Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מתנצל - שורה תחתונה

בVAGיות מנוע הTDI דורש טרמוסטט כפול (כמו זה שקניתי בפעם הראשונה) מנועי ה2 ליטר וה1.8T דורשים טרמוסטט "בודד", כך שהרכב שלי היה צריך טרמוסטט בודד ולא כפול וזאת הסיבה העיקרית להחלפה (פחות איכותי החברה של MOTO-RAD כי לדעתי זה עושה ת'עבודה) עם זאת אני שוב חייב לציין היות וכניסת המים ברכב הזה באה מהצד של בית הטרמוסטט אז ניתן להשתמש בכפול ברכב שצריך בודד כי ה"חסימה" השניה נמצאת עמוק יותר מהפתח מעבר מים אבל בכל מקרה כמובן שתמיד עדיף ללכת על היעודי ולא על "קומבינה"

זהו בגדול

• ספונסר פורום
פורסם

לרכב הזה מנוע APK נחוץ טרמוסטט רגיל (לא כפול) הטרמוסטט הכפול

מגיע מהדגמים הישנים של פולקסווגן כגון גולף דור 3 ומטה והאודי למינהם וגם במנועי ה TDI.

לא ניתן להשתמש בו לרכבים שצריכים טרמוסטט רגיל מאחר ואין מקום פיזית בבלוק

לאפשר פתיחה מושלמת שלו ,הוא פשוט יתנגש בבלוק בזמן הפתיחה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון בפועל נסעתי יומיים עם טרמוסטט כפול הרכב לא התחמם ולא היתה שום בעיה אז ככה שבפועל זה כן עובד

אופטימלי או לא זה עיניין אחר לחלוטין, אבל תאחלס הכפול בAPK מצליח להכנס והכל דופק כמו שעון

שוב, לא מדובר בתאוריה אלא הלכה למעשה נסעתי ככה יום וחצי ! כלל היום בצהריים שהיה כמעט קצת חם בחוץ

coolvs : ההחלפה מאוד קלה ופשוטה ואין כלכך מקום לטעויות, הכלים גם שצריך הם מאוד פשוטים ומצויים בכל ארגז נורמאלי כך שסך הכל אם יש מעט מושג טכני מדובר בבדיחה, את הטרמוסטט של "ווהלר" אתה יכול לרכוש אצל רפי חלפים בסלמה בת"א ב90 ש"ח כלל מע"מ, נוזל קירור אתה צריך בקבוק אחד לא מהול (יתן לך 2 בקבוקים מהולים) ולהנות מהחיסכון והעבודה (מוסך ממוצע לוקח קרוב ל400 שקל על העבודה הנ"ל, ב300 שקל האלו תיקח את חברה שלך לארוחה רומנטית) vbmenu_register("postmenu_1537314", true);

פורסם

עתיד, כל הבדיקות שלך גרמו לי לחשוב פעמיים, לכן הלכתי לETOS ובדקתי מס' קטלוגי של הטרמוסטט שלי , ואיזה פלא! האוטו שלי דוקא צריך טרמוסטט כפול (צירפתי תמונה, לפי מס' קטלוגי 044121113 ).

דוקא הרכב שלי לא עושה בעיות כלשהן.

הדיון פה עסק ב-"האם טרמוסטט כפול יעשה את העבודה של טרמוסטט רגיל" , מה עם המקרה ההפוך? האם טרמוסטט רגיל יעשה עבודה של טרמוסטט כפול? :?

044121113.jpg

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• ספונסר פורום
פורסם

זה שהרכב נוסע, ובנתיים לא מתחמם זה לא אומר כלום ,

תנסה להרכיב פלג של חיפושית במנוע שלך ותראה שהרכב גם יסע ולא תרגיש (בנתיים)בהבדל .

לגבי האודי ,אכן שם מופיע הטרמוסטט הכפול ,ואי אפשר להשתמש באחד רגיל ,מאחר ותפקידו

של עקב הטרמוסטט בטרמוסטט כפול הוא לסגור את מעבר המים העוקף בעת פתיחת הטרמוסטט,

ללא סגירה של המעבר העוקף (במקרה של שימוש בטרמוסטט רגיל)יזרמו המים אל המשאבה

דרך המעבר הזה ולא יכנסו אל המקרן ובעצם יווצר באלגן בסחרור המים אל המשאבה וחימום של המנוע.

