Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יפה אמרת.

אני משער שלא סתם אמרת ש-ELF נחותים מ-Mobil, אשמח לדעת למה ומדוע... (?)

ועוד שאלה,כל כמה זמן בעיקרון צריך להחליף שמן מנוע? אני אשמח לקבל תשובה ספציפית לגבי הגולף שברשותי ותשובה "כוללנית" שתסייע לכולם פחות או יותר.

תודה וליל"ט !

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יפה אמרת.

אני משער שלא סתם אמרת ש-ELF נחותים מ-Mobil, אשמח לדעת למה ומדוע... (?)

ELF קצת שקרנים ולא תמיד כל מה שהם כותבים על המיכל הוא נכון

ועוד שאלה,כל כמה זמן בעיקרון צריך להחליף שמן מנוע? אני אשמח לקבל תשובה ספציפית לגבי הגולף שברשותי ותשובה "כוללנית" שתסייע לכולם פחות או יותר.

תודה וליל"ט !

שמן מינרלי או חצי סינטטי הייתי מציע להחליף כל 7-8 אלף ק''מ, אך גם הרגל של 10.000 ק''מ או פעם במספר חודשים הוא סביר

שמן סינטטי מלא אני מציע להחליף כל 10-15 אלך ק''מ או כמה חודשים.

אני מחליף סינטטי מלא כל 10 אלף במאזדה שלי, אך הכי חשוב זה באמת להקפיד על מסנן שמן איכותי בכל החלפה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

שמן מנוע סינטטי מלא תוצרת גרמניה ותאריך היצור נובמבר 07 במיכל של 5 ליטר עולה בירושלים 79 ש''ח (כולל מע''מ)

RHEINOL 5W/40 PRIMUS HDS

73777689.jpg

פורסם

נחמד, השאלה מי בעל הבית של השמן הזה (לדעתי אין לו יתרון על השמנים הפשוטים של דלקול ופז)

לא כל מה שמיוצר בגרמניה בהכרח איכותי...

לא עדיף לשים 120 ש"ח, לקנות LM סגול ולסגור עניין בראש שקט?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא עדיף לשים 120 ש"ח, לקנות LM סגול ולסגור עניין בראש שקט?

LM לא ממש מיצרים שמנים, הם קונים שמנים מחברות גרמניות כמו זאת ועוד רבים (MANNOL, למשל) ואז מוסיפים את התוספים שלהם ומוכרים כמוצר משלהם. אז זאת יכולה להיות אלטרנטיבה מצוינת, במיוחד שזה סינטטי מלא במחיר של דלקול מינרלי!!

לגבי בעל הבית של RHEINOL..... זאת חברה גרמנית ידוע ואיכותית בשם SWD LUBRICANTS

http://www.swdrheinol.com/

הנה עוד מידע על השמן הספציפי, אני רואה שהם גם הזכירו PORSCHE..... נחמד: http://web33.webcompro.de/swd-gmbh.de/products/mehrbereichsmotorenoele-fuer-personenkraftwagen-und-leichte-nutzfahrzeuge/primus-hdc-5w40.php

פורסם
ELF קצת שקרנים ולא תמיד כל מה שהם כותבים על המיכל הוא נכון

"קצת" היא מילה יפה ("שקרנים" כבר לא ממש יפה).

יש ביסוס לדברים? יש עובדות בעניין?

אם לא - מיותר להלאות את השרשור במידע שאינו מבוסס (ולא כל דף אינטרנט שקופץ בגוגל הוא מבוסס).

LM לא ממש מיצרים שמנים, הם קונים שמנים מחברות גרמניות כמו זאת ועוד רבים (MANNOL, למשל) ואז מוסיפים את התוספים שלהם ומוכרים כמוצר משלהם.

זה עדיין לא הופך את השמנים שלהם לפחות איכותיים.

גם "פז" לא מייצרת את הדלק שלה בעצמה.

אינני מקטרג / מסנגר על אף אחד מהמותגים המוזכרים בשרשור, אך חשוב לדייק בעובדות הנכתבות על גבי דפים אלו.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

1.לא קונים באוטו דיפו.

2.כמובן שבמוסך יודו בזה שהשמן בו הם משתמשים הוא לא הכי טוב (לא באמת).

מי שרוצה שמן טוב, במיוחד הטורבואים הרגישים לכל הנוזלים, שיקנה שמן מחברה נורמאלית ולא יסתמך על הכתוב על הקופסא ולא פחות חשוב מזה במקום שהוא סומך עליו כדי שלא יתגלה כמזויף/ פגום, אני די מוכשר בפוטושופ ויכול להדביק על שמן הזית הביתי איזו מדבקה שבה יהיה כתוב שהוא עומד בסטנדרט האירופאי החדש.

LIQUI MOLY זו ההמלצה שלי.

5/40 סינטטי מלא על לי כ150 ש"ח.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
"קצת" היא מילה יפה ("שקרנים" כבר לא ממש יפה).

יש ביסוס לדברים? יש עובדות בעניין?

אם לא - מיותר להלאות את השרשור במידע שאינו מבוסס (ולא כל דף אינטרנט שקופץ בגוגל הוא מבוסס).

אני כבר ציינתי את זה איפה שהוא לאחרונה...

על פי בדיקות מעבדה שעיינתי בהם השמן של ELF לא עומד בתקן API למרות שהם מציינים אותו.

כנ''ל לגבי נוזל הילוכים DEXRON III/MERCON, הנוזל שלהם לא עונה לתקן הזה למרות שהוא מצוין על האריזה.

אם זה לא שקר אז אני לא יודע מה להגיד.

חוץ מזה, בהשוואה לשמנים אחרים, ה-ELF ממש לא איכותי. גם אני נדהמתי, אבל הרבה שמנים אחרים אפילו הרבה פחות מוכרים נתגלו כיותר איכותיים.

בנוסף, בארץ מאוד נפוץ ELF תוצרת טורקית של חברת ELF TURKEY. לא ממש סומך על הטורקים, מה אני אגיד לך, מילא הצרפתים..... בארץ ניתן לקנות שמנים טורקיים כגון PETROL OFISI או DEW, שהפ באותה רמה אבל בחצי מחיר.

גם "פז" לא מייצרת את הדלק שלה בעצמה.

אפי.

אז מי מייצר בשבילה?? :?:

rgunv

LIQUI MOLY זו ההמלצה שלי.

5/40 סינטטי מלא על לי כ150 ש"ח.

מה גורם לך לחשוב שמה שקנית לא זיוף? (על פי טענותיך)

אם יגידו לך ש-LM זה שמן MANNOL או FUCHS בעטיפה אחרת היית קונה אותם, או שרק משלם יותר על המותג LM ?

פורסם
וואלה?

בטוח שאין פה "פוילע-שטיק"? אנחנו מדברים על אותו מוצר, של אותו יצרן ובאותה איכות?

המלצה שלי , תנסה בוואדי ג'וז

אני קניתי שלשום שמן של לקווי מולי 10-40 ב100 ש"ח.

אני מאמין שתוכל למצוא את השמן שאתה מחפש במחיר זול בהרבה יותר.

פורסם
המלצה שלי , תנסה בוואדי ג'וז

אני קניתי שלשום שמן של לקווי מולי 10-40 ב100 ש"ח.

ממה שאני ראיתי שם בדרך כלל זה שמן מנוע בלתי מזוהה עם מדבקה שיורדת עוד בחנות...

שמנים של חברות כגון SUPER, MAGNUM וכד'....

• תוכן חדש...