להחליף?

תודה לכל המשיבים

ELF נחשב בין היצרנים המובילים של השמנים, בד"כ משתמשים בו לרכבים צרפתיים אך חלק גדול מהדגמים שלו עומד גם בתקנים של רכבים אחרים כדוגמת VAG.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

הערה קטנה לכל המודאגים למיניהם -

אתם לא נוהגים ברכבי ראלי, המכוניות שלכם, בודדות מתוך מאות אלפי מכוניות שנעות על כבישי ישראל מטופלות כמו כל אוטו אחר, אלא שמי שקורא פה מתיימר להיות "קצת יותר בקיא" משאר נהגי ישראל, ובכל זאת - העליהום הזה סביב השמן קצת מוגזם.

זה לא ששמים לכם שמן חמניות במקום ה5-10-40-50 שהאוטו שלכם צריך.

במקום להתלבט כל כך לגבי יום ייצור השמן והאם הירח היה בעיבורו של מסלולו או האם הפקק היה עשוי שעם אמיתי או סינטטי כדאי יותר להתרכז בהחלפות קבועות של השמן, בעשיית הטיפולים בזמן ובטיפול בשאר החלקים שזוכים לפחות אור משמן המנוע.

לראיה אגב, יש מאות אלפי רכבי ליסינג שמטופלים בשמני איגל או סופר-עבד ונוסעים בלי שום בעיה, אז הסירו דאגה מלבכם.

שום מוסך מורשה לא ישים לכם שמן לא מתאים [גם אם הוא תוצרת ישראל חס וחלילה] ולו כדי לא לשאת באחריות במקרה שילך מנוע עקב הוראות שימון לא נכונות.

מיי טו סנטס

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

ויש משהו רע ב"להתיימר להיות בקיא" ?

בשבילך יהיו אולי שאלות אחרות שיראו ענייניות,בשבילי ועוד בחור השאלה הנ"ל דווקא הייתה (ועדיין) עניינית ורלוונטית.

אף אחד לא חושב שהוא נוהג על שמן חמניות או לחילופין ברכב ראלי, ותשובה עניינית ובהקשר לשאלה הייתה נחמדה במקום הניסיון להיות ציני.

פורסם

במקום להתלבט כל כך לגבי יום ייצור השמן והאם הירח היה בעיבורו של מסלולו או האם הפקק היה עשוי שעם אמיתי או סינטטי כדאי יותר להתרכז בהחלפות קבועות של השמן, בעשיית הטיפולים בזמן ובטיפול בשאר החלקים שזוכים לפחות אור משמן המנוע.

:mm_yeah:

מסכים עם כל מילה.

פורסם

da970

lat

ELF נחות מ- MOBIL, זה בדוק. אין צורך להחליף "דחוף", כי אין סיבה לדאגה:wink:. גם "אלף" יעשה את מה שצריך ברכבים שלכם, יותר חשוב באמת להחליף שמן בתדירות הנכונה יחד עם פילטר שמן איכותי. ברמה עקרונית MOBIL מתיימרים להיות מס' 1 בשמני מנוע והם אכן מספקים שמני מנוע למפעלים של יצרנים רציניים, כגון PORSCHE או חטיבת AMG של מרצדס.

הנסיך

לראיה אגב, יש מאות אלפי רכבי ליסינג שמטופלים בשמני איגל או סופר-עבד ונוסעים בלי שום בעיה, אז הסירו דאגה מלבכם.

את ההבדל משימוש בשמנים נחותים לפעמים ניתן להרגיש בטווח הקצר (מנועים נתפסים בין 50-100 אלף ק''מ), אך בדרך כלל התוצאה תהיה לטווח הארוך וסביר להניח שבעל הרכב השני או השלישי יפול על זה. אני מדבר על החלפה או שיפוץ של מנוע בטווח של 100-200 אלף ק''מ. עם שימוש בשמנים איכותיים אין סיבה שמנוע מודרני לא יעבור את 300-400 אלף ק''מ ויהיה במצב מצוין.

הבוצה תווצר ב-100-150 אלף ק''מ ולא תאפשר זרימה מספיקה וסיכה טובה של המנוע, מה שיעלה טמפרטורת עבודה ותוביל להתחממות קבועה של המנוע. מפה הדרך להחלפת המנוע היא קצרה מאוד.

שום מוסך מורשה לא ישים לכם שמן לא מתאים [גם אם הוא תוצרת ישראל חס וחלילה] ולו כדי לא לשאת באחריות במקרה שילך מנוע עקב הוראות שימון לא נכונות.

אתה טועה בגדול.

לא פעם הייתי עד לכך שמוסך מורשה לא משתמש בשמנים מתאימים, ורוב הפעמים הידע בשמנים ונוזלים אחרים של הרכב של מכונאי רגיל או מנהל העבודה הוא ברמה של משתמש אקרעי של פורום הזה. זה עצוב, אך זאת המציאות. זאת גם הסיבה שאני אף פעם לא רוכש שמן מנוע במוסך מורשה ותמיד מגיע עם שמן שנרכש על ידי מראש.

אתם לא נוהגים ברכבי ראלי, המכוניות שלכם, בודדות מתוך מאות אלפי מכוניות שנעות על כבישי ישראל מטופלות כמו כל אוטו אחר, אלא שמי שקורא פה מתיימר להיות "קצת יותר בקיא" משאר נהגי ישראל, ובכל זאת - העליהום הזה סביב השמן קצת מוגזם.

השאלות לגיטימיות לגמרי ואני שמח שאנשים מגלים יותר ויותר ענין ואחריות כלפי רכביהם.

אפילו כשאותן שאלות נשאלות מאה פעמים בשרשורים שונים אני ומשתמשים אחרים בכל זאת מנסים לענות ומנסים לעזור לאנשים שלא ממש בקיעים בנושא שעד עכשיו היו מרוצים מכך שמכרו להם שמנים בלי אבא ואמא במחיר כפול ומשולש.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...