תיקון קטן לעתיד -חיישן החום במנוע של הגולף(ובכל מנוע אחר)מותקן בחלקו העליון של המנוע ביציאה

של המים החמים ממנו אל המקרן (ולא ביציאה של המים מהמקרן)זהו יסוד במערכת קירור שהמים

החמים תמיד נכנסים בחלקו העליון של המקרן ויוצאים פחות חמים מחלקו התחתון וזאת כדי לא להתנגד

לחוקי הפיזיקה ,שחום עולה למעלה .

מעתה כל פעם שתציץ במערכת קירור תוכל לדעת את אופן הזרימה של הנוזל במערכת (הסרקולציה)

ולא תטעה בדבר כה בסיסי .

פורסם

וואלה , חשבתי על זה. תודה רון (אני פותח בהליכים להעביר את מקום מושבך לב"ש :lol: )

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
זה שהרכב נוסע, ובנתיים לא מתחמם זה לא אומר כלום ,

תנסה להרכיב פלג של חיפושית במנוע שלך ותראה שהרכב גם יסע ולא תרגיש (בנתיים)בהבדל .

אתה יכול להתווכח על זה שעות אבל גם מבחינה פיזית הלוחית ה"אחורית" בטרמוסטט כפול עומדת אחרי החלון שמוביל למשאבת המים אז מה שלא קורה או כן קורה זה לא יכול להפריע, בקשר לחוסר פתיחה זאת גם טעות שכן הטרמוסטט הכפול והרגיל בעלי צורה זהה לחלוטין רק שלאחד יש תוספת שבשני לא קיימת, עובדתית אם זה נכנס אין סיבה שבעולם שזה לא יעבוד וזה אכן עובד וקיימת סרקולציה יציבה,

לגבי האודי ,אכן שם מופיע הטרמוסטט הכפול ,ואי אפשר להשתמש באחד רגיל ,מאחר ותפקידו

של עקב הטרמוסטט בטרמוסטט כפול הוא לסגור את מעבר המים העוקף בעת פתיחת הטרמוסטט,

ללא סגירה של המעבר העוקף (במקרה של שימוש בטרמוסטט רגיל)יזרמו המים אל המשאבה

דרך המעבר הזה ולא יכנסו אל המקרן ובעצם יווצר באלגן בסחרור המים אל המשאבה וחימום של המנוע.

תיקון קטן לעתיד -חיישן החום במנוע של הגולף(ובכל מנוע אחר)מותקן בחלקו העליון של המנוע ביציאה

של המים החמים ממנו אל המקרן (ולא ביציאה של המים מהמקרן)זהו יסוד במערכת קירור שהמים

החמים תמיד נכנסים בחלקו העליון של המקרן ויוצאים פחות חמים מחלקו התחתון וזאת כדי לא להתנגד

לחוקי הפיזיקה ,שחום עולה למעלה . צודק טעות שלי !

מעתה כל פעם שתציץ במערכת קירור תוכל לדעת את אופן הזרימה של הנוזל במערכת (הסרקולציה)

ולא תטעה בדבר כה בסיסי .אני מודה לך מאוד עתה אוכל להיות מכונאי מקצועי יותר :shock:

כמו שכתבתי וכמו שחזר ואמר מרק

טרמוסטט של חברת WAHLER תוכל לרכוש ב90 ש"ח כלל מע"מ אצל רפי חלפים ברחוב סאלמה בת"א, ואחרי זה עם מעט מאוד ידע להחליף לבד בבית בלי לשלם כסף מיותר לבעלי מקצוע כאלו ואחרים (במיוחד שאף מוסך לא יטפל לך ברכב כמו אתה לעצמך !)

ניתן לרכוש גם נוזל קירור G12+ של יצרן גרמני אצל רפי במחיר של 20 וקצת שקלים, בקבוק אחד של ליטר וחצי יספיק,

למי שמסתבך עם ההגעה, החנות נמצאת על סאלמה פינת קיבוץ גלויות 30 מטר לכיוון מערב (לכיוון שדרות ירושליים) הטלפון שם הוא : 035131000 חבר'ה סופר נחמדים שגם יעזרו ויתנו טיפים במה שרק אפשר !

*אין לי כל אנטרס אישי או כלכלי בעיניין פשוט עיקרון הפורום לדעתי זה לעזור אחד לשני לעשות לבד ולחסוך כמה שרק אפשר, ועסקים טובים וישרים כאלו צריך לשבח ולהפיץ !

פורסם

עתיד,

מצורפים קבצים המתארים בצורה סכמתית את מערכת הקירור בשני סוגי הרכבים, גולף עם מנוע APK וגולף עם מנוע TDI.

לצערי אני לא רואה שהתרמוסטט במנוע דיזל סוגר שני מעברים או שפשוט המעברים בתוך הבלוק ולא רואים זאת בסכימה.

רון, יש הסבר או מידע שאני מפספס ?

apk.pdf

auy disel.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

בעניין טרמוסטטים חליפיים, נושא שמרגיז גם אותי.

ברכב שלי BMW 318i, מודל 1987 עם מנוע M10 טרמוסטט Wahler שבק חיים אחרי שנה וקצת ופחות מ10000 ק"מ של עבודה ולא נפתח. למזלי אני עם עין על שעון חום המנוע ועצרתי מיד. בשמחה הייתי משלם 400 ש"ח על הטרמוסטט המקורי בשביל השקט שהאוטו יהיה אמין, וככלל אני מרכיב חלקים מקוריים בלבד. אבל כשניסיתי להזמין בקמור, התברר שהם בשמחה יקחו ממך 400 ש"ח + מע"מ, ויספקו לך את אותו הטרמוסטט של Wahler שמוכרים ב-135 ש"ח בחנות ממול. אפילו אין חותם של BMW על החלק ואני בכלל לא בטוח ש Wahler הוא באמת OEM של BMW. בלית ברירה קניתי עוד פעם Wahler אבל במחיר הזול כמובן.

בהמשך התברר לי שאחד הסיבות שהחימום באוטו לא עובד טוב היא שהטרמוסטט החליפי עובד על פתיחה של 75 מעלות והמנוע לא מגיע בעבודה לטמפרטורה של אמצע הסקאלה. הפתיחה של 75 מעלות מצויינת כתכונה חיובית על ידי המוכרים, אבל הטרמוסטט המקורי הוא של 80 מעלות.

כשהזמנתי חלקים מחברה אמריקאית מכובדת שמוכרת חלקים איכותיים בלבד, הזמנתי טרמוסטט 80 מעלות שהוא מה שמותקן אצלי ברכב כרגע. מה שהגיע הוא תוצרת צרפת ללא ציון שם יצרן. החימום אכן השתפר מעט אבל אני לא רגוע. אני מחזיק את ה-Wahler בתא המטען למקרה שאצטרך להחליף בדרך.

ובהזדמנות, כשאגיע לגרמניה אנסה לקנות טרמוסטט מקורי. אולי שם אפשר...

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• ספונסר פורום
פורסם
עתיד,

מצורפים קבצים המתארים בצורה סכמתית את מערכת הקירור בשני סוגי הרכבים, גולף עם מנוע APK וגולף עם מנוע TDI.

לצערי אני לא רואה שהתרמוסטט במנוע דיזל סוגר שני מעברים או שפשוט המעברים בתוך הבלוק ולא רואים זאת בסכימה.

רון, יש הסבר או מידע שאני מפספס ?

מרקו ,באמת בסכימות האלה לא רואים את המעבר העוקף של הנוזל ,אבל גם

לא מצויינים המעברים בתוך הבלוק מנוע בכלל ,ואותו מעבר עוקף במנועי הדיזל שעליהם

מדובר כגון האוקטביה והבורה וכו המעבר הינו קדח בתוך הבלוק עצמו שדרכו זורם הנוזל

במעגל הקטן עד לחסימתו בעת פתיחת הטרמוסטט .

• תוכן חדש...